- Konu Sahibi CaRPeDieM02
-
tamamen gerçek tabi arada bir tezi kendi söküğünü dikmekte de zorlanıyor ama size tavsiyem sakın erkekleri hafife almayın o sizin neyi ne kadar kaldırıp kaldıramayacağınızı bilir bizler kadınlar duygularımızı kaprislerimizi kızgınlıklarımızı yüzeysel yaşarız görünen köy biziz bu durumda sadece bu naz niyaz durumunu nasıl ballı bir hale getirebiliriz mesele bu erkekler hep aynıdır özlerinde kullanım kılavuzları farklıdır sadece:)) başlığa bayıldım yaaa
sabah işe gitcem hala netteyim ya. kendi yaptığım saflıkları sende de gördüm üzüldüm. ben darbe aldıkça aldıkça açıldım. sen umarım çok darbe almadan açılırsın. kk yı bolca oku uyanırsın birazbir de yaşını merak ettim. ben biraz meraklıyımdır da :)
:) Çoook teşekkür ederim. İyi uykular sana :)
İnşallah dediğin gibi olur :)
Ben 1984 doğumluyum:) 28 yaş :)
bende 85 lliyim. maaşallah bu yaşda iyi kariyer yapmışsın. dedim belki 35 falansan boşanırsam çocuk yapmak zor olur falan die mi düşünüyorsun die düşündüm açıkcası. bana boşan dioalar, diorum boşansam çocuk nasıl yapcamçocuğu ertelemek istemiorum artık. katlanıom
tamamen gerçek tabi arada bir tezi kendi söküğünü dikmekte de zorlanıyor ama size tavsiyem sakın erkekleri hafife almayın o sizin neyi ne kadar kaldırıp kaldıramayacağınızı bilir bizler kadınlar duygularımızı kaprislerimizi kızgınlıklarımızı yüzeysel yaşarız görünen köy biziz bu durumda sadece bu naz niyaz durumunu nasıl ballı bir hale getirebiliriz mesele bu erkekler hep aynıdır özlerinde kullanım kılavuzları farklıdır sadece
Selam kızlar,
Eşimle 9 aydır evliyiz. ve biz 1 yıl içinde evlendik. Evlenirken herşeyi, her harcamayı kendimiz yaptık, ailelerden hiç bir destek gelmedi. yüklü bir miktarda kredi çektik ve onu ödüyoruz. Üstüne birde eşimin bedelli askerliği çıktı. Eşim memur o yüzden gelir belli gider belli. Ben özeldeyim güzel paralar kazanıyordum ancak ödemelerim çiktı, işlerimde bazı sorunlar çıktı ve toparladığım paraları kaybettim.
Eşim de ailesi 8ki bu duruma sinirleniyorum) de bu bedelliyi benim ödemem gerekiyormuş gibi davranıyor. Tek benim sorumluluğumdaymış gibi bir beklenti var. Ve bu sıralarda işlerden çok da gelen birşey yok. Eşimle sürekli tartışıyoruz bu yüzden dolayı. Bu konu dışında hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Eşimde çok iyi birisi. Ama para konusu bizi çok yıpratıyor
Yani evlendim ve durup dururken dünyanın borcuna girdimBunu söylediğim zaman da evde kıyamet kopuyor.
ben yine parayı toparlayacağım diye canla başla çalışıyorum. Ama ben bu kadar çalışırken kimsenin birşey yapmamasına da bozuluyorum. Ailesine de bozuluyorum. Zaten düğünde de hiç birşey yapmadılar diye.
bedelli durumu da önce vardı param bana güvenildi ama sonra bir işimde ödeme yapmak zorunda kaldım ve kaybettim. Şimdi de eşim kızıyor bana. Ailesi de sürekli arayıp hadi yatırın diyip duruyorlarSabahlara kadar çalışıyorum ama yok yani
Gün içinde çalışırken 3 -4 yere gidiyorum ben. Eşim ise memur tek bir yere gidiyor. üstelik servisi de var ama binmiyor. tüm arkadaş çevresi öyle. O arabayla gidiyor ben ise gün içinde otobüs, dolmuş dolanıp duruyorum. taksiye bile binmiyorum artık. Hatta bazı yerleri koştur koştur yürüyorum ayağımda topuklu ayakkabılarla, sırf para vermemek için. hepsinden daha çok para kazanıyorum ama hepsinden daha zor yaşıyorum
şimdi yine para biriktiriyorum ama en azından kendime bir araba alıyım istiyorum
Doğrusu görücü usulu diyebilirim evliliğimiz
Ben Türkiyede en iyi ünivlerden birini bitirdim, şirket kurdum mis gibi çalışıyordum. aileme ev araba gibi güzel yatırımlar yaptım. Bu sebepten dolayı çevrede de çok duyuldum. Eşim ve ailesi de öyle duyup gelip, tanıştırmak için filan uğraştılar. Sonra nasıl olduysa tanıştım, görüştüm ve evliyim.
