Yeni evliyim eşim asker

Konu dışı ama ben bir şeyi merak ettim. Burada herkes ikide bir tayin olduğunu anlatıyor. Arkadaşım 7 yıldır İstanbul'da polis. Beni göndermezler diyor. Hiç doğuya gitmedi. Nasıl oluyor?
İlk görev yerlerinin süresi ne kadarsa okadar kalabilirler mesela Ankara 10 yıl sanırım İzmir 8-9 yıl olması lazım İstanbul aynı sekilde... Nekadar kalırsan kal batıda 5 yılı tamamladıktan sonra tayin hakkın var ister tercih yapar gidersin ister kalırsın o bölgenin süresi ne kadarsa. İstersende ne 10 yılı bekle ne 5 yılı 2.3. yılında gönüllü sark tercihi yap . Biz ankaradaydık normalde orada görev süremiz 10 yıl istesek kalırdık ama daha tayin hakkımız(5yıl) gelmemişti 4. Yılımızda gönüllü tayin istedik hemen cıktı geldik 2 . Sarkı bitiriyoruz sukur.birde 2.sarkı yapanlara dogu hizmeti 5 yılsa 4 yıla dusuyor. Bizimki 7 senelik sark görevi biz 6 yılımızı doldurnca gidiecez ikinci sark oldugu için. Ama o arkdasın birimi nedir? Genelde polisker oyle cakılanlara şarka gitmeyenlere dayısı var derler ama sacma yani sonucta oranın görev süresi belli☺️ yine de yerlerinde olsam gider sarkı yapar dönerdim.polislerde böyle birim bölüme göre degişirmi bilmiyorum tabi.askeriye de nasl işliyor tayin işleri hiç bilmiyorum

İlk görev yerlerinin süresi ne kadarsa okadar kalabilirler mesela Ankara 10 yıl sanırım İzmir 8-9 yıl olması lazım İstanbul aynı sekilde... Nekadar kalırsan kal batıda 5 yılı tamamladıktan sonra tayin hakkın var ister tercih yapar gidersin ister kalırsın o bölgenin süresi ne kadarsa. İstersende ne 10 yılı bekle ne 5 yılı 2.3. yılında gönüllü sark tercihi yap . Biz ankaradaydık normalde orada görev süremiz 10 yıl istesek kalırdık ama daha tayin hakkımız(5yıl) gelmemişti 4. Yılımızda gönüllü tayin istedik hemen cıktı geldik 2 . Sarkı bitiriyoruz sukur.birde 2.sarkı yapanlara dogu hizmeti 5 yılsa 4 yıla dusuyor. Bizimki 7 senelik sark görevi biz 6 yılımızı doldurnca gidiecez ikinci sark oldugu için. Ama o arkdasın birimi nedir? Genelde polisker oyle cakılanlara şarka gitmeyenlere dayısı var derler ama sacma yani sonucta oranın görev süresi belli☺️ yine de yerlerinde olsam gider sarkı yapar dönerdim.polislerde böyle birim bölüme göre degişirmi bilmiyorum tabi.askeriye de nasl işliyor tayin işleri hiç bilmiyorum
Muhtemelen var. Atandığından beri masa başında emniyetin önemli bir biriminde. Tv'lerde bakıyorum polisler isyan ediyor çalışma şartlarından, o ben istemezsem göndermezler diyor. Rahat yani:)

Siirt senelerdir yurtdışında 😂 ırağa gidiyorlar hadi oradan çık Suriye tugayın tamamı sınır dışında 😂 eşim mesleğin 1 senesini Irak’ta doldurdu tepelerine bombalar yağarak oradan geldi evlendik üzerine 8 ayda Suriye 😂 mis
Yok canım benm bahsettigim yurtdışı görevi tüm ülkelerde Türk konsolosluklarında görev mesela sudan da büyük elçilikte koruma görevi ırakta büyük elcilikte hatta biz Fatih yıldız vardı bzim zamanda ırak bagdat konsolosluğunda oyle sınırda falan catısmıyorlar yani konsolosluk görevi yapıyorlar. Be iskandınav br polislerin dönem (55.donem 48.donem) sıraları gelince gidiyorlar sadece bir kereliğine.askeriye tabiki ırak Suriye surekli gidiyor biliyorum kuzenlerim cogu subay suriyeden cıkamadılae birtürlü orasıda artık Türkiye'nin bir uzvu olmus gibi.

