Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

merhaba arkadaşlar
benim oğlanlar da 4,5 aylık oldular doktorum bana da az az meyve suyu- sebze çorbası-yoğurt verebilirsin dedi ama bana da biraz erken geldi daha hiç vermedim sizler verdiğinizi yazmışınız ben de vereyim diyorum meyvelerden elma-havuç-armut vereyim değil mi?

rica ederim canım ben günde 500 cc devam sütü yediriyorum ama sadece ek olarak kahvaltı veriyorum saat 11 gibi...benimkiler gece saat 10 gibi yatıyolar yatmadan önce devam sütü veriyorum sonra ben gece 1 de uyurken biberonda gece maması muhallebi yediriyorum hiç uyandırmadan sonra bi yatıyolar 8 de kalkıyolar yani uyanıpta mama istemelerine fırsat vermiyorrum hem doyurucu oluyo hemde raat uyuyolar sonra sabah hemen kalktıkları gibi devam sütü verip altını açıp tekrar yatırıyorum 11 e kadar yine uyuyolar kalkınca hemen kahvaltılarını veriyorum 1 ölçek devam sütüyle hazırlıyorum tatlım ben gece tahıllı muhallebi veriyorum yetiyo.sonra oynuyolar saat 1 gibi yine biraz uyuyolar kalkınca çorba bazende meyve püresi yediriyorum sonra saat 4 gibi devam sütü ve uyku oluyo sonra yine uyanınca devam sütü zaten 6- 7 gibi uyanıyolar.sonra 10 da mamalarını verip uyutma çabalarına başlıyorum yani burda önemli olan ek gıdalara alıştırmak doyurmak değil devam sütü yetiyo onlara aslında bizimkiler pramatüre olduklrı için ek gıdaları kafama takmıyorum 1 ay geriden geliyoruz ama 8-9 aylık gibi sofraya oturtmayla başlıycaz asıl göreve bunlar alıştırma turları sen bence artık kavanoz falanda yedirme evde yap sebze pürelerini yemiyosada zorlama devam sütünü nasıl olsa içiyolar ben 180 cc yapıyorum yetiyo 4 kez falan günde içseler yeterli ana öğün devam sütü olmalı biraz bocalamışsın gibi geli tatlım sakın sıkma kendini bende senin gibi bunalıma girmiştim yemiyolar içmiyolar diye ama düzene oturtunca ii oluyo sen benim yaptıklarımı dene çok rahat edeceksinbunlar daha anca ek gıdalara geçecekler azar azar :))

bebişkocum içimi rahatlattın canım sağolasın hakikaten zorlamaması gerekli birde ben bizimkilerin özellikle bensunun yememe nedenini buldum zeytinyağı dün ve bugün tereyağı kullanıyorum ve yedi bizim cadılar çok mutlu oldum yanılmamış bu durumda kavanoz durumlarını azalttım zaten muhallebiyi kendim yapıyorum meyva püresinide kendim yapıyorum sadece yemedikleri durumda çorbayı kavanoz mecburen acıyordum 2 gündür onuda çözdüm kendimce ark. kahvaltıyıda çözersem rahatlıyacağım yarın bende deniyeceğim bende kalkınca ozaman devam maması vereyim sonra kısa bir uykuları olur 10 gibi kahvaltılarını hazırlıyayım bende canım
birde sen hazır yoğurtlara başladınmı babymiks di sanırım mercimek falan yediriyormusun denedinmi

arkadaşlar benim kızlarım 5 buçuk aylık beni hiç emmediler 2 ay pompayla sağdım sütümü sonra kesildi mama kullanıyorum 4 aylık olduklarında ek gıdaya başladım meyvesuyu meyve püresi yoğurt sebze çorbası veriyorum bayılarak yiyorlar hatta biberon emmek istemiyorlar zorla emziriyorum biberona mamanın içine bebe bisküvisi koyuyorum bizimkiler kaşık hastası kaşıkla yemek istiyorlarkaydirigubbakcemile5

bugün ilk kahvaltı denememizi yaptık ve başarılı olduk ark.severekyediler kızceler

selam. sen ve kızların nasılsınız. kahvaltıız hayırlı uğurlu olsun. yarasın..

bu kahvaltıya ben 6. ayda başlanıyor diye hatırlıyorum. öyle planlıyorum yani.
erkenmi sizce.

selam ben Doktorumdan edindiğim bilgiye vede burdaki arkadaşların tecrubelerine göre ilk olarak elma-armut ile başladım. ancak ben daha erken 3,5 aylıkken başladım. az az.4. ayın içersinde sebze çorbası, muhallebiye alıştırdım.
5 aylık olunca herşey oturmaya başladı.şimdi 5ay birhaftalık olduk yoğurt deniyoruz.
çokta erken değil az az başlayabilirsin.

