Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

cnm evet d.kontrolden bahsediyorum ben spriral taktıram yaa korkuyom bide içimde bişey olduğunu bilirsem piskolojik olarak rahatsız olurum zehir olur herşey.....
bizde asıl sorun eş faktörü ama hiç olmaz demedi doktor hheeee bizim bide bendede var pkoluyum yani ötesi yok regli olmuyorum işte ...bu nedemek yumoş yok sprem yok
neden bu telaş dersen ...rabbim çok büyük rahatlıkktan bide daha gelir felan heee
gelirse başımla , ama şimdi çok erken ,bunlar çok küçük artı yardımcım yok evin yükü çocukların yükü omzumda ve eşim istemiyor en önemlisi....

o yüzden bi şekilde korunak diyoruz oda eşim olsun diyoruz ama ben adet göremezsem kabusu yaşıyorum.....olay bu iştee bu aksam içtim içtim içmedim birdahaki aya bekeyecem ..... heee ben hap alırken isteksiz oluyorum bu da var ...buda beni sinir ediyor...iş karışık yaniii:bbo::bbo::1ninca:

çamaşır işine gelince lekeler asla çıkmıyor özellikle havuç, yakalıklar bezden değilde,plastik tarzı ,,,olanlar iyi....ama kıyafet mendil dersen bazı iç badilerle mendilleri önce çamaşırsuyuna bastırıyorum kosla koyuyorum,,,banamısın demiyor ..sonra norma omOMATİKLE yıkıyorum,,,,,hacışakiri çoktan sattım:lepi:
oyank şakir kullanıyorum ama çıkmıyor kuzum o yüzden yakalara çok dikkat ediyorum ya
herşeyide ütülüyorum norma deterjana yıkadığım için .....doktor geçme dedi ama kusura bakmasın çıkmıyor lekeler kiii bu halde bile çıkmıyorrr....işimiz çok zor
bide yemek yerken bile parmak emiyor ömer ...dahda batıyor ..halıların üzeri eski çarşaf ve battniye ile kaplı haılar açık renk çünkiii....şimdi emeklemede var döküyolar saçıyolar yani.....

cnm benim bebekler sizden büyük ondan öle içiyolar üstelik devam sütü daha koyu yani tok tutucu ...ama alinin karnında kurt var sanki 3 saat sonra en aqz 180 cc yiyor...açsa 250 yemeden göz kapanmıyor...ama hiç belli olmuyor çok hareketli yakıyor:hulya:

YANı BEN HıÇ DıNLENEMıYORUM,AMA GR MDA GıTMıYOR
EŞıM GELDı YEMEK YEDıK O KURDU SOFRAYI,O KALDIRDI
NEYSE ...KARNIM AĞRIYO REGLı OLDUĞUM ıÇıN ,EŞıM ıKıSıNE
AYNI ANDA BAKAMIYOR ,BENıDE STRESE SOKUYOR,
AY ,BAKSANA AĞLIYO,AMAN YERDE KALMASIN,
Bı CEBELLEŞıYOR ,ANATAMAM SıZE YA..KENDı GERıLıYOR
BENıDE GERıYOR.....NEYSE BAKTIM OLMUYOR MAMA GETıRDı BıRıNı BEN
YEDıRDıM ,BıRıNı O,(BEN BÜTÜNGÜN BAKIYORUM YA ONA ŞAŞIYORUM)
alşin yaka,bağır ıslanmış,yerde sürünmekten hep pisleniyor ,ne kadar silersem sileyim
kıyafet çıkardık ....geldim yataklarını topadım çarşaflarını dağıtıyolar....
yerdeki battaniyeyi kaldırıdım,,,,halıya polar ve çarşaf sereceğim...yeni kurudu ..
o arada size bakem dedim.....kalan bir iki parça çamaşırımı asıp makinayı çalıştıracam..
eşim gece uykusuz kalıyor aliş,öksürüyor öksürdüğü için uyanıyor ...ağlıyor...oturma odasındamı yatsak beraber ..ömerde rahat uyur babamızda ...bana gelince belimden bacaklarıma vuran bir ağrı var...pöffffffffffff

canım evdeki hareketlerle kilo asla verilmiyor bende hep ayaktayım ama hiç kilo gitmiyor birde düzensiz yemek yiyoruz onun çok etkisi var
ben artık yürüyüşlere başladım bakalım ne kadar faydalı olacak ve ne kadar yürüyebileceğim
çevremdekilerde acele etmememi çünküyürüdüklerinde kesin dal gibi olacağımı söylüyorlar ama bilmiyorum artık ne oluruz ozaman
bugün bir pantolon giydim hemde 38 beden malesef çok dar durdu moralim bozuldu yine şu elma sirkesine başladım bugün birde platese malesef yetişemiyorum offfffffffffffffffffff

