- 12 Ekim 2018
- 946
- 1.609
- 113
Kızlar lütfen memeden umudu kesmeyin. İlk süt genelde sudur sonra esas yağlı kısım gelir. Bebişleriniz küçük olduğundan o yaplı kısma gelene kdr doyuyor be onu çekmiyor. O sebeple hangi memeyi en son emzirdiysrniz ondan devam edin ki yağlı kısmı da içmiş olsun. Ya da ilk sulu kısmu sağacaksınız direkt yağlısını emzirceksiniz. Yağlıyı emdikten sonra iki memeden de doymazsa o zmn sulu sağdığınızı da üstüne verin bardakla falan. Sütün kalitesiz yaramaz diye bişi yok. Her bebeğe özel yaratılır o süt. Afrikadaki aç anneler bile sırf sütle beslerler yavrularını. İnanmayın kalitesiz diyenlere. Kabul etmem bu çirlin lafı. Demekki bol sıvı almaktan o ilk sütünüz fazla su içeriyor.biraz sağıp yağlıyı içirin. Mama son çare mecbur olmadıkça vermeyin. Palm yağı bile var içinde
Bol Bol yesillik ye, su ic. Bulgur pilavi ye canim. Birde sik sik sag memeni. Valla Benim bildiklerim bunlar. Bir de tabiki dengeli beslen. Proteinini, sebzeni meyveni eksik etme. Rezene cayi da sut arttiriyor diyorlar.Aynen canım sağıyorum sürekli. Ama yeterli gelmiyor şuan. Zamanla artar sanırım. Mama takviyesi de yapmaya başladım . Süt artırmak İçin Öner’in var mı
Bol Bol yesillik ye, su ic. Bulgur pilavi ye canim. Birde sik sik sag memeni. Valla Benim bildiklerim bunlar. Bir de tabiki dengeli beslen. Proteinini, sebzeni meyveni eksik etme. Rezene cayi da sut arttiriyor diyorlar.
Canım oyle belinden tasacak kadar kaka si olmadı ama köpük şeklinde kaka yaptigina sahit oldum 1 haftadir maflor damla kullaniyodum ondan sonra rengi yesilden sariya dönmüştü simdi dr la konustuk laktoz intoleransi çıkmış dedi laktasm damla verdi bir de bebelac lf mama vericez 1 hafta doyurup besliycez senin kizda zayif miydi kilo alımı az mıydı ben de yedigime ictigime dikkat edicem artik peynir de mi yiyemiycem acaba sut yoğurt fln yemem de zatenCnm kakasını tazyikli mi yapıyor yani belindn bezinden falan çıkıyor mu? Çoğu zaman sümüksü kuvamda mı? Aşırı bir ıkınma süreci var mı? Bnm kızım laktoz intoleranslıydı. Bu dediklerim oluyordu ve tüm bezleri istisnasız kakalıydı. İshal gibi yani. Yeşil kaka çok olurdu sindiremediğinden.sürekli bir ıkınma halinde olurdu. Tabi laktoz intoleransı olunca otomatikman kolik oluyor bağırsak rahatsız ettiğinden. Genrlde kolikler 15.00 ve sonrasında belirli saatlerde durmaksızın ağlar. Kızım her gün 21.00-00.00 arası ağlardı. Kolik teşhisi de kondu. Kakao, çiğ/ pişmiş soğan sarımsak, bakliyat, süt( keçi dahil tüm sütler) sütle yapılmış her şey( paketli ürünlerde laktoz oluyor) yasaktı. Ekmeğimi bile kendim yapıyordum süt koydularsa diye. Laktoz intoleranslıların maması da özel yalnız öyle piyasadaki nerdeyse tüm mamalar laktoz içerir. Ve maalesef tadları berbat. O sebeple bi şekilde emzirme kampları fln araştır mamayı almaSa sütünü arttırmanın yolunu bulmasın. Umarım çıkmaz kuzum 9 aya kdr geçmeyebiliyor çünkü
Peynir yoğurt mayalandığı üçin laktoz prçalanmış oluyor cnm onları yiyebilirsin. Sadece süt ve içine süt konan diğer yiyecekleri yememen lazım. Bana doktorum bunca ishale rağmen bebeğinin kilo alımı çok iyi demişti. 35 günlükken teşhis konmuştu. O kdr gün deli gibi de süt içmiştim neler çekmiş kuzum. Bana doktorum asla mama vermicez sen diyet yaparsan çok daha iyi atlatırırz demişti çok karşıydı mamaya. Mama veren annelere kızardı hep şanslıydım ona denk geldiğim için. Yoksa ben de pes edebilirdim.Canım oyle belinden tasacak kadar kaka si olmadı ama köpük şeklinde kaka yaptigina sahit oldum 1 haftadir maflor damla kullaniyodum ondan sonra rengi yesilden sariya dönmüştü simdi dr la konustuk laktoz intoleransi çıkmış dedi laktasm damla verdi bir de bebelac lf mama vericez 1 hafta doyurup besliycez senin kizda zayif miydi kilo alımı az mıydı ben de yedigime ictigime dikkat edicem artik peynir de mi yiyemiycem acaba sut yoğurt fln yemem de zaten
Ben 2. Cocugumda gazdan sikayetciydim onun gibi olmasindan korkuyodum simdi kilo alsin sagligi yerine gelsinde gaz cok da sorun değilmiş diyorum
2 kere beğenmek isterdim öyle bir seçenek yok.Peynir yoğurt mayalandığı üçin laktoz prçalanmış oluyor cnm onları yiyebilirsin. Sadece süt ve içine süt konan diğer yiyecekleri yememen lazım. Bana doktorum bunca ishale rağmen bebeğinin kilo alımı çok iyi demişti. 35 günlükken teşhis konmuştu. O kdr gün deli gibi de süt içmiştim neler çekmiş kuzum. Bana doktorum asla mama vermicez sen diyet yaparsan çok daha iyi atlatırırz demişti çok karşıydı mamaya. Mama veren annelere kızardı hep şanslıydım ona denk geldiğim için. Yoksa ben de pes edebilirdim.
