Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

bugün keyifsizim mutsuzum............

hayırdır?kim üzdü seni kıyamam
mutsuz ve keyifsizim demen için önce senden kötü durumdaki insanlara bakmalısın sonra tekrar düşün belki fikrin değişir
seni seven bir kocan var,dünya güzeli iki oğlun var çoğunun isteyip sahip olamadığı daha nelerin var şimdi hala mutsuzmusun?

merhaba arkadaşlar biz de aşılarımızı olduk gelişimleri iyi prematüre değil artık normak bebeklere yetişmiş gelişimleri dediler oğlum hemen sünnet olmalıymış çarşamba günü sünnet olacak kızımız sağ ayağı tam basmıyordu biraz daha bekleyelim güçlenir dedi doktor oğlum 9.900 kg mamayı çok az ver ek besine yoğunlaş muhallebi verme dei kilo almasın dedi oğlumun başı fazla büyüyordu maşallah bu ay 1 cm büyümüş normale döndü çok mutluyum çok üzülüyordum her hafta baktırıyorduk mr bile çektirdik hidrosefaliden şüpheleniyordu doktorlar allahım çok şükür iyileşti oğlum allah tüm bebeklerimize sağlık ömür versin bircecim seni hep takip ediyorum sabrının sonu selamet oğluşlarına hep dua ediyorum aklıma geldikçe tüm bebeklerle beraber
bir de arkadaşlar oğlumun sünneti için önerebileceğiniz birşey var mı aç mı gidicez aneztezi verilecek ya dırımcım 3,5 saatte çıktı demişsin sadece sünnet mi oldu oğluş neden 3.5 saat sürdü
cananım kocana kavuşmuşsun gözün aydın yavruların iyiydir inşallah denizliye bekliyorum hasret giderelim yıllar oldu görüşmeyeli iyi yürekli canım arkadaşım benim
dırımcım umarım evin hayırlısıyla satılır da yüzün güler allah gönlüne göre veriir inşallah

esengülüm hoşgeldin canım aramıza.
Kirpicim benim kuzular iki haftalıkkın başladılar kusmaya hala devam ediyorlar.ilk zamanlar iclali burnundan bile geliyordu kusmuğu.şimdi çok şokür azaldı ama tamamen bitmedi.4. Aydan sonra biter diyorlar bakalım hayırlısı.inş.sizinki bukadar uzun sürmez.

herkese hayırlı sağlıklı haftalar diliyorum hanımlar....

Nasılsınız.........

Yağızda kusuyor kızlar malesef hemde doğduğu günden beri,ilk zamanlar yağızından burnundan geliyordu kusunca,şimdi çok şükür daha iyi.

Biz dr.tavsiyesiyle şimdi daha iyiyiz kusma konusunda.Doyurduktan sonra yastığa yatırıyorum,bir yarım saat hiç kaldırmıyorum gazınıda sonra çıkartıyorum böyle yapınca eskisi kadar çok kusmuyor.

DR.dediki eğer bebek kusuyorsa ama kilo alıyorsa gelişimide iyise endişe etmeye gerek yok 6 ay beklemek lazım.

Ama kilo alımıda iyi değilse gelişimde sıkıntı varsa bunu araştırmak lazım dedi.

Şimdi çıkmam lazım kızlar,eşim geliyor anneme gidicem havada güzel,malum değerlendirmek lazım kış gelmeden.

hepinizi öptüüüüm.

herkese merhaba bugün çok yorucu bi gündü çocukların rsv aşıları oldu ona rapor aldık aşı hazırlanması gerekiyomuş onu bekledik ancak işimiz bitti iiki rapor alınıyo yoksa 1 milyarmış kutusu aşının ve 6 ay boyunca her ay yapılması gerekiyomuş birce sende yaptıracaktın erenzeynoyla beraber mutlaka rapor çıkarttın 12 milyar çok para...
sünnet konusundada dediğim gibi bende ilk başta hemen yapılması taraftarıydım yeni sünnet olup gelmiş yeni doğan gördüm gözüm korktu açıkcası belki o çocuğun ki zor olmuşda olabilir çocuğu baya bi aç bıraktılar birde anesteziden dolayı çocuk açlıkdan perişan olmuştu

slm ben geldim...iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

birice cnm hayatta herkesinn kendine göre ama çok ama az sıkıntısı var derdi var
rabbimde herkese kaldıracağı kadar sıkıntı verir eminim
bende böyleyim ... genelde neşeli sevecen mutlu bir tipim...ama bazen dönem dönem bunalıyorum.... işte ....bu dönemlerde mutsuz oluyorum.....

arkadaşlar 5 haftalık hamileyim bugün doktora gittim ve ikiz olabiliceğini söyledi..kesenin altında bir çıkıntı var ..ama önümüzdeki ay belli olcakmış..sülalede hiç yok ikiz ve doğal yolla hamile kaldım..sizce ikizmidir?sizler tecrübelisiniz...danısayım dedim...ay çok şaşkınım valla su andakaydirigubbakcemile3

a ilcin cnm benim oğlum ameliyat oldu 2,5 saat ondan kaldı...
ikiside hastanede oldu...birini çocuk cerrahisi birinide ürolog yaptı...

