Yeni evliyim ama :(((

Bir de askere giderse özlemez miymişsin. Desene sen bana değer verip arabayla git karıcım ben servisle giderim diyor musun da ben de sana değer vereyim bu işler karşılıklı de. Ayrıca servisle gidiyoruz işe ben de eşim de ve arabamız olduğu halde. Enayi miyiz niye boşuna benzin parası verelim?Ayrıca dikkat et arabamız dedim araba benim üstüme olduğu halde. Evlilikte senin benim olmaz çünkü kimin daha çok ihtiyacı varsa o kullanır.

Son düzenleme:
Evlilikte ayrı keselerlere, ayrı bütçelere, senin paran benim paramlara hiç de sıcak bakan biri değilimdir aslında. Ama senin evliliğin özelinde çok üzgünüm ama durum bunu gerektiriyor. Ya gerçekten aile olacaksınız, gerçek bir evlilikte olması gerektiği gibi altından kalkacaksınız yükün ya da sen kendini korumak adına o parayı vermeyeceksin ve vermemeyi de öğreneceksin.

1. seçenek, siz gerçek bir aile iseniz olması gereken şudur: İkiniz birlikte masraflardan kısaracaksınız, ikiniz birlikte tasarruf edeceksiniz, ikiniz birlikte canla başla çalışıp bedelli parasını biriktireceksiniz. Arabanızı da ("arabasını" demiyorum dikkat et) kimin daha çok ihtiyacı varsa o kullanacak. Yani eşiniz de sizin gibi kişisel harcamalarını kısacak, o da öğle yemeklerinde ödeyeceği hesabı düşünecek, gerekirse size işlerinizde dışarıdan destek olacak akşamları ve arabayı da size verecek. (O arabasını satıp siz aldığınızda iki kez alım satım masrafı iki kez değer kaybı vs vs olacak. Düşünülmesi gereken araba parasının kimin kesesinden çıktığı değil, aile bütçesine neyin daha faydalı olduğudur.) Gerçek bir evlilikte bu olmalıdır.

2. seçenek, madem ayrı keseniz var ayrı bütçeniz var yapılması gereken şudur: Siz kendi kazandığınızla evin masraflarına belli bir katkı yapıp kalan kazancınızı ister kendinize araba almakta, ister dilediğinzce kuaföre gitmekte, ister biriktirmekte, ister ailenize vermekte kullanıp kocanıza koklatmamanız. Bedelli askerliğini de ne yaparsa yapsın. İster biriktirsin, ister arabasını satsın, ister askerlik yapsın.

1. seçeneği teklif edin. Kesin bir dille bir aile olacaksanız bu şekilde olmak zorunda olduğunu anlatın. Yok eğer kabul etmezse ikinci seçeneğe mecbur bırakın. Bunları konuşurken hırçın olmayın, sevecen olun ama kararlı ve dirayetli olun. Dangalakça yaptığı duygu sömürülerine pabuç bırakmayın. O askerdeyken tamam siz onu özlersiniz de esas sürünen o olur. Yiyor mu bakalım?

Eğer bu sürecin sonunda iyice hırçınlaşır iki seçeneği de kabullenmez ise üzgünüm ama evliliğinizi gözden geçirin. O durumda evliliğinizin gerçek bir evlilik olup olmadığını daha net göreceksiniz. Bir yalanı mı yaşıyorsunuz yoksa bir evliliği mi? Bunu anlamanızın tek yolu söylediğim gibi kararlı olmak. Para filan saklayarak sadece günü kurtarırsınız, gerçek çözüm olmaz.

Son düzenleme:
Kadın parası yiyen erkek olmaz olsun. Sonra erkek üstünlüğü var diye ortalıkta dolanırlar Böyle konulara çok sinirleniyorum canım ama paranı yedirme derim. Ya gitsin paşa gibi askerliğini yapsın ya da kendi bedeli parasını kendi ödesin. Bu ne sen kız başına çalış didin kocan askerlik yapmasın diye paranı da ver. Kendine arabanı al. Kariyerine bak. 5 kuruş para da koklatma.

bir daha baktım da ...ssen resmen yolunacak tavuk misali
görülmüşsün.. sırf paran var diye evlenmiş bu adam senle..
başka bir konuda bana şöyle böyle iyi davranıyor demişsin de arkadaşım
şirket kuran girişimci ruhlu bir kadın için ne kadar özverili ve bu kadar
şeyi görmeyecek kadar safsın.?:26:

