Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Canim sut gelmeye basliyor son aylar hemen krem yag vs surmeye basla diyolar ama genelde olcaksa oluyor... zeytinyagi besleyici ve tedavi edici oluyor lohusayken bana en cok o ve bal mumu iyi gelmisti lansinoh falan hic etki etmedi cok hafif kaldi
Lahanaları ısıtıp koyun hem çözer tıkanıklık olursa. Bir de yanlış tutuştan kaynaklanıyor genelde meme yaraları. Bebiş kahverengi kısmın çoğunu almalı. Çenesi memeye değmeli burnu açık olmadı. Dudaklar içe gömülü durmamalı. O zmn yara pek olmaz. Son ay meme uçlarını yumuşatmaya başlayın ama çok uyarmayın doğumu tetiklemesin. Doğumu gecikenler yapabilir ama doğumu başlatır bari eheh

Evet canım . Sezeryan için gün verecek. Ama epiduralli normal Doğum mu yapsam yaaa .. epidural olunca çok canın yanmıyor öyle diyorlar .. benim sabaha kadar karar vermem gerek
Ben epiduralle yaptim rahattım cok hic duymamistim o ana kadar cahil cesareti oldu ama iyide oldu :)

Evet Ceyda düvenci guzel kadin severim hem ceyda ismi kulaga hoş geliyor eşimi kırmamak icin kabul edicem sanırım

Oyy emzirme kısmı da cok önemli e ben bol bol soru sorarim sana mesela sezeryan öncesi sıcak dusda göğüs masaji düşünüyorum hast. Ye komposto goturucem sut yapsın diye bir de dogru elle sağım teknikleri varmiş onlara baktım netden elle.sagim makinadan daha iyi deniyor dogru mu ki başka neler yapabilirim

Aa ilk defa duyuyorum bunlari. Cok sagol canım seninle surekli iletisimde olmak lazim guzel aydinlatiyorsun :)

Zehra da cok guzel isim ceyda da. Ama ceyda diye tanidigim biri yok malesef. Ben daha hamile bile değilken oglan bebe gördüm dogum yapmisim senin ismini ebubekir koyduk diyorum ruyamda zaten severim guzel bi isim hic dusunmedim o yuzden baska.

V volveron belki sende gorursun ruyanda

Ruyanda konmuş seninki ne güzel bak isim aramana gerek yok kalp rahatlığı ile.koyacaksin Ceyda fena değil gibi demi dur bakalim cocuklarda yarin sabaha kadar düşünecek kahvaltida karar vericez

Şöyle diyim benim bir arkadaşımın kızınerken doğduğu için bir ay küvözde kaldı ve emziremedi. Hastne pompası kiraladı ve sanki emziriyor gibş iki saatte bir sağdı. Geceleri de üç saatte bir. Makine iliklerine kdr çekiyordu. Kızı çıkımca onu da alıştırdı ve maşallah sütünü o kdr arttırmıştıki aynı anda 4 çocuğa süt anneliği yaptı. Bence inkanın varsa hastane pompası kirala. Gelmeyen sütü getiriyor onlar. Olmayan ucu da çıkarıyorlar eğer yoksa.
Elle sağım da yap. Duş masaj mutlaka doğum sonrası yap. Bol su iç ve en güzeli imkan buldukça uyu. Uyudukca süt çoğalıyor. Memeler yumuşak olunca endişelenme sakın. Yumuşak meme boş meme diildir tam tersi uyarır memeyi süt üret diye. İnstagramın varsa gültenebe, doç dr güliz onat ı takip et. Çok güzel bilgler veriyorlar

Ben rüya mi görüyorum ki heyecandsn mi hamilelikden mi o kadar çok uyanıyorum ki geceler geçmiyor
Ay hadi ya uykusuzluk ben yasamadim cok sukur uyaniyorum ama geri uyuyorum hemen saga sola donmek cok zor artik bi hisimla donerken gobusum engel oluyor uyaniveriyorum heyecandan uyuyamiyosundur canim

Uzun boylu güzel kadın ben aylar oncesi Zehra dedim ama eşim son dk gol atti hayırlısı bakalım hangisi iyi.olucaksa o olsun
Aminn bakarsin baska bisey oluverir biz kizima seyma koyucaktik sonea humeyra ya döndü cokta icime simdi memnunum

