Hediyeleriklerinizin fotosunu atın kizlarBende hazirladiklarimi yazayim tekrar olur hemde eksik varsa söyleyin..
Kendime:
2 gecelik 1 pijama aldim"sabahlikta var"
Emzirme atleti ve kulot 2 ser tane
Kulot seklinde lohusa pedi
Corap koydum 2 tane
Basima ortmek icin şık bir şal aldim
Omuz sali aldim hirka yerine
Hafif bir Terlik aldim
Dis fircami koydum
Gogus kremi koydum
Lohusa taci koydum mavi fiyonklu :)
Ve en önemlisi gogus kalkani
Bebege:
Corapli eldivenli sapkali patikli tulumlu ve yelekli 3 takim hazirladim
2 tip battaniye biri kalin biri ince
Emzik ve biberon
Bebek bezi-alt silme pamugu
Hastane icin:
Mavi ince pike ve yastik kilifi
Serbet sebili ve bardaklari
Cay icin kupa koydum 6 li
piramit kutulara cikolata koyduk onlar ve sunmak icin tepsi
Mavi karton tabak bardak catal
Cay ve cayci " bizim icin olmazsa olmaz"
Hediyeler( kanaviceden motifli kucuk cerceveler yaptirdim-motifleri kendim isledim :) )
Kapi süsü onuda kendim isledim kanavice ile
Bide sirt çantama bikac bebek esyasi ve puset
Hemsiredeki tribe bak zaten 35.haftada gitmissin 40 haftayi gecerde anlarim nasil hazir olmaz der hadi bu kadar zaman.. su hastanelerdeki ebeler hemsireler hasta bakicilarin merhametlisini cikarsin Allah.. tabiiki saglik en önemlisi canim dogru söylüyorsun bebegin hic biseyden haberi yok bunlar kendimize eglence iste..Sizin hazırlıkları okuyunca kendi doğumuma gittim hastane cantam falan yok yakın zamanda 1 hafta gezip 2 pijama almıştım yaptığım en iyi şey o olmuş bide 1 gün önce kızımın kıyafetlerini utulemistim o kadar hediyelik terlik taç hiçbiri yok tabi tansiyon çıkınca hastaneye gittik akşam Dr uma mesaj attım gideyim artık diye o da kalsan iyi olur dedi sabah geldi doğum eşimde rahatsızdı ben KV ile gitmiştim onada söylemek istemedim birazdan çıkarız serum bitince çıkarız herhalde diye gecistirdim gece boyunca Dr doğum diyo ben esimi arayıp doğuma giriyorum diyemedim ne sesini duydum ne yuxunu gördüm yanımızda gecelik pijama bebek kiyafeti hicbisey yok hemşire bana kızıp duruyor niye yok şimdi sana hastanenin geçerliğini giydirmek zorundahjm falan dedibebek kıyafeti soruyo gelecek ama bebek zaten küçük diyoruz olsun niye yanınızda yok diye kızıyor neyse doğuma girdim bebeğim 34+2 de 1430gr 29 haftaya uyumlu doğdu gelişimi durmuştu beni odaya çıkarmadılar akşam 9dan sonra bebeğimi göstermek için 5 dk ligina çıkardılar sandalyeyle o esnada ailelerimizde yoğun bakım önünde koridordan oraya geçiliyor kısa bir ara sadece oradan geçerken el sallayıp iyiyim diyebildim beklemediler bile ertesi gün oradan kurtulmak için koşarak gidecektim odaya çıktım sonunda falan filan bebiste kuveze girince hiçbir hazırlığın önemi anlamı olmadi zaten bebekler sağlıkla gelsin de hicbisey olmadan da oluyor işte Rabbime şükürler olsun saglikls kucağımiza aldık
Ben yine sabah sabah yollardayim daha sonra yuklemeye calisirim insAllah :)Hediyeleriklerinizin fotosunu atın kizlar
