Yeni evliyim ama :(((

valla şaştım bu işe.yazık sanada
ezdirme kendini sakın parası yoksa gitsin yapsın askerliğini
herkes bedellimi yapıyor Allah aşkına
askere gitmek vatan borcudur erkek için önce bi borcunu ödesin

ya sabah sabah acaip gerildim ve sinir oldum eşinize ya bu kadar yaviz vermeyin arkadaşım ay ben kendimi sizde gördümde benden beteri varmışş arkadaşş ay geldiler bana arkadaşım kendini yıpratmaa azınla kuşta tutsan yaranamassın bak bu benim ikinci evliliğim 1 evlilimdede çok fedakarlık yaptım ama hiç biri gözükmedi

ya canm bırkasana allahını sevrsen adamın parası yok askere bedelli gidecek senin altında araba yok o servisi begenmeyecek sen kar edeyim die yemek yemeyeceksin o arkfdaslarıyla ögle turları yapacak böle evlilik olmaz...

Kendi ailene bakarsın bu durumda olsak benim ailem her türlü desteği gösterirlerdi dersin.Eşinin ailesine bakarsın sen çalışıyosan herşeyin altından kalkıyorsan ellerini sürtemezler birşeye.Nasılsa sen hallediyorsun ya herşeyi.Sana tavsiyem bu kadar canla başla çalışma kendini harap etme gerekiyosa 18 ay askerlik yapsın.Bu sadece senin sorumluluğun değil bşirde o kadar borç öderken.Artık sırtından indrieme vaktin gelmiş bence .Kendilerine gelsinler.Sen tüm iyi niyetinle savaşırken karşıdan birşey görmemek insanı yıpratır.Artık kendini gösterme vakti geldi.Benden bu kadar deme vakti.Bazıları rahata alışkınlardır.rahatlarını bozmazsan sen üzülürsün.

Evin erkeği konumundasınız anladığım kadarıyla.Çok zor.Bence kazancınızı göstermeyin eşinize.Yok yok diyin.Bi kenarda biriktirin.Dünya hali bu.Nezaman ne olacağı belli olmaz.Eşiniz de ya gitsin 5 ay paşa paşa askerliğini yapsın ya da ailesi mi ödüyo kendisi arabasını satıp mı ödüyo nasıl yapıyorsa bedelli yapsın.Yok param deyin bence

Bence eşiniz büyük bir sınavı hakediyor.Büyük bir krizdeyim acil ödeme yapmam lazım arabanı satalım borcumu ödeyelim diyin.Bakalım o sizin geleceğiniz için özveride bulunacak mı.Kabul ederse de arabayı satın.Bikaç ay sonra aynı parayı borcunuzu ödemek için eşinize verin o da bedellisini ödesin bu parayla.Sizi parayı ödemezsen askere giderim diye tehdit etmesinden hiç hoşlanmadım.Bir de hamilelik olayı var sanırım.Hele ki hamile kalırsanız bu dönemde mutlaka o parayı ödetecekler size.Bence siz anne babanızın üzerine bir ev alıp kendinizi borca bağlayın.Çünkü karşınızda çooook uyanık bir aile var

hiç zannetmiyorum bu kocaya öyle ders filan verilmez canım sen mantıklı mı görüyorsun yazdıgın yorumu yada sen aynı durumda olsan yaparmıydın öyle bir adama bebek şahsen ben yapmazdım.bebek bu bebek iki tarafnda ortak isteğiyle yapılması gerekir diye düşünüyorum.ben kocama güvenemezsem asla cocuk filan yapmam.bu ona ceza değil bayanın kendine vereceği ceza olur adam zaten sallamıyor.cocugu da sallamaz bi de düşman olur bebeğe para kapılarını kapattı diye tabi düşündüğümüz kadar paracı biriyse ki öyle görünüyor.sana naçizane tavsiyem paranın belli bi kısmını ver yada eve harca ama hepsini gösterme paranın hesabını da verme.onun bilmediği bi bankaya koy biriksin araba filan da alma şimdi.onun altındaki arabayı al bedelli parasını da ya biriktirip ödesin yada gitsin paşa paşa askerliğini yapsın.borclar bittikten sonra da arabanı alırsın.kendi aldıgını belli etmek istemezsende babanın hediyesi olur bu adama değerinden fazla değer vermissin bence cok şımartmısın bence kendine güveni yoksa erkeğin evlenmiycek.ben canım ister çalısırım canım istemez çalışmam ama o eve erkek bakmaz zorunda... böyle kazanırken de kendini ezdirme kimseye minnetin yok

askere gitmek her sağlıklı erkeğin vatan borcudur.

