• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim çok büyük bir çıkmazdayım

Bazen hayat hayal ettiğiniz gibi ilerlemiyor. Düşündüklerinizle yaşadıklarınız tamamen zıtlaşabiliyor. Üç buçuk yıl önce babamı kaybettiğimde her şeyin bittiğini düşündüm bu sürece kadar da atlatamadım. Güçsüz bir insan değildim ama kolum kanadın kırıldı. Hayattaki en büyük dayanağımı desteğimi kaybettim. Evlilikten hep kaçtım hep korktum. Eşimle kuZenlerimiz aracılığıyla kriterlerimiz uyuşuyor diye tanıştık. Ailelerin haberi olmadan . İlk önce kendimiz karar vermek istedik. Birbirimze ısındık sonra tamam dedik. Tanışmamızla evlenmemiz arasında beş ay yoktu çok hızlı ilerledi her şey. Bu süreçte eşim benim için maddi manevi çok sıkıntıyı göze aldı. Bu yüzden beni sevdiğinden emindim hep. Evlendik mutsuz bir çift olmadık sadece alışma sürecindeki problemleri yaşıyorduk . Sonra bu olay yaşandı ve ben babamdan sonra biz kez daha kırıldım. Belki ilk kırılışım olsaydı, babam yanımda olsaydı kalmazdım . Onun sevgisi herkesten fazlaydı. Ama şuan ihtiyacım var. Birinin sevmesine. Belki de eşime bu yüzden inandım. Bu yüzden gururumu ayaklar altına aldm. Ne alakası var diyecek olanlar var. Yirmi gündür ne yaşadığımı nasıl yandığımı ben biliyorum. Gitmekle kalmak arasındaki o acının ne olduğunu anlatamıyorum bile. Sadece yazarak rahatlayabileceğimi düşündüm. Acı geçmiyor , alışmıyorsun da . Sadece zaman yeni acılar ekleyip bir öncekini aratıyor. Ve ben 27 yaşında olan ben bu zamana kadar herkes tarafından ne kadar dik durduğu konuşulan ben artık yıkıldım .
Annen sevmiyor mu?
Eşin baban değil.

Eşin seni gerçekten sevseydi, ailesine ezdirmezdi, eski aşkıyla kırıştırmazdı.

Kız onu rahat bırakmıyor lafı palavra. Çünkü "aşkım" yazmış. Ve geçmiş mesajlarda neler var kimbilir.

Eğer eşin seni seviyorsa, işi ve evi değiştirme teklifini kabul eder.

Babanın yokluğu seni yanlış kararlar almaya itmemeli.

Kuaföre git, saçını başını yaptır, güzel yemekler yap, kayınvalidene bal aksın ağzından. Eşine bu konudan hiç bahsetme. Unutun gitsin. Ama onu gizli takibe al. Bir daha olursa olay çıkarma. Direk kadını devreden çıkar. Kocamı bırak de sert bir dille. Kocana da birşey belli etme. Kovanı kaptırma kimseye. Bu devirde kocsmı var ortalıkta kızlar kırkında bekar.
Ne içiyorsunuz siz?Su yerine....!

Mesela eşim yokken devamlı onlarla olmam gerektiğini düşünüyorlar. İlk başlarda yanlarında konuşmam yemek yemem hatta su içmem bile abes geldi onlara. Sonra yememe içmeme İZİN verdiler. Bi yere gidecekleri zamaan sen de gelmek ister misin diye bir şey yok geleceksin var . Ben annemlere giderken bile onlardan izin almalıymışım. Yeme içmemizin bir olmasını istediler ama ben kabul etmedim. Tek çocuk değil. Ama diğerleri aileye böyle düşkn değil hepsi başıboş
Aile falsolu, eş falsolu.
Eşinin iyi yanları ne?

Ben evlenirken ailesine de eşime de belirttim ben rahat yaşadım şehir dışında okudum belli bi yaşa kendimi getirene kadar çok çaba harcadım. Ailemden uzakta kaldım . En önemlisi babamdan uzakta . Biraz erkek çocuğu gibi büyüdüm. Ama sonra kendime dini bir hayat tarzı benimsedim. Ama evlenirken asla bunlara saygı gösterilmedi. Eşim de ailesini ikna edemedi. Herneyse ben bunlar yüzünden ilk başlarda adapte olamam dedim. Kendisi de bana destek olacağını söyledi. Ama işin içine girince öyle olmadı. Eşim hem benim gönlümü yapıp hep onların yapmaya çalştığı için dengeyi kuramadı. Yaşamak istediği hayat benimkiydi ama ailesinin baskıları onu da bunalttı. Anlıyorum onu da. Gerçkten destek olmaya alışmaya çalşyorum ama sevilmediğimi istenmediğimi bilmek beni uzaklaştırıyor
Bunalan erkek seni ailesinin dibine sokmazdı.
Uzak yerde ev tutardı.
Hiç de denge kurmaya çalışan erkek davranışları değil bunlar.