oyyy kızlar bugün istanbuldan misafirim geldi eşimin çok yakın ahpapları tamam çok iiler ama ben bitik durumdayım yemek çay bulaşık hadi gündüz yardımcım yapıyo ama akşam bana kaldı bide çocuklar diş çıkarıyo huysuzlar gram uyumadılar bugün bide onlarla uğraştım allahtan annem yanımda ama kadında ne kadar yetişcek yani uykusuzluktan yıkılıyorum umarım gece uyurlar:)))

ah canımmm,
uyumayan yavruların annelerine sabır diliyorum,kendim de dahil,,

benim de Halem hala ıkınıyor,morarıyor,şurup iyi gelmedi yaaa,
Sarem de gece yediklerini hortum gibi kustu,üstünü değiştirdim,büyük tuvaleti acaip acı kokuyor,hiç normal değil,ne acabaa,
ctesi doktora gidicez..

AMİNNN CANIM SAĞOL...allah allah neden böyle yaptı kuzuzlar anlamadım bencede en kısa zamanda bir dr götürmenin faydası var marycımm büyük bir ihtimalle halemin gazı var ve çok sıkıştırıyo bide nurse harveysi dene ben rahat ettim onunla...sareme gelince snaırım üşütmüş canım kakası acı kokuyo ve yeşilse biraz üşütmüştür korkmna bizimkilerde olmuştu olacak bunlar tatlım valla bugün gaz snacısı yarın üşütme öbürdün diş çıkarma daha sonra yürürme telaşı bu böyle sürüp gidecek allah sağlık versinde sanırım bize şöyle 3-4 sene oturma ve uyuma yok:))

bende ikiz bebek annesi olmayı çok istiyorum Rabbim gönlüme göre veriri inşallah opuyorumnanaktan

slm kızlar ben geldim sıkıntılı güner geçiriyorum
kendi ruhani sıkıntım
çarşamba günü çocukları doktora götürdüm
alişin yüzünde lekeler vardı kırmızı kırmızı
onu cildiyeye götürdüm ....yüzü koyun durduğu için
oradaki ter bezleri çok çalıştığından oluyormuş losyon verdi
sonra çocuk ,doktorumuza gittik..alişle ömer yine öksürmeye başlamıştı
neyse muaynede ..eski hastalığını devam ettiğini
ama ömerin ciğerlerinden hırlama geldiğini söyledi
ömere öksürük şurubu verdi....ali ile beraber ömer içsinler dedi
alişede,ömerede o gece şuruptan verdim.....
uyudular...11 de ömer yattı .....saat 2 ye kadar hep kalktı uyuttum
2 den sonra kendim sızmışım....bi uyandım...eşim ayağında
ömeri sallıyor...saat 2.30 yok çocuk uyumuyor ,mama yapmak için eşim
mutfağa gitti ....o arada nasıl ağlıyor ..nasıı ağlıyoo delirecez....
saat 2 den sabah 6 ya kadar hep ağladı
saat 6 da mama yedi ..ve uyudu bende oturma odasına gittim....9 kadar uyudum
tabi ,ömerde uyumu..alişde ...ama gece sinirimden hep ağladım başım çok ağrıyordu
9 da ömer ağlıyarak kalktı .....delireceğim çocuğa ne yapsam susmuyor...
annem aradı ağlıyorum ...annem atla bize gel dedi...
zaten yeni gelmişim sinriimi bozdular oradayken
hiç gitmezdim...tabi birinin sesini duysam ağlıyorum
sonra kayınvalidem aradı ....evdemisin geliyorum...evdeyim gel dedim...sabah 9 da aradı 1 geçerken geldi
sonra halam aradı ...bi önceki gün onunla gitmiştim ...doktora çocukları merak etmiş ....onada ağladım
sinirlerim larçç tabi....sakın ağlama ben gelecem dedi...
ömer susmuyor ve artık çocuk bana bakarken gözleri kayıyordu ....öyle korktumki bişey oluyor sandım
eşimi ,cepten aradım meşgul....hemen işyerini aradım sekereter ..tlfda patronu ile konuşuyor dedii.
benim sinirlerim bazuk olduğundan ağlıyorum kızda duydu bi panik ,bi panik,nasıl bağrıyo
neyse eşimle konuştum doktoru ara ne diyor bakalım dedi...
neyse o arada ömer uyudu...
kayınvalidem geldi..doktor....diişden olabilir dedi...bende damaklarda bişey yok dedim.
kusma ve ateş olmadığı için çokda panik olmadı....ilaçtan bahsetti..o yapmış olabilir vermeyin dedi.
eğer gecede olursa acile gidin idrar testi yapılsın dedi..neyse o gün kayınvalidem saat 4 kadar çocuklara baktı ben uyudum..ama ömer göğüsümde yatıyor yemeden ,içmeden ....4 de halam geldi çocukları besledi.bana sen uyu dedi...uyuttu ben...çocuklarda uyumuş..halam yemek yapmış.evi toplamış...çamaşırla uğraşmış......gecede kaynanam sağolsun çocuklar uyandıkca kalktı salladı
yaptığım mamayı yedirdi...bugünde ..çocukları verdim eline ben bütün evi sildim süpürdüm
.çocukların bebişklerinin yerini değiştiridm kanapeyi,beşiği çekince baya bi uğraştım ee arda çocukları besleme işide..oldu...kanepelerin altıda misafir yorganı ,çarşafı yastığı..düzgün konulmamış...o yüzden bütün neversimleri çıkardım...kendi nevresimlerimizide değiştirdim....yerlerde eski çarşaf atıyorum
onlarda herşey yıkanıyor hala....yıkandıkca kaynana bi kısmını astı ....çocuklara baktı...
allah razı olsun ...artık eşim seyhate gidince yanıma gelebilir test ettim böylelikle.....
annemde dk.başı aradı ......bugünde ali ile ömeri özledik diye ellikere aradılar gelmeyecem dedikce deli oldular....bende böyle kızlar.....bu arada kardeşim üniversiteye boş kontejanlara hak kazandı gitti ....
ama ailemin durumu olmadığı için baştan gitmemeye karar vermişti ..
aslında işi için çok iyi ....iki sene okuyup teknisyen olup ,daha fazla maaş alacaktı
çok üzülüyordu....patronu 1 milyar vermiş git demiş .kayıt ol...iş bulursun orada demiş az biz az ailen 2 sene oku demişler....oraya gider gitmez iş bulmuş ...aksamları üniv.olacak...
inş.hayırlısı olur hakkında inş.başarır..ilk ayrı kalışımız ....çok üzüldüm ...acaba askere nasıl yollayacaz ..pöffffffff.....

