Cnm bebekler dogduktan sonra bir miktar kg kaybeder diye biliyorum ben anne karninda şiş oluyorlarmış, anne sutu kadar yarayan hicbirsey yok bebege, sakin canini sıkma, Allah oyle bir yaratıyor ki senin sutunun 1 cay kasiginin vericeği yararı hicbirsey veremez. Pes etme kuzum sakın emzir sen doktora bakma, cok gerekirse tabi mama takviyesi yaparsın ama sütun yerini tutmaz hiçbirşey. Moralini yüksek tut, hep caresi olan seyler bunlar canım hemen toparlar zaten kilosuda.Kizlar yazamıyorum canım çok sıkkın kızim 3150 gr dogdu 3050 gr olmuş 20. Gunumuz bugün sütun yetmemis ya da yaramamis diyor anne sütü alsin diye mama vermedim inat ettik yavrum ac kalmiş o kadar moralim bozuldu ki kaka testi vericez süt allerjisi ya da laktoz intoleransi da olabilirmis kendimi yememi icmemi unuttum bir de kusma başladı bugun 2.kez mama verdim uyanamiyo kuzum ben gaz sancisi sanarken yavrum aclikdan.agliyor muş evlat baska bisey mis Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin sağlık versin
Tecrübe falan yalan oluyo gerçekten her cocuk kendine özel Allah kolaylık versin hepimizeCanım sorun tespiti yapmışsınız zaten çabucak toparlar 1 hafta sonra gittiğinde kilo artışını gorursun eminim her çocuk yeni ve farkli tecrübe sanırım degilmi
Ben baya bisey yaptım yedim süt yapıcı olsun diye anlamadim neden böyle oldu benim kizds hep emmek istiyor diye seviniyodum netden de baktim kiminin onsutu fazla gelirmiş yani su miktarı fazla ve kilo aldirmaz mis suihtiyacini gideriyor bilemiyorum sorun ne test sonucu ne çıkacak merakediyorum açıkçası
canım doğumun normal miydi sezeryan mı
doğum hikayeni yazdın mı görmedimde
AY masallah guzel tontis dogmus :)) bari Iki uc saatte bir sag sutunu azalmasin.
Kizlar yazamıyorum canım çok sıkkın kızim 3150 gr dogdu 3050 gr olmuş 20. Gunumuz bugün sütun yetmemis ya da yaramamis diyor anne sütü alsin diye mama vermedim inat ettik yavrum ac kalmiş o kadar moralim bozuldu ki kaka testi vericez süt allerjisi ya da laktoz intoleransi da olabilirmis kendimi yememi icmemi unuttum bir de kusma başladı bugun 2.kez mama verdim uyanamiyo kuzum ben gaz sancisi sanarken yavrum aclikdan.agliyor muş evlat baska bisey mis Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin sağlık versin
Süt kimde olur? inekte.inek ne yer?ot.Aynen canım sağıyorum sürekli. Ama yeterli gelmiyor şuan. Zamanla artar sanırım. Mama takviyesi de yapmaya başladım . Süt artırmak İçin Öner’in var mı
Düşündükçe aklıma geliyor oğlum için yaptıklarım.ekliyorum.çğnkü ben süt getirene kadar neler çektim Allah bilir.Canım benim ya dediğin gibi evlat çok başka bir şey . Bende beni reddediyor diye çok üzülmüştüm. Sonra sağmaya başladım ama 2 saatte 1 Benim kızıma açlık krizi geliyor. Sütüm de 2 saatte en fazla 20-25ml arası geliyor . O da yetmeyince 20 ml kadar da her seferinde mama takviyesi yapıyorum. Mama verince içim cız ediyo doğrusu. Mama ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Sonuçta içine neler neler koymuşlardır diye düşünmeden edemiyorum.. Ama aç kalıp ağlayacaklarınA napalım mama takviyesi yapacaz artık. Diğer türlü cidden kilo almayınca yetersiz moduna giriyor insan. Yavrum eksik kalacak diye
Ben sütüm yeterli sanıyodum bilmiyorum belki de yetiyodu ac kalicagina mama ver muhakkak keşke bende basdan verseymisim artık bugunden itibaren toparlamaya başlarım insallahCanım benim ya dediğin gibi evlat çok başka bir şey . Bende beni reddediyor diye çok üzülmüştüm. Sonra sağmaya başladım ama 2 saatte 1 Benim kızıma açlık krizi geliyor. Sütüm de 2 saatte en fazla 20-25ml arası geliyor . O da yetmeyince 20 ml kadar da her seferinde mama takviyesi yapıyorum. Mama verince içim cız ediyo doğrusu. Mama ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Sonuçta içine neler neler koymuşlardır diye düşünmeden edemiyorum.. Ama aç kalıp ağlayacaklarınA napalım mama takviyesi yapacaz artık. Diğer türlü cidden kilo almayınca yetersiz moduna giriyor insan. Yavrum eksik kalacak diye
Süt kimde olur? inekte.inek ne yer?ot.
