- 13 Ağustos 2013
- 3.526
- 6.537
- 148
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
-
- #1.121
görsen zaten kat kat giyiniyorum battaniyeyide alıyorum ancak zor ısınıyorumpekmezi birkaç içtim(pek sevmem) hergün içmiyordum onu hergün içeyim o zaman .sıcak su torbası iyi fikir :)
Hamur işi sadece sabah yediğim poğaca ya da simit canım. Yok ilk 4 aydan sonra iyi açıldı iştahım, oturduğum yerden sürekli bi şeyler yedim. Ama şimdi kıstım artık. Yeteri kadar yiyiyorum. Çok iradeli değilim ama dikkat edebildiğim kadar artık. Öyle abur cubur seven biride değilim aslında, ama masa basında calısınca insan bi şeyler atıştırıyor muhakkakCanım sen artık çok dikkat edemezsin zaten. Hem artık iştahın açılmıştır. Hem de bebişin artık senin yediklerinden besleniyor. Ama bebişe hamurlu gıdalar yaramıyor minimum tüketmek lazım. Zaten tadını biliyorum diyeceksin. 3 yerine 1 yiyeceksin.
Ilk cocuk cnm 5 yilldan sonra olan mucizelerim Allaha sukurler olsun InsaAllah bizde oyle bi gurup oluruz beraber guleriz insaAllah yavrularimizla
Ben hiç anlamamKızlar size ultrason resmimizi atsam tahminde bulunur musunuz doktor bişey demedi ama ben çok sabırsızlanıyorum taaa 1 sonra gel cinsiyet için dedi
@mlscknBabylicious Ask-I Zuleyha Kızlar kilodan söz ediyorsunuz madem bende bir yorumda bulunayım. İlk 3-4 ay alınan kiloları kendimize alıyoruz, bebek sizden beslenmiyor çünkü. O nedenle bu 3-4 ayda yeme alışkanlıklarımızı değiştirip, kilo almamaya dikkat etmeliyiz. Çünkü sonrasında hızlı kilo alınıyor. Ben 60 kilo ila hamile kaldım, şuanda 69-70 arasında gidip geliyorum. Bir de ilk 4 ay kilo almadığım halde 10 kilo almış bulunmaktayım.
İnsan çok duygulanıyor değil mivallahi haklisin ama neden bu kadar artiyor istah ne bulursan yemek istiyorum :) psikolojik sanırım birazda :) neyse ben 58 olmusum bu arada dayanamadım gittim doktora sımdı :) kalp atıslarını duydumm gercekten cok tatlı bı duygu valla cok sevındım duyunca :)
Hamur işi sadece sabah yediğim poğaca ya da simit canım. Yok ilk 4 aydan sonra iyi açıldı iştahım, oturduğum yerden sürekli bi şeyler yedim. Ama şimdi kıstım artık. Yeteri kadar yiyiyorum. Çok iradeli değilim ama dikkat edebildiğim kadar artık. Öyle abur cubur seven biride değilim aslında, ama masa basında calısınca insan bi şeyler atıştırıyor muhakkak
vallahı hala kulagımda kısa kestı ama ben saatlerce dınleyebılırdım :) hıcbır sıkıntı yok sımdılık sadece arada olan lekelnemeler ıcın progesteron verdı onun dısında bısey yok :) o lekelenmelerde onemsızmıs ama tedbır olsun dedı :) nasıl sevındım anlatamam cok attlı atıyordu kalbı bu arada ben 6+5 sannıyordum ama 6 haftalıkmıs tam olarakİnsan çok duygulanıyor değil miMaşallah, nazar değmesin.
Evet canım, normalde de böyle dikkat etmek gerek zaten, hamileyken de biraz daha özveride bulunsak yeterli. Ben normalde de hiç kilolu olmadım. Eğer fazla alırsam yadırgayacağım sanırım. Çevremde de öyle anneler var ki sanırsın hiç doğurmamış. Allah bana da yardımcı olsun da aldıklarımı da vereyimTabiki atıştır canının çektiği de şifadır derler ama çok kalorili olanları en aza indirgicez. Fındık fıstık bol bol ye mesela. Kuru meyveler de süper atıştırmalık. Biraz da yürüyüşle tamamdır :) hele simitin hiç zararı yok.
Aaa ne güzel yaa bende 7.haftamda duymuştum kalbini. Sen erkenden duymuşsun.vallahı hala kulagımda kısa kestı ama ben saatlerce dınleyebılırdım :) hıcbır sıkıntı yok sımdılık sadece arada olan lekelnemeler ıcın progesteron verdı onun dısında bısey yok :) o lekelenmelerde onemsızmıs ama tedbır olsun dedı :) nasıl sevındım anlatamam cok attlı atıyordu kalbı bu arada ben 6+5 sannıyordum ama 6 haftalıkmıs tam olarak
vallahı hala kulagımda kısa kestı ama ben saatlerce dınleyebılırdım :) hıcbır sıkıntı yok sımdılık sadece arada olan lekelnemeler ıcın progesteron verdı onun dısında bısey yok :) o lekelenmelerde onemsızmıs ama tedbır olsun dedı :) nasıl sevındım anlatamam cok attlı atıyordu kalbı bu arada ben 6+5 sannıyordum ama 6 haftalıkmıs tam olarak
Evet canım, normalde de böyle dikkat etmek gerek zaten, hamileyken de biraz daha özveride bulunsak yeterli. Ben normalde de hiç kilolu olmadım. Eğer fazla alırsam yadırgayacağım sanırım. Çevremde de öyle anneler var ki sanırsın hiç doğurmamış. Allah bana da yardımcı olsun da aldıklarımı da vereyimYoksa takıcam biliyorum kendimi.
