Yeni evliyim ama :(((

bebek sahibi olabilmen için sanırım ödemen gereken meblağ bu...bunların karşılığında mı bir bebek verecek eşin sana ?arkadaşım bence çok iyi otur bi düşün senin bi korkun var yüzleşemediğin bence...

o zaman sen ikinci bebeği istediğinde sana ne şart koşacak üstüme ev yap mı diyecek?

sence bu işte bi terslik yok mu?
bu evlilik mi ticaret mi?

evet çok doğru karısını düşünmeyen bebeğini düşünür hakikaten
o bez bile almaz çocuğuna arkadaş topuklularıyla tık tık gider alır nasıl olsa
öyle alışmış çünkü..

Himm dedim ya sana arkadasim karsilastirmalar yapiyor, sen eski gunlerini ariyorsun, acikcasi ben bu kocaya fazlayim diye dusunuyorsun bazen. Cook haklisinda. Bu evlilikte esin seni para kazanma makinasi goruyor demek. Bebegi bile erteliyor. Ama sende alistirmissin sanki esini parayi ben kazanirima

İnsan hayatta duser kalkar , para kaybeder yeniden kazanir arkadasim ama boyle tepende yiyici oldumuydu zor toparlarsin sen.

Madem esini seviyor ama durumu duzeltmek istiyorsun senin yerinde olsam. Kazancimi dusuk gosteririm. Kendime ayri yatirimlar yaparim. Yiksek. Odel arabami istiyor alsin tabi gece yada hsonu calissin 2, 3 ek is yapsin. Allah calisana verir. Hem kendini hem seni kalkindirsin malum evin erkegi o. Ogrensin azcik

yapma bence. senn adına üzüldüm gerçekten.kendini kullandırtma bence.açıktan yapmasan bile kurnazca yap bazı şeyleri. bende aylardır evin geçimini üstlendim. kaç yıldır üstüme başıma doğru üzgün bişey almıyorum.iş hayatında da bakımlı iyi giyimli olmak gerekiyor. yoksa insanı ciddiye bile almıyorlar. senn paran olmadığını düşünsünler. eşin kendi başının çaresine baksın. ister arabasını satsın ister askere gitsin.

bence eşinizi düşündüğünüzün yarısı kadar eşinizde sizi düşünse sizi önemsese hiçbir probleminiz olmayacak

valla arkadaşım kabalık etmek istemem ama eşin ve ailesi seni biraz sömürüyor gibime geldi

tamam evlilikte senin paran benim param olmaz ama madem askere gitmek istemiyor kendi sıksın biraz canım niye sen mecbur tutuluyorsun

sen bukadar fedakar oldukça daha çok suistimal edilirsin inan ki üzüldüm senin adına....

Arkadasım evlilik ortak yasam demektir sende varsa esine vericeksin esinde varsa sana vericek bence sen borcun olduğunu şirketin durumunun kötü olduğunu ve biriktirdiğin paranin yetmediğini isleri düzeltmek için eşinin arabasını satıp sana destek olmasını iste baktın yardımcı olmaya çalışıyor ver parayı yapsın bedelliyi baktın umursamiyor kesinlikle verme ya arabasını satsın yada gitsin arabasını satsın. O zaman ne ailesinin nede onun sana birsey demeye hakkı olmaz

Haklısın sanırım, benim korkum başarısız bir evlilik yapmış olma düşüncesi. Bunu kabul etmek istemiyorum. Şimdiye kadar genel olarak başarılı bir hayat geçirdim. Evliliğim de öyle olsun istiyorum. Sanırım biraz da o yüzden taviz veriyorum.

Bir de bizim adetlerde boşanma gibi bir durum yok. Gerçi hangi çağda yaşıyorsun, okumuş etmişsin diyeceksiniz ama ailem çok üzülür. Onların çevresi cemiyeti ailemi laflarıyla iyice yıpratırlar ( O yüzden düzelsin herşey istiyorum. ama çok zorlanıyorum(

eşler arasında sır olmaz ama senin durumunda bu şart canım.
nekadar para kazandığını bilmesin eşin.
param yok de ,bedelliyi nasıl ödüyorsa ödesin,
ama bu süreçte sende araba almayı ertele ama heryerede taksiyle git,birazda kendi canını düşün
sen bu adamın anasımısın,danasımısın,o sefa sürsün diye kendini harab ediyosun.

Evet ama şimdi bende biraz birikmiş para olduğunu biliyorum. Onu nasıl saklayacağım?

: bende ailemi üzmemek adına boşanmıyorum. eşimi seviyorum o da var ama hayatım öylesine zorlaştı ki. boşansam büyük bi yük kalkacak sanki. ama bu demek değil ki boşanmamak için her türlü soruna razı gelelim. ince ufak detaylarla eşini törpüleyebilirsin. onu bişeyleri yapma zorunda bırak. işler kötü kazanamıyorum de. bi şey derse napalım durum bu de. hatta bence sen onun arabasını iste. zorlanıyorum falan de. arabasını vermezse de tavrını koy.

