Yeni evliyim ama :(((

Seviyor gibi görünüyor. Bu konu haricinde çok iyi davranıyor. Zaten çok neşeli, hareketli, eğlenceli biridir, yanımda da öyle. Küçük küçük süprizler yapar, her zaman güzel sözler söyler. Yani seviyor diye düşünüyorum.

Gerçi çokta mantık adamıdır. Bi çok konuda duygusundan ziyade mantığıyla hareket ettiğini biliyorum. sonra o kararını da seviyor. MAntıklı olan oydu yaptım diye sorgulamıyor devam ediyor. Yani öyle de olabilir :/

Sen hep idare eden taraf olmaya çalışıyorsun ama bigun çok pişman olursun bu isler nasıl başlarsa öyle gider arkadasım yapma kendini ezdirme bu gençliğin performansın gittiğinde ne olacak elinden tutabilecek mı bu adam ? Bence cocuk içinde acele etme duşun iyice evliliğinin gidişatını düzeltmeden yapma çocuğuda yazık olmasın o zaman daha çok elin bağlanır cocuk için katlanayım dersin sonra olan sana olur erken yasta stres hastalık sahibiolursun yolun başındasin ipleri eline alma vakti yoksa İpin ucu gitti mi hiiic tutamazsın kardesim ...valla ben sunu bilirim sunu söylerim her zaman erkek milleti ne yok görüneceksin ..anneannem derdi ki evladım iki seyin .... Varsa birini kocandan gizlicen ..evlilikte başka konularda gizliliğe karşıyım ama kadın kazandığı parayı az bisey saklamalı

İnanamadım esi' nin düsüncelerini okuyunca..?
Siz onu seviyorsunuz ama bence yeterince sevilmiyorsunuz..

Siz o parayı calısıp ödeyeceksiniz de o ne yapıcak? Arkadaslarıyla zevk ve sefa' da oh ne güzel ya, ne rahatlık!
Onun yapması gereken herseyi siz üstlenmissiniz, normal bir erkek esine eziyet etmez, kendi arabayla gezicek karısı yollarda harap olacak..

Cok calısmak, borcları ödemek, kendi ihtiyaclarınızdan fedakarlık etmek sadece sizin göreviniz degil hele ki sizin esiniz bu konuda kılını kıpırdatmıyorsa..

Cok yazık ama gözünüzü acın lütfen, aileniz' de üzülmesin elalemin agzını, lafını düsünerek yasamasın, kızlarının mutlulugunu düsünsünler sizin bu kadar yükü üstlenmeniz, bu yükün altında ezilmenizden daha büyük bir üzüntü olamaz kızlarının bosanmıs olması degil mi? Ve nereye kadar zaten, bir degil iki degil, zihniyet bu oldukca sizin sıkıntınızda, üzüntünüzde hic bitmeyecektir ki, aynı seylerle mücadele etmek zorunda kalıcaksınız hep, üzgünüm ama esinizin ve ailesi' nin mantıgı ve sizi ne olarak gördükleri belli..

Allah yardımcın olsun canım eşinle işin çok zor. Eşim bedelli yaptı benim de ama daha kaç ay öncesinden belki çıkar umuduyla o parayı beklettik. O paraya dokunmadık yani bizi etkilemedi çok şükür. Bu işin oluru da böyledir bence. Eşin şimdiye kadar bedelliyi ödemek için kaç kuruş atmış kenara da senden o paranın tamamını ödemeni istiyor? Ben olsam elbet aile için de para mevzusu yapmak istemezdim lakin eşimden de bir adım göremezsem, kafasına göre harcarsa ben de umursamaz davranırdım. Senin paran benim param, benim param yine benim param diyor eşin.

Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler. Evdeki tüm tamirat, tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan da hayatlarını devam ettirebilirler. Faturalarını kendileri yatırırlar. Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler, dik durmayı da, güçlüdürler çünkü...

