- Konu Sahibi CaRPeDieM02
-
ilk önce kendine araba al canım,eşin de bedelli istiyorsa birazcık sıksın kendini
Doğrusu görücü usulu diyebilirim evliliğimiz
Ben Türkiyede en iyi ünivlerden birini bitirdim, şirket kurdum mis gibi çalışıyordum. aileme ev araba gibi güzel yatırımlar yaptım. Bu sebepten dolayı çevrede de çok duyuldum. Eşim ve ailesi de öyle duyup gelip, tanıştırmak için filan uğraştılar. Sonra nasıl olduysa tanıştım, görüştüm ve evliyim.
Nişanlı iken işimde sıkıntı yaşadım ve çok sağlam bir para ödedim. Arabamı o zaman sattım ve kimseye en ufak bir zararım olmadan canla başla çalışarak borcumju ödedim. Eşimden de ne maddi ne de manevi tek bir destek almadım. Herkes öyle güveniyorduki bana zaten insanları ailemi hayal kırılkığına uğratmamak için borcun miktarını bile söyleyemedim. yaklaşık 100.000TL para ödedim ve hiç borçlanmadım da bu parayı öderken. Elimde avucumda ne varsa sattım, çalıştım ödedim.
Ancak düğün hazırlıkları da benim için bu yüzden zor oldu, çünkü belimi doğrultamadan sürekli harcama yapmam gerekti. Eşimde de bişi yoktu o yüzden kredi çektik. Arabasız çalışmak çok zor, o kadar yere topuklularla tı tık gitmek çok zor, o kılıkta otobüse binmek bile çok zor. Tüm iş görüşmelerime geç kalmaya başladım. Birde şirket sahibisin prestjli durman gerekiyor yatırımcıya karşı ve çalışanlarıma karşı, bu sebepten dolayı da sıkıntılar yaşıyorum.
Yine de toparladım kendimi para biriktiriyorum ama ben bu kadar zorlanıp kimseye en ufak bir yük olmadan elimden geleni yaparken. Herkesin kendi rahatında olmasına bozuluyorum
Eşimde kendi havasındaHavalı bir arkadaş grubu var. Ben para vermeyeyim diye bazen öğle yemeği bile yemiyorum. Çünkü yeri geliyor yatırımcıya filan yemek ısmarlıyorum. Oradan denkleşsin diye. Eşim ise kurum yemeğini beğenmeyip, arkadaşlarıya öğle arasında çıkıp biyerlerde yiyorlar. Bi de bunu bana söyleyinde iyice bunalıyorum.
Şimdi ise araba almak istiyorum bu biriktirdiğim paramla ama üstümde inanılmaz bir baskı var. Bedelliyi ödemem gerekiyormuş ilk olarakEşime bunların hepsini söylüyorum. Olmadı sat arabanı kendin öde diyorum ama ona da yanaşmıyor. Arabasız yapamazmış. Ben de yapamıyorum ki bana cidden lazım, ama sırf borç diye yapıyorum yine ( Ayakkabıdan ayağım acıyıp, ben koştururken eşimin restoranda o biricikarkadaşlarıyla takıldığını da duyunca yollarda ağlar duruma geldim artık.
altın yumurtlayan tavuk olarak görülüyorsun..
kusura bakma arkadaşım,yorumum kırmasın..
seni kazanç kapısı olarak görüyorlar..
eşin biriktirsin bedelli nin miktarını,
eşin konforundan feragat etmiyecek, sen didineceksin
öğle yemeğinden bile kısıyorsun
allah bilir eşinin kazancı da kendi şahsi masraflarına gidiyordur..
sen yüklenmişsin yükü ,neden kassın ki adam..
ivedilikle bu tutumunu değiştir..
gözümde ;oğlunu alışkın olduğu kolej ortamından koparmamak için didinen bir anne canlandırdım..
yazık etme kendine, bu çaba niye?
Güzel canlandırma, bende bazen öyle düşünüyorum( Eşimin maaşıda anca kendine gidiyor. zaten çok artis bi yaşam tarzı var kendilerinin. Kendisini seviyorum da ama çok yoruldum artık
Arkadaş çevresi de öyle ayrı bi hava atıp duruyorlar her yerde. Bu sefer sinirleniyorum. Hepsinden daha kariyerlisin ve daha çok kazanıyorsun ne bunları çekiyorsun diye. Bazen boşanmayı bile düşünüyorum ama bi yandan da şımarık çocuğum gibi seviyorum. Yani bilmiyorum(
sakın verme o parayı,
kendi arabasını satabilir pekala.
sanki o şımarık gelin,sende ona parayetiştirmeye çalışan,yaşça büyük kelli felli adam rollerine bürünmüşsünüz.
evet evlilikte fedakarlık gerekir,ve malesef bizim ülkemizde fedakarlıkların yüzde doksanını biz kadınlar,ancak yüzde onunu eşlerimiz yapıyor.
ama senin fedakarlıklar yüzde yüz olmuş be canım.
boşversene.......
Öyle yapayım diye kendime gaz veriyorum. Ama bi taraftan da üzülüyorum ve korkuyorum. Eşim çok kızar ailesi de öyle
Bana eğer eşimin izni olmadan böyle bişey yaparsam iyice soğuk davranacaklar. Eşimde ödemezsen bırakır herşeyi giderim askere diyor. Ama bu durum da da herkes iyice bana tepki alacak. Kendine araba aldı çocuk cağız da napsın parası yok, mecbur gitti havalarına girecekler((
Kötü kadın olucam yani(
Anladigim kadariyla bastan beri sizin maddi acidan esinizden birkac adim onde ve ailesinin hic bir sekilde desdek olmayacagi belliymis. Anlamadinizmi evliliginizde maddi sorunlar olacagini?