Evet ama şimdi bende biraz birikmiş para olduğunu biliyorum. Onu nasıl saklayacağım?

o zaman birikmiş 5000 tl var de(atıyorum rakamı)
onu ver gerisinide nasıl hallederse halletsin.

Gerçekten bunu deneyeceğim :)) umarım olur

gene bi yerden bi ödeme çıksın ve sende geçmişteki gibi işin gereği bi ödeme yaptığını söyle. hatta bu aralar hiç paran olmadığını söyle yol parası için ondan para al

gene bi yerden bi ödeme çıksın ve sende geçmişteki gibi işin gereği bi ödeme yaptığını söyle. hatta bu aralar hiç paran olmadığını söyle yol parası için ondan para al

Wuhuuu valla süpersiniz :)))

Tamam gerçekten yattı aklıma:)

Biriktirdiğim parayı ödeme çıktı diye bekletiyorum hesabımda, Para yok diye yakınıyorum, hatta kendisinden maddi destek istiyorum yol filan gibi arada, arabasını bugün çok yoğun diye istiyorum (inşallah verir) (Ben bide arabaya alışan biri için arabanın olmaması çok zor oluyor bildiğim için de istememiştim arabasını, kendin batırdın kendin kazan kızım diye cezalandırdım kendimi), o da muhtemelen satar arabasını yatırır. Gideceğini hiç zannetmiyorum (Karizması çizilir)

Sonra da duruma göre şekillendireceğim:)

Bu mudur?

Başka bişi daha var mı?:)

Eskiden erkekler (kaba tabir olcak ama) karı parası yemem diye eşleri çalışsın istemezdi, şimdi aileler de erkekler de özellikle maaşı iyi kız bakıyor.biraz gurur ya ,biraz gurur allah rızası için.evlilik tabiki paylaşım ama insanı kocası, merkez bankası gibi görüyorsa oerkeğe ne kadar saygı duyulur?

işte budur..................

Seni kırmak istemem ama bazı erkekler için rahat hayat yaşama fikri daha cazip gelir.''Beni duymuş gelmişler'' diyorsun:44:Neyi duymuşlar?Gelecek vaat ettiğini mi?İyi kazandığını mı?İlerde iyi para kazanacağını mı?ilişkinizde sen için olmasa da bir taraf maddiyata endeksli gibi.Ayrıca bedelli askerliğini yaptırma konusunda sana güvenmeleri de çok sinir bozucu bir durum ve arabasını satmaya yanaşmak yerine ''eşim nasılsa öder '' gibi bir mantık var.Araba markasını yükseltmek istiyor diyorsun sanki seni sponsoru yapmış gibi...yanlış anlama ama içten cevap verir misin?Sence seni seviyor mu?

tecrübelerimden şunu öğrendim erkek milletine acımayacaksın ve onun sorumluluğunu alıp onu alıştırmayacaksın. birde kadın güçlü oldukça erkekleşiyor. erkeklerin gözüne de kadınsı gelmiyor. o yüzden biraz aptal olacaksın eşinin yanında. ona muhtaç olacaksın. ona sorun çıkarıp sorumluluklar yükleyeceksin. o zman senden kıymetlisi yok. etrafınıza bakın görürsünüz. böyle örnek çok. hatta bununla ilgili çok güzel bir yazı vardı bulursam paylaşırım.

ben eşimi öyle seviyordum ki aman o üzülmesin ama o yorulmasın diye diye kendimi paralardım. evlenince gördüm ki benim üzüntülerimin derin acılarımın onda bir anlamı bile yok. ailemi onun için karşıma aldım ama o kıskanç anasının yaptıklarını bile yalandan olsun kabul etmedi. yalandan bile olsa bana deseydiki sen haklısın yada seni anlıyorum ama idare edelim dese yetecekti. içime su serpilecekti. ama olmadı. üstüne toprak örrtüm beni acıtan herşeyin.

sonra ona acımayı bıraktım birazcık. annesinden öğrendim nazlanmayı. oysa ben o üzülmesin die ona üzüntümü bile anlatmazdım. baktım anası hasta bile olmadan nazlanıyor yok yere sorun üretip onu aşırı derecede üzüyor. dedim bende böle olcam. bende nazlanıom artık. yapı meselesi tabi o kadar olamıyorum ama....

kredi ödemesinde de parayı bi şekilde bulup buluşturup ödüyordum. çevremden borç alıyordum. baktım hiç umrunda değil. artık karışmıorum. maaşımdan kendime harcama yapmıorum ama kalan borç için de uğraşmıorum. kendi bi yerden bulup buluşturup ödüyor kalanını.

ya öyle ki faturaları ödüyor musun die bile sormuyordu. o kadar üzerinden yük almıştım ki. ne gerek var. önce kendini düşünüceksin. sen yoksan koca olmuş ana olmuş baba olmuş ne fark eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…