canım çınar genel anesteziyle oldu..her zaman lokal olmuyor..
ama herşeye rağmen ne kadar erken o kadar iyi diyorum hep..
canım çınar da aynen öyleydi..tazyikle yapardı kakayı ki bunun nedeni malesef gaz ve bol bol çiş yapardı..kaka ve bolca çiş yapması aslında çok iyi bişey ama gaza dikkat et seninle alakalı olabilir tabiki..ama ben primayı şiddetle önerir değiştirmemeni tavsiye edrim belki 3-6 kiloyu denesen daha iyi olur..
amaaaa kusma işini ciddiye almanı öneririm lakin ben durumdan çok dertliyim..çınarımda minik kuzucumda reflü var ve hemen hemen her öğün kusuyor malesef onun bu durumu beni çok hırpalıyor..şimdiye kadar kilo alımımız çok iyi ama şimdiden sonra nolur bilemem çünkü oldukça arttı kusmalar..
doktorum şöyle demişti bana : overfeeding (aşırı beslenme) = reflü = kusma ve malesef bizde durum bu..bir takibe al bakalım..
kızlar birşey sorocağım..bebeklere hergün mü çorba yapmam gerekiyor yoksa ısıtıp versem zararı olur mu?bu güne kadar her gün yaptım ama fazla mı yapıyorum ne yarısı çöpe gidiyor(
ben uzun bir zaman hergün yaptım kalanını sulandırıp tuzlayp nane vs ekleyip kendim yedim..şimdilerde gün aşırı yapıyorum..bi çorbayı 2 gün yedikleri çok oluyor yani..
selam kızlar...bende yeni ikiz annesiyim:)25 günlük ikiz oğullarım var...
hoşgeldin canım Allah bağışlasın..tek yumurta mı çift mi..tedavi mi doğal mı..vakitli mi geldiler..anlat kendini hikayeni ve güzeller güzeli oğluşlarını bakalım..
yine de bile iyi canım..ben acıbademe 3650 verdim doğuma sünnete de 750 lira verdim 1 Ekimde..
hayırlısıyla gelsinler bakalım..güzel haberlerini bekliyoruz..
yapma kuzuuuumm..noldu?kimler üzdü bakıyım seniiii?
maşallah canım tosuncuk olmuş..ama dikkat et yine de derim..
sünnete gelince..biz 8:30 da hastanede olacaktık sünnet 9daydı..doktor3,5-4 saat evvel en son beslensin demişti..saat tam 5e yedirdim kuzumu ama ben sütlü pirinçli muhallebi verdim 180 cc..gün içinde de sıkı besledim..gece beslenmemiz neredeyse kalktı gece de 12 de 180cc milumil 2 vermiştim ve açlıkla ilgili sıkıntı yaşamadım..oğlumu 09:28de aldılar tam 10:20de geldi..2 saat kadar kusma vs olcak mı diye bekledik..zaten huysuzlandı azıcık korkmuştu çünkü..ağlarken vermiyim bişey de kusmasın dedim..1e doğru koca bir kase çorba ve 1 tane babymix yoğurt gedi tam 1e çeyrek kala ikisini de hapur küpür yedi maşallah paşam ve kusmadı..1 buçukta işlemler vs yapılıp çıktık..düzenli calpol verdim..geceleri dönüşümlü olmak kaydıyla 1 kez de dolven verdim..ilk gece zaten anesteziden de ilaçlardan da uyudu güzelce ikinci gece biraz mızırdandı 3. gün dışarı çıktık giyinip bebek arabasıyla dolaştı paşam..ama doktorumun pansuman için verdiği merhemi çok çok bol ve çok çok sık fazla fazla uyguladım..zor bir sünnet olduğundan 1 hafta-10 gün devam etti pansuman ben de 15-16 tüp krem bitirdim diyim..bu hassasiyete ya da manyaklığa diyelim :) dayalı olarak 3 haftaya anca iyileşir zor bir operasyon oldu diyen doktoru mort ettik kuzumun tam 2 haftada bişeyciği kalmadı..şimdi de unuttu bile ve çok şükür herşey yolunda..
bu arada genel anestezi aldı miniğim..!
ayy inşallah sizin de 4. ayda en çok biter canım..baksana benim halime yazdım işte yukarda uzun uzun hala bitmedi ve arttı..