(eşinizin yaşı 30dan fazla galiba bedelli yapacağına göre) 30 yaşına kadar askere gitmemiş bedelli çıkmasaydı ne yapacaktı. paşa paşa bir gün gidecekti. yada askere gitmeyi hiç düşünmedi mutlaka bir gün bedelli çıkar diye bekledi e o zaman parasını biriktirecekti. bu parayı ne siz ne de eşinizin ailesi vermek zorunda değilsiniz. bu eşinizin borcu eşiniz ödemeli.

ayrıca bir erkeğin askerlik işini halletmeden evlenmesine karşıyım hep problem çıkıyor.....

evliliğinde çok fazla sorumluluk üstüne almışsın bu kadar fedakarlık yapma canım erkeğin en iyisi bile bir noktada kıymet bilmezkocanın parası yoksa bedelli yapmasın askere gitsin yada gitmek istemiyorsa bir zahmet kendi arabasını satsın parayı senden beklemesin kimsenin sana bu kadar yüklenmesine izin verme çok güçlü kadın olma canım o zaman herkes kadını evin erkeği yapıyo erkekte keyfine bakıyor insanlar çok bencil olmuşlar

Kendinize nasıl bir hayat yaşattığınızın ve nasıl bir gelecek hazırladığınızın farkında mısınız? Ne bu böyle, böyle evlilik mi olur

Ben erkek de olsa bayan da olsa eşlerden birininin bu kadar sömürülmesine şiddetle karşıyım. Her iki taraf da taşın altına elini koyacak ne yapılması gerekiyorsa beraber yapılacak. Evliliğin temelinde anca beraber kanca beraber yok mu.

Eşinizin sorumsuzluğuna sinir oldum. Bedelli bence lüks. Parası yetişmiyorsa daha çok çalışıp kazanmalı. Yoksa arabayı satsın.

Kendinizi bu kadar ezdirmeyin kullandırmayın. Sonra çok vurursnuz kafanızı duvarlara.

bence eşin arabasını bır zahmet satsın ve bedellıyı ödesın,kadının elıne bakmak cok utanc verıcı,ustelık sen otobuslerde sürünürken o nasıl arabaya bınıyor anlamıs degılım,bu konuda tavız verme...

bankalar bedelli için kredi veriyor, alsın krediyi üzerine, (devletin memuruna kredi mi verilmeyecek?)
askerlik yapmayacaksa paşa paşa ödesin kredisini..
yok krediyi ödeyemezse gitsin askerliğini yapsın..
aslında bu bedelli olayı ,1 peşin 4 taksit şeklindeydi ve bir miktarının yatmış olması gerekir..
acaba bu meblağ kimin cebinden çıktı?
benim cebimden deme sakın..

yaptığı ajitasyona ne demeli? yok ölürsem ,yok doğuya çıkarsa,beni özlemez misin,annemler seni sonra sevmez..
haspam bulunmaz hint kumaşı mı? çok mu yakışıklı?Ki ne olursa olsun..
aslında bu sözün üzerine tavrını koyup, çoktan resti çekmiş olman gerekirdi..
evliliğinizi öyle hale çevirmişler ki,
oğlunuzu benimle evlendirin diye,sen onların peşinden koşmuşsun gibi

bebek istemende bile eşinin önce şu sonra bu şeklindeki şartlarında yine tavrını koymalıydın..

artık kendini önemse ve sev arkadaşım..

Ohh beyefendide acitasyon becerisi 10 numara. O kadar kızdım ki kusura bakma

Erkekleri bu kadar şımartmayacaksın. Kimse kendini vazgeçilmez sanmayacak. Arada bir ayar vereceksin "Sensiz de yaşayabilirim. Ama senle hayat daha güzel" mesajını verirsen ne sen ezilirsin ne de o kendini vazgeçilmez sanar.

