Haklisinizöyle okul bitmeden b.k var gibi gider evlenirsen öyle olur okulun biteydi bi atansaydın ben fındığa gelmiyorum siz gidin demeye yüzün olurdu şimdi otur kara kara düşün
Şaka mı ya inanamadım ne pay alıyorsunuz ne bir şey ama çalışıyorsunuz. Ki ben pay almayıp çalışmamayı tercih ederdim o ayrı da çalışıp karşılığının da olmaması gerçekten cok komik. Çok sabırlıymışsınız neden sesinizi çıkarmadınız mecbur musunuz buna. Eşinize hiç inanamadım nasıl kıyabiliyor acaba size ama bu yüzü vermeye devam ederseniz daha çok kullanılırsınız. Duruşunuz olsun gerekirse kötü olun kötü görsünler.Para keşke bölünse ama para babasına kalıyor.Esim çalışıyor bende işte yaz tatilinde olduğum için.
Bende burda ne işim var benim dedim çook dedim benim babam bir kere ağzından küfür duymuş ki değilimUluorta karısına küfür eden, hamile kadına acımayan insanların arasında ne işiniz var? Ya uzak durun, duramıyorsanız kocanıza kendinizi ifade edemiyorsaniz da biran önce kurtulun oradan.
Bakın benim eşim kendisi öğretmen. Ona rağmen tatilde gitmeyiz. İş eşinizde bitiyor.Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum
Saymasın. Çok mu önemli?Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum
Şükür aklı başına erken gelen biri. Hemen korunun. Şu saatten sonra 1 ilişkiye daha korunmasız girmeyin.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda.
Bak şu yaptığından sonra siz bu adamla evli kalirsaniz basiniza gelen her seyden siz sorumlusunuz. Esim memleketinde bi yerlere gitmek istiyor, evde sadece annesi var ev islerine bile el atmam kadinin bana bi zarari olmadigi halde, sıkılıyorum annenle muhabbet edemiyorum beni yalniz birakma diyip duruyorum adama. O da elinden geleni yapyor. Sizin adam sizi amelelige yalniz birakip gidiyor, hem de kendisi kendi ailesini gormek istemedigi icin. Ileride cocuklarjnizla perisanljginjz, kocanizin umrunda olmayışıniz gozumun onunde canlandiFindiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
Yazarken sinirlendim yazım yanlışlarım olmuşBenim kızıma yapacaklar böyle bir şeyi car ta o ailenin alnını karışlarım!! Gözüm gibi bakacağım,kocasının ailesinde aç susuz tarlada çalışacak!! Az yesinler de çalışan birilerini tutsunlar terbiyesizler.Babamın da bahçeleri var,ne kızlarını ne de damatlarını çalıştırır verir parasını o işten anlayan insanlar gelir çalışır.Bir koca uğruna insan canının kıymetini bilmez mi?
Ya bi de benim eşim bana çok dikkat eder hani bişeyim eksik olmasın, sağlığım yerinde olsun hani ailem beni kötü görmesin.Benim kızıma yapacaklar böyle bir şeyi car ta o ailenin alnını karışlarım!! Gözüm gibi bakacağım,kocasının ailesinde aç susuz tarlada çalışacak!! Az yesinler de çalışan birilerini tutsunlar terbiyesizler.Babamın da bahçeleri var,ne kızlarını ne de damatlarını çalıştırır verir parasını o işten anlayan insanlar gelir çalışır.Bir koca uğruna insan canının kıymetini bilmez mi?
Yazin gitmeyin koye kesinlikle. Ne yaparsa yapsınlar. Kendinize niye eziyet ettiriyorsunuz. Siz onlaraın her dedigine işine katlanmissınız. Esiniz ailenizin size zayiflamissın deyip uzülmelererine katlanamamis hemen hitmem diye resti cekmiş. Siz de cekin resti. Rezalet cidden. Bu adamin nesini seviyirsunuz az gozunüzü acın kendi değerinizi bilinHerkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Keşke önce okulunu bitirip bir meslek sahibi olmayı bekleseydin. Daha yeni 30 oldum çok şükür bir işim var bu halimle evlenmeye korkuyorum. İyi cesaret daha okul bitmeden evlenmek ve böyle bir aileyi kabul etmek. Hemen çocuk yapma biraz bekle evlenmeyi bildiğinize göre korunma yöntemlerinide biliyorsunuzdur umarım. Birde neden bu kadar erken evlenme gereği duydunuz anlamadım 8 yaşta biraz fazla yaş farkı. Hiç aramda bu kadar yaş farkı olan biriyle konuşmadım çünkü kafa yapımız büyük ihtimalle farklı olacaktı ne o bana ayak uydurabilir ne ben ona buda iyi bir cesaret bana göreHerkse merhaba
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Herkse merhaba
Eş + fındık işçisi diye imza atmışBu nasıl bir manyaklık ya? Nikah mı iş sözleşmesi mi? Yahu neden yapıyorsunuz milletin işini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?