Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

ablacığım bende karadenizliyim giresunluyuz severim hamsiyi ama ben buğlama yerim kızartma değil.....bebelerede buğlama verdim..ablam herşey yiyolar bişeycik olmadı çokkkkkkkkk şükürrrrrrrr

tırtıl sanada mrh hayırlı cumalar

canım sağolasın ya gercekten panikliyorum ben mama istemediklerinde benimkiler ciddi tokmuş sanırım gece 3e kadar uyudular gece 3 de tahıllı gece mamalarını hazırladım yediler uykuya devam ettiler 8,30 gibide ballı irmikliyi kaşıkla yedirdim kuzular şu an uykudalar

gördünmü cnm ben sana 3-4 saat dedim onlar 5 saat sonra kalkmışlar çocukdan çocuğa değişiyor bak benim ali 5.40 180 cc mama yedi 9 da 50 cc yedi
şimdi uyudu aç olsa asla uyumaz o kadar mama kesti onu kalkınca yumurta peynir pekmez verecem sonra meyve eskisi gibi sık yemiyolasr cnm

dırıımmmm bugün sen,n dedğini yaptım sofrada vereyim dedim kızişkoya toplu iğne kadardı valla olan mamayı kustu hertaraf battı valla sinirlerim bozuldu offfffffff napcammm

dırıımmmm bugün sen,n dedğini yaptım sofrada vereyim dedim kızişkoya toplu iğne kadardı valla olan mamayı kustu hertaraf battı valla sinirlerim bozuldu offfffffff napcammm

aaaaa cnm benim yaaa çok üzüldüm ne bilem bizim veletler 4 aylıkken çorba içmeye başlayınca
belki bizim yemekler cazip gelir diye düşündüm tuhhh çok üzüldüm yaaaaaaaaaaa

benim cevremde herkes öle yapıyor çocuklara ağzına tıkıyor ....

yaaa cnm bu kısçeni böyle besleyeceksin sen başka çağre yok demek onun istediği biçimdee

hıcbı bebek aynı degıldır.............hepsının yemesı ıçmesı farklıdır denemelerle alışılır kızlar..........acele etmeyın..............alışacaklar ınşşşşşşşş

bebişko canım benimkilerde yemiyor hiç üzülme bende çorba içmiyorlar diye nerdeyse bunalıma girdim desem yeridir neden yemiyorlar diye artık kabullendim ne yapalım bizimkiler hazır yemeye devam edecekler elbet bir gün yiyeceklerdir değilmi zorlamayalım diye düşünüyorum benimkilerde resmen öğüyorlar inanılır gibi değil
drım bu konuda çok şanslı

bende bugün kavanoz mamaların hepsini yedirmedim yarım yedirdim iyi oldu böylece mamalarını tam tükettiler sanırım mama yemeleri daha önemlidir diye düşünüyorum haklımıyım kızlar yoksa kavanozlardan bütün bütün bitiriyorlar ben versem bu defada mama tüketimiçok az oluyor

YOK TATLIM BENİM KISÇEDE VAR Bİ SORUN AMA ARTIK PES ETTİM SADECE MAMA İLE BESLİYCEM Bİ SÜRE DR ÖLE DEDİ ZORLAMAYLA OLMAZ DENEMEYLE OLACAK DEDİ EHH NAPALIM BEKLİYCEK TATLIŞKOM AMA SENİN KUZULARA NAZAR DEĞMESİN İNŞALLAH

HAKLISIN ABLACIM AMA İNSAN İSTİYOKİ BÖLE HAPIR GÜBÜR YESİNLE AMA DEDĞİN DOĞRU HİÇ BİR BEBEK BİR DEĞİL...

evet bebişim haklısın ben artık sadece mama vericem dr bunun daha ii olacağını söledi çünkü bütün herşeyi ordan alıyolarmış 7.aya kadar yemeseler bile olur dedi hazır yiyeceklerine mama yesinler dedi..sakın zorlama iyice inatlaşır dedi napalım bekliycez dah çok küçükler düşünsene düzeltilmiş yaşlarıyla daha 4 aylıklar....

