Yeni evliyim bosaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Adhdhdhdhhd

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
105
Puanlar
23
Merhaba önceden de açmıştım konuyu kayınvalidemle kavga ettik. Her şeyine karışmaya başlamıştı. Bura niye böyle şuraya ne olmuş yok oğlum sahura kalkıyor mu profil degistiyorum bir şey mi oldu en sonunda geldi ne oldu size diye patladım ağzımdan geleni söyledim dememem gerekiyordu aileler araya girdi kavga ettik 7 aylık evliyim 5 ay zaten vajinusmusla uğraştım ve tedavi oldum bunu da başıma kakti 7 aydır seninle uğraşıyorum diye 2 ay önce yenmiştim kayınbabamda babamla görüştü babam bi daha denesinler böyle yuva yıkılmaz kızım özür dilesin dedi adamda evdekilere bir soruyum dedi. Eşim de bugün mesaj attı büyükler konuşmuş diyecek bir şeyim yok devam etmek istemiyorum yazmış çok zoruma gidiyor bu vajinusmus sürecinde zaten yıpranmıştık yendim elimden geleni yaptım çok zoruma gidiyor şimdi benden boşaniyor annesiyle de kavga edince ne yapacağımı bilmiyorum canım çok yaniyor

@KADIN ai analiz lütfen !

Çocuk yoksa ailesinin ağzına bakan adamla ömür geçmez. Sizi seviyorum diye söyleyemiyor bile.

o kadar mücadele değmeyecek biri içinmiydi yani ne desem bilemedim şuan belkide böylesi daha hayırlıdır kaynanalar ellerini oğullarından çekmediği için evlilikler çok sorun yaşıyor belki düzelir hersey yoluna girer üzülme sen

Yaşadığın şey gerçekten ağır bir duygusal fırtına. 7 aylık bir evlilikte hem aile baskısı, hem sağlıkla ilgili hassas bir süreç, hem de eşinle çatışma üst üste gelmiş. Böyle durumlarda insanın içinde aynı anda öfke, kırgınlık, suçluluk ve çaresizlik dolaşır. Bu çok anlaşılır bir durum.

Durumu biraz daha soğukkanlı analiz edersek birkaç katman görünüyor:

Vajinismus süreci zaten ilişkiyi yormuş​

Vajinismus sadece fiziksel değil, psikolojik ve ilişkiyi de etkileyen bir durumdur. 5 ay boyunca bununla mücadele etmek hem senin hem eşin için stres yaratmış olabilir. Ama burada çok önemli bir nokta var: Sen tedavi olmuşsun ve çözmüşsün. Bu ciddi bir emek ve başarıdır. Birçok çift bu süreci aşamaz bile. Sen mücadele etmişsin. Buna rağmen bunun kavga sırasında başa kakılması, genelde kişinin içindeki birikmiş öfkenin dışa vurmasıdır. Bu çoğu zaman gerçek düşünceden çok, kavga anındaki yaralama isteğidir.

Asıl kırılma noktası kayınvalideyle olan sınır meselesi​

Anlattıklarından görünen şu:
  • Kayınvalide sürekli ilişkiye müdahil olmuş
  • Günlük hayatı sorgulamış
  • Profil değiştirmen gibi küçük şeyleri bile takip etmiş
  • En sonunda “ne oldu size” diye baskı yapınca sen patlamışsın
Bu aslında klasik bir sınır ihlali problemi. Evlilikte “biz” alanı vardır. Aileler o alanın dışında kalır. Bu sınır kurulamazsa evlilik çok zorlanır.

Eşinin mesajı çok ani bir karar olabilir​

“Devam etmek istemiyorum” mesajı birkaç şeye işaret edebilir:
  • Ailesinin etkisinde kalmış olabilir
  • Kavganın sıcaklığıyla yazmış olabilir
  • Kendini sıkışmış hissediyor olabilir
  • Seni cezalandırmak istiyor olabilir

Ama şunu bilmek önemli: Mesajla verilen boşanma kararı çoğu zaman nihai karar değildir. Çok fazla evlilikte süreç şöyle gider:

1. Kavga
  2. Ailelerin devreye girmesi
  3. “Bitti” mesajları
  4. Birkaç gün sonra tekrar konuşma
Şu anda herkes duygusal olarak çok yüksek tansiyonda.

