Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Kızlar bende 19+2 haftalık hamileyim. Bu ikinci gebeligim. Ilk hamileligim de 12 kilo filan aldım . Doğumda 6 kilo gitti. Normal doğumdu. Kalan kilo ise kirkim çıkmadan gitti. 3-4 sene kilo mu muhafaza ettim ama son seneler yılda 2ser 3 er kilo aldım ve bu sene ilk hamilelikte doguma gittiğim kilo ile halime kaldım. Yani 62.4 kilo ile. Bu arada boyum 1.60. Su an 65.5 kiloyum. Yaklaşık 3 kilo aldım. Hiç bulantım olmadı bu sefer o yuzden yemede icmede sıkıntı yok. Ve ben kesinlikle yemek yemek icin yaratilmisim. Günün her öğunünü ayrı ayrı seviyorum. Hele kahvaltiya bayılıyorum. Patates kızartması köy peyniri tereyağ vişne ve portakal reçeli favorim. Doyana kadar yiyorum. Ben 2-3 dilim ekmekle asla doymuyorum. Yarim somun ekmek kesin yiyorum. Her öğün de. Yemedigim hiç birşey yok . Bakalım doğuma kadar kaç kilo alacağım. Belki yaptığım yanlış birşey ama ben yemekten kısamiyorum. Günlük yediğim şeyler sizin paylastiginiz listelerin 4-5 katı. Nasıl doyuyorsunuz o kadar az yemekle.

Ben sabah 1 yumurta 2 zeytin 2 dilim ekmek yedim, öğlen 1 portakal 1 dilim armut yedim. Yeterli geliyor ama sanırım benim hala iştahım kapalı :)

Sanırım genelde kilolu olarak hamile kalanlar daha az kilo alıyor, en azımdan benim çevremde hep böyle oldu. Zayıf arkadaşlarımın hepsi 20 yada 30 kilo civarında aldılar. Ama örneğin ablam zaten kiloluydu ve sadece 6 kilo aldı

Inşallah canm faydasını gördüm allaha şükür ama kendimi strese sokmama gerek yoktu. inşallah başarırsınız maşallah çok iyi gidiyorsunuz hepiniz

Peki merakimdan soruyorum 2 haftadir biraktım dedin ya 2 haftada kac kilo aldın ben birakirsam 2 haftada en az 4 kilo alacakmiskm gibi korkuyorum

Valla 20. Hafta da boyle yemeile 3 kilo almışsın bence bu büyuk başari ben 20.haftada 2bucuk kilo almiştim ve kendkmi kısa kısa yoksa yemeyi sevmiyoruz diye bisey yok ozellikle kahvaltida neler yapıp yemezdimki dusunun kardeşimle cocuklarla avm ye gidiyoruz onlar fast foodları yiyor ben hafif atistirmalik bol.su ayyy acaba değdimi bunlara bilmiyorum neyseee Allah yardimcimiz olsun biz degil bebislerimize et vitamin olsun

Peki merakimdan soruyorum 2 haftadir biraktım dedin ya 2 haftada kac kilo aldın ben birakirsam 2 haftada en az 4 kilo alacakmiskm gibi korkuyorum
55.5 cikiyorum. Gecen hafta cuma 55dim. Cumartesi sabah 55.1 sonra 55.2 oyle oyle artti. Bakalim kac cikicam yarin Sabah. Yaa dikkat ettigim zaman da 400 gr artiyordu. Bi hafta 700gr artmisti. Yani Ben kesinlikle bu yemeye yag dan aldigimi dusunmuyorum. Bir de yukarida arkadas cok guzel demis. Ne kadar zayif baslarsan o kadar cok kilo aliyorsun diye. Cok dogru.