hee bugün eşim beni çok mutlu etti cep tlf bozuldu tlf gitti....eski bir cep vardı onu kullanıyordum
bugün elinde paketle geldi...bana tşf almış çok mutlu oldum yaa........

bebişim öle kolay çıkmıyoo iki aydır çekiyorum damaklar bemmbayazzzzzzz kusma ishal diş kaşıma boyut değiştirdi bizde ...çocuk bulduğunu kopracak gibi dalıyor ama tık yokk hymarry nin eşi dişçi o dedi erkekler geç çıkarırmış cnmm

gecmiş olsun canım en kötü günümüz böyle olsun şanslısın bak ne güzel annende kayınvalidende sana yardımiçin atlayıp gelebiliyorlar halanda yardımcı olmuş sağolsunlar inş. birdaha böyle huzursuz olmazlar

çok geçmiş olsun kızlarr,
Allah kolaylık versin..

oyyyy kızlarrrrrrrrrrr oğlumun dişi patladııııııııııııııııııııııııııı artık tek dişli oldu oğluşummmmama 1 aydır çektiğmi ben biliyorum mahfoldum gece gündüz hep ağladı huysuzlandı...
dırııımmm çok üzüldüm hayatım yaşadıklarına inan aynılarını bende yaşadım olacak bunlar allah çocuklarımıza sağlık versin...bana birisi bişey söylesin iyi veya kötü hemen ağlamaya başlıyorum sinirlerim öyle bozuk ki çocuk ağlıyp bende daha beter ağlıyorum oluyo işte biz ikiz çocuk büyütüyoruz kolay değil valla bazen sıyıracak gibi oluyorum bunu yaşayanlardan başka kimse anlayamaz ben sadece şunu diyorum....bize her kim olursa olsun yardımcı olan,eşimiz annemizz babamız kayınvalidemiz arkadaşımız allah hepinizden razı olsun allah başımızdan eksik etmesin benim anam 8 aydır benim yanımda evlerini kapatıp yanımıza geldiler napsın bide ben tek çocuğum allah onlardan ve eşimden razı olsun onlar olmasa işimiz çok zordu yani böle şekerler biz allahın sevgili kullarındanız şükredelim ama sinirlerimiz bozukkende anlayış görelim değilmi bu arada tatlım çok geçmiş olsun hepimizin allah yardımcısı olsun...

süperr yaaaa diş heee benimkiler neden patlatmadı ? HER belirti mevcut ayağı yakalasa çocuk ısırıyor ama senin oğluş maşallahh baya iyi ...ondan bence ..neyse hayırlı olsun diş buğdayı yap bebişim yaa süper oluyorrr...............