Yazdıklarından tek anladığım, kendini fena halde kandırıyorsun

Bazı şeyler başa gelmeden, yaşanmadan anlaşılmıyor. Tecrubesizlik nedeniyle insanlar tutamayacaklari sözler veriyor, ortalığı idare edeyim derken bunalip hata yapıyorlar.
Eskiden duymuştum şimdi hatirladim doğulu bir hanim bir zaman kv. Ve kp.min yaninda yemek yememistim, onlara salonda hazirlar ben mutfakta yerdim demişti. Sonradan alışmışlar ana baba evlat gibi olmuslar ama tuhaf bir adet bence. Beraber yemekte ne var ki? Onlarda büyüklerinden oyle görmüşler ve normale adapte olamamışlar demek ki. Gezme konusunda da haklisin bazen canin gitmek istemeyebilir. Sanirim onlarda eş dost gelinimizi gorsun istiyorlar. Uff bilemiyorum ki herkesin görüşü tarzi farkli işte.
Akilla hareket etmek ve dua en iyi çözüm.
O adet 70 lerde Karadeniz'de de vardı.
Yıl 2018.
Adet diye saçma bir davranışa olumlu yaklaşmak sadece pekiştirir. İtiraz etmek lazım.her zaman.

O adet 70 lerde Karadeniz'de de vardı.
Yıl 2018.
O adete olumlu yaklaşmadım, bilakis garibime gitti. Şu da var ki boyle garip adetlerin yanisira güzel adetler de var. Önemli olan doğruyu bulmak.
Adet diye saçma bir davranışa olumlu yaklaşmak sadece pekiştirir. İtiraz etmek lazım.her zaman.

Evlenmeden önce kendi ayaklarının üzerinde duran, mantıklı kadınların evlenince sinik, birilerinin iznine muhtaç, küçük kız çocuklarına dönüşmesi çok çok üzücü.

Bu adeti benimsedigimi ve hoş gördüğümü belirtmedim bilakis tuhaf buldum.

Bazı adetler yanlış bazilariysa çok güzel. Doğruyla yanlışı, iyiyle kötüyü, güzel ile çirkini doğru ayirt etmek lazim.
Ben pek agresif biri degilim, sanirim o yüzden sert yıkıcı yorumlar pek yapmak istemiyorum. Zaten hoş da olmuyor.

Merhaba. Öncelikle şuan üye oldum ve ilk defa kendimi hiç tanımadığım insanların yardımına muhtaç hissettim. Üç aylık evliyim ve bana göre çok ağır şeyler yaşadım. Şimdi eve geri döndüm eşimle aram sözde iyi ama atlatamıyorum. Daha iki aylık evliyken eşimin bir anlık sinirle (kendisi öyle diyor) eski kız arkadaşına mesaj attığını gördüm. Ben bunun üstüne rezillik çıkardım yapmamalıydım belki ama o an aklım gitti. Aramızda şiddet de oldu. Sonra yalvar yakar kaldım ama tek başına hissettim kendimi. Kayınvalidemlerle evlerimz kapılarımz yapışık. Bu olayda oğullarını tutup benim bağırmalarımın rezillik oldğunu söyleyip laf saydılar. Babamın evinde bir haftadan fazla kaldım eşim dışında kmse aramadı. Şuan döndüm eşimi affettim herkes daha yeni evlisin yıkma yuvanı dedi. Ama delirmek üzereyim . Saç diplerim ağrıyor uyuyamıyorum hep bi korku hep bi kalp çarpıntısı . Aklımı yitircek gibiyim. Kendimi çok değersiz hissediyorum . Kendi evimde hırsız gibi yaşıyorum biri gelir de yine bişey der diye. Bana yardım edin akıl verin lütfen bu kötü düşüncelerden nasıl kurtulabilirim nasl huzura kavuşabilirim. Kendi kendime konuşmaya başladım kendi kendime kızıyorum devamlı. Çok korkuyorum cidden

Gencecik insanlar niye bu kahırları çekersiniz anlamıyorum
Adam eski kız arkadaşıyla görüşüyor, sana şiddet uyguluyor
Ailesi ayrı bir sorunlu
Sende affettin geri döndün
Aferin, ye dayağını çek çileni otur, ne diyelim, dilimizde tüy bitti anlatmaktan

Bu adeti benimsedigimi ve hoş gördüğümü belirtmedim bilakis tuhaf buldum.

