Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

merhaba arkadaslar benide araniza alirmisiniz bende bugün ikizlere hamile oldugumu ögrendim cok mutluyum doktor hatta iki hafta sonra ücüz bile görebiliriz dedi cok yeni cünkü 6+3 olmusuz teyzeleri ben yurt disinda yasiyorum kimsem yok burda umarim cok zor olmuyordur dogumu ve bakimi allah kolaylik versin napalim 18 aydir bu günü bekliyorduk cok sükür rabbime emegimizi bosa cikarmadi.
insallah arada burda olmaya calisicam.
iyi yillar:)

cnm hayırlı olsunnn....sağlıcakla tamamla gebeliğini ama burası yeni doğum yapmışların topiği bir üst tarafta hamişlerin topiği oraya gel cnm

"Arkadaşlar ikiz gebelik nasıl geçiyorrrr?"yerimsenibenbuyrunnnnnnnnn

ark. tarhana çorbası çok sıvı oluyorya onun içerisine haşlanmış sebze püresi ilave etsem olurmu acaba sebze püresinide nilsu yiyor ama bensu hazırları tercih ediyor

come babycim ekmek koy bebek ekmeği kıtır lar varya ben öle yapıyorum benimde oğlum yemiyoooo

teşekürler bebişkocuğum bugün icine brokoli ve havuç ilavede ettim benim nilsu çok güzel yiyor ama bensu öğüyorya yemiyor hazır kavanozlardan yedirdim yine ne olacak bilmiyorum artık bazen esiyor yiyor bazen asla yemiyor

ya canım benim ben hala bu ek gıda işine girmedim,
girmeden de konuşmak koly demeyesin ama hani tarhana başlı başına bir çorba,
hani onun içine başka sebzeler katmak çocuğu rahatsız edebilir gerçekten,
yani hani biz kendimiz yiyebilirmiyiz o çorbayı ki,çocuk alsın,,
bence de içine ekmek katmak daha isabetli olur canımm,
kolay gelsin..

slm arkadaşlar nasılsınız uzun zamndr giremiyorum malum ıkızlerın bakımı yoruyor size danışmak istediğim benım bebişler 110 günlük ve elma havuç armut suyu veriyoruz dr.um verın dedi ama sankı bıraz erken gibi geldi bana hatta 4 aylık olunca sebze çorbasınada geçicz dedi sizler nezman başladınız ?

cnm benim benim doktorum erken doğumuda göz önünde tutarak 4 ayda sadece pirinc muhallebisi ve meyveye başlattı 5 ayda yoğurt ve sebze çorbasına geçti

canım bende bizimkilere 3,5 aylıkken başlamıştım hıçbir zararı olacağını sanmıyorum

teşekkür ederim bende erkenmı diye tereddütte kalıyodum meyve pürelerine daha var sanırım gaz problemımız azalmıştı fakat meyve sularıyla yenıden çıktı azalttm zaten 60cc veriyodum yarıya indirdim şimdilik..

canım aslında haklısın tarhana başlı başına bir çorba bir ark. öyle yedirdiğini söylemişti o nedenle denemiştim banada ekme k mantıklı geldi yarında tereyağı koyacağım icerisine

ya ark. benim kızların iştahı azaldı sanırım devam sütüne karşı 210 cc hazırlıyorum 150 veya 180 yiyip geri kalanını bırakıyorlar ben 500 ccye tamamlamaya çalıştıkca onlar yemiyorlar sanırım akşam üstü yedirdiğim muhallebi akşam içtikleri süt oranını azaltıyor diye düşünüyorum ama sabah ve gecede neden bitirmiyorlar artık hafta sonu doktora gideceğiz inş. rahatsız fealan değillerdir muhallebiye bayılıyorlar

slm. bende 3,5 aylıkken az az meyve püresi yada suyundan verdim. 4. ayda sebze çorbası , 4,5 aylıkken muhallebiye başladık.
şimdi 5. ayımız yoğurta başlayacağız.

ark. sonunda tarhana içirmeyi başardım tereyağı koydum içine
şimdi acaba hergünmü vereyim bir süre acaba yoksa sebze çorbası ile dönüşümlü vereyim
birde muhallebi hergün veriyormusunuz ben akşam üstü veriyorumiçine pekmez ilave ediyorum çok seviyorlar fakat sonrasında yatarlarken verdiğim mamayı az içiyorlar acaba muhallebiiyi kessesmmi sizce

biz de 3.5 aya yaklaştık,ama doktor bize bişey demedi bu geçişlerle alakalıııı..
doktor bu ek gıda geçişlerini hatırlatıyor dimiifisfisfis

ark. sabahları verdiğiniz şu bulamac kahvaltı modelinin içine hangi tür peynir koyuyorsunuz labne tarzımı beyaz peynirmi
ölçülü olarak neler ilave ediyorsunuz

comebabycim kahvaltı ölçeğ, 1 tatlı kaşığı olsun ben öle yapıyorum..labne yada beyaz peyniri, akşamdan suya koy sabah çıkart ver.sonra karıştır bebe bisküvisi tereyağ pekmez yumurta ve peyniri ez vermeye çalış seviyolar

tyarhanayı ben haftada 2 kez veriyorum ama pek severek yemiyolar...muhallebiyi gece yatarken ver ben öle yapıyorum hem deliksiz uyuyolar hemde sabah kalkınca çok acıkıyolar...

bebişkocum sağolasın canım
kahvaltı için devam maması kullanmıyacakmıyım tahıl ilave et deniliyor o hazır çavdarlı mısırlı kahvaltı olandanmı ilave edeyim
benimkiler 6 gibi uyuyorlar canım ben muhallebiyi saat 4 gibi yediriyorum yatarkende mamalarını veriyorum uykuları iyi allaha şükür gece 2 gibi acıkıyorlar yine devam maması veriyorum sabah 8-9 gibide kahvaltı olayı oluyor henüz devam maması veriyorum
sende devam mamasına ağırlık veriyormusun şu an yani 500 cc gecicek kadar ben ona takmış durumdayım şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…