canım benim zevkle ağırladım inanki çok çok da mutlu oldum
kocişin kocişimi ikna etmiş zati olağanüstü bi durum olmazsa geleceğizbi tanem
dirimmm sen geliyonmu bacikom
teşekkürler kirpicim
herkes cevaplamış ama yazmadan geçmeyyeim bencede bi üst numaraya geç tatlım birde bei sağlam bağladığına emin ol cırtcırtları eşit aralıklarl feln olsun mesela poposunu tam kapattımı açık kaldımı elinle yokla tatlım
ayrıca çok çiş ve kaka yapması iyi beslendiğini gösterir bunuda unutma
kızlar birşey sorocağım..bebeklere hergün mü çorba yapmam gerekiyor yoksa ısıtıp versem zararı olur mu?bu güne kadar her gün yaptım ama fazla mı yapıyorum ne yarısı çöpe gidiyor(
yok canım bende 2 günede veriyorum hatta ara ara 3. günede kaldığı oluyor parça parça ısıttığım için ekşime olanağı olmuyo ama çorbaya bulgur atarsan çabuk ekeşiyo bulgurlu çorbayı bekletme yani benim başıma gelmişti 2. günü ısıttım çorbayı ekşimişti daha doğrusu dirime gitmiştim yolda çantamda kaldığı için belki de ekşimiştir yazdı o zaman
ama yinede o gün bu gündür buldur atmıyorum ben
ben geçen sorduğumda sen bana 2 erkek demeidnmi yaww benmi karıştırdım acep kime sordum ben 2 erkek dedi bana
ne oldu şekerrr
ah canım benim işallah işallahh
ben kendi sünnetimizi anlatayım
lokal anestezi ile olduk o yüzden herhangi bi yemek sıkıntımız olmadı 15 dakka felan sürdü çocuk cerrahı yaptı
saat 1 gibi gittik ölçtü biçti iğnesini yaptı ben yanıbaşındaydım oğlumun oynadık güldük hiç ama hiç bişey h,issetmedi sonlara doğru ağladı oda sıkıldığı için bacaklarını tutuyorduk oynatamadığından bide kucaağıma gelmek istedi alamadım sadece ve sadeve onla ağladı çok rahat bi sünnetti
sadece o gün fitil verdim ağrısı 1 gün sürdü etesi gün sabah biraz ağladı ama tam 24 saat sonra yani saat 1 olduğunda eski halinden eser yoktu yani sadece 1 gün sürdü sadece 4-5 gün baticon kullandım hepsi bu
şimdide gayet güzel sonrasında knedi çocuk dr felanda gördü sünneti beğendi
en güzel sünnet erken sünnet yani

dr dediği gibi bu sorunun cevabı için bi sonraki muayneyi bekleyeceksin
hakkında hayırlısı olsun doğalgebelik olduğundan net bişi diyemiyorum
benimde doğal gebelik
ilk muaynemde 1 bebek di
15 gün sonra kontrole gittim 2 bebel oldu:) çift yumurta ikizi benimkiler

selamm
nasılsınız kızlarrr
ay sabahtan yoğun tempoyla başladık vallaha ev işine çamaşır yıka topla as bulaşıkları boşalt yenisini yerleştir tekrar boşalt ev süpür çorba yap bebelere yedir üst değiştir akşam yemeği
çopk yprgun ve uykususzzum yawwww
bide çok üşüyorum hastamı olacağım ne

merhaba kızlar
canan dikkat et hasta olma kim bakar kuzulara
winston biz vurdurduk aşıyı inşallah bebeklerimiz hasta olmaz hiç gerek kalmaz korunmalarına
dırım zor günler geçiriyorsun Allah tez zamanda yardımcın olsun kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş
bende yarın evdekini göz için hastaneye yatıracağım,hastanedekini ziyaret edeceğim yarın tüm gün koşturmaca yani
hepinizi çok öpüyorum bebeklere iyi bakın

Son düzenleme:
kızlar eve daha yeni girdim.Deniz hastalandı..gündüz ateşlenmiş,annemler okuldan çağırdı hemen..enfeksiyon kapmış yavrum,grip olmuş!fitil verdi doktor..şimdi daha iyi...geçmişi okuyamadım,çok yorgunum yatıcam hemen..herkesi çok öptüm..

canan yolladigim seyleri aldin mi ?

selam kızlar geçmişi okuyamıyorum malum evde annemin gitme telaşı ve giden gelen kızlar bir yandan fırsat bulamadım......herkez iyidir inşallah herkezi kocaman opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bende çok yorgunum canom valla pöfffff.....

kuzum çok geçmiş olsun

dırım cnm gördüm seni kayboldun ?

günaydınnnnnn....hatunlar ay regl oldum dün gece karnım fena ağrıyor zaten 3 gündür başımın ağrımasından belliydi......

firdoscuğummmm........opuyorumnanaktan

günaydın kızlar..BURÇİN ve CANAN çorba konusundaki cevabınız için çoook teşekkür ederim..

Nerocum sağol canım..

Deniz bugün daha iyi..gece iki kez fitil verdik,ateşi düştü Şükür.ama çok koktum.iki tüp kan alındı bebeğimden..onlar birşey değil de damar yolu açıldı her ihtimale karşı,elini öyle görünce küvözdeki hali aklıma geldi..eşim fotosunu çekmişti,elinde damar yolu açıktı.ilk öyle görmüştüm yavrumu..o an aklıma geldi,hastanede bağıra bağıra ağladımsenağlama..normalde güçlü biriyimdir ama.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…