Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

canım teşekür ederim biz ek gıdaya gectik zaten ama kendim sadece yoğurdunu yapıyorum çorbalara bu ay geciyoruz tarhana ve sebze çorbası verebilirsin dedi o nedenle canım sordum birde çorbayı hangi öğünde veriyorsunuz
mesela bir su bardağı suya 1 çorba kaşığı tarhana koysam nasıl olur bu ölçüyü bi türlü tutturamıyorum
canım bizim doktorda mamaya devam dedi
canım sinir oldum zaten internet hattımızı değiştirelim dedik ama bu fethiyede işler zormuş canım 15 günde anca hallettiler neyse bundan sonra buralardayım

kızlar benim kızcelerle bir problemim var sizinlede paylaşayım
benim kızlar gündüzleri nerede olursak olalım uykuları gelince uyuyorlar amma velakin akşam saat 6 ve sonrasında yani yatma zamanlarında kesinlikle yataklarını arıyorlar nereye gidersek gidelim sanki acayip hasta gibi ikisi birden basıyorlar yaygarayı eve apar topar geliyoruz yataklarına yatırıyorum gülümseyip uyuyorlar ne yapacağım bilemiyorum zaman zaman yanıma alıp yatırıyorum yataklarını aramasınlar diye ama yine yapacaklarını yapıyorlar sizce bunun bir çözümü varmı 3dür kayınvalideye gidiyoruz deneme yapıyorum evi bize yakın akşama kadar gayet iyiyiz ana kucaklarında falan yatıyorlar uyuyorlar ama akşam olunca vızzır vızır arabaya binince susuyorlar eve gelincede uyuyorlar

cnm önce şu tarhana işine cvp verem bilmiyorum kuzum ben gözkararı atıyorum
1 bardağa bir kaşık tepeleme ise ok. ama normal bir kaşık az ...ama bu işi tadarak karar vereceksin cnm ben hep göz kararı attım tadına baktım güsel verdim...artık sıkışınca tarhana veriyorum bol baklagilli etli sebze çorbası veriyorum ben ....

yatak işine gelince benimkiler hiç garipsemediler...ama şunu unutmayalım
çocuklarımız çok ufak ya böyle biz düşündüğümüz için olabilir....hep evde yatağında olmazsınız....bence o ortamda ayağında salla çarşafla salla bi şekilde uyut uyur ...benimkiler uykusu gelince yere yatıyolar.....mızıklıyolar ...hemen ayağımda sallıyorum....uyuyor nereye yatacaksa atıyorum....he evdeki gibi deliksiz değil ama uyuyolar...

teşekür ederim canım ama malesef benimkiler ayakta sallanmayı hiç sevmiyorlar ana kucaklarını gittiğimiz yere götürüyoruz onunla sallıyoruz yine olmuyor kucağımda dolandırıyorum yine olmuyor ovunurcasına ağlıyorlar ya offf yine bir deneme yapacağım kayınvalideme gidip bakalım bu defa ağzına sütlac vereceğim uyku zamanında belki başarırız ne güzel demek seninkiler uykuları gelince uyuyorlar inş. darısı benimkilerin başına yoksa eve kapanacağız bu gidişle

cnmmmmm seninkiler küçük o dönemde bizdede oluyordu biz 8 aya girdik

uyurlar tabiii

gittiğin yerlerde bişeyler dene çocukların iyi tanırsın kucağında omzunda bişye yap

ama alışsınlar

ark. tarhana maceramız fiyasko ile tamamlandı nilsu biraz yedi ama isteksizce bensu ise öğüdü bende vermek ten vazgectim bilmiyorum yanlışmı yaptım yarında sebze çorbası yapacağım sanırım tarhana iç in erken sizler ne dersiniz arkadaşlar

çok koyu ve yoğun olmuşsa aroması ilk etapta ağır gelmiştir bence,
bu yüzden tarhanayı sütle yapabilirsiniz,
yani mesela yarısı süt yarısı su,
böylece daha baygın ve hafif br tadı olur,bir de çok koyu olmasın,
mesela bana göre 1su bardağına bir kaşık çok,
1.5 şeker kaşığı tavsiye ederim canım..

sanırım haklısın canım benim yaptığım tarhanada çorbadan çok pelte kıvamında olmuştu ağır geldi birkaç gün sonra bu şekilde yapayım bakalım yiyeceklermi

comebaby cnm pes etme cnm
hem bi kase içmesini bekleme cnm

2-3 kaşık vereceksin ve devam sütüne katabilirsinn

kızlar 2 haftaya kadar mevya suyuna başlayacağız. sizler hangi meyve ile başladınız.
ilk etapta ne kadar verdiniz.
bu meyve püreleri var ya kavonozda 4. aydan itibaren yazıyor onlardan da verebilirmiyiz.
bakalım ne tepki verecekler.
yazık ya aynı şeyi yiyorlar sürekli şuanda.
dilleri damakları tatlansın yavrularımın.

açelya cnm 4 aydan itibaren olan kavonozları 3 gün dolapta koruya biliyorsun cnm açıldığı andan itibaren benimkiler ilk 2 gün yarım kavonoz yediler sonra tam yediler yani biz 5 ayımıza gelmeden tam yedik sen ne kadar yerlerse ver cnm

ilk etapta armut havuç elma ile başladık 3 gün yanlız aynı meyveyi ver cnm bak bakalım alerji sorunu varnmı?

