- 12 Mayıs 2020
- 2.078
- 2.535
- 63
- Konu Sahibi catlover00
-
Yaşınız küçük sanırım. İlk defa evinizden ayrı kalıyorsanız böyle hissetmeniz normal. Bir süre sonra bu hisleriniz düzelir. Ama benim size tavsiyem bir işe girin. Genç yaşta bütün gün evde oturursanız daha çok bunalırsınız.Merhaba hanımlar. Evleneli henüz 2 hafta oldu şu an çalışmıyorum. Evde tek başıma otururken içimi sıkıntı basıyor daralıyorum çok sıkılıyorum anne evime gidiyorum orda huzur buluyorum o evin her bir köşesi çok huzurlu geliyor bana oraya gittiğim zaman bu eve gelmek istemiyorum. Kendimi hiç boş bırakmamaya çalışıyorum ev işi yapıyorum tv izliyorum kitap okuyorum ama ne yaparsam yapayım içimdeki o sıkıntıdan kurtulamıyorum. Evliliğin ilk zamanları herkes yaşar mı böyle duygular?
Yazdıklarınız elbette doğru ama bu konunun, anlattıklarınızla bir ilgisi yok.Bir yetişkinkinin hala ailesiyle ebeveyn-çocuk ilişkisi içerisinde olması hiç sağlıklı bir durum değil.
Bu forumdaki sorunlu evliliklerin çoğunun altında yatan sebep de yetişkin sorumluluğundan uzak bireylerin aile olmayı denemesi.
Bu tamam basit bir örnek ama aileden kopamayan yetişkinker gerçekten kültürümüzün önemli bir sorunu.
Gelişmiş ülkelerde neden böyle durumlara az rastanıyor dersiniz? Çünkü bilinçli ebeveynler çocuklarını her zaman bakılması, pışpışlanması gereken varlıklar olarak görmüyorlar. Onlara erken yaşlarda ev, okul, spor vs gibi sorumluluklar yükleyerek sadece kronolojik olarak değil ruhsal olarak da büyüyen bireyler olmalarını sağlıyorlar.
Zamanla alisirsin diye dusunuyorum yeni bi duzen yeni bi ev sorumluluk falan agir gelmis olabilir ilerleyen zamanlarda da evinden cikmak istemeyeceksin sana ait senin duzenin cunku misafir cagir istersen sen bi yere gitmek yerine bu evini benimsemene yardimci olabilir kendin yemek yapar kendin agirlarsin misafirini isinirsin evineMerhaba hanımlar. Evleneli henüz 2 hafta oldu şu an çalışmıyorum. Evde tek başıma otururken içimi sıkıntı basıyor daralıyorum çok sıkılıyorum anne evime gidiyorum orda huzur buluyorum o evin her bir köşesi çok huzurlu geliyor bana oraya gittiğim zaman bu eve gelmek istemiyorum. Kendimi hiç boş bırakmamaya çalışıyorum ev işi yapıyorum tv izliyorum kitap okuyorum ama ne yaparsam yapayım içimdeki o sıkıntıdan kurtulamıyorum. Evliliğin ilk zamanları herkes yaşar mı böyle duygular?
Yazdıklarınız elbette doğru ama bu konunun, anlattıklarınızla bir ilgisi yok.
Ben buna şaşkınım.
Yeni evli bir insanın, ailesini, evini, alışmış olduğu ortamı özlemesi çok normal değil mi? İnsan doğup yaşadığı ya da ailesi olmaksızın alışkın olduğu ortamı özleyemez mi bocalayamaz mı? Her evini ve ailesini özleyeni bu şekilde mi yaftalayacağız, sorumsuz, ailesine bağımlı, birey olmaktan uzak diye.
Kaldı ki yastığımızı değiştirdiğimizde bile yadırgayan insanlarız. Bu normal bir duygu geçişi sadece.
Kesinlikle öyle çok haklısınız.. İnsan olmanın doğasında var hepsi..Yetişkin insanların bir yere, bir şeye ya da birilerine bağlanmak gibi bir hakkı yok galiba.
