Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

teşekkür ederim cnm bizde öptük.....iyigecelerr

aranızda bal kabağı çorbasının tarifini bilen varmı? kızlara bal kabağı aldım yarın pişirmeyi düşünüyorum...

ben hep normal yemeklerine kattım balkabağı ama al sana tariff.........

→Balkabağı Çorbası – Bebek İçin Çorba

Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor.

Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için hazırlarken en son içine süt ilave ederseniz daha lezzetli oluyor(Bir yaşının altındaki bebeklere inek sütü önerilmiyor) . Ayrıca balkabağını buharda pişirip de yedirebilirsiniz.

Balkabağı çorbasının malzemeleri

■1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
■1 küçük doğranmış patates
■1 halka soğan (lezzet vermesi için)
■1 tatlı kaşığı zeytinyağı
■deniz tuzu (1 yaş ve üzeri)
■su
Çorbamızın Tarifi
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.

Son düzenleme:
iyigeceler herkeze

felaket bir savaştan sonra dinlenmek için burdayım .kuzularım uyumadı bugün

ege feryat figan emredeseniz öyle bir kucaktır tutturdu egede ne uyyuyor ne kucakta duruyor

nede yemek istiyor odadanda çıkmak yasak koptum yani kısaca benim grip çıldırdı resmen yorgunluktan

bugün kimselerde yoktu annem bir ara geldi berki dr. götürdü öksürügü arttı korktum oda bir kayboldu bidaha gelmedi

komşu teyzemiz yetişti bir ara uyuttuk ama o gitti feryat başladı babamızda 10,30 da geldi anlıyacagınız berbat bir gün

oldu benim için inşallah geceyi iyi geçiririz.

birsencim hızır gibisin vala bende tam bal kabagı çorbasına bakacaktım netten annem getirdi dün tabi bugün yapamadım hazıra dayandık hep

yarın yapayım bu tarifi bende teşekkürederimmm öptüm seni

saol canım çok teşekkür ederim yarın denerim inşallah....

selammmm
yeni kk ya alışamaıdm bide çok yavaş geçmişide tam okuyamadım dahadoğrsu nerde kalmışım onu bulamadım birinci okunmamış mesajı göster diyorum ilk sayfada takılı kalıyo
merak eden varsa iyiyim veleduslarla uğraşıyorum dün gece gene full nöbetteydim bi ara saat 3 gibi felan oğlanı uyutamadım aldım koynuma salona geldim piş pişta piş pıs yaptık saat 4 de doğru koydum yatağına pırt geri uyandı ayyy sinirimden ne yapacaüıma şaşaırıyorum yaaaa yaşlandım vallaha saçımda aklar çıkmış kızlar yawww

nefesss baya zorlanmışsın bugün cnm yaa..hastasında annen sen iyi olana kadar gelse cnm...en azndan toplanırsın

bişiii değil bende deneyim böyle haşlayım üzerine pudra şekeri dökeyim kuzular yerse tatlı niyetine...

lif kaynağı zengin bbir sebze yedirin çocuklara ben her çorbaya iki dilim atardım

deneyeyim bari cnm valla ben sıkıldm aynı çorbayı yapmaktan kuzularımda sıkılmıştır yemekten aynı şeyi....

Kızlar sonunda resimleri yüklemeyi başarabildim İnşallah..
yerim onlarıda pastalarınıda ben....

ay kızım ya negüzel olurdu rahatlardın amnn ne var 2 ay baksa ne olacak yani...

zor senin işinde be canomyaww...

Canan merak ettim seni.....Şöyle bir geçmişe baktımda hiç yoktun.

Bu arada canım kestane şkeri getirdim sana bursadan.Ama çikolatalıymış inşallah seviyorsundur.

iyi yapmışsın artvinlim haha geçenseferki gibi yeme şekeirmi diyecem ama seni nerden bulup çekeirmi yiycem hahaha

dayanamıyom uykusuzluğa kızlar karınlarını doyrayım kaçayım yarın gündüz girmeye çalışırım bayyyy

valla normalde hergün geliyor bugün niye gitti gelmedi anlamadım zaten kardeşimede çok sinirliyim en ihtiyacım oldugu dönemde

3 güdür yok ortalarda normalde oda gelir kalır görüyorlar artık halimi ne diyeyim gelin demeye gerek yok kendileri düşünmesi lazım

işin kötüsü eşim sinirleniyor sen bu haldeken niye ihmalediyorlar seni diyor eşim iki eli kanda olsa her işlerine koşturur ailemin eee oda haklı

ama bende onlarında kendine göre işleri dertleri var deyip kapatıyorum .

ayyyyy tam yattım bulaşığı makinaya atmadığm geldi aklıma ..onu attım kocişe kahvaltlk ekmeklerini hazırladım...geldim..

kankim yat dinlen...diğer kankimin ve sayfamızın öğretmeni fridosun öğretmenler günü kutlu olsun cnm

nero bakmaz cnm annemmm olsun nasipp iştee

valla bir kaç aya gelecektim ama amcam vefatetti ordaki kapım kapandı o yüzden zor istanbul bana .

esasında çok özledim istanbulu amcamla kireçburnuna giderdik onun orda bir yeri vardı kurardı mangalı açardı rakısını

gece yarısına kadar muhabbet ederdik ama artık oda yok o güzel muhabbetlerde offfff koptum yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…