Nişanlı iken işimde sıkıntı yaşadım ve çok sağlam bir para ödedim. Arabamı o zaman sattım ve kimseye en ufak bir zararım olmadan canla başla çalışarak borcumju ödedim. Eşimden de ne maddi ne de manevi tek bir destek almadım. Herkes öyle güveniyorduki bana zaten insanları ailemi hayal kırılkığına uğratmamak için borcun miktarını bile söyleyemedim. yaklaşık 100.000TL para ödedim ve hiç borçlanmadım da bu parayı öderken. Elimde avucumda ne varsa sattım, çalıştım ödedim.
Ancak düğün hazırlıkları da benim için bu yüzden zor oldu, çünkü belimi doğrultamadan sürekli harcama yapmam gerekti. Eşimde de bişi yoktu o yüzden kredi çektik. Arabasız çalışmak çok zor, o kadar yere topuklularla tı tık gitmek çok zor, o kılıkta otobüse binmek bile çok zor. Tüm iş görüşmelerime geç kalmaya başladım. Birde şirket sahibisin prestjli durman gerekiyor yatırımcıya karşı ve çalışanlarıma karşı, bu sebepten dolayı da sıkıntılar yaşıyorum.
Yine de toparladım kendimi para biriktiriyorum ama ben bu kadar zorlanıp kimseye en ufak bir yük olmadan elimden geleni yaparken. Herkesin kendi rahatında olmasına bozuluyorum
Eşimde kendi havasındaHavalı bir arkadaş grubu var. Ben para vermeyeyim diye bazen öğle yemeği bile yemiyorum. Çünkü yeri geliyor yatırımcıya filan yemek ısmarlıyorum. Oradan denkleşsin diye. Eşim ise kurum yemeğini beğenmeyip, arkadaşlarıya öğle arasında çıkıp biyerlerde yiyorlar. Bi de bunu bana söyleyinde iyice bunalıyorum.
Şimdi ise araba almak istiyorum bu biriktirdiğim paramla ama üstümde inanılmaz bir baskı var. Bedelliyi ödemem gerekiyormuş ilk olarakEşime bunların hepsini söylüyorum. Olmadı sat arabanı kendin öde diyorum ama ona da yanaşmıyor. Arabasız yapamazmış. Ben de yapamıyorum ki bana cidden lazım, ama sırf borç diye yapıyorum yine ( Ayakkabıdan ayağım acıyıp, ben koştururken eşimin restoranda o biricikarkadaşlarıyla takıldığını da duyunca yollarda ağlar duruma geldim artık.
Ne yapmalıyım(((
Çok sevdim seni :)
Görüşürüz umarım yine :)
ahh ahh iyi para kazanan bayanların kimle evlendiğine çok dikkat etmesi gerek gerçekten üzüldüm sizi tanımamama rağmen eşiniz nası böle duyarsız oluyo anlamıyorum. hiçte öle bi bedelli ödeme zorunluluğunuz yok.
