Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Canım ben gebeliğimi yumurtaliklarimda iğne batmasi gibi batmalarla ve göğüs şiskinligi ile anlamıştım ama sen tedavi gördüm diyorsun aldığın ilaclarin etkisiyle de göğüs hassasiyetin olabilir Rabbim.tez zamanda hayirli bir şekilde bir evlat nasib etsin sana

Evet canım. Doktora süreci anlatınca perinatoloğa yönlendirdi beni. Ama benim anlamadığım 2700 sabah çıkan kilo nasıl öğleden sonra 3200 oldu. 500 gram farkeder mi cihazlar . Hatta perinatoloğa da söyledim. Tekrar tekrar ölçtü. Sonuç bu dedi. O yüzden benim de kafam karıştı. Ama her ihtimale karşı 2700 diye kabullendim ben. Doğunca öğrencem artık sürpriz yumurta gibi :) Bu arada senin de 3000 kgyi geçer. Aradan 3 hafta geçtikten sonra Doğum oluyor. Her türlü 500 gramdan fazla almıştır. Ki inşallah verdikleri kilolardan daha toplu çıkar bebeklerimiz

Farkeder tatlım. Cihazlar farklı olunca olabiliyor. Perinatologunki daha doğrudur. İnce ayrıntı bakıyorlar diye cihazları daha iyi oluyor yoksa doktorun göndermezdi ona. Benim arkadaşın doğumdan önce ölçtüler 3800 dü doğumda 4150 gr çıktı :)

Ay mesajın su serpti İnan yüreğime... ben 3 hafta önce 64 kiloydum. Toplamda 5,5 kg almıştım . Sonra doktor çocuk 2100 gr deyince sütler ballar kaymaklar etler havada uçuştu . Gece eşim beni uyandırıp muz yedirdi ballı süt içirdi. Sonuç neredeyse 3 haftada 2 kg almış durumdayım. Çabalar boşa gitti anlicağın

Bende öyle olmadı canım. Ama bir arkadaşımda çok fazla göğüs hassasiyeti olmuştu . İç çamaşırı giyememişti . Sonra adet günü geldiğinde test yaptı. Pozitif çıktı. Şuan 25 haftalık oldu o da :) yani bu bir belirti olabilir . Adet günün gelince test ile öğrenirsin canım

Evet canım . Sezeryan için gün verecek. Ama epiduralli normal Doğum mu yapsam yaaa .. epidural olunca çok canın yanmıyor öyle diyorlar .. benim sabaha kadar karar vermem gerek
En azından sezaryen için bile olsa 40 haftanı doldurmayı isteyebilirsin. En güzeli o olur. O olmuyorsa 39+ olsun. 38+lar değil. Çok heyecanlııııı. Uyuyamazsın şimdi sen :)

Ay eğer cidden perinatoloğun doğruysa artık deli gibi yemeğe son verecem..cidden eziyet ettim kendime düşününce

En azından sezaryen için bile olsa 40 haftanı doldurmayı isteyebilirsin. En güzeli o olur. O olmuyorsa 39+ olsun. 38+lar değil. Çok heyecanlııııı. Uyuyamazsın şimdi sen :)

İlk çocuk diye ni bilmiyorum ay karnımı sevince ağlayasın geliyor. Şimdi seni ben kucağıma mı alcam diye :))

Bebişi balla tatlıyla büyütemezsinki. Protein çok kilo aldırıyor bebişe. Hem protein yersen sana kilo da yapmaz. Bu haftada öyle ye bakalım eheheh . ay gece uyanıp bişi yenir mi ya reflü olcan en tehlikelisi. Lütfen eşine söyle burda hemşire bir arkadaş var yatmadan iki saat önce beslenmeyi kes yoksa reflü olursun dedi de. Ayrıca o ballar falan insülinini zıplatır bebişe de karaciğerinin kaldıramayacağı yükler bindirir. Sen gündüz güzelce köfte et peynir gibi protein kaynaklarına sar. Hem kan seviyende yükselsin ona ihtiyacın olcak doğum sonrası.hiçbişi olmaz korkma. Hem rahat doğurursun hiçbir yerin dikiş bile olmaz o bebişle. En güzeli

İlk çocuk diye ni bilmiyorum ay karnımı sevince ağlayasın geliyor. Şimdi seni ben kucağıma mı alcam diye :))
Ah hele bi doğsun hele bi doğsun annesi nasıl güzel nasıl dünyanın en tatlısı ahh aşk onlar. Ben şimdi o duyguyu biliyorum ya şimdikine görmeden aşığım. Bit kdr ultrasonda ama ayy kafasının güzelliğiiii diyorum. Allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın çok çok özel bişi bu

Kesinlikle ulrtason cihazlari farkediyor arti eksi 300 gr oynayabilir bende merakla bekliyorum bakalim yarın ne diycek dr sana

Evet canım . Sezeryan için gün verecek. Ama epiduralli normal Doğum mu yapsam yaaa .. epidural olunca çok canın yanmıyor öyle diyorlar .. benim sabaha kadar karar vermem gerek
Bence epidurali bir dene canım normal doğal bir süreç vücudunun bunu yaşamasına izin ver hem benim tecrübeme gore doğum icin dr un tecrübesi çok önemli dr un iyi ise guveniyorsan sorunsuz bi sekilde doğum yaparsın bak bana ben ciddi ciddi üzülüyorum doğum sonrasi birilerine muhtac olucam ama.normal olsa hemen ayaklanir banyomu yapardim sütüm de daha çabuk gelirdi

Peki bana ne demeli gece gece kalkıp un kurabiyesi yaptım. Ve de afiyetle mideme gömdük. Pişman mıyım. Evet
midem ağrıyor şuan

Ayy valla bilgilerin çok hoşuma gidiyor aylar once nerdeydin sen

Kızlar bizim adımız Zehra olucaktı eşim Ceyda ismini öneriyor şimdi kulağıma hoş geldi sizce nasıl çevremde ceyda diye biri de yok karakter olarak merak ediyorum
Ceyda düvenci var bi bildiğim. O da dünya iyisş bir anne. Bir çocuğu serebral palsili onun duymuşsundır belki. O kdr iyi kalpli ve vicdanlı bir kadınki. Hem Türkiye güzeliydi bi zamanlar. Koy bence hem onun gibi çok güzel hem de merhametli ve koca yürekli olsun güldü mü yüzünde güller açsın

Anladım cnm peki yara olmaması icin ne yapmak gerekiyor
Canim sut gelmeye basliyor son aylar hemen krem yag vs surmeye basla diyolar ama genelde olcaksa oluyor... zeytinyagi besleyici ve tedavi edici oluyor lohusayken bana en cok o ve bal mumu iyi gelmisti lansinoh falan hic etki etmedi cok hafif kaldi

Yaaa kuzum anca gebe kaldım ahahhaah. Olsun doğum sonrası da lazım olurım ben. En çok o kısımdan anlıyorum ztn. Annemde yenidoğan hemşiresiydi aynı zamanda emzirme eğitmeni. Çok keyifli bunlarla uğraşmak. Cork cork emsin bebişin inşallah

Tam kendimi salmisken bu mesaj iyi geldi tesekkurler..... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…