Ben o hamile kadincagiza üzüldüm o karşı koyamiyormu bu durumaBen ve ailem bu kadar olduklarını bilmiyorduk.Bu jadar olmayan insan 6 aylık hamile kadını tarlaya o ağır islerin altına sokmaz zaten.Aç dediğim 8 e kadar tarladayiz öğlen 12 de yiyip daha yemiyorlar,e eve gidince yemek yok yemek yap filannderken saat 10 oluyor.
Zaten eltimin durumu çok üzdü beni,gitsene burda durmasına diyorum mecbur demekten başka bir şey demiyor nasıl bir yere geldim dedimBen eltinize de üzüldüm. 20 ton fındık çok fazla, işçi tutabilirler rahatlıkla. Kadın hamile haliyle güneşin altında fındık toplamış. Eşiniz ailenizin laflarına katlanamıyor ama siz kayınpederin laflarını çekmişsiniz. Bilmiyorum bence sakin kafayla eşinizle bir konuşun bu konuları.
Aynen öyle adamin tek bildiği şikayet etmek,küfür etmek ağzında başka laf yok adami çocukları çekemiyor yanında durmak istemiyorlar.Ohh ne uyanıkmış eşiniz, kendi kaçıp sizi ateşe atmış şaka gibi.
Eşime gitmicem dedikçe sen bilerek evlendin fındığı diyor,babasından korkuyor çekiniyor bende o sustukça kala kaliyorumEnteresan durumlar. Sahsen findik toplamaya gitmem..kimse de beni zorlayamaz. Hamile kadini bütün gün calistiran size zaten acimaz. Ama suc sussanlarda, buna siz dahilsiniz. Esiniz olmadan da gitmissiniz anladigim kadariyla. Seneye ne mi olucak? Gitmeyeceksiniz. Esiniz cok merakliysa gidip kendi yapsin. Mesafe koyun ailesine.
Eşin 12de nereden geliyor?Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Siz önce evliliginizi bir oturtun 3 ayda çocuk çocuk diye tutturmayinHerkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Zaten şuan tek çarem ya atanmak ya da bu adamı bırakmakEşiniz gitsin siz gitmeyin. Zorla mı götürecek. Ağzınıza mı vuracak. Vurursa basın tekmeyi. Atanma ihtimaliniz varsa zaten salın gitsin adamı. Ben senin aileni mi dinleyeceğim ne demek yani. Ne kadar ayıp. Siz onun ailesine koşuyorsunuz ama. Üstelik kendi ailesine ağzını açamadığı için sizin ailenize saygısızlık yapması size de saygı duymadığını gösterir
Findiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariylaEşin 12de nereden geliyor?
Eltin şikayetçi mi peki?
Bi tanıdık gidip zeytin topluyordu yapcam tabi yağını alıyorum diyordu karnı burnundaydı ama kp kvye laf söyletmiyordu hiç, fındıktan pay alıyorlardır illaki. O onların sorunu
Sen zorlanıyorsan yapamycam ben diyip çekileceksin
Eşine şimdiden de seneye ben gelmiyorum sen git ailene yardım et diye
Babasıyla aynı ortamda durmak istemeyen biri de eşini onların evine atmasın bi zahmet ya.Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Ben zaten çocuk istemiyorum korkuyorum yanlışlıkla olur diye demek istedimSiz önce evliliginizi bir oturtun 3 ayda çocuk çocuk diye tutturmayin
Gitmek zorunda degilsiniz bilerek evlenmiş olmanız sizi bağ bahçe işlerinde calistiracagi anlamına gelmezEşime gitmicem dedikçe sen bilerek evlendin fındığı diyor,babasından korkuyor çekiniyor bende o sustukça kala kaliyorum
Hayir çünkü kocası babasına sesini cikartamiyor babası ne isterse o olurBen o hamile kadincagiza üzüldüm o karşı koyamiyormu bu duruma
Baştan fındığı kabul etmeyecektin o zaman.Fındık havuz başında güneşlenerek toplanmıyor. Zordur ekip biçmeyle uğraşmak.Bilmiyordum böyle bir aile olduklarını sanki hepsinin psikolojisi bozuk hepsi değişik.Eşim mühendis maaşı bize yetiyor şimdilik.
Ee siz çalıştınız o gitti mi anlamadım?Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
İşten gelip yemek yiyip kahveye çıktı evde durmamak içinEe siz çalıştınız o gitti mi anlamadım?
Ben findik zorladı da demiyorum,bu kadar fazla fındığın işini bizden beklemesine kızıyorum.Farkli şeylerBaştan fındığı kabul etmeyecektin o zaman.Fındık havuz başında güneşlenerek toplanmıyor. Zordur ekip biçmeyle uğraşmak.
Madem pişmansın ben gelmiyorum diye konuşacaksın. Fındıktan bir para geliriniz varsa eşin kendi gitmeye devam etsin. Yok o da gitmem o zaman diyorsa kendi evinizi kendiniz geçindirip aile yanına aylarca göçmeyeceksiniz. Kendiniz ayrı bir ailesiniz
Kıyamam yaa.bak sen yine ona göre şanslısın görmüşsün anlamışsın.sakin sakın çocuk yapmaHayir çünkü kocası babasına sesini cikartamiyor babası ne isterse o olur
Sende de kabahat var. Köle misin sen ne diye çekip dönmüyorsun ne derse ağzının içine bakıyosun?Findiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
Zeytin de kolay değil her tarla işi zordurFindiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?