Âşık olduklarında hissederek yaşarlar. Aşklarına kurallar koymadıkları gibi büyük beklentilere de girmezler. Sevdiklerine problem çıkarmazlar. Bütün gün çalışıp durduktan sonra, akşamları yorgun da olsalar sevgilileri buluşalım dediğinde, hemencecik hazırlanıp sevgililerinin onları evden almalarına gerek kalmadan, o her neredeyse onun olduğu yere giderler.

Çoğu zaman sevgililerinin ya da kocalarının haberi bile olmaz yaşadıkları sıkıntıdan, yansıtmazlar çünkü. Para var mı, işyerinde sıkıntı mı oldu, birine canı mı sıkıldı, hiç bunlarla yormazlar birlikte oldukları erkeği. Çünkü istemezler kimse onlara acısın.

Sonra da bir bakarlar ki, bu kadar dik durmanın ve sorun çıkarmamanın karşılığında gerçekten de kimse onlara acımaz. Bu durum zamanla gelenekselleş ir ve acınmama ile sorun çıkarmama hali yaşam tarzına dönüşür. Ezkaza dayanamayıp sorunlarını paylaşmaya kalksalar, bu sefer de sorunlu kadın, kaprisli kadın, tahammül edilmez kadın damgasını yerler. Bu yüzden de terk edildiklerinde bile hiç seslerini çıkarmaz bu güçlü kadınlar! Terk eden erkek de bilir onun ne kadar güçlü olduğunu ve onsuz da yaşayabileceğini, içinde yaşadığı fırtınalardan bihaber.
Sonra bir dosttan, eşten, ya da tanıdıktan duyarlar ki onu terk eden gitmiş erkeğe muhtaç yaşamak zorunda olan biriyle beraber olmaya başlamış. Erkekler çok severler böyle kadınları. Birinin ona muhtaç olduğunu görmek bir çok duygusunu okşar erkeğin.Onlara kendini erkek gibi hissettirir! Bu zayıf kadınlar erkeklere bağımlıdır.

Mesela fatura filan yatıramazlar, anlamazlar çünkü. Nerden yatırılır onu da bilmezler. Ev ya da yemek alışverişi de yapmazlar, çünkü taşıyamazlar onca torbayı. Hep yorgun olurlar, bütün gün spor salonları, kuaför, o mağaza, bu mağaza gezerler. Akşama yemek yapmaya fırsat bulamazlar. akşam eşleri eve geldiğinde, bugün nereye yemeğe gidelim, diye sorarlar. En kötü ihtimal dışardan yemek söylerler. Zayıf kadınlar doğurdukları çocuğa bakacak gücü de kendilerinde bulamazlar, pamuklar içinde yaşamaya alışmışlardır bir kere. Kendilerini hep altın tepsi içinde sunarlar. Huysuzluk da ederler, ama bu erkeğin hoşuna gider, çünkü kadın ona muhtaçtır, söylenmeyen güçlü kadının aksine, hiçbirşeyi beğenmedikleri gibi devamlı da mutsuzdurlar. Pek teşekkür etmezler, kıskançlık krizlerini de severler Kocasının ve sevgilisinin hayatlarını karartırlar. Erkekler bu kadınları asla terk edemezler. Çünkü o güçsüz, kırılgan bir kadındır. Ayrılırsa kurda kuzuya yem olur. Koruyup kollanmalıdır her an o!

Zayıf kadınlar hiç çökmez, buruşmaz ve yıpranmazlar. Ancak işin ilginç yanı her zaman daha değerli olanlar da onlardır. Ve geride kalan güçlü kadınlar tüm bunların nasıl gerçekleşebildiğ ine sadece bakakalırlar.

canım sen de fedakarlığı abartmışsın.çalıştığın tarz işi anladım senin gerçekten arabalı olman gerekir.eşin ve ailesi sanki paralı kadın olsun der gibi almışlar seni.hem evlilik yükü hem iş yükü hem habire para denkleştirmek için hesap yapmak...Allah kolaylık versin.bence asla bedelli parasını sen ödeme,ne münasebet canım gitsin yapsın askarliğini,ayrıca ailesi ne hakla ödeyin ödeyin diye arıyor.ezdirme kendini bu kadar.

