osmanı izledim bebeklerimi doyuruyum yatıyorum bugün 2 oğlanla hastane beni çok yormuş sıkılmış limon gibiyim hem cılkı çıkmış hem ekşi
birsen iş iyi olurdu ama herşeyin hayırlısı bundada vardır bir hayır aliyle ömeri öp
ayşenur benim arkadaşımında öyle oldu iltihaplandı hastanede yattı kaç doz antibiyotik zor iyileşti bence ihmal etme
hepinizi ve kuzularınızı öpüyorum iyi geceler tatlı rüyalar
aranızda bal kabağı çorbasının tarifini bilen varmı? kızlara bal kabağı aldım yarın pişirmeyi düşünüyorum...
ben hep normal yemeklerine kattım balkabağı ama al sana tariff.........
→Balkabağı Çorbası – Bebek İçin Çorba
Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor.
Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için hazırlarken en son içine süt ilave ederseniz daha lezzetli oluyor(Bir yaşının altındaki bebeklere inek sütü önerilmiyor) . Ayrıca balkabağını buharda pişirip de yedirebilirsiniz.
Balkabağı çorbasının malzemeleri
■1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
■1 küçük doğranmış patates
■1 halka soğan (lezzet vermesi için)
■1 tatlı kaşığı zeytinyağı
■deniz tuzu (1 yaş ve üzeri)
■su
Çorbamızın Tarifi
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.
ben hep normal yemeklerine kattım balkabağı ama al sana tariff.........
→Balkabağı Çorbası – Bebek İçin Çorba
Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor.
Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için hazırlarken en son içine süt ilave ederseniz daha lezzetli oluyor(Bir yaşının altındaki bebeklere inek sütü önerilmiyor) . Ayrıca balkabağını buharda pişirip de yedirebilirsiniz.
Balkabağı çorbasının malzemeleri
■1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
■1 küçük doğranmış patates
■1 halka soğan (lezzet vermesi için)
■1 tatlı kaşığı zeytinyağı
■deniz tuzu (1 yaş ve üzeri)
■su
Çorbamızın Tarifi
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.
merhaba bayanlar.......fatoşş facedende baktım kızlara başallahh valla...
artvinli merhaba cnm...
nero cnm mercimek çorbası şöyle yaptım 2 kaşık mercimek 1kaşık pirinç,bir patates,bir havuç,bir küçük boy soğan,zeytinyağ ve kıyma yada kuzu eti koydum..bunları düdüklü tencereye atıyordum...10 dk.pişiyor...eti önceden haşlayıp buzluğa koyuyordum cnm..çorba yaptıkca içine atıyordum bir meyve kavonozu kadar.daha sonra brokoli,yazdan bezelye,tazefasulye,irmiik,bulgur,karnıbahar arttırdım cnm yemekleriii
yerim onlarıda pastalarınıda ben....Kızlar sonunda resimleri yüklemeyi başarabildim İnşallah..
kızlar iş teklifi aldımmmm.....hamiiş olan bir arkadaşım benim işimi yapıyor..ayda 1500 tl maaş alıyor 8 nisana doğum demiş doktor...bana gelip en az 2 ay en fazla 4 ay çalşırmısın dedi.....eşimle annemle konuşayım dedim...eşim annen bakarsa 2 ay haftada5 gün annede kalırız dedi...h.sonu eve geçeriz...annenlerin faturasın öder 300 tl de para veririz dedi..ama annem kabul etmediaçıkcası üzüldüm ne iyi gelirdi bu para...ayda 1000 elime kalırdı 500 annelere giderdi....kısmet iştee
selammmm
yeni kk ya alışamaıdm bide çok yavaş geçmişide tam okuyamadım dahadoğrsu nerde kalmışım onu bulamadım birinci okunmamış mesajı göster diyorum ilk sayfada takılı kalıyo
merak eden varsa iyiyim veleduslarla uğraşıyorum dün gece gene full nöbetteydim bi ara saat 3 gibi felan oğlanı uyutamadım aldım koynuma salona geldim piş pişta piş pıs yaptık saat 4 de doğru koydum yatağına pırt geri uyandı ayyy sinirimden ne yapacaüıma şaşaırıyorum yaaaa yaşlandım vallaha saçımda aklar çıkmış kızlar yawww
bende çay yaptım kendime doğadan form sıcak sıcak içeyimde hazır uyudular şimdi
afiyet olsun nerocumaynen bende çay demledim içiyorum yoksa bu yorgunluk bitmez.
nefesss baya zorlanmışsın bugün cnm yaa..hastasında annen sen iyi olana kadar gelse cnm...en azndan toplanırsın
bişiii değil bende deneyim böyle haşlayım üzerine pudra şekeri dökeyim kuzular yerse tatlı niyetine...
lif kaynağı zengin bbir sebze yedirin çocuklara ben her çorbaya iki dilim atardım
gel kuzum beraber içelim.......ama seneye inşallah izmire gelmeyi düşünüyorum tatile foça falan tanışır içeriz şekerim......:82: sende 3 tane bende 2 tane
herzaman canım başımın üstünde yerin var . valla gelen olurda ugramassa kızarımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?