Bol yeşillik ye : dereotu saplarıyla birlikte,marul.ve şimdilerde hani kadınlar çıkıp toplar dağdan bayırdan türlü otlar.bulabilirsen o otlar çok süt yapar.tanıdığınız falan varsa ya da köylü pazarlarında çıkmaya başladı.
Şunları hemen herkes biliyor ama tekrar yazayım :
Galactago damla,bira mayası (tabletleri satılıyor),boza,gilaboru suyu-soda karışımı,humana çeşitleri (stil tea,kimyonlu rezene vs),su,şekersiz komposto
Veee en önemlilerden bi tanesi uyku,uyku,uyku.bebek uyuduğunda her fırsatta uyu.sıcak banyo.göğüslerine banyoda masaj yap.hatta bazıları sıcak ıslak havluyu omuzlardan aşağı sarkıtarak sıcak kompres yapıyor.
Kese tekrar mi oluşuyormuş canım14. haftamda kesem patladı suyum geldi
o günden beri yatıyorum
dün kontrolüm vardı
ilk defa daha dün artık yarım saat falan yürüyebilirsin dedi doktorum
ama şimdide korkumdan kısıtlıyorum hareketlerimi yine ya aynısı olursa diye
Lütfen mama vermeyin ilk günler böyle olması normal bol bol emzirin.Face den Emzirme Sorunları/Emzirme Sanatı grubuna üye olun oraya sorununuzu yazın size pek çok öneri sunacaklar.Muhtemel sorunları söyleyecekler o grupta çok deneyimli doula ve emzirme danışmanları varSagolun kizlar inanin yorumlariniz bana destek veriyor Ben elimden geleni yaptım yedim baya sut yapıcı şeyler den sütüm de yok değil var ama anlayamadim allerjik de olabilir mis kiminin sütü yağlı olmuyo muş o ds olabilirmis dr da ac kalmiş iyice doyur ne zaman isterse mamayi ver dedi 1 hafta sonra kilosuna bakicaz dedi günde en az 4 5 saat memede idi kuzum gece gaz sancisi saniyodum açlık miş insallah toparlar ya ilk kez sizden dua istiycem cok üzülüyorum bu duruma biliyorum sacma ama saniyorumki buyumuycek anne yüreği işte
Kese tekrar mi oluşuyormuş canım
Cnm kakasını tazyikli mi yapıyor yani belindn bezinden falan çıkıyor mu? Çoğu zaman sümüksü kuvamda mı? Aşırı bir ıkınma süreci var mı? Bnm kızım laktoz intoleranslıydı. Bu dediklerim oluyordu ve tüm bezleri istisnasız kakalıydı. İshal gibi yani. Yeşil kaka çok olurdu sindiremediğinden.sürekli bir ıkınma halinde olurdu. Tabi laktoz intoleransı olunca otomatikman kolik oluyor bağırsak rahatsız ettiğinden. Genrlde kolikler 15.00 ve sonrasında belirli saatlerde durmaksızın ağlar. Kızım her gün 21.00-00.00 arası ağlardı. Kolik teşhisi de kondu. Kakao, çiğ/ pişmiş soğan sarımsak, bakliyat, süt( keçi dahil tüm sütler) sütle yapılmış her şey( paketli ürünlerde laktoz oluyor) yasaktı. Ekmeğimi bile kendim yapıyordum süt koydularsa diye. Laktoz intoleranslıların maması da özel yalnız öyle piyasadaki nerdeyse tüm mamalar laktoz içerir. Ve maalesef tadları berbat. O sebeple bi şekilde emzirme kampları fln araştır mamayı almaSa sütünü arttırmanın yolunu bulmasın. Umarım çıkmaz kuzum 9 aya kdr geçmeyebiliyor çünküKizlar yazamıyorum canım çok sıkkın kızim 3150 gr dogdu 3050 gr olmuş 20. Gunumuz bugün sütun yetmemis ya da yaramamis diyor anne sütü alsin diye mama vermedim inat ettik yavrum ac kalmiş o kadar moralim bozuldu ki kaka testi vericez süt allerjisi ya da laktoz intoleransi da olabilirmis kendimi yememi icmemi unuttum bir de kusma başladı bugun 2.kez mama verdim uyanamiyo kuzum ben gaz sancisi sanarken yavrum aclikdan.agliyor muş evlat baska bisey mis Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?