Hem mecbue değil hede şimdi bankalarda bedelli kredileri veriliyor arkadaşım bari sen benim gibi avanak olma bak başımda 35 tl borç koca çalışmıyo sanki üniversite mezunu iş beğenmiyor kıt kanaat harç borç geçinmeye çalışıyorum verme sakın benden sana bi akıl yani

Hem mecbue değil hede şimdi bankalarda bedelli kredileri veriliyor arkadaşım bari sen benim gibi avanak olma bak başımda 35 tl borç koca çalışmıyo sanki üniversite mezunu iş beğenmiyor kıt kanaat harç borç geçinmeye çalışıyorum verme sakın benden sana bi akıl yani

tv deki dizi yalan dünyadaki nurhayatın yaptığı gibi..
ben kadın başıma ne bilirim ,ne anlarım türünden..

zaman zaman uygulamışlığım vardır bu taktiği,
eşim de bazen yer, bazen yemez sen mi anlamıycan ,yapamıycan diye

evlendiğim ilk zamanlarda ödeme günlerini,fatura son ödeme tarihlerini deli gibi takibeder,yatırırdım..
sonra sorumluluk sahibi olmak ağır gelmeye başladı,yorgunluk vermeye başladı,saldım ben de..
ohh kafam ne rahat..
faturalar gelir,k.kartı gelir ne son ödeme tarihine bakarım ne bişey,
şöyle yalandan, miktarına bakarım o kadar
.

okuduklarıma çok üzüldüm. fedakar biri olduğunu düşünüyorum ve seni çokda iyi anlıyorum. en sinirlendiğim nokta eşinin arabayı sana vermemesi. sana birkaç örnek vereceğim. eşim şehir dışına çok sık gider işi dolayısıyla. nişanlandığımızdan itibaren arabasını her gidişinde bana bırakmıştır o yokken rahat edeyim diye. evlendik ev alacağız ben uzak olmasını istemiyorum tek araba var ben dolmuşla uzakta olursa zor olur diyorum, bana verdiği cevap sen arabayla gidersindi ben dolmuşla giderimdi. tabi ben ona asla kıyamam kabul etmedim bunu. ama eşiniz size pek ala kıymış kaldıki böyle bir durumda yaşamamışsınız anlaşılan yani eşiniz size arabayı hiç teklif ettimi? evlendikten sonra benim sağlık problemlerimden dolayı bazı taksitlerim oldu. şuan eve hiçbir katkım yok, kendi maaşım sadece bu taksitlere gidiyor. ve eşim üstüne birde benim özel harcamalarım için bana para veriyor. tabi ben burumda olduğumuz için haracamalrımı minimuma indirdim. ve eşim bunların hepsinin farkında olduğu için bunları seve seve yapıyor.

size diyebileceğim tek şey gerçekten çok sabırlısınız. bence çocuk yapmayı düşünmek yerine ilişkinizi gözden geçirin derim. çünkü gün gelecek artık sabrınız kalmayacak.

Valla kusura bakmayın ama oh olmuş size.

Siz safmısınız Allah aşkınıza? Böyle bir şirketiniz var, paranız var. Maşallah güçlü kadınsınız. Neden bunlara açamıyorsunuz ağzınızı ya? Hadi deseniz ki kocam da yardım eder harcamalarından kısar vs vs o zaman diyecek birşey yok ama ben kadın başıma kalkıcam şirket kurucam ailesi 1 gram yardım etmeyecek benim böyle bir işim olduğunu bildiği halde beni topuklularla yürütecek valla ben o adamı 4le çarpar 5e bölerim. Hatta ben sizin yerinizde olsam, giderim biriktirdiğim paranın üzerine kredimi çekerim onunkinden daha lüks daha güzel bir araba alırım. Beyefendi satıversin arabasını ödesin bedellesini. Nasıl katlanıyorsunuz bunlara anlamıyorum.

iş yaşamında başarılı olduğu için evlilikte başarısız olduğunu kabul etmek istemiyormuş birde ailede boşanmak yokmuş yani o yuzden...

iş yaşamında başarılı olduğu için evlilikte başarısız olduğunu kabul etmek istemiyormuş birde ailede boşanmak yokmuş yani o yuzden...

Teşekkür ederim cevabınız için oraya hiç dikkat etmedim ama şaka mı bu ya. Hadi ailede boşanmak yok bunu anladım diyelim de başarısız olduğunu kabul edememek ne demek? Acil bir psikologa gidin normal değil bu durum.