Sonuçta en iyi sen bilirsin.Hayatın ortaklaşa olduğuna inanıyorum ama bir erkeğin de her şeyi karşıdan beklemesi ortaklıktan çok ''benci'' lik oluyor.Askere gidecek,araba modelini yülseltecek,hayat standartı yükseldikçe harcamaları,ihtiyaçları artacak ama buna onun maaşı yetmeyecek.Haliyle de sana güveniyor olacak

Vay beeee ( cidden ben ((

Şimdi üste yapayım filan dedim ya dediklerinizi, inanın nasıl yapacağımı düşünüyordum Ben yol parası isteyemem O demeden arabasını isteyemem üzülmesinler diye kimseye sıkıntımı söylemedim söyleyemem((

Cidden çok haklısınız çok teşekkür ederim, hiç böyle düşünmemiştim....

Son düzenleme:

bende böyleydim. yavaş yavaş değişmeye çalışıyorum. gerçekten evde tamir işlerini bile zevkle yapardım. ama artık çok yoruldum. bide eşim benden 8 yaş büyük ama sanki ben büyüğüm gibi.ve de yazıda dediği gibi alıştırınca adamları en ufak sıkıntını anlatsn dır dır oluyor. hayatında hiç dırdır görmemiş beni dırdır yapıo sanıo.

bi arkadaşım var. eşi ondan habersiz nefes bile almaz , kök söktürür kocasına. ama eşi ona o kadar kıymet verio ki. öle olunca değerli oluyo sanki. bu yazıdaki güçlü kadın ben, zayıf kadın da anası. anası çok kıymetli o yüzden. kadın hakikaten bu taktikleri yapıo ama :)

İnan yorum yaptım ama hızımı alamadım, esinize cok kızdım, gıcık oldum kusura bakmayın lütfen bunları sizin degil onun düsünmesi gerekmez mi?
Ne kadar rahat ve genis, siz bunları düsünürken o tam tersi, kendi zevkleri, kendi lüksü bu liste böyle uzar gider..
Oyy sistim..

KAdın çözmüş olayı :)

Cidden deneyeceğim bunları, yapabildiğim kadarıyla :)

Gerİdonusumkutusu ne güzel anlatmissin ya duygularımıza tercüman ...3-4gundur savcılıkta bı isim var eşi m sen hallet dedi bende hiç sesimi çıkarmadım onun isleri yogun vs die ama o ortama yanlızda gitmek pek istemedim ama söylemedim iste sanki yük olurmuşum gibi..az önce askım ben nasıl gidicem kadın basıma beceremem ki vs dedim( ki bal gibie yaparım aslında ) anaaa öyle deyince baktım bizim ki bı anda buldu vakit tmam geleyim birlikte gidelim bari demeye başladı inanın kızlar eşlerinize çok güçlü kadınlar oldugunuzu yansıtmayın beklentileri çok oluyr

yapabiileceğim kadarıyla die düşünme. inanki yapmak zorundasın. diyorum ya güçlendikçe erkeksileşiyorsun. bi süre sonra Allah korusun eşin seni aldatabilir bile. eşinin kaybetme korkusu olsun ve senn üzerinde emeği olsun. inanki emek vermeyince kıymette olmuyor. ucuz olma.(yanlış anlama tabi)

bak cem yılmaz dioki benim gösterilerim ucuz olsa kimse gülmez. pahalı bilet alanlar daha çok gülüo paranın hakkını vermek için. pahalı olcaksın. adam emek vercek sana. emeğinden dolayı bitmesine kıyamayacak.

