- 31 Aralık 2008
- 4.212
- 2.341
- 698
Doruk,Winston Maaşallah kuzulara..siz kilolarını sağlık ocağında mı ölçtürdünüz,kıyafetleri ile mi baktılar?normalda çıplak ölçüm doğru sonuç veriyor,sağlık ocağıyla bizim doktorun ölçümü arasında 300 gr.fark çıkıyor
Kirpicim bende hazır verme taraftarı değilim aslında ama mecburum..önceleri meyve suyu ve yoğurdu kendim yaptım..zorla yediler..ama hazırlara bayılıyorlar...dünde muhallebi yaptım sevmediler,çocuklar haklı çok kötü olmuştu:)..birde iki çocukla zamanımız olmuyorki..
Dırım sana birşey danışıcam..Deniz biberona pek yanaşmıyor,devam sütünü bebek ekmeğiyle ezip versem olur mu acaba?sütün etkisi gider mi?ya da biberon alışkanlığı kaybolur mu ne dersin?birde bu dönemde 6 ay 5 günlük bir bebeğin boyu kaç cm olmalı biliyor musun?
cok ıyı cnm kıloları bnmkıler gıbıler hatta o ayda bnmkıler 5 kusur falandılar 6 ya yakındılar sadece bezle ıyı bakıosun cnm :)kıyafetleriyle ölçüldü ama düşüyolar kilosundan 6 küsür çıktı oğlum 6 dediler
Berencim şimdi gördüm yazını.ben dönüşümlü vermiyorum yumurta ve peyniri..aynı anda veriyorum.zaten öyle çok da koymuyorum.dönüşümlü verildiğini senden duydum..bilmiyorum ki..tarhana için erken bence,Dırım bal kabağı kat demişti bana..güzel oluyor sende dene severler belki.ceviz duydum ama vermedim..kuru incir,kayısı,üzüm de varmış ama ben vermedim henüz..
Winston kilo işini takma canımcım,hareketleri iyise kilo alır nasılsa..bizde prematüre doğduk,20 günlükken o iki test yapıldı.daha da istemediler bizden.
DIRIM yedi valla hemde bayıla bayıla,şişenin hepsini verseysim hayır demezdi heralde.
WİNSTON canım ben yağızı işitme testinde uyutmadım,emziğini verdim sakin durdu,zaten işlem çok sürmüyor.Göz muayenesi sıkıntılıydı biraz.Cerrahpaşada yaptırdığım için çok kalabalıktı,öyle olunca 5 saat aç kaldı açlığa çok huysuzlandı.Aç olması gerekiyormuş bebeğin,sebebide çok ağlıyorlarmış ağlayınca kusuyorlarmış,kusmasınlar diye,çok kızmıştım o zaman çok.
Yavrukirpi saolasın canım.Elif kızımız nasıl,ısır azcuk benim yerime o minik yanaklardan olurmu.
Birsenim sağol canım,Allah razı olsun senden..doktorumuzdan çok senden öğreniyorum herşeyi..
bende bu sitede duydum kuru şeyleri kahvaltıda vermeyi ama denemedim hiç..boy genetik demek,doğru diyorsun..
Doruk,Winston Maaşallah kuzulara..siz kilolarını sağlık ocağında mı ölçtürdünüz,kıyafetleri ile mi baktılar?normalda çıplak ölçüm doğru sonuç veriyor,sağlık ocağıyla bizim doktorun ölçümü arasında 300 gr.fark çıkıyor
Kirpicim bende hazır verme taraftarı değilim aslında ama mecburum..önceleri meyve suyu ve yoğurdu kendim yaptım..zorla yediler..ama hazırlara bayılıyorlar...dünde muhallebi yaptım sevmediler,çocuklar haklı çok kötü olmuştu:)..birde iki çocukla zamanımız olmuyorki..
Dırım sana birşey danışıcam..Deniz biberona pek yanaşmıyor,devam sütünü bebek ekmeğiyle ezip versem olur mu acaba?sütün etkisi gider mi?ya da biberon alışkanlığı kaybolur mu ne dersin?birde bu dönemde 6 ay 5 günlük bir bebeğin boyu kaç cm olmalı biliyor musun?