Aa ben yumuşak göğüs de süt olmaz diye biliyodum evet uyku çok onemli imiş uyku ve bol su birde petibör bisküvi yi cok duyuyorum insallah makinaya gerek.kalmaz ama hast. Ebelere sorayim bi kiralayabilir miyim diye

Ay hadi ya uykusuzluk ben yasamadim cok sukur uyaniyorum ama geri uyuyorum hemen saga sola donmek cok zor artik bi hisimla donerken gobusum engel oluyor uyaniveriyorum heyecandan uyuyamiyosundur canim
Heyecan degilde haftalardir boyleyim canim ya kemiklerim yatağa yapışıyor sanki agriyla sanciyla kalkiyorum parca parça uyuyorum

Aminn bakarsin baska bisey oluverir biz kizima seyma koyucaktik sonea humeyra ya döndü cokta icime simdi memnunum
Hümeyra ds değişik güzel bir isimmiş

Kız 53 de kilo mu ki ne güzel zayıfsın
İdeal kilom 48-49 olmalı.çok iyi hissediyorum 49da.bu sebeple 53 facia benim için.inş çok almam ya.

Yan komşum da beni besliyor ha bire sen hamilesin diye diye üzümlü erzurum pastaları yaş pastalar mantılar abla yapma etme diyorum artık
Böyle komşu düşman başına.hemen taşın :))
Anladım cnm peki yara olmaması icin ne yapmak gerekiyor
Valla ben ne denediysem olmadı.sağ göğsüm için 4ay uğraştım.enfeksiyon kaptı sonunda.iğneyle ucunu temizlediler.o 4 ay çocuk emdikçe canımdan can gitti.şimdi çok korkuyorum.

Evet canım . Sezeryan için gün verecek. Ama epiduralli normal Doğum mu yapsam yaaa .. epidural olunca çok canın yanmıyor öyle diyorlar .. benim sabaha kadar karar vermem gerek
Amannnn sabahlar olmasınnnn!!
Ay eğer cidden perinatoloğun doğruysa artık deli gibi yemeğe son verecem..cidden eziyet ettim kendime düşününce
Beni Doğumdan önce perinatologa yolladılar.makat gelişi sezaryeni onaylasın diye.3.750 ölçtü bebeği ve bunun kafası kocaman nasıl tütmüş yukarda hayret dedi.ben tabi 3.750 ye çok sevindim,marifet sanki!bi doğdu 3.120.kendi dr umda aynı gün 3.400 ölçmüştü.ciddiyetsizler ,hıh!!

Kızlar bizim adımız Zehra olucaktı eşim Ceyda ismini öneriyor şimdi kulağıma hoş geldi sizce nasıl çevremde ceyda diye biri de yok karakter olarak merak ediyorum
Ceyda’yı tercih ederim.hatta Ceren daha iyi bence.

Canim sut gelmeye basliyor son aylar hemen krem yag vs surmeye basla diyolar ama genelde olcaksa oluyor... zeytinyagi besleyici ve tedavi edici oluyor lohusayken bana en cok o ve bal mumu iyi gelmisti lansinoh falan hic etki etmedi cok hafif kaldi
Bu bal mumu nedir canım markası falan var mı?kabusum meme ucu yarası...

E ama hamilesin ideal kilonda olmayiver demi Demek sende ceyda diyosun

Canim annem bana lohusayken aktardan aldi sanırım o boyle sabun kalıbı gibi bisey eritti onu zeytinyagi koydu icine bi kaba koydu. Daha sonra o boyle dondu vazelin gibi bi kivam aldi ilk gun onu surdum kalkanida taktim yattim gogus ucum kipkirmiziydi rengi bile hafiflemisti ki acısıda oyle. Bir aksam bu sitede okumuştum onu. Yazandan Allah razi olsun :) benim tedavim onla oldu aklimizda bulunsun
Hatta cilt bakiminda cok kullaniliyomus ablam benim yillar once söylemişti

Balmumu nedir?

Bal mumu henüz olgunlaşmamış genç arıların gövdelerindeki halkalardan salgıladığı, salgılandığında açık renkte ve sıvıda olup hava ile temas edince, yoğunlaşan bir bal sıvısıdır.

Bal mumu adı verdiğimiz sıvı madde normal şartlarda diğer ballar gibi aynı üründür ancak yapısı bakımından ve içerdiği şeker türleri bakımından diğer ballar ile aynı renkte meydana gelir dışarıya salınır ancak havanın teması durumunda hemen rengi ve yoğunluğu koyulaşarak pulcuk haline gelir.

teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…