Bazıları yetişkin olmayı duygusuzluk seviyesiyle ölçüyor. Oysa insan yeri gelir bir tişörte de bağlanır.
Bir evi ev yapan içindeki insanlardır, orada geçirilen zaman, biriken anılardır. İnsan 2 haftada ne yaşayabilir ki 4 duvara bağlansın? Henüz 2. market alışverişini bile yapmadığın bir yerin nesini benimseyeceksin?
Tamam insan bulunduğu ortama adapte olabilen bir canlı ama o kadar da değil yani.
Hani çocukluktan itibaren evlilik hayalleri kuran tipler vardır ya, gelinlik giyeyim, pembik evim olsun, sunum tabakları hazırlayayım, kocişimle kahve keyfi diye story atayım hayalleri vardır. Bu sorunu heralde bi tek onlar yaşamıyordur hayallerine kavuştukları için. Yoksa yeni ev, yeni ortam herkes için zorlayıcıdır ilk başlarda.Yetişkin insanların bir yere, bir şeye ya da birilerine bağlanmak gibi bir hakkı yok galiba.
Bazıları yetişkin olmayı duygusuzluk seviyesiyle ölçüyor. Oysa insan yeri gelir bir tişörte de bağlanır.
Bir evi ev yapan içindeki insanlardır, orada geçirilen zaman, biriken anılardır. İnsan 2 haftada ne yaşayabilir ki 4 duvara bağlansın? Henüz 2. market alışverişini bile yapmadığın bir yerin nesini benimseyeceksin?
Tamam insan bulunduğu ortama adapte olabilen bir canlı ama o kadar da değil yani.
Hani çocukluktan itibaren evlilik hayalleri kuran tipler vardır ya, gelinlik giyeyim, pembik evim olsun, sunum tabakları hazırlayayım, kocişimle kahve keyfi diye story atayım hayalleri vardır. Bu sorunu heralde bi tek onlar yaşamıyordur hayallerine kavuştukları için. Yoksa yeni ev, yeni ortam herkes için zorlayıcıdır ilk başlarda.
Bütün hatamız tüylü topuklu terlik almamak olmuş demek ki bizimYa ben ilk haftalar "off acaba evi mi sevmedim, başka bir yer mi tutsaydık" dedim durdum -ki çok beğenerek tutmuştuk. Hala da beğeniyorum ama geçip oturunca yadırgadım. Öylesine gelmişim de gidecekmişim hissi oldu.
İlk zamanlar ev müze gibi oluyor zaten. Koltuklar bile sert, toto görmemiş, kıvama gelmemiş. Ev bana alışmamış ki ben eve alışayım.
Tüylü topuklu terlikler alsaydım böyle olmazdı belki bilemedim şimdi
Benim var, ekru renk xkmxmxmxkcBütün hatamız tüylü topuklu terlik almamak olmuş demek ki bizim
Var mi aceba benm de yok. Kirmizi tüylü.Bütün hatamız tüylü topuklu terlik almamak olmuş demek ki bizim
Benim de yok kocişle kahve keyfimi de story atmadım ondan alışamıyorum galibaBütün hatamız tüylü topuklu terlik almamak olmuş demek ki bizim
Alışırsın ilk zamanlar oyle olur .. saat geçmez gunler geçmez. Her gün eşyaların yerini değiştirirsin bi ora bi bura fırının güzelliğine kanıp kırk cesit hamur işi yaparsin..Benim de yok kocişle kahve keyfimi de story atmadım ondan alışamıyorum galiba
Aynen buyum vakit geçmiyo hiççAlışırsın ilk zamanlar oyle olur .. saat geçmez gunler geçmez. Her gün eşyaların yerini değiştirirsin bi ora bi bura fırının güzelliğine kanıp kırk cesit hamur işi yaparsin..
Yap bi kahve de kocişle kahve keyfi yapın bari belki alışırsın. Sunumlu kurdeleli olsun amaBenim de yok kocişle kahve keyfimi de story atmadım ondan alışamıyorum galiba
Konu komşun olur zamanla .Aynen buyum vakit geçmiyo hiçç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?