canım bende havuç ve elma ile başladım meyva suyu olarak genellikle havuç veriyorum kavonoz mamalarında hertürlüsünü alıp yediriyorum onları çok seviyorlar sebzesinide meyvasınıda muhallebisinide

canım ok öyle deniyeyim ölçülerinide verirmisin
nekadar devam sütüne nekadar tarhana
3ölçek devam sütünü ve 1 kaşık hatta 1 yemek kaşığından biraz az tarhanayı 100 ml suile pişir bide öyle dene bakalım yiceklermi benim kızım bayılıyo da oğlan yemiyo çok ama kavanoz daki kahvaltıları löp löp götürüyo valla...ama deneye deneye öğrenicez.mesela ben aptamilin kahvaltı kutusunu bide gece tahıllarını aldım çok güsel yiyolar tabi kaşıkla değil sulandırıp biberona koyuyorum yiyolar ve topladılar maşallah..bide tok tutuyo süper denemelisinkaydirigubbakcemile5

açelyacım bence de başla yavaş yavaş ama inan bana ek gıdaya geçince extra daha çok yoruluyosun yok o saati yok bu saati valla sırf mama yedikleri günleri ösler oldum:)))

teşekürler canım deniyeceğim
bende bebelacın ballı sütlü irmikli sini sabah kahvaltısı olarak kaşıkla yediriyorum
gecesinide aldım onu da ara ara yediriyorum gecesini bende sulandırarak biberonla veriyorum birde akşam içinde yeni sütlü pirinçliye başladım dün kaşıkla verdim biri uyuyakaldı olmadı anlıyacağın bende en iyisi sulandırıp vereyim
aynı şekilde canım mama yedikleri günler daha kolaydı dayıyorsun mamayı tamam ama şimdi sabah ara öğün öğlen ara öğün ikindi ara öğün derken sürekli yemek planlıyorsun

kızlar birde birşey soracağım siz yoğurtu devam sütü ilemi normal sütlemi hazırlıyorsunuz günlük ne kadar yediriyorsunuz been devam sütü ile hazırlıyorum tabi ayran gibi oluyor öğleye doğru kavanozdaki meyva püresi ile karıştırıp yediriyorum
birde diyorum ikindin yedirsem tek yoğurt fazlamı kaçar çünkü yoğurt yiyince çok güzel uyuyorlar sizin günlük listenizi yazarsanız sevinirim özellikle bebişko seninkileri merak ediyorum aynıyız çünkü hımm kendini z muhallebi yaptınızmı yoksa kavanozlardanmı yediriyorsunuz artık bize kavanoz dayanmıyor marketi boşaltıp boşaltıp geliyoruz bunada bir çözüm bulmak gerekiyorya

ay şu ek gıda işiyle başedemiycem gibi geliyor,
siz yazıyorsunuz ben okuyorum ama yok ne-ne zaman-ne kadar.....
ppööööfff

hymaryy canım açıkcası ben bocalamış durumdayım sürekli hazır yedirdiğim içinde üzülmüyorum desem yalan olur kendim ne hazırlıyacağım diye düşünüyorum vakit deesen yok annem gelince artık uğraşacağım muhallebi yi falan kendim yapayım istiyorum

offf oooff valla bunalıma girdim artık comebabycim ben bütün ürünlerden aldım sadece gündüz kaşık maması yediriyorum gece sulandırıp ver çok daha iyi oluyo bide 7 tahıllı ve ballıyla kahvaltılarını veriyorum tok oluyolar valla sende dene yoğurda gelince açıkçası ben haftada 1 yapıp yediriyorum normal sütle yapıyorum taş gibi oluyo hazır hiç almadım ama eğer böyle giderse güvenilir bir marka bulup alıcam dayanamıyorum artık herşeye koş koş yapıyorum...hiç kendini üzme comebabaycim sanki evde yaptığımız ürünlerde hiçmi sorun yok allaha emanet olsunlar bizde tek çocuk yokki herşeyi yapalım valla ben milupanın tüm ek gıdalarını ve hatta geçen sebze çorbasını aldım yine toz halinde sulandırıp yapıyosun çok iyi oldueğer kaşıkla yemiyolarsa sulandırıyorum ve bir biberonun meme ucunu bira kestim açık oldu onunla muhallebiyi,kahvaltıyı,gece mamasını ve hatta evde yaptığım çorbayı bile veriyorum çünkü kaşıkla henüz alışamadılar...
bak sabah kalktıklarında 8 gibi ilk önce mama veriyorum biberonla sonra 12 gibi acıkıyolar ve ballı tahıllı devam sütüyle hazırladığım kahvaltıyı da biberonla veriyorum...saat 2 gibi meyve suyu veya püresini veriyorum tabi yerlerse sonra saat 4 gibi devam sütünü veriyorum biberolla saat 6 gibi çorba yediriyorum veya ballı irmikli muhallebi sonra gece 10 gibi yatmadan devam sütü...uyuyolar gece 1 de de gece mamasını biberonla verip uykuya devam ettiriyorum....oooooooyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy çok yoruldum valla yazarken bile....çok öptüm eğer siz farklı yapıyosanız yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…