Ben eşime bunu hissettiriyorum. Çok sırnaşıyorum, ona karşı çok hoşgörülüyüm diye bazen çok şımarıyor. "bensiz nasıl yaşadın sen", "sen çok şanslısın iyi ki bana rastlamışsın" falan diyor şaka yollu. "iyi ki sana rastlamışım. Sen çok iyi bir insansın. Ama ben de çok uyumlu biriyim. Mutlu olmak ve mutlu etmek için evlendim. Başka biri olsaydı da mutlu olabilirdim. " diyorum. Anında düğmeler ilikleniyor

Annem der ki "çok acıma. acınacak hale düşersin"

evlenirken neden kredi çekiliyor anlamış değilim. hem eşiniz hem siz çalışıyormuşsunuz..eşyalarınızı pekala taksitle ödeyebilirdiniz..biz eşimle kimse bişeyimize karışmadan herşeyimizi yaprık..baktık şatafatlı bi düğün için paramız yok ne diye kredi çekip millet daha fazla eglenecek diye ben 2-3- yıl borç ödeyeyim diye düşündüm..

anlaşılan iyi bi kariyeriniz var.. bahsettiğiniz üzere türkiyenin değil dünyanın en iyi üniversitesini de bitirmiş olsanız bu onların sizi ezmelerini ebgellememiş. eşinizin ailesi ve eşiniz sizi resmen kullanıyor..parası olmayan bi erkek bedelliye kalkışmaz madem kalkıştı kendi arabasını satsın o zaman.. kesinlikle taviz vermemelisiniz. yaşadıklarınız zor ve ezikci şeyler siz çabalayın eşiniz sefa sürsün böyle olmaz bu iş...

allahtan ben bu durumu 24 yaşımda çözdüm geridönüşümkutusunun söyledikleri 100de100 gerçek olan şeyler

ben mesela tek başıma hiçbirşeyimi yap(a)mam ben bilmem ben beceremem hemen yorulurum yemekten anlamam temizlikten anlamam güya bir gün temizlik yaptıysam 2 gün yorgun yatarım ölürüm biterim ayağıma yemeğim de getirilir ne istiyorsam da olur...
1 kez bile kavga etmişliğimiz yoktur...birde nasıl başlarsa öyle gider tabii bunları ilişkinin başından itibaren yapmanız çok önemli...

buradaki konuların çoğunda söylemişimdir nazlı niyazlı olun yapamayın edemeyin, beyefendilersiz aklınız hiç birşeye ermesin,herşeyi üstlerine atı atı verin diye...uygulamak lazım...

Sen bu evlilikte sağılacak inek gibi görülüyorsun başka birşey değil. Eşin servisi varken işe öyle gitmiyor ama seni otobüslere bindiriyor. Eşinin seni sevdiğini sanmıyorum gözünü aç saf olma. Millet ev kadını karısının altına araba alıyor seninki arabaya ihtiyacı olmadığı halde seni süründürüyor. Kurtar kendini bu evlilikten bir an önce bence. Belki önce evlilik terapisine falan gidersin olmazsa boşanırsın. Akıllı ol adamı tepene çıkartmışsın. İş hayatında başarılı olmak için erkek gibi davranmışsın ama evlilikte kadın rolünü unutmuşsun.

henüz evli değilim, belki bu yüzden pek mantıklı yorum yapamayabilirim. ama bu evlilikte roller karışmış gibi. eşiniz sizinle mantık evliliği yapmış, parası bol bir kız istediğim gibi sırtımı dayarım diye düşünmüş sanki. keza ailesi de öyle. ama işler istediği gibi gitmemiş ve siz mali bir krize girmişsiniz, şimdi de bunu hazmedemiyor. arkadaşım bir bayan olarak bu kadar yükü almış olmanız abes. aile bütçesine katkıda bulunmak başka, bütçeyi tamamen sırtlanmak başka. hem bunu bir erkek olarak eşiniz nasıl kabul ediyor? malesef şımarık ve sorumsuz bir adamla evlisiniz. bedelliyi ödeyebilecek durumu varsa, bedelliye başvursaydı. size ne diye güvenmiş? ha güvenmiş olmamış, satsın arabasını bedeliiyi ödesin. siz neden karşılayacakmışsınız anlamadım yani. karşılayamıyorsa da paşa paşa gitsin askerliğini yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…