Çalışan kadın = Yoluncak tavuk
bu resmen böyle artık! Neden erkekler evimin hanımı olsun deyip gerçekten sevdiği biriyle değilde aman çalışsın tek maaşla bişey olmaz diyerek mantık evliliği yapmaya çalışıyolar? Hadi yapıyolar bide tüm yükü eşlerine bırakıp bekarlıktaki rahatlarınada devam ediyolar. Lise mezunu olduğum için resmen halime şükrediyorum ya iyiki okumamışım ve çalışmıyorum orta halli bi ailem var eşimde git çalış diyen bi insan değil evimde mutlu mesut yaşıyorum bebeğimde yolda vallahi en huzurlu benim heralde bazen sıkışsakta parada biriktiriyoruz zaten çift maaşla rahat yaşamaktansa valla böyle kendi yağımızla kavrulmak daha iyi huzurum var bari hem çift maaş olsa nolur kocalar maaşları harcıcak bi yer buluyolar... Çalışan arkadaşlarımında hiçbirinin eşinin allah razı olsun hem eve hem işe hem çocuğa yetişiyosun hakkını ödeyemem dediğini biraz yardım ettiğini görmedim maaşın niye az yemek niye yok uyuma çocuğa bak ancak köpek gibi azarlıyolar

Bedelli yapmaktansa gitsin adam gibi yapsın askerliğini gözü yemiyosada kendisi girsin borca ödesin siz onun lüksü için para vermek zorunda değilsiniz hemde kendi ihtiyaçlarınız varken hiç değilsiniz. Ben hiçbi şirket sahibi görmedim para biriktirmek için dolmuşlarda sürünsün ve karşılığında eşi sefa sürsün ben olsam gururuma yediremez öyle prestijli bi hayatım varken abuk subuk bi eşle vaktimi bile harcamaz tekmeyi basardım kimse size dayamasın sırtını kullanılmak için değil aile kurmak için evlendiniz belki geri kafalıyım ama evi geçindirmek para hesabı yapmak erkeğin görevidir kadın isterse destek olur...

eşiniz resmen size güveniyor daha doğrusu açıkça belirtmek gerekirse kullanıyor sizi yha ne demek satamam arabamı eğer ödenmesini istiyorsa satacak!!!!!!!! kesinlikle ödemeyin asla asla hayatınızın hatası olur.. açıkça söyleyin ben bunca sıkıntıya katlanıyım sen kendi kendine yaşıyormuş gibi ye iç yat rahat kafayla olmaz sen erkeksin ben değil deyin bırakın koparırsa koparsın kıyameti ama sizi açıkça kullanıyor resmen bence yazdıklarınız birkerede kendiniz okuyun bence çünkü bazen böyle insan daha iyi birşeylerin farkına varıyor... tamam evlilikde herşey ortaktır diyebilirsiniz ama sizinki ortaklık değil afedersiniz semer var resmen üstünüzde (sakın yanlış anlamayın daha net anlamanız için diyorum gerçekten çok fedakarsınız ve yapıcı olmaya çalışıyorsunuz ama sömürülüyorsunuz resmen)

Ne demek yani iyi ki okumamaışım çalışmamaışım? Kızınız olursa onu da mı böyle büyüteceksiniz. Burda yorum yapan kadınlardan birçoğu çalışıyor, ama hepsi böyle mi düşünüyor? Çalışan, okumuş bir kadın olmak kadar güzel birşey var mı? İnsanın kendi ekonomik özgürlüğünün elinde olması, kendine 'kendine' yeter hissetmesi kadar özgür bir duygu var mı?

Ha bunu bu bayan yapamıyorsa o onun karakteriyle ilgili bir sorundur. Bunu ben yada benim gibi olan birçok insan böyle yapmaz. Ayrıca bugün 2 kişinin çalışması hayat standardını arttırır. Şunu da söyleyeyim, yanlış ama, çalışan kadına bir erkek daha fazla saygı duyar. İstediğinde gidebilir diye. Çünkü çekme zorunluluğu yok ki. Adam iş ortamında biriyle tanışabilir aldatabilir vs ama aynı durum kadın içinde geçerli olduğundan erkek daha bir tetikte olur.

Tabii bunlar genel kaideler, bunu yapmayan erkek yok mu? Sürüyle. Eşi çalışmayan ancak mükemmel olan adamlarda vardır bilemem. Ama bir kadının kendi parasıyla alışveriş yapması, bir üniversite deneyimini edinmesi hayatında çok şey değiştirir.

Ben erkek olsam yanımda bilgili okumuş kendi kendine yeten bir kadınla olmayı daha çok tercih ederim.

