Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

benim doktorum önerdi çocuk kafasına dikip kana kana içmediği sürece kansızlık olmaz dedi. hatta kahvaltılarına eklememedi doktorumuz söyledi...sende artık ufakatn başlarsın ek gıdaya yavaş yavaş alışsınlar...benimkiler artık mama almıyor...çok zor böylesi sürekli meme istiyorlar...bir tanesi sabaha kadar nerdeyse memede uyuyacak...o beni çok zorluyor. ama yapacak bişey yok ....

her dr un görüşü farklı işte canım..o yüzden iyice araştırıp kendi insiyatifimi kullanıyorum ..
mama alıyorlar,meyve pürelerini çok seviyorlar..günde 1 öğün veriyorum..meme de alıyorlar hala..ama memeyi de mama sonrası ya da öncesi aperatif veya yemek üzerine tatlı niyetine :)) çünkü az sütüm..artık damakları ile de ısırıyorlar emerken bazan..Canım acıyor..dişleri çıkınca hala sütüm olursa emzirmeye devam edebileceğimi sanmıyorum..sağarım yettiği kadar artık...

kuzum folbiol nedir anacım hergün yeni bişey duyuyorum. bir arada bay bay diye bir ilaç ymuhabbeti vardı burda dr. sordum bugün bön bön bakttı yüzüme ilk defa duydum dedi .

canım folbiol folik asit. hamileyken kullandığımız...hücre yenilenmesini ve kan yapımına yarıyor..keçi sütünün folik asit içeriği çok az olduğundan sürekli keçi sütüyle beslenen çocuklarda folik asit eksikliğine bağlı kansızlık gelişebilir...bay bay damlada bitkisel ama ben çocuğa ekstrsa uyku yapan hiç bir şey kullanmıyorum. sadece küçükken 1-2 kez rezene çayı verdim o kadar. bebek uyumuyorsa sorunu vardır o sorunu atlayıp çocuğu bir şekilde uyutmak bana doğru gelmiyor. nacizane fikrim...herkesin düşüncesi farklıdır kullanalarada saygım sonsuz...

etken maddesi folik asid olan bir hap canım..femalexx doktor olduğu için öyle dedim..
pardon kuzum ya

bende seninle aynı fikirdeyim bende bir kere verdim rezene oda çok sıkıntı çektilkeri için .ama bazı arkadaşlarımızın bebekleri hiç uyumuyor .iki tane olunca bide tek bakınca çaresiz kullanıyorlardır.

doğru diyorsun canım..tek bakanlara hiçbir şey diyemem..çok zor...benim gündüz yardımcım var...hem kızlarla ilgileniyor hem ev işlerini yapıyor. akşam eşimle bakıyoruz. ben gün içinde azda olsa kendime vakit ayırabiliyorum ona rağmen bazen tahammül sınırlarım zorlanıyor...

ben de bir kaç kez rezene ,bir kaç kez anason verdim..humananın milupanın gece çaylarından verdim 1-2 kez..şimdi vermiyorum..gece çaylarını da ben içiyorum :))

tek bakıyorum çok zor...bebekler bana sabırlı olmayı öğretti..yeter susun diye bağırasım geliyor,kendimi tutuyorum,sesimi yükseltmemeye ,onları korkutmamaya çalışıyorum...bu benim için büyük başarı çünkü tepkisini anında gösteren fevri halleri olabilen bir karakterim normalde...

Son düzenleme:
ama seninki farmakolog değilmi? o herşeyi bilir bitkisel olsun olmasın...güzeldir aslında eşinin farmakolog olması...her ilacı sor anında cevap... benimki kardiyolog bize pek faydası yok yaniii...

ee zaten bir çok ilaç da bitki ekstrelerinden yapılmıyor mu ??

biliyor ama ona bir ilaç sorduğumda hemen etken maddesi neymiş diye soruyor..etken maddesine göre cevap veriyor..piyasada aynı etken maddeye sahip çeşitli ilaçlar varmış..bazan de bilemeyebiliyor,araştırmam lazım diyor..

Canım yardımcı almayı düşünmüyormusun? bildiğim kadarıyla şehirdede yanlızsın...ben çok daralınca annem koşuyor imdadıma yada ben tasımı tarağımı toplayıp kapağı annemlere çocuklarıda kucaklarına atıp biraz dinleniyorum..eşim perşembeden başlıyor annenlere ne zaman gidicez demeye...kendisi orda daha rahat hizmet sınırsız damada, alıyor leptopu çekiliyor bir köşeye bilimsel takılıyor...

ayşecim en güzeli tek bakmak canım emin ol bende geceli gündüzlü yardımcı var ama beni bunalıma soktu kurtulmaya çalışıyorum resmen şükür bayramdan sonra işine son .
çocuklar en fevri insana bile sabrı ögretiyor mecbursun onu üzdügünde sen daha çok üzülüyorsun çünki

canım 4-5 gün için biri geldi..kadın yüzümü yumuşak buldu galiba..suistimal etmeye kalktı.. bana köye babama gidecem 2 günlüğüne hasta dedi..tamam dedim..sonra öğrendim ki dini toplantıları varmış sıra ondaymış..evine gelmişler..yani bir nevi gün gibi...hangi işte bu gün hatim indircem denip işe gitmemezlik edilir ki..ben de artık gelmenize gerek yok dedim..buralarda kolay kolay doğru dürüst insan bulunmuyor..zaten isteğim ev işlerini halletmesiydi..kadının yerleri silmesi bile sallapatiydi..kovaya su detarjan koymadan afedersiniz mıçı havada yer silmeye kalktı eliyle..zaten vileda istediler mi sinir oluyorum..Çünkü vileda yerleri silmiyor,sadece ıslatıyor..Kadındaki samimiyetsizlik de hoşuma gitmedi..sanırım beni ev işlerinden anlamaz falan sandı..paraya da ihtiyacı olan biriydi sözde ama ondan da oldu şimdi..idare ediyorum eşimim yardımı ile artık..bir kaç kişi ile görüştük ama aynı samimiyetsizliği gördüm..
ne kadar veriyorsunuz yardımcınıza ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…