Bana sanki yavas yavas karsilastirmalar yapiyor ve esinizin size denk olmadigini dusunuyorsunuz gibi geldi.
Ailesi destek olmuyormus. Olmalilar haklsiniz. Hic yuzyuze ben yetemiyorum ailesi olarak destekleyin diye acik acik soylediniz mi? Malum bazen yuzlerine demek gerekir. Orali olmayabilirler nasilolsa ihtiyaclari yok diye.
Arabam vardi sattim. Simdi o biniyor ben yaya kaldim vs ben anlayamadim sizi. Evliliginizin basindan beri bunlara izin verende siz degil miydiniz. Esinizi neye alistirdiysaniz oyle gider.
Sanirim siz zamaninda cook fedakarlik yaptiniz esimdir diye ama artik kaldiramiyorsunuz yiprandiniz. Bence gec kalmis degilsiniz kurallarinizi, isteklerinizi acik acik soyleyin. Yoksa daha cook yipranirsiniz.
canım ya yapma böle. alıştırma.bende böle alıştırdım adamın bütün sorumluluğunu aldım. adam artık düşünmek için bile kendini yırtmıo. bişi dediğim zaman on kere soruyor. halbuki düşünce sormadan halletcek. bizim maddi durum iyi değil. ama baktım ki ben ne kadar sorumluluk alırsam eşim ve annesi o kadar rahat davranıyor. eskiden sudur elektrikdir tasarruf yapıolardı şimdi ona bile dikkat etmiolar. bi kere eşinin arabasını senn alman lazım bana lazım die. ayrıcada ya arabasını satsın yada paşa paşa askere gitsin. hem biraz burnu sürtülür. paranla da hemen araba alma kaygılanıyorsun ya laf ederler die.işler iyi değil de. biriktirdiğini bile söyleme. askerlik işi hallolduktan sonra araba al. eşine çok sinir oldum. bence o da ailesi de senn sırtından geçinmeye çalışıor. izin verme. bu arada çok merak ettim ne iş yapıosun :)Eşiminde arabası vardı o ona biniyor. Ben kendi arabamı nişanlıyken pödeme yapmam gerektiği için sattım demiştim. Düzgün anlatamamış olabilirm. Önceden de maddi açıdan bişey yapamayacaklarını biliyordum ama ben de kendime fazla güvendim sanırım. sonra o ödemeyi yapıp yıpranınca birileride benim yanımda olsun istedim, beni anlasınlar istiyorum. Eşim beni anlasın istiyorum. Ben bunları eşime söylediğimce aksine o bağırıp çağırıyor. PArayı batırmasaydın diye. Çok sinirleniyorum. Sanane benim parap sana bişey mi oldu diyesim geliyor. Ama daha çok bağrışma olsun istemiyorum.
Ailesine durumu anlatmıştım. Bu sıralar ekonomik bir sıkıntı içinde olduğumu ve bu miktarı çıkaramayabilirim dedim. Hatta onlara aylık gelen iyi bir kira var olmazsa "onu bize borç verebilirmisiniz" dedim. Kabul etmediler. Halla annesi "ben oğlumu okuttum ona yatırımımı öyle yaptım. Şimdi de evlendiniz. Sizin işiniz" dedi. bu sefer benim ailem de sinirleniyor. biz ne yaptık diye, arada kalıyorum. Ailem ödememi istemiyor.
bu durum geçici bir süre inşallah, yine toparlarım Allah nasip ederse ama bu dönemi bu şekilde anlayışsızca yaşamış olmaktan dolayı da çok üzgünümBu seferde sorguluyorum haliyle, hata mı yaptım diye?
Yine çalışıyorum, yine kazanıyorum, arabasını satsın ödesin bedellisini, ben de alıyım kendime bir araba, yine çalışırım daha iyi çalışırım hatta, bebeğim olsun istiyorum ama bu konuda bile eşim "önce borçları ödemeliyiz. Senin borçlar bitene kadar çalışman gerekiyor. Hamile kalırsan çalışamayabilirsin" diyor. İyice vazgeçiyorum herşeyden o zaman(
Eski günlerimi özledimarabama binip işe gittiğim, alışveriş yaptığım, kuaförüme gittiğim günlerimi özledim. Şimdi kuaföre bile gitmiyorum. Bu seferde doğru haklısınız onun o yanındaki kız arkadaşlarının ( Ki hepsi kendi maşını giyim, kıyafet, bakım harcıyorlar, eşleri daha iyi kazanıyor) yanında ezik kalıyorum (
Derdin neydi kızım ne diye evlendin diyorumya da neden onunla evlendin, kimleri kaçırdın diye kızıyorum kendime evlilikte sadece sevgi değil mantık da çok önemliymiş
canım ya yapma böle. alıştırma.bende böle alıştırdım adamın bütün sorumluluğunu aldım. adam artık düşünmek için bile kendini yırtmıo. bişi dediğim zaman on kere soruyor. halbuki düşünce sormadan halletcek. bizim maddi durum iyi değil. ama baktım ki ben ne kadar sorumluluk alırsam eşim ve annesi o kadar rahat davranıyor. eskiden sudur elektrikdir tasarruf yapıolardı şimdi ona bile dikkat etmiolar. bi kere eşinin arabasını senn alman lazım bana lazım die. ayrıcada ya arabasını satsın yada paşa paşa askere gitsin. hem biraz burnu sürtülür. paranla da hemen araba alma kaygılanıyorsun ya laf ederler die.işler iyi değil de. biriktirdiğini bile söyleme. askerlik işi hallolduktan sonra araba al. eşine çok sinir oldum. bence o da ailesi de senn sırtından geçinmeye çalışıor. izin verme. bu arada çok merak ettim ne iş yapıosun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?