Umarım kızınız varsa yada olursa bu düşüncelerle büyütmezsiniz.

katılıyorum sana arkadasın yorumu benimde dikkatimi cekti belki eşi cok iyidir ama şöyle düşünmek de lazım oldu ya eşinin başına kaza geldi vefat etti yada sakat kaldı çalışamıycak duruma düştü yada seni aldattı peki o zaaman ne olacak.her kadın kendi ayaklarının üstünde durabilmeli. bi üni mezununun iş bulması yada çalışma şartlarıyla lise mezununun şartları cok farklı oluyor emin ol.konuyu saptırmayalım konu sahibi arkadaş okuyup çok güzel para kazandığı için bu durumda değil.cok iyi niyetli yaklaştığı için bu durumda ama istese tekmeyi vurur o kocayı kapıya koyar mis gibi de hayatına devam eder ama siz iyiki okumamısım diyen arkadas siz öyle yapamazsınız iyi de olsa kötü de olsa o kocayı cekmek zorundasınız... bilginize

Ilk önce ben sunu ögrendim: Kendini hic bir erkek icin, esin de olsa, kesinlikle yipratmakulaga cok sert gelebilir ama bu böyle...
hayat maalesef yesilcam, hollywood veya bollywood filmleri gibi degil...insanoglu cig süt emmistir...ya fazla simarir, ya da yaptigin tüm iyiliklerini bi zaman sonra unutur...
ve en kötüsü bunca yaptigin bir cok fedakarliklar sonunda, sonraki yillarda cikan kavgalarda (insallah cikmasin da ama evlilikte kacinilmaz maalesef) bir gün patlarsin ve yaptiklarini basina kakarsin ve bu evliliginize ciddi anlamda zarar verir...o yüzden derim ki ben hep yaptigin iyilikler sonradan basa kakmican kadar az ya da cok olsun...

evlilikte fedakarliklar da, yipranmalar da hep iki tarafli olmalidir...tabi ki seveceksin, fedakar olacaksin, (maddi manevi) yardim edeceksin, hizmetini yapcaksin...ama kullanilmamak sartiyla...
calistigin icin tabi ki yardimda bulunacaksin esine, ama ne demek hepsini sen ödeyeceksin !!!!
"herseyi birakir giderim askere" derken seni dolayli sekilde yalnizlik ile tehdit etmeye calisiyor bence... ama bence adamsa gitsin pasa pasa askerligini yapsin...erkeklerin askerligi yapmasi bence cok iyi bisey, kaf dagindan inip, hanyayi konyayi ögreniyorlar orda (esimden biliyorum haha)...hem o askerdeyken arabasini sen kullanirsin

ailesinin yardim etmemesi aci bi durum ama yapcak bisey yok, onlara bisey diyemezsin...
sen bastan islerinin hepsini kendin hallettigin icin, tüm borclarini yardim istemeden kapattigin icin, artik yardim istesen de insanlar inanmicaktir (nasil olsa bu biseylerini satar halleder, veya bi yerde biriktirdigi vardir hesabi)...
evi gecindirmesi gereken erkektir, ha kadin da calisiyorsa bir olumlu katki da bulunabilir ama kazandigin hepsini de vermesi gibi bi mecburiyeti yoktur
ben evde almanca/ingilizce özel ders veriyorum, ben borclar icin teklif etmeme ragmen, esim "hayir istemiyorum, koy o parayi bi kenara lazim olur sana" der her zaman...
sana güvenerekten mi evlenmis? anlamadim ki...

ben acima derim, sonra pisman olmaktan daha iyidir...

Evet ama şimdi bende biraz birikmiş para olduğunu biliyorum. Onu nasıl saklayacağım?

arkadaşım konuyu okudum okudum burda yazmak istedim birikmiş paranız olduğunu biliyor nasıl saklarım demişsinz siz bir iş kadınısınız ödeme yaptım
ya da ne bileyim kaybettim daha iyi kazanmak için yatırım yaptım diyebilirsiniz ticarette para saklamak o kadar zor değil eşinizi işlerinize karıştırmayın
çok acı bir durum esler arasında olmamalı bu tarz şeyler ama esiniz ve ailesi buna mecbur bırakıyo sizi
yuvanız bozulmasın diye hamile kalmakta ne kadar doğru bebek istemek en doğal hakkınız ama bu kadar sorumsuz bir erkeği baba yapmak ne kadar doğru
evliliğinizin ayakta duracağına ne derece güveniyorsunuz ilerde bebeğiniz olduğunda bu sorunlar çözülmemiş olduğunda bu seferde çocuğunuzu kullanır size karşı
o kadar üzüldüm ki okuduklarıma ne kadar parlak pırıl pırıl bir hanımsınız neden kendinizi ezdiriyorsunuz allah yardımcınız olsun(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…