Yeni evliyim çok büyük bir çıkmazdayım

Eşim beni döven bir insan değil ordaki şiddetin aramızdaki hararetten dolayı olduğunu söyledim . Ama herkes haklı . Sadece son bi kez şans vermek istedim değişeceğini söylediği için bir daha asla olmayacak dediği için. İnanmak çok zor ama üç aylık bi yuvayı yıkmam daha zor

Ben onların aile yapısını biliyordum ve devamlı belirtiyordum çok fazla alışamam çünkü kendi hayat tarzımı biliyorum diye. Eşim de benim gibi bir hayat tarzı yaşamak istediği için bu zamana kadar onların dediği kimseyi kabl etmemiş. Ama ailesi beni benimseyeniyor. doğu adetlerini uygulamamı istiyorlar ben de yapamadığım için her defasında kötü gelin oluyorum

HAKLISIN o kararı almak cok zor. Soruma cevap alabilir miyim?

Eşin ailenin tek çocuğu mu?
Doğu adetleri derken örneğin neler? Yoresel adetler ilgimi cekiyor.

Kültürel farklılık onemli oluyor demek ki. Ayni kültüre sahip olup farkli yetişme tarzlari, onemli derecede bakış açısı farki insanlarin yaşamlarını cok etkiliyor ve uyum sorunu maalesef yaşanıyor. Seviyorsun Sabir demekten başka yol yok.
Senin yaşam tarzin nasıldı?

Oncelikle derin bir nefes al. Kendini degersiz hissetme. Esin baska bir kadina askim diye mesaj atiyorsa bu onun degersizligini ve alcakligini gosterir senin degil. Ayrica secimlerinin arkasinda dur. Bosanmak istemiyorsan olayi oldugu gibi kabul et. Edemiyorsan bosanabilirsin. Cikmazda degilsin yani. Cozum ya kabul etmek ve ilerleyen zamanlarda neyin gelisecegini gormek veya bosanmak. O yuzden sakin ol. Realist ol.

Evet durum cok cirkin. Ama bosanip bosanmamak diye bir secenegin var. Ayrica esinin yaptigi pislik yuzunden ne diye kendini yipratiyorsun ki? Birak o dusunsun simdi ne yapacagini.

Eşin ailenin tek çocuğu mu?
Doğu adetleri derken örneğin neler? Yoresel adetler ilgimi cekiyor.

Mesela eşim yokken devamlı onlarla olmam gerektiğini düşünüyorlar. İlk başlarda yanlarında konuşmam yemek yemem hatta su içmem bile abes geldi onlara. Sonra yememe içmeme İZİN verdiler. Bi yere gidecekleri zamaan sen de gelmek ister misin diye bir şey yok geleceksin var . Ben annemlere giderken bile onlardan izin almalıymışım. Yeme içmemizin bir olmasını istediler ama ben kabul etmedim. Tek çocuk değil. Ama diğerleri aileye böyle düşkn değil hepsi başıboş

Ben evlenirken ailesine de eşime de belirttim ben rahat yaşadım şehir dışında okudum belli bi yaşa kendimi getirene kadar çok çaba harcadım. Ailemden uzakta kaldım . En önemlisi babamdan uzakta . Biraz erkek çocuğu gibi büyüdüm. Ama sonra kendime dini bir hayat tarzı benimsedim. Ama evlenirken asla bunlara saygı gösterilmedi. Eşim de ailesini ikna edemedi. Herneyse ben bunlar yüzünden ilk başlarda adapte olamam dedim. Kendisi de bana destek olacağını söyledi. Ama işin içine girince öyle olmadı. Eşim hem benim gönlümü yapıp hep onların yapmaya çalştığı için dengeyi kuramadı. Yaşamak istediği hayat benimkiydi ama ailesinin baskıları onu da bunalttı. Anlıyorum onu da. Gerçkten destek olmaya alışmaya çalşyorum ama sevilmediğimi istenmediğimi bilmek beni uzaklaştırıyor

Alakasiz olck belki ama sakin cocuk yapma lutfen. Adin kadar emin olana kadar dusunme bile

Alakasiz olck belki ama sakin cocuk yapma lutfen. Adin kadar emin olana kadar dusunme bile

Hayatta en çok istediğim şey anne olmaktı . Ve ben şimdi bundan korkar oldum. Adetim üç gün gecikti büyük ihtimal stresten ama ben yine de korkuyorum. Gerçkten kendime acıyorum. Hatayı yapan onlar ama sabahlara kadar ağlayan düşünen benim

Rabbim hayrli kapilar acsn ins.

