- Konu Sahibi CaRPeDieM02
-
Seni kırmak istemem ama bazı erkekler için rahat hayat yaşama fikri daha cazip gelir.''Beni duymuş gelmişler'' diyorsun:44:Neyi duymuşlar?Gelecek vaat ettiğini mi?İyi kazandığını mı?İlerde iyi para kazanacağını mı?ilişkinizde sen için olmasa da bir taraf maddiyata endeksli gibi.Ayrıca bedelli askerliğini yaptırma konusunda sana güvenmeleri de çok sinir bozucu bir durum ve arabasını satmaya yanaşmak yerine ''eşim nasılsa öder '' gibi bir mantık var.Araba markasını yükseltmek istiyor diyorsun sanki seni sponsoru yapmış gibi...yanlış anlama ama içten cevap verir misin?Sence seni seviyor mu?
Seviyor gibi görünüyor. Bu konu haricinde çok iyi davranıyor. Zaten çok neşeli, hareketli, eğlenceli biridir, yanımda da öyle. Küçük küçük süprizler yapar, her zaman güzel sözler söyler. Yani seviyor diye düşünüyorum.
Gerçi çokta mantık adamıdır. Bi çok konuda duygusundan ziyade mantığıyla hareket ettiğini biliyorum. sonra o kararını da seviyor. MAntıklı olan oydu yaptım diye sorgulamıyor devam ediyor. Yani öyle de olabilir :/
Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler. Evdeki tüm tamirat, tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan da hayatlarını devam ettirebilirler. Faturalarını kendileri yatırırlar. Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler, dik durmayı da, güçlüdürler çünkü...
Âşık olduklarında hissederek yaşarlar. Aşklarına kurallar koymadıkları gibi büyük beklentilere de girmezler. Sevdiklerine problem çıkarmazlar. Bütün gün çalışıp durduktan sonra, akşamları yorgun da olsalar sevgilileri buluşalım dediğinde, hemencecik hazırlanıp sevgililerinin onları evden almalarına gerek kalmadan, o her neredeyse onun olduğu yere giderler.
Çoğu zaman sevgililerinin ya da kocalarının haberi bile olmaz yaşadıkları sıkıntıdan, yansıtmazlar çünkü. Para var mı, işyerinde sıkıntı mı oldu, birine canı mı sıkıldı, hiç bunlarla yormazlar birlikte oldukları erkeği. Çünkü istemezler kimse onlara acısın.
Sonra da bir bakarlar ki, bu kadar dik durmanın ve sorun çıkarmamanın karşılığında gerçekten de kimse onlara acımaz. Bu durum zamanla gelenekselleş ir ve acınmama ile sorun çıkarmama hali yaşam tarzına dönüşür. Ezkaza dayanamayıp sorunlarını paylaşmaya kalksalar, bu sefer de sorunlu kadın, kaprisli kadın, tahammül edilmez kadın damgasını yerler. Bu yüzden de terk edildiklerinde bile hiç seslerini çıkarmaz bu güçlü kadınlar! Terk eden erkek de bilir onun ne kadar güçlü olduğunu ve onsuz da yaşayabileceğini, içinde yaşadığı fırtınalardan bihaber.
Sonra bir dosttan, eşten, ya da tanıdıktan duyarlar ki onu terk eden gitmiş erkeğe muhtaç yaşamak zorunda olan biriyle beraber olmaya başlamış. Erkekler çok severler böyle kadınları. Birinin ona muhtaç olduğunu görmek bir çok duygusunu okşar erkeğin.Onlara kendini erkek gibi hissettirir! Bu zayıf kadınlar erkeklere bağımlıdır.
Mesela fatura filan yatıramazlar, anlamazlar çünkü. Nerden yatırılır onu da bilmezler. Ev ya da yemek alışverişi de yapmazlar, çünkü taşıyamazlar onca torbayı. Hep yorgun olurlar, bütün gün spor salonları, kuaför, o mağaza, bu mağaza gezerler. Akşama yemek yapmaya fırsat bulamazlar. akşam eşleri eve geldiğinde, bugün nereye yemeğe gidelim, diye sorarlar. En kötü ihtimal dışardan yemek söylerler. Zayıf kadınlar doğurdukları çocuğa bakacak gücü de kendilerinde bulamazlar, pamuklar içinde yaşamaya alışmışlardır bir kere. Kendilerini hep altın tepsi içinde sunarlar. Huysuzluk da ederler, ama bu erkeğin hoşuna gider, çünkü kadın ona muhtaçtır, söylenmeyen güçlü kadının aksine, hiçbirşeyi beğenmedikleri gibi devamlı da mutsuzdurlar. Pek teşekkür etmezler, kıskançlık krizlerini de severler Kocasının ve sevgilisinin hayatlarını karartırlar. Erkekler bu kadınları asla terk edemezler. Çünkü o güçsüz, kırılgan bir kadındır. Ayrılırsa kurda kuzuya yem olur. Koruyup kollanmalıdır her an o!
Zayıf kadınlar hiç çökmez, buruşmaz ve yıpranmazlar. Ancak işin ilginç yanı her zaman daha değerli olanlar da onlardır. Ve geride kalan güçlü kadınlar tüm bunların nasıl gerçekleşebildiğ ine sadece bakakalırlar.