Ayy canım benim cidden sağlık olsunda digerleri olmasa da olur insallah bu defa guzelce hazırlanır gözünde bisey koymadan bebeğini kucagina alırsın bu arada ben hediyelik yaptırmadım canim sadece cikolata alicam daha onu da almadimSizin hazırlıkları okuyunca kendi doğumuma gittim hastane cantam falan yok yakın zamanda 1 hafta gezip 2 pijama almıştım yaptığım en iyi şey o olmuş bide 1 gün önce kızımın kıyafetlerini utulemistim o kadar hediyelik terlik taç hiçbiri yok tabi tansiyon çıkınca hastaneye gittik akşam Dr uma mesaj attım gideyim artık diye o da kalsan iyi olur dedi sabah geldi doğum eşimde rahatsızdı ben KV ile gitmiştim onada söylemek istemedim birazdan çıkarız serum bitince çıkarız herhalde diye gecistirdim gece boyunca Dr doğum diyo ben esimi arayıp doğuma giriyorum diyemedim ne sesini duydum ne yuxunu gördüm yanımızda gecelik pijama bebek kiyafeti hicbisey yok hemşire bana kızıp duruyor niye yok şimdi sana hastanenin geçerliğini giydirmek zorundahjm falan dedibebek kıyafeti soruyo gelecek ama bebek zaten küçük diyoruz olsun niye yanınızda yok diye kızıyor neyse doğuma girdim bebeğim 34+2 de 1430gr 29 haftaya uyumlu doğdu gelişimi durmuştu beni odaya çıkarmadılar akşam 9dan sonra bebeğimi göstermek için 5 dk ligina çıkardılar sandalyeyle o esnada ailelerimizde yoğun bakım önünde koridordan oraya geçiliyor kısa bir ara sadece oradan geçerken el sallayıp iyiyim diyebildim beklemediler bile ertesi gün oradan kurtulmak için koşarak gidecektim odaya çıktım sonunda falan filan bebiste kuveze girince hiçbir hazırlığın önemi anlamı olmadi zaten bebekler sağlıkla gelsin de hicbisey olmadan da oluyor işte Rabbime şükürler olsun saglikls kucağımiza aldık
E 28 inci haftaya 5 kilo ile gelmişsin gayet iyisin bence zaten yapman gerekeni yapiyorsun daha napabilirsin ciddiyim mantığım almıyor oldu afrikalilar gibi besleneyim sonra bebekde gelişme bozukluğu var desin dr ayy cidden senin dr da bizden daha takıntılı imiş birde haftsda 500 gr aliyorum demişsin ama daha 5 kilodasin ben pek anlamadimay kızlar 28. haftadayım yememe dikkat ediyorum hep aynı yani. atıyorum arada yarım baklava yiyorumdur diger günlerden farklı. haftada 5 gün 40 dk yürüyorum. ama her hafta yarım kg geliyor. doktorumda aşırı takıntılı ne yedin diyor çorba peynirli salata diyorum, peynir fazla olmuş diyor. pes yani. afrikalı kadınlarda doğuruyor diyor bana. kilolu da değilim .169 boyunda 61.3 kg ile başladım gebeliğe şuan en son 66.4 tüm. yani sebze ye ceviz ye diyor hayvansal ürün pek yememeğe çalış diyorda bebek nasıl beslensin? bebek beslense doğumdan sonra benim saçım tırnağım gidecek yani. varmı aranızda böyle doktoru olan :))))))))
İnşallah canım gününde sağlıkla gelsin de bizde yaşayalım bu tatlı telaslari :)Ayy canım benim cidden sağlık olsunda digerleri olmasa da olur insallah bu defa guzelce hazırlanır gözünde bisey koymadan bebeğini kucagina alırsın bu arada ben hediyelik yaptırmadım canim sadece cikolata alicam daha onu da almadim
Benim abimlerinki tüp bebekdi 35 de doğdu bebek ama cigerleri gelismemis 2 ay kuvezde kalmıştı neler cektiler anlatamam uzerine bebek 2 kere göz ameliyati oldu kuvezdeki ışınlar gözünü kör etmek uzereydi neyse 2 ay sonra sagsalim evlerine gectiler ama gelinimiz lohusaliğini hic yaşayamadı o kadar burukdu ki yani hic biseyi olmasaydi bebek yanında olsaydi o yuzden sağlık olsunds gerisi cidden boş birde biz Turkiyede fazla abarttik galiba yurtdışında hic böyle şeyler yokmuşİnşallah canım gününde sağlıkla gelsin de bizde yaşayalım bu tatlı telaslari :)