Bazı adetler yanlış bazilariysa çok güzel. Doğruyla yanlışı, iyiyle kötüyü, güzel ile çirkini doğru ayirt etmek lazim.
Ben pek agresif biri degilim, sanirim o yüzden sert yıkıcı yorumlar pek yapmak istemiyorum. Zaten hoş da olmuyor.
Eş hatırı için idare eden, susan, kişiliğini kaybedip, mutsuz bir evliliğe kendini mahkum eden, kendini mahkum ettiği evlilik hapishanesinde ağlak olarak yaşamaya devam eden kadınlara neden acıyayım ki, onlar kendine acımazken?

Akıllı kadın alır karşısına eş kişisini ve ailesini, kendi doğrularını savunur. Onların yanlışları için kendinden ödün vermez. Orta yol bulunmazsa, evini uzağa taşır. Resmi ilişkiden öteye gitmez.

30 yaşına merdiven dayamış bir kadının yapmak istediği şeyler için ağlayarak izin alması ne kadar çirkin, nasıl bir acizlik?

Merhaba. Öncelikle şuan üye oldum ve ilk defa kendimi hiç tanımadığım insanların yardımına muhtaç hissettim. Üç aylık evliyim ve bana göre çok ağır şeyler yaşadım. Şimdi eve geri döndüm eşimle aram sözde iyi ama atlatamıyorum. Daha iki aylık evliyken eşimin bir anlık sinirle (kendisi öyle diyor) eski kız arkadaşına mesaj attığını gördüm. Ben bunun üstüne rezillik çıkardım yapmamalıydım belki ama o an aklım gitti. Aramızda şiddet de oldu. Sonra yalvar yakar kaldım ama tek başına hissettim kendimi. Kayınvalidemlerle evlerimz kapılarımz yapışık. Bu olayda oğullarını tutup benim bağırmalarımın rezillik oldğunu söyleyip laf saydılar. Babamın evinde bir haftadan fazla kaldım eşim dışında kmse aramadı. Şuan döndüm eşimi affettim herkes daha yeni evlisin yıkma yuvanı dedi. Ama delirmek üzereyim . Saç diplerim ağrıyor uyuyamıyorum hep bi korku hep bi kalp çarpıntısı . Aklımı yitircek gibiyim. Kendimi çok değersiz hissediyorum . Kendi evimde hırsız gibi yaşıyorum biri gelir de yine bişey der diye. Bana yardım edin akıl verin lütfen bu kötü düşüncelerden nasıl kurtulabilirim nasl huzura kavuşabilirim. Kendi kendime konuşmaya başladım kendi kendime kızıyorum devamlı. Çok korkuyorum cidden
tekrar barıştıysan öncelikle yardım almanı tavsiye ederim.hangi bayan kızmazki böyle bir duruma fazla tepki bile vermeniz normal bence.k.valdenizin oğlunu koruyup size sahip çıkmaması da insanı delirtir yani.orası sizin eviniz kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok rahat olun dik durun.anladığım kadarıyla o bayanlada aynı işteler eşiniz başka iş bulsun bence o şüpheyle kafanız rahat etmez.

