Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

selam kızlar. nasılsınız bakalım.
kızlar yaa Kızım İpek biberon mamsını artık zar zor yiyor. biberonu dili ile ittiriyor azcık içiyor bırakıyor . bas bas bağırıyor sinirleniyor. ne oldu bu kıza anlamıyorum. güzel güzel içen kız artık içmiyor.
doktorumuz iştahsız bebek maması verdi denedik ondada aynısını yapıyor.
sulu mamayı kaşıkla yediriyorum bende o kadar zor oluyorki.Ek gıdalara başkadık artık yavaştan.
bu böyle devam aderse kaşık mamasına geçicem derhal. ama biberon mamasıda alması gerekiyor değilmi aynı zamanda. yardımlarınızı bekliyorum .

açelyacığım ben bebelacı arayıp sormuştum bana en az 500 ml devam sütü günde içmeleri gerekli anne sütü almıyorlarsa demişlerdi oda benim kızların içimine göre 3 öğün falan ediyor canım tabi bu 6.ay için gecerli

dün akşammız kabus gibiydi ark. ben kızlara yoğurdu hiç tek vermemiştim yani meyva püresi ile karıştırıp öğle öncesi ara öğün yaptırıyordum dün ise öğleden önce ara öğün olamadı gec yedikleri için bende onu akşam üstü yedirdim kızlar herzamanki gibi saat 18 gibi yattılar yarım saat sonra çığlık çığlığa uyandılar kucağımıza aldık acayip ikisindende gaz sonra tabi uykudan uyandırıldıkları için yine ağlamalar bensu neyse uyudu nilsuyu zorla sallaya sallaya uyuttum yarım saat sonra yine ağlamayla uyandı yine kucağıma alır almaz gag diye acayip bir gaz karnına elma yağı sürdüm damlalarından verdim karnı taş gibiydi dün ayrıca tatasınıda yapmamıştı neyse aşağıya indirdim arabasına koydum 1 saatlik ev turu sonucu susdu ve uyuya kaldı buradan çıkardığım sonuc benim yoğurdun gaz yapmış olması doğrumu düşünüyorum sizce birde ayrıca dün sek vermiştim yoğurdu

gelelim bugüne sabah gec kalktılar 9 gibi kahvaltı olarak açılış yapayım dedim bebelacın hazır peynirli pekmezli kahvaltılığından yedirdim severek yediler öğleyinde çorba yemiyorlardıya bugün şöyle yaptım yine hazırlardan sebze püresini öyle kaşık kaşık vermedim biberona yarısını koydum üzerine 3 kaşık devam sütü ve biraz zeytinyağı ve su ilave ederek çalkaladım onu içirdim sizce çorba niyetine böyle yapsam olurmu epey tükettiler sorunsuz olarak birde şunu soracağım sebze püresi yedirsem sadece çorba içmeseler aynı şey olurmu birkaç pakette elimde bebelacın ballı irmiklisi var sabahları onu versem yada içine ilave birşeyler koyabilirmiyim nasıl olur onları yedirsem sizce

dırmkızı teşekürler ticır için ellerine sağlık

Canım bazı bünyelerde sütteki laktoza karşı tepki gelişiyor,hazmı zor oluyor ve bol gaza sebep oluyor..Dr una bir sor istersen...Benim eşimde de bebekliğinden beri varmış bu durum..Laktozsuz sütler tüketmeye çalışırız bu yüzden...

canım benim ne haber hiç karşılaşamıyoruz inş. rahat bir hamilelik gecirirsin
ben sütten yapmıyorum yoğurduda devam sütünden yapıyorum tek aklıma gelen yoğurdu yatmadan önce yedirmiş olmamm geliyor daha önce hiç sek yoğurt yedirmedim ben hep meyva püresine karıştırıp vermiştim sanırım o etkili oldu allaha şükür bugün iyiler tatalarda yapıldı rahatlar mışıl mışıl uyuyorlar

bende sen deyince aptamili aradım sordum şimdi.
banada 500cc yeterli dedi ek gıda alıyorsa.hatta ben bir öğün sütlü pirinç yediriyorum dedim o dahil toplam 500 cc yeterli dedi.
anca zaten 500-600 cc yediriyorum.
bakalım bu ayki kilosundan anlayacağız yetip yetmediğini.