Her insan hata yapar yapmasa daha iyidi ama otur konuş Bi psikolojik destek al. Ama devam etmek istiyorsan da Bi daha açma bu konuyu başına kakma yani Bence taşınmalısın oradan. Kaynanla bu kadar yakın oturma annende olsa az uzak ol tatlı ol. Bende 3 aylık evliyim hepimiz kavga ediyoruz aile yakın olsa işler iyice sarpa sarar kendi hayatınızı yaşayın sevgiler

Esinin yaptigi affedilir degil.
Ama madem bosanmayacaksiniz bari evinizi kayinvalidenizden uzaga tasiyin ve de uzman yardimi alin.

Bazı şeyler başa gelmeden, yaşanmadan anlaşılmıyor. Tecrubesizlik nedeniyle insanlar tutamayacaklari sözler veriyor, ortalığı idare edeyim derken bunalip hata yapıyorlar.
Eskiden duymuştum şimdi hatirladim doğulu bir hanim bir zaman kv. Ve kp.min yaninda yemek yememistim, onlara salonda hazirlar ben mutfakta yerdim demişti. Sonradan alışmışlar ana baba evlat gibi olmuslar ama tuhaf bir adet bence. Beraber yemekte ne var ki? Onlarda büyüklerinden oyle görmüşler ve normale adapte olamamışlar demek ki. Gezme konusunda da haklisin bazen canin gitmek istemeyebilir. Sanirim onlarda eş dost gelinimizi gorsun istiyorlar. Uff bilemiyorum ki herkesin görüşü tarzi farkli işte.
Akilla hareket etmek ve dua en iyi çözüm.

Evet doğu adetlerinde GELİNLİK derlermiş. Gelinler kv kp yanında yemez içmezmiş ayrı odada falan yerlermiş herşey onlara göre olurmuş bu adet azaltılmış olsada hala devam ediyor. (Doğuda görev yaptım bende) Kp girince herkes ayağa kalkıyor alışkın olmadığımız için bize garip geliyor. Gelin kaç yaşında olursa olsun kvsine ben gidiyorum diye haber veriyor. evler yakın zaten ki sizinki bitişikmiş.
bir yorumda sizin iyiliğinizi için evde siz yokken göz kulak olmanızdan bahsetmiş farklı bir bakış açısı ve bence güzel de bir bakış açısı bilerek evlendiniz bu durumları kendi ailenizin yadırgamamasıda onların da u süreçten geçmiş oldukları için..

gelelim asıl meseleye.. eşiniz nerde çalışıyor? iş yerine gitme imkanınız yok mu??? ben şahsen eşimin çalıştığı yere gidip herkesle tanışıyorum.. kıskançlık diyebilirsiniz belki ama görüyorum en azından ve eşime güvenim tam.. Siz bir yerde eşinize güvenmediğinizi de yazmıştınız. bence en büyük sıkıntı burda güvenmediğiniz için de sürekli düşünürsünüz ve kurarsınız..
Eşininzin yaptığı davranışı alsa tasvip etmiyorum!!! ne demek mesaj yazma inşAllah akıllanmıştır diyelim.. Artı evliliğin ilk aylarında kavgalar kıskançlıklar olması çok çok çok normal ama burda başka bir faaliyet söz konusu.. Rabbim hayırlısını nasip etsin hakkınızda..

Size nacizene tavsiyem: Düşünüp kendi kendinize beyninizi kurmak sadece size zarar verir. Merak varsa gidin iş yerine görünün bir en azından derim
Selametle...

Sinirle eskisine mesaj atmış.
Bir kavga sırasında eşini evden kovsan, önce senin ağzını burnunu kırıp sevgilisinin koynuna mı koşacak acaba?

Evet. Evlilik çok önemli. Yeni şey çöpe atılır mı hiç?
Önce evliliğin eskisin, sen yıpran, hastalık sahibi ol. Ondan sonra boşanırsın.

Ailene gitmek için, çalışabilmek için, evinde tartışmak için bile izin almak.
Aynı işyerindeki eski sevgiliye mesaj atmak, şiddet.

Bu evlilik seni bitiriyor, tamamen mahvetmeden ayrıl.

Evlilik bu değil.

Yaşın 10 olsa izin alırsın.
Yetişkin ve aklı başında bir insan ne annesinin ne kocasının ne de başkasının aklıyla hareket etmez.
Danışır ama kendi doğrusuyla yaşantısını yönlendirir.

Son düzenleme:
Hahahaha :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…