Muhtemelen var. Atandığından beri masa başında emniyetin önemli bir biriminde. Tv'lerde bakıyorum polisler isyan ediyor çalışma şartlarından, o ben istemezsem göndermezler diyor. Rahat yani:)
Anlasıldı ozaman😊 evet genelde isyan etmeleri haklı yere ama gece gunduz xalısıp bayram tatili vs görmüyorlar izinleri kapalı oluyor ki o sureclerde daha cok calısıyorlar 3600 ek gpsterge mevzusu var emekli olduktan sonra sanırım Maasa yansımayacak bunlarda hemsirelere yansıtıyorsunuz ogretmenler haftasonu tatil ve 3 ay tstl oldugu halde onlarada yansıtıyorsunuz polislere neden yansımıyor calısma saatleri bu sekldeyken diye cok sikayet ediyorlar

Anlasıldı ozaman😊 evet genelde isyan etmeleri haklı yere ama gece gunduz xalısıp bayram tatili vs görmüyorlar izinleri kapalı oluyor ki o sureclerde daha cok calısıyorlar 3600 ek gpsterge mevzusu var emekli olduktan sonra sanırım Maasa yansımayacak bunlarda hemsirelere yansıtıyorsunuz ogretmenler haftasonu tatil ve 3 ay tstl oldugu halde onlarada yansıtıyorsunuz polislere neden yansımıyor calısma saatleri bu sekldeyken diye cok sikayet ediyorlar
Açıkçası benim arkadaşlarım çok rahat, yurtdışı tatiller falan :/

Hiç tanımadığım bilmediğim bir şehirdeyim. Yeni evlendim ailemden ayrılmanın üzüntüsünü bile yaşayamadan eşim de gitti. Uzun saatler haber alamıyorum. Görevinden dolayı ben arayıp nasılsın diyemiyorum. 1 yıldan fazla süredir kpss ye hazırlanıyorum bu 2. Hazırlanışım ve eşim hayati tehlikesi olan bir meslekte çalıştığı için iyi mi diye düşünmekten derslerime odaklanamıyorum. Özlüyorum, merak ediyorum, yalnız hissediyorum daha doğrusu tam anlamıyla yalnızım. Eşimi hızursuz edip ağlayıp sızlandığımı nerden çıkardınız? Aksine ona hissettirmemek için buraya yazmıştım.
Açıkçası bırakın asker eşi olmanın getirdiği olumsuz yanları daha kendi mesleğinizi bile elinize almamışsınız.biraz fazla doğaçlama yaşamışsınız sanki.eşin mesleği ne olacakasa olsun ben iş güç sahibi olmadan kadınların evlenmesine karşıyım.

“Böyle kadınlar bu meslekten erkeklerle evlenmemeli” mi. Psikoloji bilimi ağlıyor şu an. Bu fikirde olanlar da dahil, arkadaşlar çökmeye hakkımız var. Kötü hissetmeye, korkmaya, endişelenmeye hakkımız var. “Güçlü olacağım” diye kendinizi sımsıkı cendereye sokarsanız erken patlarsınız, zehirli pozitiflik diye bir şey var. Kendinizi sürekli pozitif ya da sürekli güçlü olmaya zorlamayın. Bu çok sağlıksız.

Balayı sonrası sevdiği insanı hayati riskleri olan bir göreve uğurlayan kadının normal duygusudur endişe, yalnızlık, mutsuzluk. Normal duygulardan kaçmak sadece anormal duygu durumu getirir. Kendinize zaman ayırın konu sahibi, meditasyon yapın. İmkan varsa destek alın.
Eeee evlenmemi tabi.hatta asker erkekler bemce hiç evlenmemeli.

Back
X