Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Merhaba 1 denemede 3 adte transfer edildi ama malesef tutmadı alman hastanesinde yapılmıştı 2 ay sonra geride 5 adet dondurulmuş embriyomuz vardı bunlarda 1 tanesi 7 hücreli 2 si 5 hücreliydi diğer ikisi kullanılmadı

3 adet transfer yapıldı hiç umudumuz yoktu fakat bu sefer bir değişik metod izledi eşim yönetim ile görüşüp transferden sonra beni transfer yapılan yerde 1 saat bekletti
çünki ilk transferde asansörle yukarı kata çıkartırken hasta bakıcı sedyeyi sarsmıştı eşim bu sefer burada yatacak dedi aradan 15 gün geçti ne benim ne ailemin neden eşimin umudu 0 dı kan testi yaptırdım sabah saat 9 gibi kan verdim ve 2 saat sonra çıkan beta hcg değeri 484.1 di çok mutluyuz 4 aralıkta ilk ultrasonumuz var çoğul gebelikmi değilmi bilmiyorum yanlız şu an endişemiz 3 ününde tutmuş olması çünki doktor eğer 3 de tuttuysa birini sonlandıracağız demişti.bütün ev işlerini eşim yapıyor bana birşey yaptırmıyor harç borç ağlayarak geçen günlerin ardından şimdi çok sevinçliyiz.ilk ultrasona kadar progesteron iğne 3 ampül kullanıyorum takviye olarak folic asit ve vitaminler

bu akşam sol kasığımda hafif bir ağrı vardı endişe ettim nedir bilmiyorum inşallah bebeğim yada bebeklerim büyüyordur

çıkan sonuç hakkında sizin düşünceleriniz nedir ?

bu arada eğer buda tutmasaydı ailem yine ayırmak için baskı kuracaktı biliyorum.eşim azosper hastasıydı.

benim tavsiyem önce inançlı olmanız daha sonrada transferden sonra hareket etmemeniz yönünde

nesime cnm öncelike hayırlı olsun büyük olasılıkla çoğul cnm ama 3 ü tuttumu bilmem

burada o şekilde sonlandırılan gebelikler var....şimdi bol dinlen benimde eşim yapmıştı her işimi gebelik basından beri...

hayırlı olsun

büyük ihtimalle çoğul,hatta bence üçüz canım,
burda üçüz gebeliklerini devam ettiren arkadaşlar da oldu,sonlandıranlar da,
o ileriki zamanda düşünülecek bir durum,

ayrıca kusura bakma ama aileni kınıyorum,
aynı durum senin de başında olabilirdi değilmi,yani sorun eşinden değilde senden kaynaklanıyor da olabilirdi,
Allah selamet versin,ne diyeyim..
Gönlündeki ne ise o olsun inşallah..

benim ikizlerim var şuan annemlerin yanındayım,görev nedeni ile diyarbakırda yaşıyoruz evim orda bebeklerim 4 aylık oldular çok gazları oldu şimdi ara ara yine var.2,5 aydır annemin yanında ailemle bakıyoruz çoçuklara yalnız çok sıkıldım eşimden ayrı olunca yıpranıyorsun evime dönmek istiyorum biletlerimizi bile aldık ama çok korkuyorum tek bakabilecek miyim diye.eşim yardımcı olacak tabii ama gündüz işte 4-5 günde birde nöbetleri var.pitos tek bakıyorsun canım tebrikler.bakarım gibi geliyo ama bakalım.kendi düzenlerine geçsinler çekirdek aile olarak devam etmek babasıyla zaman geçirsinler diyorum.gidemezsem ta nisana kadar kalmam gerekli şuan edirnedeyim çünkisizlerden fikir istiyorumm

cnm 8 aylık bebeklerim 38 günlükken tek bakmaya basladım
ve bakılıyorr cnm merak etmeeeeeeee başka bakan arkadaşlarımda var bakan cnm

canım bende çok korkmuştum benimkileri ben ilk 3 ay tek baktım yani en zor dönemlerinde sonra zaman zaman annem gelip kalıyor ama inan tek bakılıyor ve daha iyi bile bakılıyor diyebilirim kendi düzenini kendin oturtuyorsun hiç korkma derim heleki eşin yardımcı olacaksa süper benim eşim hiç yardımcı olmuyor ama ben tek bakabiliyorum

kıslar bişey sorucam. ikiz arabası olarak ne kullanıyosunuz. hangi modeli tavsiye ediyorsunuz. ben bu konuda çok kararsızım. hatta diyorum ayrı ayrı mı alsam yani tek kişilik iki ayrı bebek arabası şeklinde. napıyım sizce?

teşekkür ederim kızlar,sanırım evime gidicem 6 aralıka bilet almıştık zaten ailem beni biraz engelliyor bakamazsın diye ağladıkları zaman ikisi birden.ikisi birden ağladığında açıkçası bende korkuyorum rahata alıştık hem bebekler hem ben.bazen sanki işe yaramıyomuşum gibi geliyor.ağladıklarında hemen kucak.gazlarıda vardı ağlayınca hemen kucağa ev kalabalık.ablam yiğen annem sağolsunlar çok yardımcı oldular ama babada sorumluluk alsın artık şimdi gitmezsek nisanda 8 aylık olacaklar.8 aylık çocuklar babalarını yeni yeni alışacaklar.6 aralıkta 4 ay 1 haftalık olacaklar.1 haftada eşim daha izinli olacak evimizde birlikte bakacağız sonra işe başlayacak nöbetlerinde ALLAH yardım edecek inşallah.geçen sene bu zamanlar tedaviye başlamıştık ne zor zamanlar geçirdik ALLAH hep yanımızda oldu.

