Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

canım
ben girdim bile canım bu ay annemde memlekete gitti yanlızımda ne yi ne zaman vereceğim ne yedireceğim diye kafayı yiyorum inan
evden pek çıkamıyorum eşime siparişle getirtiyorum mamaları çıksam inceler ve bende alırım hazırlardan inan bende benim programı söylüyeyim
sabah 8 gibi ballı irmikli ile kaşık kaşık yediriyorum onu çok seviyorlar 11 gibi meyva püresini hazırladığım yoğurtla karıştırıyorum onuda zevkle yiyorlar sonra uyuyorlar 2 ye doğru kalkıyorlar şimdi çorba yedirmeye gectim işte 3ten sonra sebze püresi kavanozda yediriyorum benimkiler 6 gibi uyuyorlar o nedenlede yatmadan muzlu muhallebilerini yediriyorum ve devam sütü veriyorum uyutuyorum açıkcası sütlü pirinçli kaşık mamasını biberona hazırlıyorum ama tıkanıyor üzerindeki ölçü fazla katı oluyor sanırım bugün yine denedim olmadı bende üzerine su takviyesi yaparak yedirdim hımm öğleden sonra birde elma veya havuç suyumuz var.gece 1 gibi uyandıklarında yine devam sütü sabah 4 gibi yine devam sütü bizim program bu şimdilik başka ne yedirmeliyim bilemiyorum birde siz kaşık mamalarını biberonda hazırlarken mesela 180 ccye 3 kaşık diyorya biberondan akmıyor çocuk cekiyor cekiyor içemiyor siz nekadar koyuyorsunuz benimkiler kaşıkla yemeyi çok seviyorlarda akşam ve gece malesef yediremem çünkü uykulu oluyorlar yada uyuyor oluyorlar

kızlar ek gıda işi zor ve yorucu bir bakıma iyi mama masrafı azalıyor ama yoruluyoruz

ben sabah kahvaltılarını keyiflerine göre veriyorum bebelacın ballıirmiklisini ya biberonla yada muahllebi şeklinde veriyorum...sonra ... ardana yarım saat geçince cevizli pekmez veriyorum cevizi rondodan geçirdim öğüttüm..sonra labne peyniri ve artı yumurta ama bunları arka arakaya değil belli aralıklarla veriyorum...sonra 12 gibi meyve veriyorum saat 3 gibi çorba veriyorum varsa sebze çorbası ...yada tavuk suyuna tavuklu çorba ...hiçbişey yoksa hemen tarhana veriyorum......sonra yoğurt veriyorum 3 saat sonra ....yoğurdu babymix veriyorum aradada annem taze sütten mayalıyor onu veriyorum...bazende vermiyorujm yani çok sistematik değilim....aksamda devam sütü ile devam ediyoruz..bazen sütlü pirinçliyi biberon şeklini veriyorum.....

böyle geçiyor kızlarrr ...allah hepimize sabır versin çok zor çokkkk....ben artık sofrwya alıyorum baklık dahil herşey veriyorum bir hamsiden fazlasını veriyorum valla

ay süper drımcığım o günler bir gelse diye bende bekliyorum
canım sütlü pirinçliyi biberonda hazırlarken 180 ccye 3 yemek kaşığımı koyuyorsun ben öyle yapıyorum ama benimkiler içemiyor katı geliyor biberonda

cnm benim sütlü pirinçli mama ölçeği ile 3,5 kaşığı 11 ölçek geliyor ben onu 180 cc 9 ölçek atıyorum kaşıkla konması zor oluyor vee artı bir kaç biberonun uç kısmını biraz açtım bıcak ucu ile akıyor içiyolar cnm

tatlım ben biberonun meme kısmını kestim yani çekebilecekleri kıvama getirdim bu arada ben 5 tepeleme yemek kaşığına 220 cc su koyuyorum bazen göz kararı o zaten 200 ile 180 cc ye geliyo karışınca sen çok koyu yapıyosun biraz sıvı yap ama biberonun ucunu kesmen şart merak etme bişey olmuyo bende boğulacak diye korkacaktım cok cok götürüyolar::))))kutuların arkasında ölçüyü pek doğru vermiyo sen istediğin kadar sulandır farketmes

dırımımmm çok ösledim seni valla varya giremiyorum siteye 2.dişleri çıkıyo bitap durumdayım:))))sizi de görceemmmm diş buğdayı yapmaya hazırlanıyorum aralık gbi bide 6 ay kınası vardır bizde bilirmisiniz işte bakalım uğraşcas....valla edğin gibi meme ucunu kesmeden olmuyo bizimkiler götürüyo 250 cc o zamankaydirigubbakcemile:dance:

tatlım benimm bende ösledim valla
bende çok yoğunum ömeri doktora taşıyorum öksürük için
bişey yok yokk
hep nezle gibi dedi doktorlar bedne alerji testi istedim...
h.sonuda yoğundu şimdi anenmdeyim
eşim seyhatte geçen bi aksam arayım dedim eşinin tlf ama çekindim
sonra dedim bide ave hat alacam bedne o zaman daha rahat olurz dedim..

