Aynen oyle canım o sezeryandan veya dogum dan sağsalim çıkalımSağlıkla doğum yapalım da kızlar hazırlık çikolata falan gerçekten umurumda değil . İnsallah hepimiz bebekleri sağlıklı şekilde evimize götürürüz
Bence protein de sebze kadar önemli dr unun gitigi yol bize uymasada kilo kontrolü hoşuma gitti açıkçası ister istemex kendini frenlemene yardımcı olurne güzel cnm yaaa. doktor 32 ye kdr hızlı alınır sonra miden küçülür dedi ama bilmiyorum valla, vejeteryan beslenme taraftatı doktorum onu anladım. pek süt yoğurt yeme diyor, e kalsiyumum ne olcak. protein sebzede varmışmış bıdır bıdır. normalde severim, bilgilidir alanında, ilgili bir adamdır ama beslenme konusunda katılmıyorum.
Ne kadar iyi kalplisin ya insallah sende bu günlere geleceksin canım zaman su gibi geçiyor cidden bir kadınin tadmasi gereken annelik duygusunu tattirdigi icin Allaha ne kadar şükretsek az seninde bu zor gunlerin geçicek insallahÇok duygulndm biliyor msnz az kalmış doğuma ve burdan bizler için liste paylasyrsnz. Rabbim.hepinizin kucağına sağ salim almayı nasip etsin, bol bol sütünüz gelsin bir solukta dünyaya gelsin insallah. Hepinizi tanımış kadar seviyorum sevgiler güzel anneler
Benim ankaradaki doktorum öyleydi işte. 16. Haftada yrm kilo aldıkçm diye diyetisyene gönderdi. 10 kiloyu geçmiceksin doğuma kdr dedi. Göbeğindeki yağdan göremem yoksa diyordu. Azmış senin kilonda ya gayet Allah Allah. Evet protein bebeği büyütüyor sebzede bişi olmuyo. Sebze ağırlıklı beslenmeye çalış o zmn suyu arttır. Doktora da sabah açken git öyle tartsın ehehehay kızlar 28. haftadayım yememe dikkat ediyorum hep aynı yani. atıyorum arada yarım baklava yiyorumdur diger günlerden farklı. haftada 5 gün 40 dk yürüyorum. ama her hafta yarım kg geliyor. doktorumda aşırı takıntılı ne yedin diyor çorba peynirli salata diyorum, peynir fazla olmuş diyor. pes yani. afrikalı kadınlarda doğuruyor diyor bana. kilolu da değilim .169 boyunda 61.3 kg ile başladım gebeliğe şuan en son 66.4 tüm. yani sebze ye ceviz ye diyor hayvansal ürün pek yememeğe çalış diyorda bebek nasıl beslensin? bebek beslense doğumdan sonra benim saçım tırnağım gidecek yani. varmı aranızda böyle doktoru olan :))))))))
cnm zaten yediğim tabakları görsen her öğlen koca bir tabak sebze yiyorum. doktora da aç gidiyorum aslında :))) benimki normal doğum yanlısı bir sıkıntı olmadıkça normal diyor gerçi bende inş normal istiyorum uygunsa. valla beni diyetisyene falan gönderirse eğer, değiştirririm doktoru :))))))) okadar da değil yani. :)))))Benim ankaradaki doktorum öyleydi işte. 16. Haftada yrm kilo aldıkçm diye diyetisyene gönderdi. 10 kiloyu geçmiceksin doğuma kdr dedi. Göbeğindeki yağdan göremem yoksa diyordu. Azmış senin kilonda ya gayet Allah Allah. Evet protein bebeği büyütüyor sebzede bişi olmuyo. Sebze ağırlıklı beslenmeye çalış o zmn suyu arttır. Doktora da sabah açken git öyle tartsın eheheh
Bende hazirladiklarimi yazayim tekrar olur hemde eksik varsa söyleyin..