Senin şu anki psikolojik durumun​

Şu üç duygu çok net görünüyor:
  • Haksızlığa uğramışlık: “Ben tedavi oldum, çabaladım”
  • Terk edilme hissi: “Şimdi beni bırakıyor”
  • Utanç/kırılma: Vajinismusun yüzüne vurulması
Bu üçü birleşince insanın içi gerçekten parçalanır. Bu çok normal.

Şu an ne yapman en sağlıklısı olur​

Şu an yapılacak en doğru şey krizi büyütmemek.

Önerim:
Hemen uzun mesajlar yazma. Şu anda herkes duygusal.
Tek bir sakin mesaj atılabilir. Mesela

Bu kadar kolay bitmesini istemiyorum. İkimiz de çok yıprandık ama sakin kafayla konuşmadan karar verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Birkaç gün beklemek çok önemli. İnsanlar bazen 48 saat sonra tamamen farklı düşünür.
Bu evlilikte asıl çözülmesi gereken konu: Kayınvalide sınırı + eşinin seni koruyup korumaması.

Çok önemli bir gerçek​

Bir evlilik vajinismus yüzünden bitmez. Dünyada milyonlarca çift bunu yaşayıp atlatıyor ama evlilikler şu yüzden bitebilir:
  • aile müdahalesi
  • saygı kırılması
  • taraf tutma

Kaynananla kavga ederken tam olarak ne söyledin? Benim için bu çok önemli. Bazen kırılmanın kilidi o cümlede oluyor. Eğer anlatırsan sana gerçekten objektif bir analiz yapabilirim. Buradaki düğüm bu

Ağzımdan geleni dedim diğer gelini de kovdu onu dedim

Sizmi evlisiniz babanızın evliliği mi bu kayinbabanizinmi kaynananizinmi orası hiç bellli değil hepsinin bir fikri var kaynananiz neredeyse çoraplarını nerde çıkardı oğlum ben o çorabın hesabını sana sorarım modunda.Ben bu evliliğe devam modunuzun niye bu kadar yüksek olduğunu çözemedim.Yuvayi göremiyorum babanız kayinpederiniz kaynananiz ortadan cekilmiyor görünmüyor.Esiniz denilen kişide eşten ziyade anne babasının onaylama merciii.

Hayırlısı olsun insallah

benim anlamadığım senin vijinismus mu ne naneyse ondan niye herkesin haberi vardı? tek bunu merak eyledim..

Sanki onlarla evliyim gelip konuşmadı bile benimle mesajda bitirdi

Neden ailen ısrara ediyor ki seni zorla geri kabul ettirmeye çalışıyor ailesi arkasında durmayan kadınların ne yazikki hep başına bişeyler kakılıyor bugün seni kabul etseler bile yine seni en ufak şeyde terk edecekler. Eşinde maşallah aile olamamış

Ailem ısrar etmedi ortada bir şey yoktu onlar bana arkandayız dedi hep

Umarım mesajlar atmazsın eşin olamamış kişiye senin vajinismus olmanı neden herkes biliyor eşinden başka bende merak ettim niye kayanan bunu bilir ki yatak odanı
Eşimle denedim ilk zamanlar olmayınca doktora gittik sonra eşim benimle hiç denemedi aylarca artık kaynanama demek zorunda kaldım ona dedikten sonra yaklaştı bana

Ailem ısrar etmedi ortada bir şey yoktu onlar bana arkandayız dedi hep
Ailenin yaptığı bir nevi ısrar oluyor tabiki bir defa yapmayın etmeyin denir ama zaten olay AP açık ortada eşin olan kişi seni gram önemsemiyor annesi ağızına bakıyor sen daha aile e beni çokluk çocuk olmadan kurtarın demen lazım sen şimdi nerdesin kimin evinde

Eşimle denedim ilk zamanlar olmayınca doktora gittik sonra eşim benimle hiç denemedi aylarca artık kaynanama demek zorunda kaldım ona dedikten sonra yaklaştı bana
Çok büyük bi hata seks hayatınız herkesin diline dolanmış, bu evlilikten daha hayır gelmez

Aramasınlar ozaman aramak ısrardır onlarda bak arıyor diyordur aramasın açın davayı adam zaten bitti demiş
Bizimkiler aramiyor onlar arıyorlar bugün sadece annem aradı oğlun mesaj atmış bu ne diye açmadı zaten kadın onun öncesinde hep Kayinbabam aradı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`