Benim bir arkadaşımın kızında da çoklu gıda aletjisi çıkmıştı onu görünce ben kendime şükrettim. Arkadaşım bir ay sırf zeytinyağı ve yaptığı özel ekmekle beslendi kurudu kaldı hiç unutmuyorum. Dr ona göre tek tek ekledi gıdaları. Deneye deneye hangi gıdalara alerjisi olduğunu öğrendiler. Ona rağmen anne sütünü bıraktırmadı doktor sırf onla devam etmişti. 2 sene böyle emzirdi bebeği. Şükredelim halimize neler var. Laktoz intoleransı geçici bir şey. Düzelecek merak etme. Güzel de kilo alacak bebeğin. Sütün iyice bollaşsın o zmn mamadan da kurtulursun evelllah
Ben evde tartıyorum 3500 falan geliyor dr da nasil 3050 gr geldi anlamadim anladığım kadarıyla sizde kilo kaybı ya da alamama olmamis belki benim süt den de kaynaklıdır peynire çok sevindim bu arada dedigin gibi halimize şükredelim ama 1 hafta sonunda kilo artışı olmazsa arastirabilir dr insallah gerek kalmaz toparlarız beni en cok sen anlarsin galiba aynı seyleri yaşamışız ben de meme yi birakmayi asla dusunmuyorum kızim da emer diye tahmin ediyorum az ve ya cok diyet yapar veririm sütüm var yok değil zaten bebek büyütmek çok zor cidden Allah yardımcımız olsun ne diymPeynir yoğurt mayalandığı üçin laktoz prçalanmış oluyor cnm onları yiyebilirsin. Sadece süt ve içine süt konan diğer yiyecekleri yememen lazım. Bana doktorum bunca ishale rağmen bebeğinin kilo alımı çok iyi demişti. 35 günlükken teşhis konmuştu. O kdr gün deli gibi de süt içmiştim neler çekmiş kuzum. Bana doktorum asla mama vermicez sen diyet yaparsan çok daha iyi atlatırırz demişti çok karşıydı mamaya. Mama veren annelere kızardı hep şanslıydım ona denk geldiğim için. Yoksa ben de pes edebilirdim.
Benim bir arkadaşımın kızında da çoklu gıda aletjisi çıkmıştı onu görünce ben kendime şükrettim. Arkadaşım bir ay sırf zeytinyağı ve yaptığı özel ekmekle beslendi kurudu kaldı hiç unutmuyorum. Dr ona göre tek tek ekledi gıdaları. Deneye deneye hangi gıdalara alerjisi olduğunu öğrendiler. Ona rağmen anne sütünü bıraktırmadı doktor sırf onla devam etmişti. 2 sene böyle emzirdi bebeği. Şükredelim halimize neler var. Laktoz intoleransı geçici bir şey. Düzelecek merak etme. Güzel de kilo alacak bebeğin. Sütün iyice bollaşsın o zmn mamadan da kurtulursun evelllah
Canım galaktago aldım ben 4. Günüm bugün gozle görülür etkisi var dene istersen ama acsa 20 cc azar azar ver arada ben cok pisman oldum inan banaBen iki göğsümü de elektrikli pompa ile sağıyorum son damlasına kadar. Ama yetmediği için mecburen takviye yapıyorum mamayı uff ufff
O gruba üye olurum canim bakayim ams biz 20 günlük olduk ve ben hic mama vermedim ve gozle gorulur sekilde minik kızim kilo almadi mecburen mama takviyesi yapicaz dr umuz ilac ve mamaya karsi bi dr guvenimiz var yıllardır 2 çocuğumun dr u şu noktada takviye olarak vermem gerekiyor malesefLütfen mama vermeyin ilk günler böyle olması normal bol bol emzirin.Face den Emzirme Sorunları/Emzirme Sanatı grubuna üye olun oraya sorununuzu yazın size pek çok öneri sunacaklar.Muhtemel sorunları söyleyecekler o grupta çok deneyimli doula ve emzirme danışmanları var
Orda o intolerans,süt alerjisi vs bahsettiğiniz pek çok sorunla ilgili de bilgi sahibi site yöneticileri.Doktorun vereceği diyete ek olarak neler yapılabilir çok yardımcı olacaktır.O gruba üye olurum canim bakayim ams biz 20 günlük olduk ve ben hic mama vermedim ve gozle gorulur sekilde minik kızim kilo almadi mecburen mama takviyesi yapicaz dr umuz ilac ve mamaya karsi bi dr guvenimiz var yıllardır 2 çocuğumun dr u şu noktada takviye olarak vermem gerekiyor malesef