Kendime:
2 gecelik 1 pijama aldim"sabahlikta var"
Emzirme atleti ve kulot 2 ser tane
Kulot seklinde lohusa pedi
Corap koydum 2 tane
Basima ortmek icin şık bir şal aldim
Omuz sali aldim hirka yerine
Hafif bir Terlik aldim
Dis fircami koydum
Gogus kremi koydum
Lohusa taci koydum mavi fiyonklu :)
Ve en önemlisi gogus kalkani
Bebege:
Corapli eldivenli sapkali patikli tulumlu ve yelekli 3 takim hazirladim
2 tip battaniye biri kalin biri ince
Emzik ve biberon
Bebek bezi-alt silme pamugu
Hastane icin:
Mavi ince pike ve yastik kilifi
Serbet sebili ve bardaklari
Cay icin kupa koydum 6 li
piramit kutulara cikolata koyduk onlar ve sunmak icin tepsi
Mavi karton tabak bardak catal
Cay ve cayci " bizim icin olmazsa olmaz"
Hediyeler( kanaviceden motifli kucuk cerceveler yaptirdim-motifleri kendim isledim :) )
Kapi süsü onuda kendim isledim kanavice ile
Bide sirt çantama bikac bebek esyasi ve puset
Aminn canım doktor yatış verdiAynen oyle canım o sezeryandan veya dogum dan sağsalim çıkalım
Bence protein de sebze kadar önemli dr unun gitigi yol bize uymasada kilo kontrolü hoşuma gitti açıkçası ister istemex kendini frenlemene yardımcı olur
Ne kadar iyi kalplisin ya insallah sende bu günlere geleceksin canım zaman su gibi geçiyor cidden bir kadınin tadmasi gereken annelik duygusunu tattirdigi icin Allaha ne kadar şükretsek az seninde bu zor gunlerin geçicek insallah
Aaa neden ki susuz ve besinsiz kaldın diye mi acaba geçmiş olsun canımAminn canım doktor yatış verdi
Aaa neden ki susuz ve besinsiz kaldın diye mi acaba geçmiş olsun canım
Aminn canim. Bende kac yillik dostum gibi görüyorum buradaki herkesi :)))Çok duygulndm biliyor msnz az kalmış doğuma ve burdan bizler için liste paylasyrsnz. Rabbim.hepinizin kucağına sağ salim almayı nasip etsin, bol bol sütünüz gelsin bir solukta dünyaya gelsin insallah. Hepinizi tanımış kadar seviyorum sevgiler güzel anneler
Cok gecmis olsun canim.Evet canim artk dudaklarm aşırı kanamaya gecti
Canim benim emzirirken cok yara olmustu ve iyilesemedi bi turlu ablam aventin kalkanini al dedi aldim ve 2 3 gun sonra toparlamaya basladi ic camasirin icine koyuyorsun temasi engelliyor gogusle camasirin mesela krem surunce kalkan yokken hemen camasira surulup gidiyodu kalkan alinca iyice tedavi oldu hatta simdi gumus olani cok meshur cok pahali diye alamadim ama yine ayni aciyi yasarsam kiyip alabilirim oyle boyle bi aci degil cunku
Aaa neden ki susuz ve besinsiz kaldın diye mi acaba geçmiş olsun canım
Aminn canım doktor yatış verdi
Yarin sabah doktora gidicez nasipse bakalim ne dicek :) son haftalar gitmek daha heyecanli oluyor.. :)
Geçmiş olsun canım. Yatış vermesi normal. Gözetim altında tutmak istiyorlar. Ama bir süre sonra ben sıkılınca serumlar bitikten sonra kağıt imzalayıp çıkıyordum . Seninde ilk çocuk değilse evde başka çocuğun varsa ya da çok sıkılırsan kağıt imzalayıp çık. Çünkü kalınca bir şey olmuyor hastanede. Serumlar bitince sadece uyuyorsun orda
Canım evimi özledim daha ilk dakika ilk nasip olursa. Yarın öğlene çıkmak istyrm aslnda bakalm kaç serum olur simdidn iyiym gibi mepamid diye seruma bir ampül kattı hemşire inşallah iyi gelecek.
Sabah 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kaşar , 1 dilim kek, 4 kiraz domates
Ara 1 yeşil elma 3 ceviz
Öğlen bir kase yoğurt, bir tabak haşlanıp yağda kavrulmuş kuru patlıcan 1 dilim ekmek
Ara 1 kırmızı elma 1 dilim kek
Akşam 2 ızgara derisiz tavuk but, 1 büyük kase yayla çorbası, kocaman bir leğen sogus kivircik marul mor lahana 4 kiraz domates
Evet bugün kek tepsisi elime yapıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?