Aaa ne güzel yaa bende 7.haftamda duymuştum kalbini. Sen erkenden duymuşsun.Allah sağlık versin ikinize de
canım benım bende 7 ye yaklastım sanmıstım ama degılmıs bakalım 4 gun fark var sadece cok degılmıs ama ben tahmın etmıstım hamıle kalmadan son 2 ay cok duzensızlesmıstı benı sıklusum gecıkmeye baslamıstı.. aynen kucucuk bısey kalbı kendısınden buyuk gozukuyordu gordum atısları :) duymak cok farklıydı ama pıt pıt kucucuk kalbıyle :)Ben de pazartesi günü duydum kalbini. Benim 2.gebeliğim olmasına rağmen yine de tutamadım kendimi ağladım :) bu arada biz 6+3 günlüktük ama ultrasonda 6+1 çıktı normal öyle çıkması. Bir dahaki ay gününü yakalar hatta önden gitmeye başlar. Oğlumda öyle olmuştu. Bir de o kadar ufak ki usg tam ölçemiyor yanıltıyor.
Hiç takma kafana boşver keyfini çıkar isteyince çok güzel kilo veriliyor. Hamilelikteki kilo kalmıyor. Benim gitmişti hepsi ama sonra emzirirken yedim tatlıları çikolataları şiştim. Normalde hiç tatlı sevmem ama emzirirken aşırı tatlı istiyor insan. Neyse oldum mu sana 81 tombik tombikoğlum yaşındayken de dikkat etmeye başladım hem emziriyordum hem de biraz sporla 16 kilo verdim. 65'e düştüm sonra da 2-3 kilo almışım sonra da hamile kaldım ben 66 ile hamile kalmıştım oğluma 78 ile doğum yaptım. Ama 50 ile kalan da 80 le doğuma gidiyor. O yüzden gereksiz yememek lazım. Şu anda da bulantılarım var. Heralde veririm 2-3 kilo :)
Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman söyle canım.canım cok tesekkur ederım ınsallah hepımıze :) saglıkla alalım kucaklarımıza daha kımseyle paylasamadım 3 ayı doldurmayı beklıyorum
canım benım bende 7 ye yaklastım sanmıstım ama degılmıs bakalım 4 gun fark var sadece cok degılmıs ama ben tahmın etmıstım hamıle kalmadan son 2 ay cok duzensızlesmıstı benı sıklusum gecıkmeye baslamıstı.. aynen kucucuk bısey kalbı kendısınden buyuk gozukuyordu gordum atısları :) duymak cok farklıydı ama pıt pıt kucucuk kalbıyle :)
Canım en fazla 15 kilo ya alırsın ya almazsın, doğumdan sonra da hemen verirsin. Senin bünye kiloyu tutmuyo belli ki. Bi arkadaşımda 47 mi 50 mi neydi hamile kalmadan önce 15 kilo almış. Aldığını vermiş doğumdan sonra. Keşke birazı kalsaydı diyo o da şimdikilo olayına bende cok takılıyorum yaa:) 57yle hamil kaldım normalde hic kilo alan bir yapım yok zoraki 57ye cıktım ne kdr yesemde hic alamadım acaba boyle olanlar hamilelikte de aynı sekilde devam ediyormu yoksa kilo alıyormu cok:))
canım cok tesekkur ederım ınsallah hepımıze :) saglıkla alalım kucaklarımıza daha kımseyle paylasamadım 3 ayı doldurmayı beklıyorum
canım benım bende 7 ye yaklastım sanmıstım ama degılmıs bakalım 4 gun fark var sadece cok degılmıs ama ben tahmın etmıstım hamıle kalmadan son 2 ay cok duzensızlesmıstı benı sıklusum gecıkmeye baslamıstı.. aynen kucucuk bısey kalbı kendısınden buyuk gozukuyordu gordum atısları :) duymak cok farklıydı ama pıt pıt kucucuk kalbıyle :)
15 de cokmus yaCanım en fazla 15 kilo ya alırsın ya almazsın, doğumdan sonra da hemen verirsin. Senin bünye kiloyu tutmuyo belli ki. Bi arkadaşımda 47 mi 50 mi neydi hamile kalmadan önce 15 kilo almış. Aldığını vermiş doğumdan sonra. Keşke birazı kalsaydı diyo o da şimdi
O zaman biraz rahatlayayım ben. Azmin sonu zafer gerçi. İstersek her şeyin üstesinden geliriz, evellallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?