ohhh 6.ay kınası valla yakınında olsam hiç kaçırmazdım süper bişey arkadaşlardan biliyorum cnm ya...diş budayıda çok iyi bende istiyorum ama bu gidişle doğumgünleri ile naynı olacaklar sanırım bizde hiççççç bişey yok yaaa belirti ful kendisi yok heheh :=))

benim alide 300 cc yiyor 4 saat aç kaldıysa hatta abartıyo 400 cc çıkıyor ama devam sütünde muhallebide 250-300 cc yiyorr

uçları açılmalı yoksa gitmiyor bebiş doğru diyor comebaby mı

canım yaa benimkilerinde burunları tıkalı geçmiyo valla ne yaptıysak olmadı geçecek ama???
aaa herzaman arayabilirsin canım sakın çekinme akşamları bende oluyo telefonu zaten ...
evet 6 ay kınasına çok özenirdim allahım nasip etsin inşallah aralığın28 de günüm var nasıl olsa toplanıcaz dedim bari herkesi çağırakaydirigubbakcemile3yımda aradan çıksın diye düşündümdiş buğdayınıda aralık 10 gibi falan düşünüyorum bakalım kısmet...
bu arada en normal oolan diş çıkarma aralığı 7 ay ile 1 yaş arasıymış ama bizimkilerin babasına çekmiş babasıda 5 aylıkken çıkartmış yani anormal olan bizimkiler off ama çok zor geçiyo dırımm bide belirti çok varsa bu gün yarın patlar hiç anlamazsın canım allah hayırlı dişler nasip etsin:)))))kaydirigubbakcemile3:hulya:kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile5

bugün armutu cam rendeden geçirdim iki tatlı kaşığı yedirdim.
ipek sapur subur yedi sevdi. ama selen yüzünü buruşturdu.kaydirigubbakcemile3
bakalım dediğin gibi 3 gün armut yicez. sanra başka meyve bakıcaz.
sağol canım

açelyacım bence de başla yavaş yavaş ama inan bana ek gıdaya geçince extra daha çok yoruluyosun yok o saati yok bu saati valla sırf mama yedikleri günleri ösler oldum:)))

valla canım ben şimdiden İpekle uğraşıyorum.iştah sorunumuz var.
mama yerken canıma okuyor.öyle hemen bitirmiyor. 30-40 dk ancaa .yememek için binbir numaralar yapıyor bize.
ek gıdarı yememek için ne numaralar çekicek görecez.
ama bugün armutu sevdi.
inşallah iştahı düzelir.
Allah kolaylık versin bizlere iki bebek iki kat zorluk.

canım bende havuç ve elma ile başladım meyva suyu olarak genellikle havuç veriyorum kavonoz mamalarında hertürlüsünü alıp yediriyorum onları çok seviyorlar sebzesinide meyvasınıda muhallebisinide

bende dün marketten püreler aldım.
elma, havuç, armut.
sebze pürelerinin üstünde 5. aydan itibaren diyor.
onlarıda bi daki aya alıcam.
bugün armutun tadına baktık ikişer kaşık.
Selen kızım yeni tadlara açık değil.su içerken bile yüz buruşuyo.

kızlar ben çorba işini bıraktım yemiyorlar çünkü ara verdim anlıyacağınız bi r iki hafta sonra tekrardan deniyeceğim anlamadım ben bu cadıları hazır aldığım o tadsız tuzsuz sebze pürelerine bayılıyorlar ama benim yaptıklarımı yemiyorlar
biberon ağızlarını biraz actım ama icmediler benimkiler genizlerine kacıyormuş gibi bende şöyle bir care buldum sabahları kahvaltılarını zaten kaşıkla yediriyorum gece ve akşam için olanların ölcüsünü az tutuyorum yani normal mama hazırlarmış gibi yapıyorum biraz böyle içsinler bakalım ne olacak
bebişko benimkilerinde burunları hep tıkalı sürekli serum fizyolojikle acıyorum aspiratörle temizliyorum ama özellikle gece hırıltılarını hissetiyorum
acelya canım hadi bakalım hayırlı olsun ek gıdalar yeni bir telaş inan ben sebzelerin 6 aylıklarını yediriyorum 5 aylıklarıda 4. ayda yedirmiştim tadtırabilirsin yiyorlar

