dr keçi sütü önermiyorum dedi ama ben doktoru dinlemiyorum açıkçası..
zaten her öğün keçi sütü vermiyorum ki..ama sanki keçi sütü vermeye başladığımdan beri boyları uzadı..ya da benim bahanem sanırım
ama yine de keçi sütünün faydalı olduğunu düşünüyorum...
kefiri bende düşündüm vermeyi ama cesaretedemedim dr. sormadım hiç agır gelir çocuklara diye düşündüm sen kendinmi çogaltıyorsun hazırmı alıyorsun canım kefiri.
kefiri alıyorum ,şimdilik onu hazırlayacak durumda değilim..zaten sadece normal mamalarına 10 ,bilemedin 20 cc kadar süzerek ilave ediyorum..süzüyorum çünkü tanecikler biberon ucundan geçmeyebilir..dr sakıncası yok ,ilave edebilirsin o şekilde dedi..ayrıca kızım aynı mamadan sıkılıyor..o zaman ya mama değişikliği ya da mamaya çok azcık pekmez ilavesi yapıyorum..pekmez ilavesi yine çocuk dr umuzun tavsiyesi..1 çay kaşığı anca o da...
ona femalexx cevap verse daha iyi :)
bay bay ı duymayan çocuk dr u da ilk defa duydum ben de..
benim doktorum önerdi çocuk kafasına dikip kana kana içmediği sürece kansızlık olmaz dedi. hatta kahvaltılarına eklememedi doktorumuz söyledi...sende artık ufakatn başlarsın ek gıdaya yavaş yavaş alışsınlar...benimkiler artık mama almıyor...çok zor böylesi sürekli meme istiyorlar...bir tanesi sabaha kadar nerdeyse memede uyuyacak...o beni çok zorluyor. ama yapacak bişey yok ....
ayşecim folbioli sen yazmışsın ondan sana sordum nedir diye.
kuzum folbiol nedir anacım hergün yeni bişey duyuyorum. bir arada bay bay diye bir ilaç ymuhabbeti vardı burda dr. sordum bugün bön bön bakttı yüzüme ilk defa duydum dedi .
ona femalexx cevap verse daha iyi :)
bay bay ı duymayan çocuk dr u da ilk defa duydum ben de..
pardon kuzum yaetken maddesi folik asid olan bir hap canım..femalexx doktor olduğu için öyle dedim..
canım folbiol folik asit. hamileyken kullandığımız...hücre yenilenmesini ve kan yapımına yarıyor..keçi sütünün folik asit içeriği çok az olduğundan sürekli keçi sütüyle beslenen çocuklarda folik asit eksikliğine bağlı kansızlık gelişebilir...bay bay damlada bitkisel ama ben çocuğa ekstrsa uyku yapan hiç bir şey kullanmıyorum. sadece küçükken 1-2 kez rezene çayı verdim o kadar. bebek uyumuyorsa sorunu vardır o sorunu atlayıp çocuğu bir şekilde uyutmak bana doğru gelmiyor. nacizane fikrim...herkesin düşüncesi farklıdır kullanalarada saygım sonsuz...
canm doktorlar bitkisel içerikli ilaçları pek bilmezler mazur gör :))))))) bende burda duydum..
pardon kuzum ya
bende seninle aynı fikirdeyim bende bir kere verdim rezene oda çok sıkıntı çektilkeri için .ama bazı arkadaşlarımızın bebekleri hiç uyumuyor .iki tane olunca bide tek bakınca çaresiz kullanıyorlardır.
benim adam nerden biliyor o zaman kız ?
doğru diyorsun canım..tek bakanlara hiçbir şey diyemem..çok zor...benim gündüz yardımcım var...hem kızlarla ilgileniyor hem ev işlerini yapıyor. akşam eşimle bakıyoruz. ben gün içinde azda olsa kendime vakit ayırabiliyorum ona rağmen bazen tahammül sınırlarım zorlanıyor...
ama seninki farmakolog değilmi? o herşeyi bilir bitkisel olsun olmasın...güzeldir aslında eşinin farmakolog olması...her ilacı sor anında cevap...benimki kardiyolog bize pek faydası yok yaniii...
tek bakıyorum çok zor...bebekler bana sabırlı olmayı öğretti..yeter susun diye bağırasım geliyor,kendimi tutuyorum,sesimi yükseltmemeye ,onları korkutmamaya çalışıyorum...bu benim için büyük başarı çünkü tepkisini anında gösteren fevri halleri olabilen bir karakterim normalde...
tek bakıyorum çok zor...bebekler bana sabırlı olmayı öğretti..yeter susun diye bağırasım geliyor,kendimi tutuyorum,sesimi yükseltmemeye ,onları korkutmamaya çalışıyorum...bu benim için büyük başarı çünkü tepkisini anında gösteren fevri halleri olabilen bir karakterim normalde...
Canım yardımcı almayı düşünmüyormusun? bildiğim kadarıyla şehirdede yanlızsın...ben çok daralınca annem koşuyor imdadıma yada ben tasımı tarağımı toplayıp kapağı annemlere çocuklarıda kucaklarına atıp biraz dinleniyorum..eşim perşembeden başlıyor annenlere ne zaman gidicez demeye...kendisi orda daha rahat hizmet sınırsız damada, alıyor leptopu çekiliyor bir köşeye bilimsel takılıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?