evet comebaby sende mama ya ağırlık ver sonuçta kavanozdakiler çok doyuyurucu değil ama mamada herşey var daha bunlar meme çocuğu napalım en azından bir süre daha:hulya:

bebışko anlıyorum senı bende oğlumda cok cektım herkesın bebısı yerdı tas bılem versen yer derler ya öle benımkı zar zor ıkı lokma .........bıraz zorlasam kusardı heryerı ...........cok zor yemeyen cocuk mecburen alışıyosun cok yıpranıyo anne...........aaa bakamıyosun dıyenler artar etrafında........ver bak ben nasıl yedırırım dıyenler................sen boşver yedıklerını anlıcan zamanla ..........saglıklı ols ınş..........asla baska bebekle kıyaslama.................tadını cıkar herseye ragmennnnnnnnnnnn

çok sağol ablam ya içime su serptin allahım seni bebişlerine kavuştursun sağ salim inşallahhhhh...napalım bizde böle idare edicez dedüğün gibi sağlıklı olsunlarda..

yazdıklarınızı okuyup bilgi ediniyim diye geldim kızlar ama hala fırsat bulamadım. vakit yetmiyor bana gece kafayı yemiştim artık çok uzaklara kaçıp gitmeyi bile düşünmüştüm :kedi: tek başıma bakmaya başladım bebişlerime annem gitti. huysuzluk yapıyorlar durmadan bacaklarını toıplayıp acılı acılı ağlıyorlar gazlarımı var karınlarımı ağrıyor çözemedim. dr ye götürmedim daha hiç malum enfeksiyon riskinden korkuyoruz. sadece sütümle beslemeye çalışıyordum belkide doymuyorlardır diye düşündüm akşam gaz giderici mama yedirdim ilk etapta daha mızmızlandılar sonrasında allaha şükür gece 2 saatte bir uyandılar (bu bize çok geldi nasıl sevindim anlatamam hergün saatte ikisi birden uyanırdı) şimdi de bende gaz varda bebekleremi geçiyor diye bakmaya geldim nete. yediklerim sütüme geçiyomudur diye. birde kızlar sadece anne sütüyle besleyen varmı ilk aylarda bebeklerini ben öyle yapmayı çok istemiştim ama sanırım olmuycak doyuramıyorum gibi 25 günlük olduk bugün.

birde iş yapamıyorum çamaşırlarını dürüp yerleştirmeye bile fırsatım olmuyor kendimde okadar halsizimki sürekli yorgunum üfleseler yere düşecek gibiyim. geçermi yoksa hep böylemi gidecek

sadece soru sormaya gelmiş bu kız diyosunuz dayağı hakettim kaydirigubbakcemile

pamuğum hoşgeldin öncelikle gelelim sorularına
cnm benim anlattığın şekil bebeklerde gaz olduğunu gösteriyor
gaz giderici mama yerine gaz ilacı kullanmalısın
ki sadece anne sütü alıyorsa yüzde 90 gaz sen kendini üşütsen bile bebeklere
gaz olarak dönüyor cnm bu ....babuline gaz ilacı kullandım ben çok faydasını gördüm
tamamen bitkisel bir ilaç ...hiç korkma demişti doktor 4 aya kadar günde 4 tatlı kaşığı ver demişti..ki hymarry de tavsiye ettim oda dotkora sordu verdi kızlarına....
senin bebeişlerin kilosu normal bebekle aynı olduğundan rahatlıkla başlayabilirsin...

sonra iki bebeğe sütün yetmeye bilir cnm bu çok normal içinde herhangi bir vicadan muhasebesi olmasın....hemen hemen bütün ikiz annesi mama takviyeli gidiyor...
ben bebelac kullanıyorum çok da memnunun ...yani rahatlıkla verebilirsin

bebeklerin iki saat uyumuş diyorsun cnm benim uyku sıkıntısı beslendikden sonra gazı olduğu içindir ....aslında 3 saatte bir 60 cc daha fazlası ile beslersen 3 saat uyurlar ...ama gazı varsa asla uyumazlar...

ve sana gelince yorgun hissetmen çok normal benim kansızlığım vardı doğum sonrası ben bebeklerimin ağlamasını bile duymuyordum cnm düşün....doğum sonrası ferro sanol demir ilacı veriliyor cnm içinde demir b12 ve folikasit var onu kullanmanı öneririm cnm bana cerrahpaşa çıkarken verdi kansızlığım bile gitti........

