Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Cnm bebekler dogduktan sonra bir miktar kg kaybeder diye biliyorum ben anne karninda şiş oluyorlarmış, anne sutu kadar yarayan hicbirsey yok bebege, sakin canini sıkma, Allah oyle bir yaratıyor ki senin sutunun 1 cay kasiginin vericeği yararı hicbirsey veremez. Pes etme kuzum sakın emzir sen doktora bakma, cok gerekirse tabi mama takviyesi yaparsın ama sütun yerini tutmaz hiçbirşey. Moralini yüksek tut, hep caresi olan seyler bunlar canım hemen toparlar zaten kilosuda.

Ben baya bisey yaptım yedim süt yapıcı olsun diye anlamadim neden böyle oldu benim kizds hep emmek istiyor diye seviniyodum netden de baktim kiminin onsutu fazla gelirmiş yani su miktarı fazla ve kilo aldirmaz mis suihtiyacini gideriyor bilemiyorum sorun ne test sonucu ne çıkacak merakediyorum açıkçası

Canım benim ya dediğin gibi evlat çok başka bir şey . Bende beni reddediyor diye çok üzülmüştüm. Sonra sağmaya başladım ama 2 saatte 1 Benim kızıma açlık krizi geliyor. Sütüm de 2 saatte en fazla 20-25ml arası geliyor . O da yetmeyince 20 ml kadar da her seferinde mama takviyesi yapıyorum. Mama verince içim cız ediyo doğrusu. Mama ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Sonuçta içine neler neler koymuşlardır diye düşünmeden edemiyorum.. Ama aç kalıp ağlayacaklarınA napalım mama takviyesi yapacaz artık. Diğer türlü cidden kilo almayınca yetersiz moduna giriyor insan. Yavrum eksik kalacak diye

Aynen canım sağıyorum sürekli. Ama yeterli gelmiyor şuan. Zamanla artar sanırım. Mama takviyesi de yapmaya başladım . Süt artırmak İçin Öner’in var mı
Süt kimde olur? inekte.inek ne yer?ot.
Bol yeşillik ye : dereotu saplarıyla birlikte,marul.ve şimdilerde hani kadınlar çıkıp toplar dağdan bayırdan türlü otlar.bulabilirsen o otlar çok süt yapar.tanıdığınız falan varsa ya da köylü pazarlarında çıkmaya başladı.

Şunları hemen herkes biliyor ama tekrar yazayım :

Galactago damla,bira mayası (tabletleri satılıyor),boza,gilaboru suyu-soda karışımı,humana çeşitleri (stil tea,kimyonlu rezene vs),su,şekersiz komposto
Veee en önemlilerden bi tanesi uyku,uyku,uyku.bebek uyuduğunda her fırsatta uyu.sıcak banyo.göğüslerine banyoda masaj yap.hatta bazıları sıcak ıslak havluyu omuzlardan aşağı sarkıtarak sıcak kompres yapıyor.

Düşündükçe aklıma geliyor oğlum için yaptıklarım.ekliyorum.çğnkü ben süt getirene kadar neler çektim Allah bilir.
Rezeneli,kimyon,anason tohumunu demleyip günde 2bardak içtim.(deli gibi uyku yapıyor bu 3lü.uyku=süt)ayrıca ısırgan otunu demleyip 1-2bardak da ondan içtim.üstüne 2bardak humanalardan içtim.günde yarım lt boza içtim,1 lt içtiğim bile oldu.bende en çok boza işe yaradı.ilk 6ay günde 2bardak mutlaka içtim.6 ay sonunda bozadan tiksinip gnc nin bira mayası tabletlerine geçtim.Aklıma gelirse yazarım canım.

Ben sütüm yeterli sanıyodum bilmiyorum belki de yetiyodu ac kalicagina mama ver muhakkak keşke bende basdan verseymisim artık bugunden itibaren toparlamaya başlarım insallah

Sabah :4,5 pankek,1yumurta ile omlet,2kk beyaz peynir,13 zeytin,4 çeri,bal,çay
Ara: soda,1 çatal yaşpasta
Öğle:1 tabak pırasa yemeği ,ayran
Ara :1 avuç dolusu dakota çekirdek ,5-10 patlamış mısır
Akşam : 1 porsiyon istavrit kızartma,yeşil salata,6 ev yapımı çiğköfte,1kk tahin helva,yarım bardak fanta
Ara : soda

Dunki menüm gerçekten pişmanlik kısmen ama anne evine her zaman gelemiyorum ki
Sabah 3 minik kurabiye 1 Etimek tatlısı
Kahvaltı patates kabak kızartması sucuklu yumurta ekmek bayaa peynir zeytin salatalık
Ara türk kahvesi 2 minik kurabiye
Ara 3 dilim tandır böreği yarim Etimek tatlısı
Akşam çorba şehriye pilavı salata birazda tavuk başkada yemedim artık bugünün kalorisi bana 2 kg olarak mı patlar görücez bakalım daha bugünde yerim baya