Canım galaktago aldım ben 4. Günüm bugün gozle görülür etkisi var dene istersen ama acsa 20 cc azar azar ver arada ben cok pisman oldum inan bana
Hem de nasıl aah ah. Mama firmaları ne konferanslara götürüyor evlerini bile döşüyorlar yeri geliyor2 kere beğenmek isterdim öyle bir seçenek yok.Bu doktorlar mama şirketlerinden çok prim aliyor mu acaba
Başka açıklaması yok çünkü mama onermelerinin. V volveron arkadaşımızın doktoru mama yanlısı değilmiş yazdı az önce ama 10 dr dan 8 i gak mama guk mama.Sarılık oldu mama kilo almadı mama memeyi tutmadı mama.Halbuki hepsinin çaresi var.Sezeryan yapmak ve mama vermek için deliriyorlar.Biz de her dediklerini yapmak zorunda hissediyoruz kendimiziHem de nasıl aah ah. Mama firmaları ne konferanslara götürüyor evlerini bile döşüyorlar yeri geliyor
Kurtulursun canım sen yılmadan devam.et süt elbette gelecek bilemiyorum damla bende işe yaradı sabah aksam kimyon rezene de iciyorum malesef şekerli şeyler yiyorum elimde değil kilo almazsam iyi ama emzirme kilonun önüne geçiyor muşYaa o zaman bi alayım onu . Çok teşekkür ederim canım. İnşallah bende de işe yarar . Mamadan hepten kurtulurum :)
Aynen oyle katılıyorum ama benim durumum istisnadir belki mama yi verip kilo alıp almadigina bakmak zorundayiz altinda sadece laktoz olayi mi var ogrenmemiz lazım ve dr umuzu yıllardır tanıyorum ilac antibiyotik gereksiz test tahlillerden uzak bi dr meslegini hakkiyla yapıyor o yuzden kalbim rahat ve mama dediginde hic tereddüt etmedimBaşka açıklaması yok çünkü mama onermelerinin. V volveron arkadaşımızın doktoru mama yanlısı değilmiş yazdı az önce ama 10 dr dan 8 i gak mama guk mama.Sarılık oldu mama kilo almadı mama memeyi tutmadı mama.Halbuki hepsinin çaresi var.Sezeryan yapmak ve mama vermek için deliriyorlar.Biz de her dediklerini yapmak zorunda hissediyoruz kendimizi
Başvuru formunu doldurdum canım onaylarlarsa giricemOrda o intolerans,süt alerjisi vs bahsettiğiniz pek çok sorunla ilgili de bilgi sahibi site yöneticileri.Doktorun vereceği diyete ek olarak neler yapılabilir çok yardımcı olacaktır.
Canim bence eve gitme evde böyle yemek ler pastalar yapacak firsat bulunmuyor afedersin wc ye gidemiyorumSabah:
2 dilim kizarmis çiyali ekmek
Suzme peynir-7 zeytin-çeri domates
1 fincan Rezene,anason,kimyon tohumlu cay-kucuk bir parca visneli kek
Ara:
1 bardak taneli az sekerli komposto
Ufak bir pogaca
Ogle
1 kase tavuk suyuna corba
1 kabak dolma bikac tane sarma
Buyuk bir tasta salata
Ara:
1 kupa rezene-anason-kimyon otu cayi
1 kandil simidi
Aksam:
6 kasik zeytinyagli kereviz
Yemekten sonra
1 bardak boza ve bi kase citir leblebi
-3 litre su
Çok az yiyorsun bence.iyi dayanıyorsun emzirirken maş canım.inş sütün boldur.Sabah:
2 dilim kizarmis çiyali ekmek
Suzme peynir-7 zeytin-çeri domates
1 fincan Rezene,anason,kimyon tohumlu cay-kucuk bir parca visneli kek
Ara:
1 bardak taneli az sekerli komposto
Ufak bir pogaca
Ogle
1 kabak dolma bikac tane sarma
Buyuk bir tasta salata
Ara:
1 kupa rezene-anason-kimyon otu cayi
1 kandil simidi
Aksam:
6 kasik zeytinyagli kereviz
Yemekten sonra
1 bardak boza ve bi kase citir leblebi
-3 litre su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?