selam. sen ve kızların nasılsınız. kahvaltıız hayırlı uğurlu olsun. yarasın..

bu kahvaltıya ben 6. ayda başlanıyor diye hatırlıyorum. öyle planlıyorum yani.
erkenmi sizce.
slm canım iyiyiz idare ediyoruz koşturuyoruz işte sizden ne haber
6.ay kontrolünde doktorumuz bize hiçbirşey demedi bende başlamamıştım birde benimkiler 32 haftalık doğdular o nedenle bizimkilere erken olabilirdiye düşündüm araştırdım biraz ve 7.aya bıraktım gecen ay anca çorba denemelerine başlayabildim ben şükür reddetmiyorlar artık birtanesi beni epey uğraştırdı meğersem bütün olay zeytinyağı imiş onu reddetti bende tereyağlı yapıyorum artık
6.ayda başlaman sizinilerin durumuna bağlı olarak erken olmayabilir canım

çok sevindim tatlım

bebişko canım yumurtayı hergün veriyormusun yoksa dönüşümlümü veriyorsun kitapta ve nette araştırdığıma göre peynirli dönüşümlü verin yazıyor
birde marketten aldığın yumurtayımı veriyorsun
bir yumurta sarısını iikiyemi bölüyorsun
kusura bakma çok soru soruyor olabilirim

bu elma ve armutu ne şekilde yapıyor hangi arada veriyorsunuz kızlar?
Biz daha yeni başlıycaz da yavaştan,
3.5 aylık oldu kızlar,henüz doktor ek gıdadan bahsetmedi ama ben de başlamak istiyorum daa..

Son düzenleme:
3.5 aylık oldu kızlar,henüz doktor ek gıdadan bahsetmedi ama ben de başlamak istiyorum daa..

slm hymarycgmbenımkılerde 4 aya yaklştılar ılk önce 2-5-10kasıkla basldk elma syyla snra havuç karıştrdk daha snrada armuta basldk şimdi 40-60cc içiyolar ama gaz tam rahtladık derken çıktıyenı tadlar oldukça çıkarmş malesef kolay gelsn görşrz
kızlar buarada kabızlık problemı yasıan lıberaks lavman kullnn varmı varsa nesıklıkla kullnıyosnz..

ben cam rendeden geçirip püre şeklinde yediriyorum.
bazende tel süzgeçen geçirip suyunu çıkartıp veriyorum.
ben genelde 10,30 gibi veriyorum.

Son düzenleme:

slm canım. meyveler benim kızada gaz yaptı. akşam saatleri gaz sıkıntısı çekiyoruz.
doktora soracağım. vermeye devam etmelimiyim diye.

ben cam rendeden geçirip püre şeklinde yediriyorum.
bazende tel süzgeçen geçirip suyunu çıkartıp veriyorum.
ben genelde 10,30 gibi veriyorum.

slm canım. meyveler benim kızada gaz yaptı. akşam saatleri gaz sıkıntısı çekiyoruz.
doktora soracağım. vermeye devam etmelimiyim diye.

hmmm,elma,armut,havuç suyunu veriyoruz yaniibilmiyorumkismile
posasını vermiyormuyuz,sadece suyu mu,tok karnına değil mi?
bu sıkma makinelerinden geçirerek de verebilirmiyiz?
ben dün akşam armudu küçük kısmıyla rendeledim,ama yine de posası büyüktü
bunlar rendeledikten sonra sıktığımda çıkan suyu verebilirmiyimm?

ben posasıyla veriyorum. cam rendeden fazla bastırmadan yavaş yavaş rendeleyince güzel eziliyor büyük parçalar olmuyor.hemde sulu sulu oluyor.
suyunu vereceksem çay süzgeçinden geçiiyorum ayrıca.
sadece suyunuda verebilirsin.posası ile verirsen önce öğürüyorlar çünkü pütürlü şeylere alışıkdeğiller ama alışacaklar.
kolay gelsin canım.
çok zevkli ya bu ek gıda işi. çok hoşlanıyorum onlara yeni şeyler verirken.suratlarının ifadeleri çokkomik oluyor bazen.

hymary canım bende 4 aylık larken elma ve havuç suyu verdim ben katı meyva sıkacağı ile sıktım acıkcası
şu an püresini veriyorum birde sabahtan veriyorum 11 gibi çünkü akşam üstü verdiğimde müthiş gaz yaptı kızlarda ben şu an mayaladığım yoğurtla karıştırıyorum bazen pekmez koyuyorum içerisine
yemekten bence 1 saat sonra falan ver ara öğün gibi posa için size erken olur sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…