Yeni evliyim eşim asker

Benim bildiğim Suriye görevleri çoğunlukla gönüllülük esaslıdır, bekar arkadaşlar borçlarını kapatmak için falan gider hatta bir tanesi sıra oluyor kura oluyor demişti 😃 Ben sizi anlıyorum ayda bir hafta olmasa tamam dersiniz ama 6 ay 1 yıl buna yürek mi dayanır. Eski erkek arkadaşım da astsubaydi bekar olduğu için dış karakoldan çıkış yasağı falan vardı onunda 1 yılda toplasanız 2 hafta falan yanyana durabilmisizdir. Ama o özlem duygusu, tutku çok güzel oluyordu,bir de onun tek sırdaşı bendim, güven duygusu vardı, bu da çok güzeldi. Ama bir daha o tarz bir ilişki yaşamak istemem. Sizin Suriye'ye gitme şansınız yok mu ? Eşinizin karakoldan çıkış yasağı var mı ? Ayda 1 hafta bile gitseniz size çok iyi gelecek. Ayda, 2 ayda bir de o gelse ,yıllık izin kullansa sayılı gün çabuk geçer 😊yl Yalnızlıkta güzeldir kendinize vakit ayırdınız bolca

Benim bildiğim Suriye görevleri çoğunlukla gönüllülük esaslıdır, bekar arkadaşlar borçlarını kapatmak için falan gider hatta bir tanesi sıra oluyor kura oluyor demişti 😃 Ben sizi anlıyorum ayda bir hafta olmasa tamam dersiniz ama 6 ay 1 yıl buna yürek mi dayanır. Eski erkek arkadaşım da astsubaydi bekar olduğu için dış karakoldan çıkış yasağı falan vardı onunda 1 yılda toplasanız 2 hafta falan yanyana durabilmisizdir. Ama o özlem duygusu, tutku çok güzel oluyordu,bir de onun tek sırdaşı bendim, güven duygusu vardı, bu da çok güzeldi. Ama bir daha o tarz bir ilişki yaşamak istemem. Sizin Suriye'ye gitme şansınız yok mu ? Eşinizin karakoldan çıkış yasağı var mı ? Ayda 1 hafta bile gitseniz size çok iyi gelecek. Ayda, 2 ayda bir de o gelse ,yıllık izin kullansa sayılı gün çabuk geçer 😊yl Yalnızlıkta güzeldir kendinize vakit ayırdınız bolca
Suriye karışık yer nasıl gitsin oraya.

Merhaba kızlar, siteye yeni üye oldum çook çok büyük dertleri olanlar da var elbette okudukça derdimden utanıyorum ama anlatıp konuşup rahatlamak istedim. 2 aylık evliyim. Eşimle 4 yıllık bir sevgililik sürecimiz oldu ve farklı şehirlerde yaşıyorduk. Çok aşık olarak evlendik ve hala öyleyiz şükürler olsun. Ailesine bayılıyorum ve burada yazılanları görünce ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum. Görümcem kız kardeşim gibi, annesi babası, kuzenleri herkesle aramız çok çok iyi üzerime titriyorlar resmen hiçbir problem yok yani. Derdim eşimin mesleği. . Sevgililik ve nişanlılık dönemimizin yarısı tabiri caizse asker beklemekle geçti. Önce normal askerlik görevi, sonra mülakatlar sınavlar, 2 yıllık bir astsubaylık eğitimi anlayacağınız hep uzaktık. nişanlıyken eğitimi başladı ve batıda çok güzel bir şehire çıktı ilk görev yeri. Ancak evlenmemize yakın bir suriye görevlendirmesi ihtimali konuşulmaya başlandı. Evlendik, balayından döndük iki gün sonra suriyeye gitti. şuanda suriyede. Günde iki üç kez iki üç dakikalığına ancak telefonda konuşabiliyoruz. Gittiğinden beri bir kez görüntülü konuşabildik haftalar önceydi. Sürekli gergin, ben psikolojisini anlamaya sabır göstermeye çalışıyorum ama çok özlüyorum.. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım özlediğimi söylediğimde sen böyle yaparsan ben burda duramam güçlü ol diyor. Ailemden ve onun ailesinden uzak bir şehirdeyiz evde yalnızım bir kedi sahiplendim onunlaavunmaya çalışıyorum. 1 ay sonra kpss sınavım var ama aklım sürekli onda, yalnız kalmayı sevmeyen biriyim zaten normalde de ailem bi yere gitse evde yalnız kalsam oturup iki gün ağlardım. Şimdi hem çok yalnız hem de eksik hissediyorum.. Benzer durumda olan var mı? Bana bir akıl verin ne olur yoksa düşünüp durmaktan aklımı kaçıracağım

'' ...burada yazılanları görünce ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum''

bacım daha dur hele 2 aylık evlisin ne gördün ne yaşadın ki..daha cicim aylarındasın. Görümcen, kv,kp eşinin yokluğunda sana kök söktürecek.