ev işine gelince yapamaman çok normal cnm çünki bebekler durmuyor ve yanında kimse yok annen erken gitmiş biraz .....sen biran önce bir gaz ialcı al bebekelrinde sende rahat et

başka sıkıntın oldumu gel yaz herkes sana yardımcı olcaktır cnm benimm

Son düzenleme:
bebişkon haklsın cnm zorlama kızını yediklerinden ver zaten banada çok ters bi durum çocuk yemiyorsa zorlamayacaksın ....ben alişle ömerin beslneme saatlerine bakmıyorum artık çorba koyuyorum bir iki kaşık yiyolar dimi daha yemiyorsa zorlama yok kaldırıyorum annem kızıyor olmaz böyle diye yemek istemiyor çocuk 1 saat sonra mama veriyoruö ve dediğim gbii ben sofraya alıyorum çocukları her yediğimden veriyorum dün misket köftli yemek yaptı annem köfte ve patates verdik vediler...mercimek çorbası içirdim ...benim çocuklarım benim yediğimden yiyor

senin kızında mama ...herşeyin vakti var dmek sıkma kendini bende yemeyen bir çocukmuşum
annem parklarda elinde tabak dolaşırmış.......

comebaby cnm sebde yazmışsın ya yediremedim maşallah kısçeler yiyor cnm zorlama sistematik olmak içinde zorlama kendini rahat ol bencee

hee bebişko mesela kınına mamasının içine peynir vs. atabilirsin biberonla içsin

sonra pekmez seviyorsa pekmez ver böyle böyle başlayacak kuzun demek ve pekmeze ceviz katabilirsen çok iyi olur yani yedirebilirsen....

cevizin çok faydası varr

haklısın dırımım zorlamıcam yemezse yemesin valla verem oldum 3 haftadır oyyyy nerelere gidem bilmiyom:))))

evet cnm üzülme bence her bebek yediği kadar benim alişle ömerin arasında 1 kilo vark vardı şimdi kapandı bence ikizler birbirlerini bekliyolar ömerin birden yediğini aliş yemezdiii

dirimim çok saol canım tavsiyelerine uyucam. hemen babuline yi aldırıcam. ferro sanolumda vardı zaten kullanmaya başlayım iyi oldu söylediğin.

annem bebekler durmadıkça hastalandı kaçtı gitti bi nevi :) bide zaten bişey yapamadığını düşünüyordu yine ben kendim yapıyordum bi çok şeyi o yüzdende gitmek istedi bende zorla tutmayım dedim hem bir an önce alışıyım istedim hemde lohusalık psikolojisi allak bullak etti kırıldım çok her yere her şeye yetişmeye çalıştım harap ve bitap düştüm sonunda. hep şehir dışından misafirler geldi bende duramadım kalktım sonundada çöktüm inşallah toparlıycam.. şimdi diyorumki sende aynı sıkıntıları atlatmışsındır ama şimdi rahatsın inşallah bigün bende rahata ericem a.s.

cnm aynı sıkıntıları yaşadım,
annem daha bebekler için gel demeden ne zaman dönücem eve diye soruyro,bakıyor,
ben de lohusalıkta çok kırıldım,
annen sizde kalmaya devam etseydi daha da kırılabilirdin boşver,
inan ben de 3.30 dan beri halenin kabızlığından ayaktayı9m,acil yatıcam,telde konuşalım canım en iyisi..

canım benim ya bende ilk başta sadece bende sorun var her şeyi abartıyomuyum yada her şeyimde neden böyle sorun oluyor diye çok dert edip ağladım. düşünsene bebekelrim yanımdaydı sağlıklıydı çok şükür ve 3. günümde ben hıçkırıklarla ağlıyordum niye böyle oluyor diye. dün bi baktım herkes genelde aynı şeyleri yaşamış. daha önceden görmüş olsaymışım bu kadar üzmezmişm kendimi.. hamileyken hiç düşünmemiştim bile böyle şeyleri neyse vardır bi hayır dimi.. biraz alıngan oluyoruz haliyle e birazda çevredekiler işte :) ama çok şükür atlattık Allahım daha beter sorunlarla karşılaştırmasın..

biliyomusun bi sorunla karşılaşınca aklıma ilk sen geliyosun telefona gidiyo elim sonra diyorum yok yoığundur şimdi sonra bu durumda ne söyleceğin geliyor aklıma :) mesela dün akşam mehmet eminim aynı hale gibi kabızlık sorunu çekti yırtındı ağmaktan yapamayınca hemen aklıma hale geldi hymarryim ne yapmıştıki diye .. poposuna masaj yaptı babası sırtını ovdu rahatladı çok şükür.. geçecek inşallah böyle böyle büyütcez ..

canım meleğim benim :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…