dediklerinde çok haklısın iki bebek kolay değil ama tek bebekte uykusuzluktan yakınanlara sinir oluyorum yaa ...bide bana tek çift ne fark eder diyolar...bu daha sinir bozucu ...annende yanında demekkk...oda süper ama tek olmanın avantajıı benim kardeş var ondan gelemiyor ama 40 gün hasatane 40 günde evde bekledi beni

sonra ben hep ona gittim eşimin seyhati yüzünden ama annemin evinde olmuyor bebeklerin düzeni sapıtıyor....neyse kış geldi artık annem kendi gelecek....

eeee günaydınnnn biliyorsunuz dün kaygana geldi......
alllahım kadın bunamış ....çenesi hiç durmuyor bana müge anlıdaki şeyleri anlatıp duruyor
en sonunda dedim ben çok dinlemek istesem açar dinlerim bana anlatma dedimmm.....
neyse dün öle geçti ....çocuklarla oynuyor vs..
aksam üzeri komşumun kızı geldi neti ortak kullanıyoruz net yokmuş ...bende dedim bende de yok
ayy acil bi işim vardı dedi....bende ne oldu dedim işten ayrılcam vs.dedi..
bende konuşuyorum...alllahım kadın sen kap tabureyi çocuk kucağında oturdu kapının ağzına
aaa dedim ne yapıyorsun oturuyorum ben şimdi içeri geçecem dedim ....sinir oldum yaa...
buu sabahda kalkmış çocuğu almış kucağına benim yatak odasında bak ali burda kim uyuyor kim uyuyor ...açtım gözümü sonra.....adım yatırdım alişi ömere mama yaptım....ben 9 9.30 kadar uyurum anne dedim kafam yerine gelmez yoksa dedim.......çıktı neyse çamaşır asmış çocukları oyalamış çayı demlemiş...bende kalktım kahvaltı hazıradım yedik...bugün sağlıklı beslenmeye çalışcam ve artı yürüyüş yapacam.....3 gün 3 gündür.......

ama yemek vs.yapmam lazım şimdi aliş uyanık ona kahvaltı verecemm

CANIM BENİM YA VALLA BENİM OĞLAN ERKEN ÇIKARDI DİŞİ BABASIDA 4 AYLIKKEN çıkartmış ama kök söktürdü bizze aynen tek çocukla yakınanlardan nefret ediyorum tek çocukla çift çocuğun farkını anlamaları için bir kaçgün bizimle yaşamaları lazım boşver onlar anlamaz zaten hiç sinirlerini bozma tatlım bu arada allahım yardımcın olsun demekki bütün kaynanalar aynı ahh ahh insanın kendi anası gibi olmuyo valla ama dediğin doğru düzen bozuldumu çok zor bizde de 1 haftadır istanbuldan maisafirler vardı çocukların düzeni allak bullak oldu her mık değişlerinde ben almıyorum onları zaten kucağa alışmadılar.ama onlar hep başındaydı çocukların sinirlerimiz bozoldu valla ailece artık söyledim lütfen müdahale etmeyin ben düzenlerini kurdum dedim onların sonradan ellemediler ama sinirler laçka oldu bi kere

bizim sorunumuzda geceyle gündüzü ayırt edememek bi eyr değiştirseler gece uyumuyolar bi yerine bişey yapmışsın gibi bağırıyolar çözemedim kucağa alınca susuyolar..

bizim sorunumuzda geceyle gündüzü ayırt edememek bi eyr değiştirseler gece uyumuyolar bi yerine bişey yapmışsın gibi bağırıyolar çözemedim kucağa alınca susuyolar..

ooooo her yeni doğan bebek aynı cnm yaa gece gündüz yarımı 3 aya kadar sürecek cnm hoşgeldin aramızaa

canım biz gece-gündüz üzerinde çalıştık,daha 20-25 günlüktüler,öğrendiler yavaş yavaş,gerçekten çok faydalı oldu,
bunu için gündüz kıyafetlerinden farklı olarak daha rahat ve gevşek gecelikler giydirerek işe başlıyorsun,
bu saatten sonra kesinlikle altlarını açmıyorsun,alt açınca uyuyan çocuk uyanıveriyor,sakın..
loş bir gece lambası açıyorsun,
gece uyandığı zaman içinde kesinlikle bebeeğinle göz göze gelmiyor,konuşmuyor,öpmüyorsun canım,
yani bebeğin uyanma maksadı sadece karnını doyurmak olmalı,,
ben gece emzirerek zaman kaybetmiyorum,çünkü mememde uyuyp kalıyor,vakit kaybediyor,ama karınlarını doyuramıyorlar,
bu yüzden gece sağdığım sütü biberonuyla hızlıca veriyor ve karınlarını doyuruyoruma.s

bunu yaklaşık 1 hafta 10 gün zor da olsa oturttuğunda çok rahat edersin canım

şimdi benimkiler sadece gözleri kapalı yarımşar saatte mamalarını yiyip yine derin uykuya devam ediyorlar maşallahh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…