Ah canım ya gerçekten çok zor olmuş bizim en büyük sansjmiz 34 te ciğerleri gelismistiBenim abimlerinki tüp bebekdi 35 de doğdu bebek ama cigerleri gelismemis 2 ay kuvezde kalmıştı neler cektiler anlatamam uzerine bebek 2 kere göz ameliyati oldu kuvezdeki ışınlar gözünü kör etmek uzereydi neyse 2 ay sonra sagsalim evlerine gectiler ama gelinimiz lohusaliğini hic yaşayamadı o kadar burukdu ki yani hic biseyi olmasaydi bebek yanında olsaydi o yuzden sağlık olsunds gerisi cidden boş birde biz Turkiyede fazla abarttik galiba yurtdışında hic böyle şeyler yokmuş
ne güzel cnm yaaa. doktor 32 ye kdr hızlı alınır sonra miden küçülür dedi ama bilmiyorum valla, vejeteryan beslenme taraftatı doktorum onu anladım. pek süt yoğurt yeme diyor, e kalsiyumum ne olcak. protein sebzede varmışmış bıdır bıdır. normalde severim, bilgilidir alanında, ilgili bir adamdır ama beslenme konusunda katılmıyorum.Ayy canım benim cidden sağlık olsunda digerleri olmasa da olur insallah bu defa guzelce hazırlanır gözünde bisey koymadan bebeğini kucagina alırsın bu arada ben hediyelik yaptırmadım canim sadece cikolata alicam daha onu da almadim
E 28 inci haftaya 5 kilo ile gelmişsin gayet iyisin bence zaten yapman gerekeni yapiyorsun daha napabilirsin ciddiyim mantığım almıyor oldu afrikalilar gibi besleneyim sonra bebekde gelişme bozukluğu var desin dr ayy cidden senin dr da bizden daha takıntılı imiş birde haftsda 500 gr aliyorum demişsin ama daha 5 kilodasin ben pek anlamadimson bir bilgi son aylarda cok kilo alınır deniyor ya bence son aylarda kilo gelmiyor tmm haftads 500 gr fln da normal bence ayda 2 kilo yapıyor ben 30. Haftadan beri yedigime ictigime hic dikkat etmedim acayip saldım 2 buçuk kilo aldım ki çok fazla halsizlik var hareketim de çok az
Aşırı yemek dogru değil tek tip beslenme iyi değil de hayvansal gıda yemezsen B12, demir nerden alacaksin ? En kaliteli protein,demir, B12 hayvansal gıdalarda varne güzel cnm yaaa. doktor 32 ye kdr hızlı alınır sonra miden küçülür dedi ama bilmiyorum valla, vejeteryan beslenme taraftatı doktorum onu anladım. pek süt yoğurt yeme diyor, e kalsiyumum ne olcak. protein sebzede varmışmış bıdır bıdır. normalde severim, bilgilidir alanında, ilgili bir adamdır ama beslenme konusunda katılmıyorum.
kesinlikle öyle. yok ben bir öğün kuru baklagil yada hayavnsal protein diğerinde sebze yemeğe çalışıyorum öğünlerim hep böyledir.Aşırı yemek dogru değil tek tip beslenme iyi değil de hayvansal gıda yemezsen B12, demir nerden alacaksin ? En kaliteli protein,demir, B12 hayvansal gıdalarda var
Diyetisyen de bana öyle dedi canım hep aynı yeme öğlen protein ağırlıklı akşam sebze dedi. Daha hafif olur miden rahat eder diye. Sabah 1 yumurta mutlaka ye günde 2 bardak süt veya yoğurt ye dedikesinlikle öyle. yok ben bir öğün kuru baklagil yada hayavnsal protein diğerinde sebze yemeğe çalışıyorum öğünlerim hep böyledir.