herkese merhaba siteye çok sık giremiyorum ama bundan sonra sanırım daha sık giricem çünkü bilgilerinize ve arkadaşlığınıza ihtiyacım var.9 ağustosta ikiz kızlarımı 33 haftalıkken dünyaya getirdim.bu ilk 20 gün anneler teyzeler birlikte baktık sonra ben eşimin yardımlarını da alarak tek başıma bakmaya başladım bugüne kadar da getirdim ama bir haftadır kızlar çok huysuz doğru düzgün uyumuyorlar özellikle biri sürekli ağlıyor sağlık açısından bi sorunu olduğunu da zannetmiyorum napıcam bilmiyorum.pirinçl mamalara başlamıştım günde bi kere veriyorum biberonla doymuyo olabilirler mi resmen psikolojim bozuldu arkadaşlar

canım 15 günlükken kendi annemlerden evime geçtim,
eşim evimizde klaıyor,arada bir bizi görüp gidiyordu,
bebek gibi ağlıyordum arkasından,
sonra 15.gün ha bismillah deyip kurdum evimdeki düzenimiopuyorumnanaktan,
iyiki de gelmişim,
Allah yardım ediyor canımkaydirigubbakcemile5

bence doymuyor canım,
benim kızlarım da biraz eksik kalsa basıyorlar yaygarayı,dersinki içi sökülüyor,
verince ağızlarına hınk diye ssuyorlar,
iyice doyurmak şart canım çünkü bebeklerin bir saatlik açıkları biizm bir günlkük açlığımıza denk bir his verirmiş
sık sık ağladıkça besle,3 saat 5 saat bekleme,hesaplama,istemediklerinde itiyorlar zaten..
Allah yardımcın olsun

teşekkür ederim Hymarry Allah hepimizin yardımcısı olsuuunn:Saruboceq: seninkilerin uyku düzeni nasıl canım kendi kendilerine uyuyabiliyorlar mı?

teşekkür ederim Hymarry Allah hepimizin yardımcısı olsuuunn:Saruboceq: seninkilerin uyku düzeni nasıl canım kendi kendilerine uyuyabiliyorlar mı?

canım henüz 20 günlükken gece uykusuna alıştırma üzerinde çalıştım,15-20 güne kadar 3 saatlik uykuları oturmuştu hamdolsun,
şimdi akşam 9da uyuyup gece 3 te kalkıyorlar deli gibi aç tabi :),
sonra 2 şer saatlik uykularla güneş doğana kadar uyuyorlar..

Uzun süredir tek bakıyorum bebeklerime..valla böylesi daha güzel..Kalabalıkta düzen şaşıyor huzursuzlanıyorlar..Gündüzleri de geceleri de düzenimi oturtmuş durumdayım..yavrularımda maşallah bu düzene alıştılar..gündüzleri aralıklarla uyanıyorlar şekerleme misali..kas gelişimi için müzikle gerek müziksiz hareket yaptıryorum..geceleri neredeyse sabaha kadar mışıl mışıl uyuyorlar..zaten açlıkla uyanıyorlar..şu an anne sütü ve mama devam..ancak sütüm azaldı gibi..uzun süredir sağıyordum..4 aylık olduk..ve artık doymuyorlar..sürekli mama hazırlar vaziyetteyim..dr.6 aylık ek gıdaya geçeriz dedi..bakalım bir sonraki kontrolde durumu anlatıcam..yalnız ek gıda konusunda netteki bilgiler dışında tecrübesizim..nerden nasıl başlıycam bilemiyorummm..

Yaklaşık 4 ay oldu ve ben henüz adet olmadım..geçen hafta ufak bi kanama oldu ve geçti..Neden hala gelmedi anlamadım..

Bu arada siz bebeklerinize kaç ay süt verdiniz...kaçıncı ayda ek gıdaya başladınız...

cnm sütün varsa hemen adet olmaya bilirsin bu normal ama o kanama nedir bilmiyorum
bi doktora görün
ben pko olmama rağmen 40 dan hemen sonra adet oldum

ben bebeklerime mama takviyeli 2 ay olmamıştır anne sütü verdim

ben 4 ayda sadece mama ile beslendiğimiz için 4.ayımızda geçtik

dırımımmm nasılsın ve diğer kızlarr hepinize selamlarr sitede sorun vardı giremiyodum bende dırım gibi 2 ay mama takviyeli emzirebildim sonra mamayla işte 4 aylıkken ek gıdalara yavaş yavaş başladık bence sende ufak ufak başla tatlım

kızlar bugün gidecektik ama biraz daha kalmaya karar verdik cesaret edemedim.dün aşı vurdrurduk çok huysuzlar.cesaretlendirmeniz için teşekkürler.eşimde annemlerde 6 aylık olsunlar diyolar bakalım.şimdilik edirnedeyimm.ek gıdaya başlayacam artık haftaya.4,5 ay olacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…