benim babamda böleydi annemle babamın iinci evliliği akrabalar tanıştırmış. annemde çalışıyomuş. babamın pirimlerini ödeyip emekli etmiş hatta. ben küçük çocuktum ilk okula kadar annem işe hep beni yanıda götürürdü bide hastanede çalışıyo düşünün enfeksiyoın riskini. gerçi kaptımda. şimdi 4 daireleri var. babam 70 yaşında kudurdu ve annemin kazanarak bu hale getirdiği evi eski eşinden olan kızlarına vermek istiyo ve annme bu yaşta boşanma davası açtı. anneme hep maaş kartın bende durucak karı benimse parasıda benim derdi. ben ozaman anne gel boşan bak yarın bigün evlenirim yarı yolda bırakıcak seni derdim. hatta bigün bana dediki çaıştığın parayı bana vericen ben sen ne istiyosan alıcam. bende tek çocuğum kirada 3 eviniz 2 emekli maaşınız var yetmiyomu dedm. bu arad babamın gezme merakından hep borçlarımız olurdu. bana dediki ben 4 kızımı reddettim vermezsen senide reddederim. bende dedim durma hiç para için yapıcaksan hemen reddet. şimdi boşanıyolar. ben tek ortak çocukları olmama rağmen evlerden birinde oturmayım diye tedbir kararı aldırıyomuş. inanın buna değilde annemle benim o soğuk karda kışta çamurları yara yara soğuk arabalarda işe gidişimi annemin beni paltosunun altına sokarak ısıtmaya çalışışını düşünüyorum. her çocuk o yaşta öğlene kadar uyurken ben sabah 5 te uyanıp o soğukta yola çıkardım bide yazık annem kucağında taşırdı.
şimdi babam bana diyoki erkek gibi herşeye karışıyo. bende dedim sen evde oturuyodun oda erkek gibi çalışıyodu ondan olsa gerek. evlenirken demişsin oh ne güzel devlete sırtını dayamış birini buldum hemen kaçırmamışsın. bütün mahalle babamın kardeşleri annemin yanında ama o hep para peşinde.
inşallah sonunuz böle olmaz ama. benim annemde evde beni üniv. göndermek için komşudan borç alırken babam köye akrabalarına ziyafet çekmek için milletten borç para alıp döndüğünde öderdi. tabi annemin kartıda onda kadının çıtı çıkmazdı. nezaman ben büyüdüm annemin gözünü açtım. kartını elinden alıp ben çekicem maaşını dedim ondan sonra böle oldu.
yani annemin parası sayesinde kocası varmış. benimde o sayede babam varmış. bölece anladık. insana çok koyuyo böle bir babanın evladı olmak
Aynen ya benim kayınvalide de çok rahat kaynana olduğunu hiç hissettirmiyorum ki aman yuk olmayayim diye nasıl hissettirilir geridonusumkutusu ? Sen anlatinca dank etti valla ne safmisim bende şimdi hamileyim mesela nasıl yükler yüklemeliyim de kaynana babaanne oldugunu anlasa ?? ben çağırırsam gelir yapar eder ama öbür türlü ariyim sorayım yorulayım hiç yoksa annec im yoruluyor varsa yoksa
tamam o zaman kendi arabasını satıp bu bedelli durumunu karşılamasını öner hayır onun arabaya ihtiyacı var ama sen önemli değilsin sevgini sömürmesine izin verme ama tartışmadaHayır dedim, ilk başta duygu sömürüsü yaptı, sen beni sevmiyorsun, beni özlemeyecekmisin, tamam giderim ben askere, aylarca ayrı ayrı, belki doğu çıkar gibilerinden. sonra tekrar tekrar sordu yine hayır dediğimde bu sefer de giderim askere al sen arabanı ama ailemden de seni sevmelerini bekleme olayına dönüştü. Daha sonrasında ise iyise tartışmalar oldu
kayınvalideye pek yüklemiom. eşime yüklüom biraz. kayınvalideylede bi kere şöle bişi yaşadım. ben bi ara hem okula gidiodum hem çalışıodum. sabah 6 da evden çıkıp akşam 9 da geliodum. canım çıkıodu. bide üstüne evlilik. kayınvalideyle de birlikte yaşıoz. birgün okula gitmedim evde uyudum.komşu gelmiş eve. uyandım seslerine. salonda çamaşırlar yığılıydı bunlar oturma odasına geçtiler ve benim dedikodumu yaptılar. bende şarter attı. dedim hadi temizilik yapıoz madem dedikodumu yapıon. ben evde yokum sanıp hakkımda konuşuo temizlile ilgili. o gün çamaşırları birlikte katladık. bundan sonrada siz yapın fln dedim. bu işte. ama öle pek iş yapmaz. yani bana pek bi faydası yok. ha bide kadın demez mi çalışıosanda kendine okuosanda. 1. çalışıpda kendime doğru düzgün harcamışlığım yok. ana oğul yatıolar ben çalışıom. 2. okulda kendimi düşündüğümden değil ek gelir olur vs die.
neyse ya. benim artık göz bile görmüo şu an . ne yazdığımı bile bilmiom. yarın salim kafayla yazarım. :)
Hayır dedim, ilk başta duygu sömürüsü yaptı, sen beni sevmiyorsun, beni özlemeyecekmisin, tamam giderim ben askere, aylarca ayrı ayrı, belki doğu çıkar gibilerinden. sonra tekrar tekrar sordu yine hayır dediğimde bu sefer de giderim askere al sen arabanı ama ailemden de seni sevmelerini bekleme olayına dönüştü. Daha sonrasında ise iyise tartışmalar oldu
konuyu baştan sona okudum üzülsemmi kızsammı bilemedim bu nedir Allah aşkına yaa..