Sizin hazırlıkları okuyunca kendi doğumuma gittim hastane cantam falan yok yakın zamanda 1 hafta gezip 2 pijama almıştım yaptığım en iyi şey o olmuş bide 1 gün önce kızımın kıyafetlerini utulemistim o kadar hediyelik terlik taç hiçbiri yok tabi tansiyon çıkınca hastaneye gittik akşam Dr uma mesaj attım gideyim artık diye o da kalsan iyi olur dedi sabah geldi doğum eşimde rahatsızdı ben KV ile gitmiştim onada söylemek istemedim birazdan çıkarız serum bitince çıkarız herhalde diye gecistirdim gece boyunca Dr doğum diyo ben esimi arayıp doğuma giriyorum diyemedim ne sesini duydum ne yuxunu gördüm yanımızda gecelik pijama bebek kiyafeti hicbisey yok hemşire bana kızıp duruyor niye yok şimdi sana hastanenin geçerliğini giydirmek zorundahjm falan dedibebek kıyafeti soruyo gelecek ama bebek zaten küçük diyoruz olsun niye yanınızda yok diye kızıyor neyse doğuma girdim bebeğim 34+2 de 1430gr 29 haftaya uyumlu doğdu gelişimi durmuştu beni odaya çıkarmadılar akşam 9dan sonra bebeğimi göstermek için 5 dk ligina çıkardılar sandalyeyle o esnada ailelerimizde yoğun bakım önünde koridordan oraya geçiliyor kısa bir ara sadece oradan geçerken el sallayıp iyiyim diyebildim beklemediler bile ertesi gün oradan kurtulmak için koşarak gidecektim odaya çıktım sonunda falan filan bebiste kuveze girince hiçbir hazırlığın önemi anlamı olmadi zaten bebekler sağlıkla gelsin de hicbisey olmadan da oluyor işte Rabbime şükürler olsun saglikls kucağımiza aldık
Ya ne guzel biz cok kalabalik bi aileyiz ablamlar halamlar kuzenlerim 50 kisiyiz eşimin ailesi yakin arkadaslar derken genis bi cevre az bisey yapmak imkansiz o yuzdenCanım bence sağlıklı olması en mühim olanı. Hazırlıklar falan filancool_lime de dediği gibi bizim kendimiz için yaptığımız şeyler. Yoksa el kadar bebek ne anlicak onları:) çok şükür ilk çocuğunu sağlıkla almışsın kucağına :) ben hiçbir hastaneye dair hazırlık yapmadım :) eve gelenler için ikramlıklar olacak. Onun dışında bebek süsünü de çok kısıtlı bi miktarda yaptırdım 15 tane kadar. Sadece 1. Derece akrabaya ve çok yakın dostlara hatıra diye vermek üzere :) onun dışında parayı kendime ve bebeğin ihtiyaçlarına harcadım :)
Çok duygulndm biliyor msnz az kalmış doğuma ve burdan bizler için liste paylasyrsnz. Rabbim.hepinizin kucağına sağ salim almayı nasip etsin, bol bol sütünüz gelsin bir solukta dünyaya gelsin insallah. Hepinizi tanımış kadar seviyorum sevgiler güzel annelerBende hazirladiklarimi yazayim tekrar olur hemde eksik varsa söyleyin..
Kendime:
2 gecelik 1 pijama aldim"sabahlikta var"
Emzirme atleti ve kulot 2 ser tane
Kulot seklinde lohusa pedi
Corap koydum 2 tane
Basima ortmek icin şık bir şal aldim
Omuz sali aldim hirka yerine
Hafif bir Terlik aldim
Dis fircami koydum
Gogus kremi koydum
Lohusa taci koydum mavi fiyonklu :)
Ve en önemlisi gogus kalkani
Bebege:
Corapli eldivenli sapkali patikli tulumlu ve yelekli 3 takim hazirladim
2 tip battaniye biri kalin biri ince
Emzik ve biberon
Bebek bezi-alt silme pamugu
Hastane icin:
Mavi ince pike ve yastik kilifi
Serbet sebili ve bardaklari
Cay icin kupa koydum 6 li
piramit kutulara cikolata koyduk onlar ve sunmak icin tepsi
Mavi karton tabak bardak catal
Cay ve cayci " bizim icin olmazsa olmaz"
Hediyeler( kanaviceden motifli kucuk cerceveler yaptirdim-motifleri kendim isledim :) )
Kapi süsü onuda kendim isledim kanavice ile
Bide sirt çantama bikac bebek esyasi ve puset
Ya ne guzel biz cok kalabalik bi aileyiz ablamlar halamlar kuzenlerim 50 kisiyiz eşimin ailesi yakin arkadaslar derken genis bi cevre az bisey yapmak imkansiz o yuzden
İyi yapmışsın canımAy canım yaa sen kaç tane aldın ki bebek süsü :) valla napiyim ama bebek süsü de öyle ucuz değil ki canım. Bir de ilk bebek olunca. Ne var ne yok aldım. Süse gideceğine bebeğime gitsinsanırım ben fena bi anne olacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?