Teşekkür ederim canım. Bende eve geldiğimden beri anason rezene ve kimyon tohumunu Günde 2 bardak içiyorum. Ektra semizotu,roka,dere otu karışımını yoğurt ile karıştırıp yiyiorum. Ama henüz şekersiz komposto denemedim. Kuzum bugğn 8 günlük oldu. Eğer giderek artmazsa dediğin gibi eczaneden takviyede alırım. Şu boza olayını da eşime söyliyim akşam alıp gelsin :)

Kese tekrar mi oluşuyormuş canım

Lütfen mama vermeyin ilk günler böyle olması normal bol bol emzirin.Face den Emzirme Sorunları/Emzirme Sanatı grubuna üye olun oraya sorununuzu yazın size pek çok öneri sunacaklar.Muhtemel sorunları söyleyecekler o grupta çok deneyimli doula ve emzirme danışmanları var

Günaydın kızlar dün annemlerdeydim, haftasonları ayar kaçıyor biliyorsunuz

Sabah; yarım gevrek, 1 dilim peynir, 5 zeytin, domates, 3-4 dilim sucuk, 1 bardak şekersiz açık çay

Ara; 1 fincan sade Türk kahvesi

Öğle; 1 küçük kase kısır, 2 nişastalı küçük kurabiye, 1 küçük dilim ev yapımı pasta, 5-6 yaprak sarma

Ara; 1 fincan sade Türk kahvesi

Akşam acıkmadıgım icin yemedim, gece midem kazındı kumpir yedim Mısır-köz biber-Rus salatalı

Kese tekrar mi oluşuyormuş canım

valla nasıl oldu bilmiyorum ama baya paçalarımdan aktı o kadar çok su boşaldı
hastaneye 10 dk içinde gittim hemen serum taktılar iğne vurdular hemen kesildi suyun gelmesi
kese kendini onarıyomuş zamanla o delik kapandı
kalan su bebeğe yeter diyodu hep doktorum daha fazlası gelseydi tamamen suyun bitseydi alıcaktım bebeği dedi
çok şükür tutundu bebeğim
doktorum,hastanedeki bütün hemşireler bana mucize dediler
doğurabilirsen eğer yaşarsa bu bebek herkese anlatıcaz diyolar
herkes doğumuma girmek istiyo hastanedeki
şimdi o gelen su tamamlandı çok şükür
hatta suyum artsın diye o kadar çok havuç suyu içtimki suyum bu seferde çok fazla diye şekerden şüphelendiler şeker yüklemesi yapıldı 24. haftayı beklemeden

Cnm kakasını tazyikli mi yapıyor yani belindn bezinden falan çıkıyor mu? Çoğu zaman sümüksü kuvamda mı? Aşırı bir ıkınma süreci var mı? Bnm kızım laktoz intoleranslıydı. Bu dediklerim oluyordu ve tüm bezleri istisnasız kakalıydı. İshal gibi yani. Yeşil kaka çok olurdu sindiremediğinden.sürekli bir ıkınma halinde olurdu. Tabi laktoz intoleransı olunca otomatikman kolik oluyor bağırsak rahatsız ettiğinden. Genrlde kolikler 15.00 ve sonrasında belirli saatlerde durmaksızın ağlar. Kızım her gün 21.00-00.00 arası ağlardı. Kolik teşhisi de kondu. Kakao, çiğ/ pişmiş soğan sarımsak, bakliyat, süt( keçi dahil tüm sütler) sütle yapılmış her şey( paketli ürünlerde laktoz oluyor) yasaktı. Ekmeğimi bile kendim yapıyordum süt koydularsa diye. Laktoz intoleranslıların maması da özel yalnız öyle piyasadaki nerdeyse tüm mamalar laktoz içerir. Ve maalesef tadları berbat. O sebeple bi şekilde emzirme kampları fln araştır mamayı almaSa sütünü arttırmanın yolunu bulmasın. Umarım çıkmaz kuzum 9 aya kdr geçmeyebiliyor çünkü

Kızlar lütfen memeden umudu kesmeyin. İlk süt genelde sudur sonra esas yağlı kısım gelir. Bebişleriniz küçük olduğundan o yaplı kısma gelene kdr doyuyor be onu çekmiyor. O sebeple hangi memeyi en son emzirdiysrniz ondan devam edin ki yağlı kısmı da içmiş olsun. Ya da ilk sulu kısmu sağacaksınız direkt yağlısını emzirceksiniz. Yağlıyı emdikten sonra iki memeden de doymazsa o zmn sulu sağdığınızı da üstüne verin bardakla falan. Sütün kalitesiz yaramaz diye bişi yok. Her bebeğe özel yaratılır o süt. Afrikadaki aç anneler bile sırf sütle beslerler yavrularını. İnanmayın kalitesiz diyenlere. Kabul etmem bu çirlin lafı. Demekki bol sıvı almaktan o ilk sütünüz fazla su içeriyor.biraz sağıp yağlıyı içirin. Mama son çare mecbur olmadıkça vermeyin. Palm yağı bile var içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…