Öncelikle başta da belirttim yine söylüyorum eşim bana şiddet uygulamıyor. Ezik sinik bir tip değilim. Bu yüzden O olay patlak verdiğinde aramızda bir itiş kakış anlamında şiddetli bir tartışma oldu. Eşimin ilk günden şuana kadar bana karşı kötü olmadığını hatta şimdi daha da düşkün olduğunu söyledim. Bu yüzden ne yapmam gerektiğini bilmediğimi söyledim. Eşim bana karşı kötü olsa zaten bir saniye bile kalmam . Şuan çelişkide kaldığım tek konu bu olayı unutamamam. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum dedim. Yıkmak çok kolaydı tek bir imzaya bakardı . Ben belki affedilmeyecek olan bir şeyi kabul ettim . Ama eşim bana kötü demedim hiçbir zaman. Bu yüzden , gerçkten pişman olduğuna inanmak istiyorum sevdiğine inanmak istiyorum dedim. Sizler kadar mutlu dört dörtlük bir evliliğim olmayabilir , istediğim anda evimi ayırabilecek maddi gücüm olmayabilir bu yüzden kendimce bir çözüm aramaya çalıştım. Ama bazı yorumlarda aşağılayıcı kırıcı ifadeler görüyorum. Ve bir kez daha anladım insanlar yaşamadan çok güzel hüküm verebiliyor. Yine de çok teşekkür ederim . Sadece belirtmek istiyorum bazen affeden insan ezik ve sinik olan taraf değildir . Bu süreçte kendimi yalnız hissetmemek için Allaha sığındım ve karşıma çıkan bir ayet eşime bir şans vermemi sağladı. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum zaman gösterecek. tek gayem bu evliliğe başlarken ki fikrimle aynı; Allahın rızası . Beni ve düşüncelerimi kötü görebilirsiniz saygı duyarım. Ama bu ayet bir kalemde yakıp yıkmamam gerektiğini hissettirdi bana. :

Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının. Ama affeder, kusurlarını başlarına kakmaz, hoş görür ve bağışlarsanız, bilin ki Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir. Tegabun/14

Şahsım adına soyleyim; şiddet olmadığını da, ezik olmadığınida gayet acik gordum. Çünkü giris yazinda ve defalarca yazdin.Hepimizin bazen yapabildiği gibi Bazilari üstün körü okuyup anlamadan yazabiliyor, bazıları maalesef okuduğunu anlamıyor, bazıları icindeki kini karsisindakinden çıkartıp, kendi yapmak isteyip yapamadıklarını haykırıyor.
Gördüğün gibi gercek hayatta olduğu üzere sanalda da akil ve akil olmayan bir dolu insan var.
Sen en dogru karari vermissin niyetin hayirli dilerim akibetin de hayırlı olur. Eşler ve evlatlariniz apaçık sizin imtihanınızdır diyen ayeti hatirlaman güzel. Bu demek değil ki, kötü muamele gördüğümüz de sineye çekeceğiz. Önemi ölçüsünde gereğini yapacağız.

Sinirlerin zaten bozulmuştu, burada insan daha çok geriliyor. Konunun kapatılmasını isteyebilir, güvendiğin üyelere om yolu ile fikirlerini sorabilirsin. Tercih senin.

Allah herkesin her yeni gününü bir oncekinden daha iyi etsin.(amin)Sevgiler.

Öncelikle başta da belirttim yine söylüyorum eşim bana şiddet uygulamıyor. Ezik sinik bir tip değilim. Bu yüzden O olay patlak verdiğinde aramızda bir itiş kakış anlamında şiddetli bir tartışma oldu. Eşimin ilk günden şuana kadar bana karşı kötü olmadığını hatta şimdi daha da düşkün olduğunu söyledim. Bu yüzden ne yapmam gerektiğini bilmediğimi söyledim. Eşim bana karşı kötü olsa zaten bir saniye bile kalmam . Şuan çelişkide kaldığım tek konu bu olayı unutamamam. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum dedim. Yıkmak çok kolaydı tek bir imzaya bakardı . Ben belki affedilmeyecek olan bir şeyi kabul ettim . Ama eşim bana kötü demedim hiçbir zaman. Bu yüzden , gerçkten pişman olduğuna inanmak istiyorum sevdiğine inanmak istiyorum dedim. Sizler kadar mutlu dört dörtlük bir evliliğim olmayabilir , istediğim anda evimi ayırabilecek maddi gücüm olmayabilir bu yüzden kendimce bir çözüm aramaya çalıştım. Ama bazı yorumlarda aşağılayıcı kırıcı ifadeler görüyorum. Ve bir kez daha anladım insanlar yaşamadan çok güzel hüküm verebiliyor. Yine de çok teşekkür ederim . Sadece belirtmek istiyorum bazen affeden insan ezik ve sinik olan taraf değildir . Bu süreçte kendimi yalnız hissetmemek için Allaha sığındım ve karşıma çıkan bir ayet eşime bir şans vermemi sağladı. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum zaman gösterecek. tek gayem bu evliliğe başlarken ki fikrimle aynı; Allahın rızası . Beni ve düşüncelerimi kötü görebilirsiniz saygı duyarım. Ama bu ayet bir kalemde yakıp yıkmamam gerektiğini hissettirdi bana. :

Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının. Ama affeder, kusurlarını başlarına kakmaz, hoş görür ve bağışlarsanız, bilin ki Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir. Tegabun/14

zinayla ilgili bi ayet çıksa daha faydalı olabilirmiş. dini içerik yasak ayrıca. kibledim. siz olayı içinize sindirmek için bahaneler arıyorsunuz bence.
tabiki en iyi yaşayan bilir. çoğumuzun evliliği dort dörtlük degil ama affedilcek şeyler var affedilmeyecekler var. bide kvlerle dip dibeymissiniz.. boyle bi olay yaşıyorsunuz ve adamlar reziillik çıkardınız diye haksız buluyor. ben buolayı kurtarmak için çaba falan göstermezdim..

Şahsım adına soyleyim; şiddet olmadığını da, ezik olmadığınida gayet acik gordum. Çünkü giris yazinda ve defalarca yazdin.Hepimizin bazen yapabildiği gibi Bazilari üstün körü okuyup anlamadan yazabiliyor, bazıları maalesef okuduğunu anlamıyor, bazıları icindeki kini karsisindakinden çıkartıp, kendi yapmak isteyip yapamadıklarını haykırıyor.
Gördüğün gibi gercek hayatta olduğu üzere sanalda da akil ve akil olmayan bir dolu insan var.
Sen en dogru karari vermissin niyetin hayirli dilerim akibetin de hayırlı olur. Eşler ve evlatlariniz apaçık sizin imtihanınızdır diyen ayeti hatirlaman güzel. Bu demek değil ki, kötü muamele gördüğümüz de sineye çekeceğiz. Önemi ölçüsünde gereğini yapacağız.

Sinirlerin zaten bozulmuştu, burada insan daha çok geriliyor. Konunun kapatılmasını isteyebilir, güvendiğin üyelere om yolu ile fikirlerini sorabilirsin. Tercih senin.

Allah herkesin her yeni gününü bir oncekinden daha iyi etsin.(amin)Sevgiler.

Güzel temenni ve dualarınız için teşekkür ederim. Başta da dediğim gibi bu konuyu ailemi üzmemek adına kapatarak geldim ve kendi içimde bir savaş veriyordum. Hiç tanımadığım insanlarla paylaşıp akıl ya da bir öneri almanın doğru olabileceğini düşünmüştüm. Her fikirden insanın olduğunu bildiğimden saugı duyuyorum. Ama dediğim gibi kırıcı ve alaycı yorumlar yapıldığında bu bana anlamsız geliyor. Allah yine de hiç kimseyi şaşırtmasın. Yaşadığım olay çok zor. Kabullenip devam etmem daha zor. Allah hayırlısını versin diyelim.

Eşin nikahsız kadına aşkım desin, zina etsin, ailesi sana zulmetsin.
Sen tek ayetle akla her şeyi.

Madem bir şans verdin, affettin, katlanmaya karar verdin, neden kırık döküksün?

Çünkü affetmedin, hazmedemedin, kendini kandırmak için buradan destek istiyorsun.

Boşan, boşanma , bize ne?

Gencecik insanlar niye bu kahırları çekersiniz anlamıyorum
Adam eski kız arkadaşıyla görüşüyor, sana şiddet uyguluyor
Ailesi ayrı bir sorunlu
Sende affettin geri döndün
Aferin, ye dayağını çek çileni otur, ne diyelim, dilimizde tüy bitti anlatmaktan
Konu sahibi defalarca eşim bana şiddet uygulamadı mesajı görünce ben şiddet iceren hareketler yaptim ve üzüldüm dedi. Lütfen biraz dikkatt.

zinayla ilgili bi ayet çıksa daha faydalı olabilirmiş. dini içerik yasak ayrıca. kibledim. siz olayı içinize sindirmek için bahaneler arıyorsunuz bence.
tabiki en iyi yaşayan bilir. çoğumuzun evliliği dort dörtlük degil ama affedilcek şeyler var affedilmeyecekler var. bide kvlerle dip dibeymissiniz.. boyle bi olay yaşıyorsunuz ve adamlar reziillik çıkardınız diye haksız buluyor. ben buolayı kurtarmak için çaba falan göstermezdim..
Zinayla ilgili ayetler de var. Dini konu acmak yasak ama konu icinde onca yazi arasinda bir ayet dile getirmenin ne sakincasi var anlayamadim?.

Back
X