Yeni evlisin ve yalnızsın

Kusura bakma ama evlenmeden önce bunları düşünemedin mi? Adamcağızın ekmeği bu niye sürekli darlıyorsun özlüyorum diye...bu tarz durumları kaldıramayacaktın madem neden asker biriyle evlendin enteresansın

Asker,polis eşi olmak kolay değil. Güçlü psikolojisi olan kişiler böyle insanlarla evlenmeli. Adamların görevi kritik onlara destek olacak birisi ile evli olsalar daha iyi. Siz böyle ağlarsanız adam ne yapsın yani. Sonuçta onun görevi. Bana göre büyütülecek bir mevzu yada dert bile değil. Evde tek durmayın. Biraz kendinize vakit ayırın.

Evlilikte 4 yılına başlamış bir asker eşi olarak söyleyebileceğim tek şey orada kendi hayatınızı kurun. İş, hobi, kurs, arkadaşlık ne olursa olsun bir şeylerle oyalanman lazım. Her şeyini kendin yapmayı öğreneceksin, inanılmaz güçlü olman gerekecek. Sağlıklıyken sorun değil de hasta olduğun günler seni çok zorlayacak. Ama bu zorlukları açtıkça güçleneceksin zamanla alışacaksın başka yolu yok

Merhaba kızlar, siteye yeni üye oldum çook çok büyük dertleri olanlar da var elbette okudukça derdimden utanıyorum ama anlatıp konuşup rahatlamak istedim. 2 aylık evliyim. Eşimle 4 yıllık bir sevgililik sürecimiz oldu ve farklı şehirlerde yaşıyorduk. Çok aşık olarak evlendik ve hala öyleyiz şükürler olsun. Ailesine bayılıyorum ve burada yazılanları görünce ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum. Görümcem kız kardeşim gibi, annesi babası, kuzenleri herkesle aramız çok çok iyi üzerime titriyorlar resmen hiçbir problem yok yani. Derdim eşimin mesleği. . Sevgililik ve nişanlılık dönemimizin yarısı tabiri caizse asker beklemekle geçti. Önce normal askerlik görevi, sonra mülakatlar sınavlar, 2 yıllık bir astsubaylık eğitimi anlayacağınız hep uzaktık. nişanlıyken eğitimi başladı ve batıda çok güzel bir şehire çıktı ilk görev yeri. Ancak evlenmemize yakın bir suriye görevlendirmesi ihtimali konuşulmaya başlandı. Evlendik, balayından döndük iki gün sonra suriyeye gitti. şuanda suriyede. Günde iki üç kez iki üç dakikalığına ancak telefonda konuşabiliyoruz. Gittiğinden beri bir kez görüntülü konuşabildik haftalar önceydi. Sürekli gergin, ben psikolojisini anlamaya sabır göstermeye çalışıyorum ama çok özlüyorum.. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım özlediğimi söylediğimde sen böyle yaparsan ben burda duramam güçlü ol diyor. Ailemden ve onun ailesinden uzak bir şehirdeyiz evde yalnızım bir kedi sahiplendim onunlaavunmaya çalışıyorum. 1 ay sonra kpss sınavım var ama aklım sürekli onda, yalnız kalmayı sevmeyen biriyim zaten normalde de ailem bi yere gitse evde yalnız kalsam oturup iki gün ağlardım. Şimdi hem çok yalnız hem de eksik hissediyorum.. Benzer durumda olan var mı? Bana bir akıl verin ne olur yoksa düşünüp durmaktan aklımı kaçıracağım
Gerçekten çok zor benim eşimde asker ve yılın 8 ayı gidiyor. Allah'tan çocuğum var onunla avunuyorum ama bir hastane işi alışveriş işi olduğunda Yada bir aile gördüğüm zaman çok zorlanıyorum ben onla olmak için evlendim ama onsuzum mesela ha alıştım evet ama gene arada bir koyuyor

Kız nere gittin söven olmadı sayan olmadı linçleyen olmadı herkes yasadıgınu aktarıyor zoelugundan bahsediyor niye gittin ohhoo sen bu hassiyetle zor asker esligi..

Allah sabır versin malesef beklemekle geciyor ömür psikolojisini saglıklı tutmanız lazım dusunmemeye calısın yeri gğvenliyse yemesi içmesi tamamsa gerisini dusunme. Benm esimde polis sevgiliyken dogudaydu zaten de 7 ylda 6 kere ayrıldık 2,3 ay olarak Uganda , sınır duvarı,Tunceli hendek,Nusaybin hendek ve 2 kez Suriye. Ne dogum gordu ne bebesinin büyüdüğünü. Dogumda yurtdısındaydı brinci dereceden yakının cenazesi olmadığıı surece izin vermiyorlardı gelmesine berbat bir surecti ama kendi basıma tüm zorlukların üstesinden geldim sorumluluklarım fazlaydı ama yapabildim hepsini kendi yagımda olgunlastım.önceleri büyük tepkiler veriyordum aglardım geceleri uyuyamazdm daha baska seyler kendimş cok ihmal ediyordum.psikoljim cok etlilenşyordu ve kendimi alısverişe vermekten evim esya yıgınına dondu tıkıs tımkıs onune ne gelirse alıyormusum sıkıntıdan . sımdı hele de cocuktan sonra aman sag gelsinde nereye giderse gitsin diyorum alısıyorsun yani yeter ki kötü haberi gelmesin. Allah korusun onları ve nicesini.