canım bizimdoktorumuz verebilirsin dedi hatta ben kaşık mamasıyla karıştırıyorum gerçi kaşık mamasında devam sütü de oluyo ama yine de vitamını artar
canım rob muayenesinden mi bahsediyorsun?biz 2 sefer gittik üniversiteye orda yapıldı her saat başı damla damlatıldı gözbebeklerinin büyümesi bekleniyor sabah 8.00 de gidiyorduk 12.00'a kadar damla damlatılıyordu sonra bir aletle gözün arkasındaki damarların gelişip gelişmediğine bakılıyordu.ilk gitmemizde gözbebekleri büyümediği için doktor göremedi gözün arkasını 2. muayene 20 gün sonra oldu 2.sinde durumlaı iyi dediler 9. ayda tekrar kontrol dediler rob muayenesiyse böyle yapılıyor canım işitme testinde benimkiler uyanıktı sorun olmadı ilk muayenede kızımın sağ kulağı geçemedi 2, kontrol 15 gün sonraydı öyle geçti iki muayenede de uyanıktı yalnız göz muayenesi zor canım bir de verdikleri damla ateş yapıyor calpol içir diyorlar ve sürekli ateşini kontrol ediyorsun yanında ateşölçerini de götür tatlımkızlar acil önerilerinizi bekliyorum benimkiler prematüre doğdukları için işitme ve görme testleri yarın yapılacak uykusuz getirin dediler 100 kmlik yere gidicez ve çocuklar araba uyuyo ister istemez orda rahat bu testleri yaptırmak fikirlerinize ihtiyacım var yoksa rezillik çekicem
canım ben keçi sütü veriyorum doktor yaşıtlarına göre kısalar demişti o ay başladım keçi sütüne fayda gördüm şimdi yakaladılar yaşıtlarını ama çok vermiyorum haftada 2 yada 3 demir eksikliği yapıyormuş çok verincemaşallah cnmsebze çorbasını hiçbir şekilde yediremedim başka bir çorba denesem erkenmi tarhana falan? yada sebze çorbasına ne katsam irmikle yatım pirinç yerine yine yemediler..
cnm kahvaltıda yumurta ve peynir dönüşümlümü veriliyor yumurta kaç gün haftada daha başlasmadım sadece 1 çay kaşığı pekmez ve 1 çay kaşığı labne koydum azmı acep..
ceviz de veriyorlarmış veren varmı kızlar?
nerocumm arabanız hayırlı olsunn, kazasız belasız kullanın inşallah.
eylül geçmiş olsun canım, Allah beterinden korusun.
erenzeyno dün de 3'te uyudu elif hanım, sabah zor kalkıp emzirdim, babasına verdim tekrr biraz uyudum da kendime geldim. umarım eski günlerine döner.
canancım yine mi uyumuyo seninkiler yaa, off bu uykusuzluk nasıl sinir bozucu birşey, şimdi kaynoş bir gece gelip bakma sözü verdi, 3 poşet süt sağıp koyucam, sabaha kadar kesintisiz uyuycam inşallah, şu an bana verilebilecek daha değerli bi hediye yok walla, du bakalım nasıl olacak?
ya kızlar birde bu ek gıda işini okuyorum da, neden hazır meyve püresi meyve suyu veriyosunuz, evde taze taze hazırlansa daha iyi olmas mı?
artvinli geçmiş olsun canım tatlı oğluşuna.
birsom, firdos,berennaz, doruk sizlere de
Berencim şimdi gördüm yazını.ben dönüşümlü vermiyorum yumurta ve peyniri..aynı anda veriyorum.zaten öyle çok da koymuyorum.dönüşümlü verildiğini senden duydum..bilmiyorum ki..tarhana için erken bence,Dırım bal kabağı kat demişti bana..güzel oluyor sende dene severler belki.ceviz duydum ama vermedim..kuru incir,kayısı,üzüm de varmış ama ben vermedim henüz..
Winston kilo işini takma canımcım,hareketleri iyise kilo alır nasılsa..bizde prematüre doğduk,20 günlükken o iki test yapıldı.daha da istemediler bizden.
cnm benim hoşgeldin.....şimdi deniz biberon almıyorsa...devam sütü dediğin gibi verebilirsin...herhangi bir değer kaybı yok...birde biliyorsun6 aydan sonra doktolar..500 cc devam sütü diyor...
ama ek gıdadaki çocuk o kadar almıyor....bunu dert etme bizimkilerde içmedi....bu açığı kapatmak için muhallebisini ve kahvaltılarını devam sütü ile yap...
boy işine gelince cnm boy işi genetik olur,doğum boyuna göre olur....yani değişken oluyor cnm..bişeyle mukayese etmek yanlış olur....
ama istatistiklere göre türk erkek bebeklerin ortalama en düşük boy kilo 5500 g – 60 cm en yüksek 9600 g – 72.5 cm miş cnm
direk veriyorum sulandırmıyorum 120 cc veriyorum hem sindirimi de iyi kakalarını rahat yapıyorlar bir de yoğurdu da keçi sütüyle mayalıyorum canımcnm nasıl veriyorsun sulandırarak mı direkmi, birde kaç cc.. saol cnm ya önerin için..
canım sen 2 ye mi geçdin???
bende geldim biraz geç geldim ama geldim...
sabahdan aşıya gittik geldik irem 6.5 beren 7.350 olmuş. çok çok iyi dedi maşallah ebemiz.. neyse kahvaltı ettim cadılar uyudu 15 er dakaika. sonra birkudurdular anlatamam size surdurnaın mümkünatı yok aşıdan heralde ama bende çıldırdım.bi bağırdım yeter die benim sesimden korkup dahaçok ağladılar ama inanın dayanamadım ya sabrım tükendi dalla yok mama meme su neyse herşeyi veriom ama yok anacım çıldırdılar. zor güç belaşimdi uyuttum bakalım kaç dakika... her işim duruyo. yarına kaldı artık. eşim erken gelecek bugün akşamada yapabilirim..geçmişi okumadım biokiyim acele acele cadılar uyanmadan. sabah okuyayımd edim huzur vermediler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?