Yeni evliyim evime alışamıyorum

Bende öyle hissetmiştim ilk zamanlar işe girene kadar devam ediyor bu durum. Bide malesef benim ailem başka şehirde olduğu için gidip kafamı da dağıtamıyordum çok sinir krizi geçirdiğim zaman oldu malesef ama bi işe girip kendinizi oyaladığınız zaman daha iyi oluyor. Sevdiğiniz şeyler varsa onlara da yönelebilirsiniz ben online fps oyunu seviyorum mesela sürekli oyun oynardım sıkılınca pasta börek yapardım film izlerdim dizi izlerdim vs vs

Yaşınız küçük sanırım. İlk defa evinizden ayrı kalıyorsanız böyle hissetmeniz normal. Bir süre sonra bu hisleriniz düzelir. Ama benim size tavsiyem bir işe girin. Genç yaşta bütün gün evde oturursanız daha çok bunalırsınız.

Yazdıklarınız elbette doğru ama bu konunun, anlattıklarınızla bir ilgisi yok.
Ben buna şaşkınım.
Yeni evli bir insanın, ailesini, evini, alışmış olduğu ortamı özlemesi çok normal değil mi? İnsan doğup yaşadığı ya da ailesi olmaksızın alışkın olduğu ortamı özleyemez mi bocalayamaz mı? Her evini ve ailesini özleyeni bu şekilde mi yaftalayacağız, sorumsuz, ailesine bağımlı, birey olmaktan uzak diye.
Kaldı ki yastığımızı değiştirdiğimizde bile yadırgayan insanlarız. Bu normal bir duygu geçişi sadece.

Bence normal.
Ben de aile evinde yaşıyordum. Ama daha önce uzun zaman yalnız yaşadığım için aile evine çok düşkün değilim. Geri döndükten sonra neden bilmem, misafir olma hissim geçmemişti bir türlü. Üstelik ailemin evinde mutluydum ve rahatım yerindeydi.
Evlendikten sonra 2 tarafta da misafir gibi hissetmeye başladım. Oraya gidiyorum benim değil, buraya geliyorum benim değil. Garip hissettim. Ailemin evinden hiç ayrılmamış olsam oraya daha düşkün olur, sizin gibi hissederdim sanırım.
Evde zaman geçirdikçe, yaşanmışlıklar arttıkça o his azalıyor. Sonra tamamen yok olur. Kendinize biraz zaman tanıyın.
Ama annenizin yanına çok sık giderseniz alışmanız daha zor olur bence.

Zamanla alisirsin diye dusunuyorum yeni bi duzen yeni bi ev sorumluluk falan agir gelmis olabilir ilerleyen zamanlarda da evinden cikmak istemeyeceksin sana ait senin duzenin cunku misafir cagir istersen sen bi yere gitmek yerine bu evini benimsemene yardimci olabilir kendin yemek yapar kendin agirlarsin misafirini isinirsin evine

Yetişkin insanların bir yere, bir şeye ya da birilerine bağlanmak gibi bir hakkı yok galiba.
Bazıları yetişkin olmayı duygusuzluk seviyesiyle ölçüyor. Oysa insan yeri gelir bir tişörte de bağlanır.
Bir evi ev yapan içindeki insanlardır, orada geçirilen zaman, biriken anılardır. İnsan 2 haftada ne yaşayabilir ki 4 duvara bağlansın? Henüz 2. market alışverişini bile yapmadığın bir yerin nesini benimseyeceksin?
Tamam insan bulunduğu ortama adapte olabilen bir canlı ama o kadar da değil yani.

Kesinlikle öyle çok haklısınız.. İnsan olmanın doğasında var hepsi..
Özlemek, alışamamak, hatta pişman olmak; hepsi bizi var eden duygular.

Hani çocukluktan itibaren evlilik hayalleri kuran tipler vardır ya, gelinlik giyeyim, pembik evim olsun, sunum tabakları hazırlayayım, kocişimle kahve keyfi diye story atayım hayalleri vardır. Bu sorunu heralde bi tek onlar yaşamıyordur hayallerine kavuştukları için. Yoksa yeni ev, yeni ortam herkes için zorlayıcıdır ilk başlarda.

Ben de evimden çıkmak istememiştim mis gibi abur cubur film canım isteyince kalkıp yemek yapmak filan ilk aylarda çalışıyordum yoğundum ama evden çıkmak istemiyordum iş için de.
Ancak ben ailemden ayrı yaşamayı bilen birisiyim. Öncesinde de yalnız yaşadığım süreçler oldu. Ev benim için kafa dinlemelik yer olmuştu. Eşimde aynı kafada bakınca iyi geliyorduk.

Ya ben ilk haftalar "off acaba evi mi sevmedim, başka bir yer mi tutsaydık" dedim durdum -ki çok beğenerek tutmuştuk. Hala da beğeniyorum ama geçip oturunca yadırgadım. Öylesine gelmişim de gidecekmişim hissi oldu.
İlk zamanlar ev müze gibi oluyor zaten. Koltuklar bile sert, toto görmemiş, kıvama gelmemiş. Ev bana alışmamış ki ben eve alışayım.
Tüylü topuklu terlikler alsaydım böyle olmazdı belki bilemedim şimdi

Bütün hatamız tüylü topuklu terlik almamak olmuş demek ki bizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…