bebelacda bana devam sütünün en az 500ml olması gerektiğini diğer tahıllılardan bir öğün yemelerinin yeterli olacağını söylediler bende devam sütüne ağırlık veriyorum yine

Canım iylik ne olsun...günde bir kaç kez uyuyorum...2 aylık olduk şimdlik..

benim kuzular yine kahvaltıya kalktılar . hergün kahvaltı sofrasını aynı saatte istiyorlar vede pusetlerine oturup kahvaltının başına geçiyorlar. sırf onların bu heyecanını mutluluğunu paylaşmak için yere koyuyorum kahvaltı sofrasını. 50 günlükler ama herşeyden yemek istiyorlar. aslında henüz erken vermek için ama mecbur bırakıyorlar. domates , reçel, pekmez, yumurta .. yalanıp duruyorlar şimdide içerde beni bekliyorlr kahvaltıyı getiriyim diye 15 dk kaldı sabırla bekliyorlar hadi bakalım :)

doğum yapmış anneler...... 26 haftayı bitirdik şükür..inşallah 36 yıda görürüz..ama her ihtaimlide düşünerek ben bugün çamaşırlarımızı yıkadım... ve yavaş yavaş çantamızı hazırlamaya başlayayım diye düşünüyorum...erken mi bilmiyorum ama... korkmuyorumda değil... dırımcım hastanede geçirmiş son zamanlarını..... yıkamaya hazırlanmaya vaktim kalmazsa üzülürüm..kendim hazırlamak istedim.... şimdi size sorum hastanede doğumda yada sonra şnuda almamışım tüh dediğiniz bişey oldumu..... çantama neler koyayım..... mesela ben hemşirelere verilmek üzere prematüre takımları hazırlayacağım.. yanımızada yedek takımları alacağım... bezler...ince ve kalın battaniyeler... biberonlar..kendim için uzun gecelik ve pijama takımı benim içinde bezler kolonyalar v.s.... peki sizinde şu muhakkak olsun dediğiniz bişey varmı... aslında çömez değilim ikinci doğumum ama 6 sene oldu..unutmuşum valla

Kayracım ne mutlu ..inşallah daha ilerki haftaları da görürsün sağlıkla..

Biliyorsun acil olmuştu benim doğumum..çantam hazırdı ancak herşey paldır küldür gerçekleşti..ne olduğumu şaşırdım..

çantanın bi köşesine yine diş fırçanı ..bi iki kozmetik..foto mak..de koymayı unutma..

iç çamaşırı çok lazım oluyor..gecelik hatta üzerine bi de sabahlık daha rahat..orkid de al yanına..

Bebeklerim için hastane kendi tulumlarını giydirdi..onlar için bişey lazım olmadı malum..o konuda pek bilgim yok..

Hayal ettiğin gibi bi doğum olur inşallah..

inşş canım 36 ları görürsun yaa ben heyecanlandım gördüğüm kadaryla eksik yok gibi

sağlıkla gelsinler ...

kayracım benimde acil olmuitu ve çantam hazır sanıyordum. çantanın köşesine kızlarında dediği gibi diş fırçası deodorant makyaj malzemesi şimdiden at. çünkü son anda aklına gelmiyor ve ordakendini iyi hssetmen için lazım oluyor. bide byük bedn iç çamaşırı koymayı unutma. valla benim kıoyduum çamaşırlar bana olmadı. annem hep çamaşırı toptan alır. anneanneme aldığı iç çamaşırları getirmişti. nenemin donlarını giydim yani:))) pet alt bezi gibi şeyleri hastaneden verdiler. biberonluk işim olmadı ama mamayı biberonu falnda ordan veriyolardı hatta bebişlerin altlarını iki saatte bir gelip alıp değiştiriyolardı. ben bunların hiç birini yaşayamadım ama yan odalarımdan aldığım izlenim buç canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…