Valla cidden süpersin :)) diyecek bişey bulamıyorum artık :)

Hiç böyle düşünmemiştim, cidden haklısınız:)

yazdıklarını defalarca okudum evlilik kurumunun ciddiyetinden,fedakarlık gerektirdiğinden ,hayatın müşterekliğinden filan bahsetmicem çünkü bunların hepsi yalan evlilik yol arkadaşlığıdır o yolda kasisler,çamurlar engeller olabilir herkesin yolu yeni dökülmüş asfalt tazeliğinde pürüzsüz değildir elbetteki fakat bu yol arkadaşlığı tek taraflı yüke dönüştü mü o evlilikten beklentiler ve ödün vermeler fazlalaşır zaman ya sabırlar biter yada bir tarafın ömrü eşinin seni sevip sevmediği konusunda yorum yapmak bana düşmez bunu ancak sen tahlil edebilirsin ama yaptığı küçük süprizlerden değil senin için nekadar fedakar davrandığından anlayabilirsin sizin evliliğinizde sen veren eşin alan taraf olmuş evlilikte para mevhumunun ortada olması hiç doğru değil zaten sen ben olan bir evlilikte uzun ömürlü olmaz fakat kendini kesinlikle korumanı ve geleceğini düşünerek haraket etmeni şiddetle tavsiye ederim yapman gereken şey çok basit HAYIR de eşine onu sevdiğini ama bedelli askerlik konusunda ona yardımcı olamayacağını bir araca ihtiyacın olduğunu ve bir daha bu konuda sana bir şey söylememesi gerektiğini bu konuyu sonsuza kadar kapattığını ciddi bir dille anlat tekrarında da yumuşak ama kararlı bir dille bu konuda yardımcı olamayacağını söyle ama asla param yok deme yalan söyleme bu zaten hiç bir şeyi çözmez sevgiler

eskiden çok eskiden yani benim çocukluğumda bir hacı ninemiz vardı mahallede ve derdi ki, '' kızlar doğduğunda evin dört duvarı ağlarmış'' ....hayat az çok bunun doğruluğunu kanıtlamış olsa da, KK altına mühür basıyor her gün her gece....yazık çok yazık kadınlarımıza...

Son düzenleme:
yine kendimden örnek vereyim eşim annesine çok değer verir. bende severdim kayınvalidemi. onu ve eşimi yıpratmamak için adeta tek başıma düğün yaptım. gelinde ben oldum damatta kaynana da kayınpederde. her şey ben oldum. herşeyin fiyatına önem verdim dar vakitte düğün etcem die ailem ve ben uğraştık durduk.

ama yanlış. uucuzluk bu. o kdar ucuzdum ki.yoldan bulunmadan bile daha ucuz. tabi hiç kıymetim olmadı o yüzden. az bir kavgada kayınvalidem boşansak hiç üzülmeyecek gibiydi.

ama ben pahalı olsaydım. o kadın yorulsaydı bir benim gibi. ben zehir olsam yutardı beni. kadın kaynana hissetmedi ki kendini. bilmiolar ki düğün yapmak kolay mı zor mu.

o yüzden carpediem birden pahalı olamazsın dikkat çeker. ama yavaş yavaş fiyatını arttır. kedi gibi sırnaşarak iste arabasını. birden isteme.

bak benim kayınvalide ne yapar. mesela x bişeyi istemio ya. direkt istemiorum asla demez. ya sürekli sorar cevabını almamış gibi. tabi bu bana söyleyecekse istemediğini.

oğluna söyleyecekse yine doğrudan istemiyorum demez. x olay veya durum söyle kötü böle kötü ama olsun oğlum ben yaparım. böyle alttan alta adeta eşimin bilinçaltına işler.

:)) başlığa bayıldım yaaa

Hayır dedim, ilk başta duygu sömürüsü yaptı, sen beni sevmiyorsun, beni özlemeyecekmisin, tamam giderim ben askere, aylarca ayrı ayrı, belki doğu çıkar gibilerinden. sonra tekrar tekrar sordu yine hayır dediğimde bu sefer de giderim askere al sen arabanı ama ailemden de seni sevmelerini bekleme olayına dönüştü. Daha sonrasında ise iyise tartışmalar oldu

sabah işe gitcem hala netteyim ya. kendi yaptığım saflıkları sende de gördüm üzüldüm. ben darbe aldıkça aldıkça açıldım. sen umarım çok darbe almadan açılırsın. kk yı bolca oku uyanırsın biraz bir de yaşını merak ettim. ben biraz meraklıyımdır da :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…