AYY kızlar yemek yedik şimdi ömeri mama sandalyesine koydum ayy masayı talan etti çaytabağını kırdı
ekmek yiyor patates kzıartması yiyor
peynir yiyor çay içiyor velet yaaaaaaa
kesinlikle ikisini birden serbest
bırakamıyoruz ...benim portatif olduğundan
beli bağlı ama ayağa kalkıp masadaki bardaklara tabaklara ulaşıyopr ya

he he he başladı yaramazlıklar desene tatlışkom allah yardım etsin kuzum bize ama inan herşeyi yemesi çok güsel iştahsız çocuk çok zor benim kız muhalebiden başka hiç bişey yemez oldu napcaz bilmiyorum aptamil 1 de 2 de yemiyo çorbada yemiyo offfffffff valla tükendim:))):ecrin_bebek:

çok şükür bebişim çok şükür yiyorlar yoksa ben ayvayı yerdim yaaa
tatlım yemek yerken kızını kucağına al yediğin yemekelrden ağzına ver belki
yer hiç belli olmaz 4 aylıkken benimkiler mercimek çorbasını şapırdatıyolardı
anladım o zaman bu çocuklar bizim yediğimiz tarz şeyleri seviyor 6 aya gelince onlara mercimekli sebzeli soğanlı çorba verdim 5 ayda biz başlamıştık bişz çorbaya 6 aya kadar oo havuç patates prinç püresini yemedi veletler...bende direk yemek olarak girdim olaya
inan dolma biber pişirdik içini yeidrdik...hamsi tava yaptık 3 hamsi yediler salata suyu
belki çok etik değil ama eskidende böyle hazır kavonoz sebzelerimi vardı eltim kızını tarhana ile büyütmüş...

bebişim azcukda kendimden bahsedeyimm ben bu ay adet olmadım kuşum
geçen ay ayın 19 da olmuştum .....ama hesapladım 19 dan 19 na 32 gün yapıyor
30 gün 17 sine denk geliyor...neyse sonuç olarak bugün ayın 19 ve ben adet olmadım hiçbir belirti yok ne adettle alakalı ne gebelikleee
bilmiyorum...ne yapacam önümüzdeki hafta bekleyecez

drımkızı çok şanslısın canım yemek seçmemeleri büyük bir nimet benimkilerde hazırları yiyorlar ama benim yaptıklarımı yemiyorlar birde sürekli ara öğün yedirince artık ana öğündeki mamayı yiyemiyorlar ne yapacağım bilmeyiorum şu an hangisini yedirsem yadayedirmesem diye planlar kuruyorum her akşam
mesela bugün nilsu çok uyudu 1130 gibi yatıp 15.30 gibi uyandı kalkınca 180 cc devam sütünü verdim bitirdi 2 saat sonra sebze püresinden birkaç kaşık verdim yedi 17 gibi havuç suyu verdim içti sonra biraz sabahtan meyvalı yoğurt kalmıştı onu yedirdim sonrada yarım kavanoz muzlu muhallebi yedirdim saat 1830 gibi uykusu geldi akşam mamasını hazırladım yatağına yatırdım anca 50 cc yemiştir sonra uyudu arada bir gidip ağzına verdim ama istemedi böylecede uyuya kaldı

cnm benim çok uyumuş kızın ve uykuda bir besin kaynağı bunu asla unutma
şimdi kızın kalkınca devam sütü içmiş devam sütü mama gibi değil biliyorsun yoğun
o doyurucu ...sonra sebzesi yorğurdu suyu
ee kız doymuş ne bakıyom bizim çöpçülere onlar herşey yiyolar
kızın tok cnm kızın yaklaşık 3-4 saat sonra uyanacak mama isteyecek

gayettt iyi sakın takılmaa

dırım canım hasımı yedırdun kız ...........yapma ya hem hamsu agırdır ya ...........sen demı karadenızlısun............ben karadenızlıyum ama hamsıyu hıç sevmem balık yılda belkı bı belkı ıkı hamsıyı ensonnn cocukken yemıştım galıba hıç aram yok............neyse gece uyku tutmadı hamsı muhabbetı hıç sarnmadı zavallı kuşlarım ya ............ama afıyet seker ols bebışlere.................yıyolarsa yedırun valla herseyı ben olumda cok cektım yemeyen bı bebektı yınede öle ya ama ıdare edıyoo.............ınş kızlarım daha ıyı olur ..............ugrastırmazlar................mucukkks

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…