şuan bakıyordum bende.. tşk.ederimnetten bakabilirsiniz.eskişehir yoluna ve çayyoluna çok yakın.
Keşke bende emekli olabilsem genç yaşta...
Merhaba Eryaman bütçe açısından iyi ama şehir merkezine uzak yani epey otobüsle kızılaya ulusa gitmek için yol gitmeniz gerekiyor daha merkezi daha iyi olabilir bence..
iş yeri açısından :))Aman şekerim ulusta kızılayda ne var... orda ne varsa eryamanda da mevcut..
ben astım hastasıyım ve bu yüzdende % 40 engelliyim .. bu şartlarla prim günümü yılımı doldurduğum için erken emekli olmak gibi avantajım var ondan yararlanıyorum arkadaşım...Allah kolaylık versin yeni yaşamınızda bu kadar genç nasıl emekli oluyorsunuz çok merak ettim çocuklar kreş yaşında demişsiniz...
beni aydınlattığınız için tşk.ederim. ben ankarayı hiç bilmiyorum işin aslı, bu açıklamanız bana o kadar iyi geldi ki anlatamam. çocukların ileride okulu mutlak olacaktır dediğiniz gibi onlarda şehir merkezinde bir yer isteyeceklerdir.. bu dediklerinizi dikkate alacağım..Eryaman Ankara'da değilO kadar uzak ki merkeze, ben olsam asla Eryaman'ı tercih etmezdim. 1 sene mecburen kaldım Eryaman'da ve her gün lanet ettim o yola. Otobüsler aşırı kalabalık, saatlerce beklersin gelmez, aktarma yapsan metroyla yine otobüs bekle. İn bin. Büyük hastanelere, alış veriş merkezlerine, Aşti'ye her yere uzak. Sincan'a yakın, orası ayrı zaten oralardan uzak durun. Genç çocuklarınız varsa okula dershaneye filan gidecekler, her gün o yol çekilmez işkence gibi. Çankaya kesinlikle çok daha güzel. Dışarıdan gelen ve bilmeyen birisi belki sitelere, yeşil alana filan bakarak güzel bulabilir Eryaman'ı, ama bence başka faktörleri de göz önünde bulundurmak lazım. Yalnızsınız üstelik çoğu şeyle siz uğraşmak zorunda kalacaksınız, merkezi yerler bence sizin için daha güzel. Kızılay'da bir işiniz olsa saatleriniz yolda geçecek. O çocuklar ileride büyüyünce emin olun merkezde çok daha rahat edersiniz, e evde uzun süreli yatırım. İyi düşünün...
Öneri olarak da bence Çiğdem, 100. yıl, Balgat belki bütçenizi zorlar ama şehrin içinde yaşarsınız.
aslında sanırım batıkent en ideali mi ki o zamanEryaman Ankara'da değilO kadar uzak ki merkeze, ben olsam asla Eryaman'ı tercih etmezdim. 1 sene mecburen kaldım Eryaman'da ve her gün lanet ettim o yola. Otobüsler aşırı kalabalık, saatlerce beklersin gelmez, aktarma yapsan metroyla yine otobüs bekle. İn bin. Büyük hastanelere, alış veriş merkezlerine, Aşti'ye her yere uzak. Sincan'a yakın, orası ayrı zaten oralardan uzak durun. Genç çocuklarınız varsa okula dershaneye filan gidecekler, her gün o yol çekilmez işkence gibi. Çankaya kesinlikle çok daha güzel. Dışarıdan gelen ve bilmeyen birisi belki sitelere, yeşil alana filan bakarak güzel bulabilir Eryaman'ı, ama bence başka faktörleri de göz önünde bulundurmak lazım. Yalnızsınız üstelik çoğu şeyle siz uğraşmak zorunda kalacaksınız, merkezi yerler bence sizin için daha güzel. Kızılay'da bir işiniz olsa saatleriniz yolda geçecek. O çocuklar ileride büyüyünce emin olun merkezde çok daha rahat edersiniz, e evde uzun süreli yatırım. İyi düşünün...
