tabiri caizse zenginin malı zügürdün cenesini yorar sen aldırma en iyisi sadece kıskanxından sana zarar vermesin yeter...
aman canım biz de zengin değiliz ki.kıskanıyorsa gerçekten zengin olan birilerini kıskansın da kıskandığı boşa gitmesin.ama ben şükretmesini biliyorum Allah'tan.şunum olsun bunum olsun derdinde değilim.sağlığım olsun huzurum,keyfim olsun yetiyor bana,lafta değil ama gerçekten yetiyor.hırs küpü değilim insanların bu doyumsuzluklarını da anlamıyorum.bence gelinimiz hiç şükretmeyi bilmiyor.
şimdi bazıları yanlış anlayıp kızacak ama abim olmasa onunla evlenecek adam zor çıkardı.abim biriyle çıkıp ona vaat verip ortada bırakacak biri değil,bu konuda çok dürüsttür.şimdi Allah aşkına bu kız daha boşanmadan abimle tanıştı (kızın bir yakını tanıştırdı onları) öncesinde ailesini yok sayıp,bir serseriye kaçmış adam dövüp başından atmış bunu.kızın hareketleri çok hafif, yani bizim yanımızda abime cilve yapmalar,gülmeler,sakız çiğnemeler falan.yani bu devirde onu hiç bir erkek almazdı.bunla çıkıp,yatıp ,kalkıp başından atardı.biliyoruz Türk erkeklerinin bakış açısını hele de böylesine.hadi kızı gözü görmedi diyelim annesi de adam vurmuş eli sailahlı bir dengesizle metres hayatı yaşıyor.düğünde bir tipler vardı yani yolda görseniz yolunuzu değiştirirsiniz öyle pis pis adamlar.biz düğün kartı dağıtırken bile millet ablama "onlarda kız alınır mı onların ahlak dışı hareketleri var" demiş."o zaman niye aldınız ,annen baban nasıl kabul etti" diyeceksiniz.abim o kadar kincidir ki annem "ben şimdi istediği kızı almazsam kinlenir ömür boyu evlenmezdi" diyor ki kesin öyle yapardı.
yani her tarafları fiyasko olan bir aile.bizim gibi tertemiz aileyi buldular.onların yüzüne hiç bir şeyi ne vurduk ne sorduk.bekar kızlardan çok daha şaşalı bir şekilde gelin aldık.takısı,eşyası,düğünü en muhteşem şekilde oldu.hatta bizimkiler nikah yapacaktı ben ısrarcı oldum düğün olsun içlerinde kalmasın diye.
yani sinir olduğum nokta sen geldiğin pozisyona otur şükret,melek gibi aileye gelin gelmişsin.namusunu kurtarmışsın,laf vuran,seni hor gören akrabalarının gözünde aklanmışsın.o üvey babanın elinden kurtulmuşsun.sen otur da bunlara şükret.bırak evi,malı,mülkü,milletle yarış yapmayı.seni pamuk ipliklerine saran aileye laf çarpacağına onlara sarıl,kıymet bil.