Kedi için lütfen ilerde bebek sahibi olursanız kediyi atmayın. Gercekten sahiplenin
Konuyla alakasız Uganda'da yaşam şartları nasılmış?

“Böyle kadınlar bu meslekten erkeklerle evlenmemeli” mi. Psikoloji bilimi ağlıyor şu an. Bu fikirde olanlar da dahil, arkadaşlar çökmeye hakkımız var. Kötü hissetmeye, korkmaya, endişelenmeye hakkımız var. “Güçlü olacağım” diye kendinizi sımsıkı cendereye sokarsanız erken patlarsınız, zehirli pozitiflik diye bir şey var. Kendinizi sürekli pozitif ya da sürekli güçlü olmaya zorlamayın. Bu çok sağlıksız.

Balayı sonrası sevdiği insanı hayati riskleri olan bir göreve uğurlayan kadının normal duygusudur endişe, yalnızlık, mutsuzluk. Normal duygulardan kaçmak sadece anormal duygu durumu getirir. Kendinize zaman ayırın konu sahibi, meditasyon yapın. İmkan varsa destek alın.

Zaten eşin suriyede sende bu süreçte ailelerden birinin yanına geç , suriyede ne kadar kalıcak belli mi benzeri şeyler çevrende yaşandı sabırla beklediler yapıcak bişey yok iyi tarafından bak ki küçük bir çocukla ya da hamilelik döneminde yalnız kalmadın zaten sınavım var diyosun sende bu süreçte kariyerine odaklan sınavlarına çalış

Eşiniz asker diye ders çalışmamak nedir, evlenince mi ortaya çıktı asker olduğu...

bkz. Ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketler. Ben de şu ara ders çalıştığım için konunun burasına takıldım. :kahve:

Konuyla alakasız Uganda'da yaşam şartları nasılmış?
Valla bilmiyorum 3 aylık bir görevdi yemekleri kötüymüş 86 kg giden esim 3 ayda 74 kg geldi konsoloslukta calısıyorlardı elçi nereye giderse oraya gitmişler oyle ev hayatları vs yoktu elcinn konutunda kalıyorlardı. Sadec ebana muz kamişlarından yapılmış bir canta getirmişti 2019 da 25 TL ye almıştı bizim paramızla.sefil sefalet diyordu cok sıcak ve genelde kamıs gibi mantar evlerde yasıyorlar diyordu sokakta maymunlar geziyormus kimse kışt demiyormus Türkiye'nin sokak köpekleri gibi sokak maymunları varmıs ortalıkta ☺️ onun fısında ckamıyorlardı zaten bıyere

Eşim asker benim ilk evlendiğimiz zaman işimden ayrılıp hiç bilmediğim çok küçük bir şehre yerleştim . İnsanlarına diline havasına herşeyine yabancı olduğum bir şehir. Bende zorlandım eşim için korktum 20 gün evden hiç çıkmadığımı biliyorum zor . Bir gün eşim görevde 8. Gündü sanırım haber geldi gruptan bir personel çatışmada yaralanmış eşime ulaşamadım korktum vs . Görümcem aramıştı bana dedi ki askerle evlendiğinde ne olacağını Bilmiyor muydun? Öyle koymuştu ki o laf bana hiç unutmuyorum . Eşim şuan sabit bir yerde görevlendirme ile çalışıyor ama mesela sabaha ne olacağı hiç belli olmaz tayine gideceğiz oradaki durum belli olmaz . Bir süre sonra maalesef kendinizi alıştırıyorsunuz . Bizim müdürde 1 haftalığına ilçeye görevlendirildi hiç can güvenlik sorunu yok olan bir yer . Bende müdürün eşine msj yazdım birşeye ihtiyacın olursa haber ver vs diye burnundan soluyordu sinirinden 5. Gün de bana msj yazmış ki sıkıldım görüşelim diye bende müsait değildim maalesef evde temizlik yapıyordum . Temizlik yaptığımı vs yazdım eşiniz ne zamana gönüyor toparlanayım görüşelim dedim . Kadın cvp yazmadı çünkü bozuldu . Yani bozulacak bir şey yoktu bence hemde eşinin can güvenliği var sadece 1 hafta sonra gelecek ve çok nadir olan birşey böyle büyütmeye gerek yoktu . Sizde canınızı sıkmamaya çalışın anlıyorum zor ama maalesef başka çaremiz de yok

Back
X