Öneri olarak da bence Çiğdem, 100. yıl, Balgat belki bütçenizi zorlar ama şehrin içinde yaşarsınız.
çok tşk.ederim....emeklilik dediginize gore butceniz de kisitli olacak sanirim.
Size yazilanlari okudum. Genel olarak yorumlayayim.
dikmen hem merkeze yakin hem de binalar yenidir, (sokullu vs daha eskidir binalari, buna gore de fiyat degisir.)
Ancak genel itibariyle esat, gop. oralardaki eski evlere nazaran kiralar da daha dusuktur.
fakat site tipi bir yerlesim pek yoktur.
Benzer fiyat araligi ve apartmanlar ile ayranciyi da sokabilirsiniz, binalari eskidir ama kizilaya daha yakindir.
eryaman etap etap... genel olarak semtin ortak ozelligi site olmasi.
ankaranin diger semtlerine nazaran kiralar ucuzdur, fakat merkeze uzaktir.
cayyolu, umitkoyde de siteler var, yine uzak, buna ragmen fiyatlar da yuksek.
sehre yakin olsun diyenleri de cukurambari tercih ediyor mesela.
Batikentte de siteler var, yine merkeze uzak (fakat metro hatti ve otobusler vs ulasim kolay sayilir) fiyat eryamandan yuksek, umitkoyden kesinlikle dusuktur. Memura emekliye hitap eder.
Kecioren de merkeze uzaktir, site pek yok ama son zamanlarda epey gelismis ve ev fiyatlari da yukselmis diyorlar...
Aydinlikevler, subayevleri k.oren e gore yakin denilebilecek semtler, ve saydigim semtlere gore kiralar orta halli. Fakat bir o kadar dusuk kiralar ve arkada kalmis eski binalar vs var...
Gazi mahallesi de eskiye nazaran daha gelismis durumda, kiralar da henuz pek yukselmemis. Orta.
Sessiz sakin bir yer olsun diyorsaniz size eryaman ve batikenti istedigniz gibi de siteleriyle tavsiye edebilirim.
Ancak her semtte ufak da olsa bir site karsiniza cikar.
Mesela cigdem de cogunlukla sitedir ve iyi bir yerdir .odtu ogrencileri yuzyilda harabe evlerde sovuslenirken mezunlari ve hocalari da cigdemde aile saadeti surer ; )) Dikmenin yuksek denilebilecek fiyat araligina sahiptir.
Bu arada emekli dediginiz icin oran i vs hic yazmadim ama bi bakin isterseniz... keza benzer nedenlerle umitkoyu falan da tavsiye etmem aslinda.
aslında sanırım batıkent en ideali mi ki o zaman
hem siteler var çocuklar için iyi
hem merkeze metro var çabuk ulaşım
hem de bütçe açısından iyi gibi
siz ne diyorsunuz??
merhaba hanımlar, rabbim yeni yılda hepimizin gönlünden ne geçiyorsa ona kavuşmayı nasip etsin inş..
hemen konuya girmek istiyorum, çoğunuz biliyor ki ben doğuda görev yapıyorum 2 yada 3 ay gibi kısa sürede emekli olacağım Allahım kısmet ederse.. artık bende buradan gitmek istiyorum. yeni bir hayat, yeni insanlar, yeni bir yaşam...
yeni hayatımı Ankara'da kurmaya karar verdim fakat; ben Ankara'nın hangi semti iyidir , nereden ev bulmam gerekiyor, (özellikle site içi olmasını istiyorum ki yavrularım rahat etsinler) bilmiyorum...
bu konuda bana yardımcı olur musunuz???
ailem konyada oturuyor ben ankarayı düşünüyorum.. çocuklarım için onların eğitimi vs. onlar ağırlıklı basıyor..Ailenizde Ankara da oturuyor sanırım.
Onlara en kolay ulaşım şeklinide gözönünde bulundurursunuz..
Kolay gelsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?