Hic de canim biraktim ama oyle dunyalari yemiyorum. Mesela onceden kahvemin yaninda sadece minik parca cikolata yerdm ve suclu hissederdim. Simdi valla Iki uc parca yiyorum. Br de dedigim gibi porsiyonlarimi buyuttum. Ya Ben onceki gebeligimde bc dikkat etmedim ve dunyalari yiyordum. Cok risk li bir gebelik gecirdim Hersey yasakti. Dogal olarak kilo aklimda ki en son seydi. Bir de ikiz oldugu icin mi bilmiyorum ama gercekten doymak bilmiyordum. AMA tabiki o zaman da oturup borekler, corekler fast foodlar yemiyordum. normal yemek yiyordum ama cok fazla yiyordum :) ona ragmen 13 kilo aldim ve hemen hepsini de verdim dogumdan sonra.

Yarın ki tartıda belli olucak o zamn anladım canim zayif olan daha cok.kilo aliyor o da dogru ben ideal kilomun 2 kilo altında başladim sanki her hamilelikde vucut belli bi oranda birikim yapmalı zayifda daha cok kiloluda ayni orani yakalamk icin daha az aliyor bir de dedigin gibi yağdan olmadigina bende inaniyorum

Sabah 1 yumurta 2 dilim peynir 5 yeşil zeytin 1 dilim ekmek
Ara yok
Öğle misafirim vardı mecbur.menuye uydum
1 kucuk poğaça
Salata ve 1 dilim.tiramisu
Akşam
4 yemek kaşığı pilav ve 1 parca haslanmiş tavuk salata ayran
bu arada sindirim problemim icin dr a mesaj attim ilac onermedi kefir ic dedi sanki.işe yariyor aralarda azar azar içmeye calisiyorum

Dun sabah pacanga boregi oglen waffle aksam citir tavuk kizarttim ki bunların yanlarindada biseyler var bizim evin beslenme tarzi bu esim boyle yemegi seviyo ve cok zayif, zayif bir es hamilelik doneminde daha sinir bozucu oluyo
Allah kolaylık versin canm isin cok zor o zaman insan sinir olur ya yiyip yiyip kilo almiyo ne güzel biz karılı kocalı yiyince şişiyoruz valla çocuklarda öyle gen demekki

Valla.sen burda ol ya sen konusunca moral oluyo bana bi de sen maşallah hedefine ulaştın sayılir
Teşekkür ederim canm inşallah ama eskisi gibi değilim yiyorum çok dikkat etmiyorum öyle oluncada buraya yazmıyorum listeyi ağzım pek boş durmuyo az az girip çıkıp atıyorum ac kalınca tansiyonum düşüyo bebek büyüyünce herhalde bugün doktora gittim 2.500 kilo olmus 2 hafta sonra doğum gününü verecek kilosu iyi olursa 37 den sonra alırız dedi bakalım hastane uzak 1 saat öyle olunca gece gündüz ne olur ne olmaz diye erken olması benimde işime geldi aşağı yukarı 3 haftam var inşallah ondan saldım biraz kendimi

Kızlar bu iki haftada birden kilo aldım ve göbeğim çıktı 15. 16. haftada nasıl oldu anlamadım iki hafta da iki kiloya yakın hala inanamıyorum tamam önceki kadar dikkat edemedim ama bu kadar da olmaz ki hemen dedim misafirim çoktu gelen de tatlı getiriyor offf offf

Inşallah canım. Inşallah bebeğim de bana çeker her şeyi böyle iştahlı iştahlı yer annesi gibi. Kızımın yemesi ile çok uğrastim hala da uğraşıyorum. Yemek yerken yapılmaması gereken her şeyi yapıyor biz sofradan kalkiyoruz o daha hala ya oynuyor ya konuşuyor ya başka birşey. Çıldırıyorum artık. O yüzden sofraya oturuo ne kadar yiyecekse yiyen kalkan çocuk istiyorum. Inşallah bu sefer olmuştur

Kahvalti sucuklu yumurta, kucuk bir parca peynir ve bir dilim kizarmis ekmek. Oglen, mercimek corbasi ve kucuk bir tabak pilav yogurtla yedim. Aralarda Iki tane mandalina, kahvemin yaninda Iki tane cikolata kapali biskuvi, ceviz. Aksam firinda somon baligi yaninda sebze( kuskonmaz ve ispanak sote)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…