özür dilerim ama eşin hayatını hep birilerine yaslanarak geçirmeye fazlasıyla alışmış.
kayınvaliden ben okuttum büyüttüm demeyi biliyor peki sen eşi olarak bende askerliğini yaptırayımmı diyeceksin?
hem bunca sene çalış didin işini eline al,hem sırf bi avuç insana hava yapcam diye parasını saçan adama askerliğini yaptır ohh ne ala..
sen kendini borcunu ödedin diye sakın kendini kötü hissetme,iş senin,kazanç senin..cebine bi kuruş para koyanmı olduda borcunu ödeyince işi batıran sen oldun?İşin düzelince para istemeyi bilene ben olsam sorardım ben batınca elimden tutup çıkaranmı oldu diye..Ayy nasıl sinir oldum yaa..
Resmen askerliği sen yapıyorsun farkındamısın? Düğün derneği yapan sen,batan işi düze çıkaran sen,evi geçindiren sen,sıkıntıyı çekip yollarda perişan olan sen,yemediğin bir öğünü kendine kar sayan sen eee eşin bu işin neresinde? Hani aile kavramı?
Bende gerıdonusumkutusunun dediklerine sonuna kadar katılıyorum,sen insanlara yük yüklemediğin gibi bütün yüküde sırtlamışsın ha çöktün ha çöküceksin.Kendine bu zulmün niye,annen baban seni damada bak bütün eksiğini gider diyemi evlendirdi.Tamam çok iyi bi insan olabilir eşin ama gelgelelim ruhlar alemindede yaşamıyoruz.Sen bazı şeyleri parayla örtmekten vazgeçte bir, gör herkesin yüzünü..Eğer eşine bunları söyleyince kavga gürültü olucaksa(ki olucak adam buna alışmamış çünkü) sende yok demeyi öğreniceksin.Unutma yoka çarede yoktur.Madem şimdiye kadar hep para mevzusunda sen demişler sende 'önce ben' demeyi öğren! Önce kalk bi silkelen,kendine gel.Neyi kimin için yaptığına bi bak..Niye yaranamadığına, nereye kadar yapabileceğine bi bak.Hayalim bebek diyorsun ama zaten bir bebek büyütüyorsun ona bak..Eğer o ayağını yorganına göre uzatmıyorsa,uzatması gerektiğini söylediğinde anlamıyorsa,uzatmak zorunda bırak! Her istenileni yapıcam,her eksiğe koşucam derken elindekini avucundakini satıp borç kaparken hayatını nasıl erteleyip, kendini nasıl geri plana attığına bak..Sen ayağındaki topukluyla,giydiğin kıyafetinle otobüsten minibüse koşup kazanmaya çalıştığın parayı kaybedince seni nereye koyucaklarına bak..
Ben para isteyemem,arabasını isteyemem utanırım diyorsun,senden istenen şeyden asıl utanılması gerekiyor biliyorsun dimi?Bazı şeyleri istesende istemesende yapıcaksın arkadasım..Eşinin sorumluluğunu öğrenmesi,seninde nefes alman lazım.Öyle annesinin tlf açıp parayı yatır demesi o kadar kolaysa aha bende yazıyorum buraya o zaman parayı yatırma..bak oldumu şimdi..ayranı yoksa içmeye,tahtıravanla gider askerliğe yapcak bişey yok.Allah sana doğruyu göstersin inşallah,işinede dört elle sarıl hee araba parası biriktir..Bagajada yazdır,o şimdi asker:))
Ben böyle duygu sömürüsü yapıp askerlikten kaçanlara kızıyorum ..Parası yoksa askere gitsin belki seni özlemesi aklını başına dank ettirir...Yola askere bak nasıl adam olup dönüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?