Vay beeee( cidden ben ((
Şimdi üste yapayım filan dedim ya dediklerinizi, inanın nasıl yapacağımı düşünüyordumBen yol parası isteyemem O demeden arabasını isteyemem üzülmesinler diye kimseye sıkıntımı söylemedim söyleyemem ((
Cidden çok haklısınız çok teşekkür ederim, hiç böyle düşünmemiştim....
Vay beeee( cidden ben ((
Şimdi üste yapayım filan dedim ya dediklerinizi, inanın nasıl yapacağımı düşünüyordumBen yol parası isteyemem O demeden arabasını isteyemem üzülmesinler diye kimseye sıkıntımı söylemedim söyleyemem ((
Cidden çok haklısınız çok teşekkür ederim, hiç böyle düşünmemiştim....
bende böyleydim. yavaş yavaş değişmeye çalışıyorum. gerçekten evde tamir işlerini bile zevkle yapardım. ama artık çok yoruldum. bide eşim benden 8 yaş büyük ama sanki ben büyüğüm gibi.ve de yazıda dediği gibi alıştırınca adamları en ufak sıkıntını anlatsn dır dır oluyor. hayatında hiç dırdır görmemiş beni dırdır yapıo sanıo.
bi arkadaşım var. eşi ondan habersiz nefes bile almaz , kök söktürür kocasına. ama eşi ona o kadar kıymet verio ki. öle olunca değerli oluyo sanki. bu yazıdaki güçlü kadın ben, zayıf kadın da anası. anası çok kıymetli o yüzden. kadın hakikaten bu taktikleri yapıo ama :)
yapabiileceğim kadarıyla die düşünme. inanki yapmak zorundasın. diyorum ya güçlendikçe erkeksileşiyorsun. bi süre sonra Allah korusun eşin seni aldatabilir bile. eşinin kaybetme korkusu olsun ve senn üzerinde emeği olsun. inanki emek vermeyince kıymette olmuyor. ucuz olma.(yanlış anlama tabi)
bak cem yılmaz dioki benim gösterilerim ucuz olsa kimse gülmez. pahalı bilet alanlar daha çok gülüo paranın hakkını vermek için. pahalı olcaksın. adam emek vercek sana. emeğinden dolayı bitmesine kıyamayacak.
yazdıklarını defalarca okudum evlilik kurumunun ciddiyetinden,fedakarlık gerektirdiğinden ,hayatın müşterekliğinden filan bahsetmicem çünkü bunların hepsi yalan evlilik yol arkadaşlığıdır o yolda kasisler,çamurlar engeller olabilir herkesin yolu yeni dökülmüş asfalt tazeliğinde pürüzsüz değildir elbetteki fakat bu yol arkadaşlığı tek taraflı yüke dönüştü mü o evlilikten beklentiler ve ödün vermeler fazlalaşır zaman ya sabırlar biter yada bir tarafın ömrü eşinin seni sevip sevmediği konusunda yorum yapmak bana düşmez bunu ancak sen tahlil edebilirsin ama yaptığı küçük süprizlerden değil senin için nekadar fedakar davrandığından anlayabilirsin sizin evliliğinizde sen veren eşin alan taraf olmuş evlilikte para mevhumunun ortada olması hiç doğru değil zaten sen ben olan bir evlilikte uzun ömürlü olmaz fakat kendini kesinlikle korumanı ve geleceğini düşünerek haraket etmeni şiddetle tavsiye ederim yapman gereken şey çok basit HAYIR de eşine onu sevdiğini ama bedelli askerlik konusunda ona yardımcı olamayacağını bir araca ihtiyacın olduğunu ve bir daha bu konuda sana bir şey söylememesi gerektiğini bu konuyu sonsuza kadar kapattığını ciddi bir dille anlat tekrarında da yumuşak ama kararlı bir dille bu konuda yardımcı olamayacağını söyle ama asla param yok deme yalan söyleme bu zaten hiç bir şeyi çözmez sevgiler
yazdıklarını defalarca okudum evlilik kurumunun ciddiyetinden,fedakarlık gerektirdiğinden ,hayatın müşterekliğinden filan bahsetmicem çünkü bunların hepsi yalan evlilik yol arkadaşlığıdır o yolda kasisler,çamurlar engeller olabilir herkesin yolu yeni dökülmüş asfalt tazeliğinde pürüzsüz değildir elbetteki fakat bu yol arkadaşlığı tek taraflı yüke dönüştü mü o evlilikten beklentiler ve ödün vermeler fazlalaşır zaman ya sabırlar biter yada bir tarafın ömrü eşinin seni sevip sevmediği konusunda yorum yapmak bana düşmez bunu ancak sen tahlil edebilirsin ama yaptığı küçük süprizlerden değil senin için nekadar fedakar davrandığından anlayabilirsin sizin evliliğinizde sen veren eşin alan taraf olmuş evlilikte para mevhumunun ortada olması hiç doğru değil zaten sen ben olan bir evlilikte uzun ömürlü olmaz fakat kendini kesinlikle korumanı ve geleceğini düşünerek haraket etmeni şiddetle tavsiye ederim yapman gereken şey çok basit HAYIR de eşine onu sevdiğini ama bedelli askerlik konusunda ona yardımcı olamayacağını bir araca ihtiyacın olduğunu ve bir daha bu konuda sana bir şey söylememesi gerektiğini bu konuyu sonsuza kadar kapattığını ciddi bir dille anlat tekrarında da yumuşak ama kararlı bir dille bu konuda yardımcı olamayacağını söyle ama asla param yok deme yalan söyleme bu zaten hiç bir şeyi çözmez sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?