Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Doruk canım,dün bir sitede,eğer bebeğiniz her hangi bir ekgıdayı reddediyorsa ısrarcı olmayın zorla yedirmeyin diye yazıyordu.
1,2 hafta bekleyin sonra tekrar deneyin diye yazmışlardı.

DIRIM yağıza elma suyu verdim 10 cc ilk verdiğim için az verdim.
Ulen eşimden gizli vereyim dedim kapağını açamadım kavanozun,mecbur eşime açtırdım yani gizli yapayım derken beceremedim.

tatlım gece zaten uyanınca veriyorum içtikleri kadar konusu geçen içmeyen çocukları gündüzde uyutup içirmek ,, aslında içsinde nasıl içerse içsin diyoruz annelik işte aç kaldı düşüncesi öldürüyor.. benimkiler hipp in meyve pürelerini diğerlerine göre daha çok yiyor m.suyu almadım.. hipp in tadı nı bende beğendim kalanları yiyorum:)

beren şekerim seninle aramızda 2 güncük varmış bizim.....

evet cnm

cnm 64 cm ler dr kısa diyorda napiim uzatamamki ayda en fazla 1 cm uzuyor sıpalar püff.. cnm sma 400 gr normal eczanede 21 tl aptamil 900 gr galiba oda 39 tl filandı sanırım yani aynı oluyordu ama nette bilmiyorum fiyatları son kullanma tarihleri yakın gönderiyor dediler almadım hiç güvenilir siteler yollamıyordur heralde..

biz hipp kullanıyoruz. cemre kusan bi bebek olduğu için marka farketmiyo.. ama çok doyurucu bi mama.. realde kampanya var 900 gr hipp2 34 küsürdü hipp bebe büskivisi hediyeli...

cnm beren de hep kusuyordu 6 ay oldu bitti çok şükür, darısı başına..

maşallah cnm biz 7 yi göremedik daha :)

ah yavrum artık kanmıyorlar cep telefonu kılığınada girsem yokkk iştahları uçtu gitti..

ben artık bu kilo işinden anlamıyorum geçende baktıkda yeğenim 3 aylıkken 7.250 ymiş ama 3800 doğdu:)))geçrn ay 4600 oğlum 4700 kızımdı doktor 3-3.5 kilo doğan bir bebek 3 aylıkken 5.5 6 kilo olması gerekir demişti.

maşallah cnm sebze çorbasını hiçbir şekilde yediremedim başka bir çorba denesem erkenmi tarhana falan? yada sebze çorbasına ne katsam irmikle yatım pirinç yerine yine yemediler..
cnm kahvaltıda yumurta ve peynir dönüşümlümü veriliyor yumurta kaç gün haftada daha başlasmadım sadece 1 çay kaşığı pekmez ve 1 çay kaşığı labne koydum azmı acep..

ceviz de veriyorlarmış veren varmı kızlar?

kızlar acil önerilerinizi bekliyorum benimkiler prematüre doğdukları için işitme ve görme testleri yarın yapılacak uykusuz getirin dediler 100 kmlik yere gidicez ve çocuklar araba uyuyo ister istemez orda rahat bu testleri yaptırmak fikirlerinize ihtiyacım var yoksa rezillik çekicem

winstoncum görmeyi bilmiyorum ama işitme testini bize emzirirken yaptılar. eğer emziriyorsan uyku sorun olmasa gerek. esas olan bebonun hareketsiz durması.

nerocumm arabanız hayırlı olsunn, kazasız belasız kullanın inşallah.
eylül geçmiş olsun canım, Allah beterinden korusun.
erenzeyno dün de 3'te uyudu elif hanım, sabah zor kalkıp emzirdim, babasına verdim tekrr biraz uyudum da kendime geldim. umarım eski günlerine döner.
canancım yine mi uyumuyo seninkiler yaa, off bu uykusuzluk nasıl sinir bozucu birşey, şimdi kaynoş bir gece gelip bakma sözü verdi, 3 poşet süt sağıp koyucam, sabaha kadar kesintisiz uyuycam inşallah, şu an bana verilebilecek daha değerli bi hediye yok walla, du bakalım nasıl olacak?
ya kızlar birde bu ek gıda işini okuyorum da, neden hazır meyve püresi meyve suyu veriyosunuz, evde taze taze hazırlansa daha iyi olmas mı?
artvinli geçmiş olsun canım tatlı oğluşuna.
birsom, firdos,berennaz, doruk sizlere de

cnm benim ilk hazır bebek besinleri başlamamızın sebebi...
bizler 4 ayda girdik ek gıdaya..bu dönemde noraml meyveler
bebeklerin midesine ağır gelebilir..gaz yapabilir vs.
mesela benimkiler 5 aylıkken noraml meyve püresini yemediler..
ama kavonozları yerlerdi....
eskiden 6 ay en az anneler emzirdiğinden 6 ay bitiminde normal meyvesi felan veriyordu..

offf bugün çok sıkıcı yaaa.....5 gündür dışarı çıkmadım...kimselerde gelmiyor....ondanmı acabaa

slm kızlar yarım saat once gırdım ewe kuzulara 1 er tane astronot aldım tanesını 70 e aldım acaba cokmu verdım dersınız mcburyetten aldık ıste masallah fıyatlarda ucuk nasılsa mecburlar almaya dıye fıyatları ucurmuslar cokmu sızce 70 er lıra vermem bırqz buyuk aldım kısı cıkarır bunlar dedı malum eskısehırde kıs 7 ay surer montlar desen bı astronot fıyatı devamlı alısverıs yaptıgımız bebek magazasından aldım bıraz ındırım yaptılar
kanguruyla yolculugu pek sevdı oglusum uyudu devamlı ewe geldık yatırdım uyandı
ama sırtım omuzlarımkasıklarım cok agrıooooo yurudukce agırlastı sıpa :d

ayyyy çocuklar kendi çorap çekmecesindeki bez torbadaki bütün çorapları dökmüşler ceza verdim hepsini topladılar

kirpi işin kötüsü benimkiler ne uyuyo nede hareketsiz kalabiliyo emmiyolardane olacak bilmem..
dırım valla özeniyorum sana haa ne güzel büyütmüşsünde cezadan bile anlıyo çocukların bizde o günleri görecekmiyiz acaba???

cnm yaa anlıyolar artık beni..ben ceza verdim ama o oyun yaptııı

Doruk,Winston Maaşallah kuzulara..siz kilolarını sağlık ocağında mı ölçtürdünüz,kıyafetleri ile mi baktılar?normalda çıplak ölçüm doğru sonuç veriyor,sağlık ocağıyla bizim doktorun ölçümü arasında 300 gr.fark çıkıyor

Kirpicim bende hazır verme taraftarı değilim aslında ama mecburum..önceleri meyve suyu ve yoğurdu kendim yaptım..zorla yediler..ama hazırlara bayılıyorlar...dünde muhallebi yaptım sevmediler,çocuklar haklı çok kötü olmuştu:)..birde iki çocukla zamanımız olmuyorki..

Dırım sana birşey danışıcam..Deniz biberona pek yanaşmıyor,devam sütünü bebek ekmeğiyle ezip versem olur mu acaba?sütün etkisi gider mi?ya da biberon alışkanlığı kaybolur mu ne dersin?birde bu dönemde 6 ay 5 günlük bir bebeğin boyu kaç cm olmalı biliyor musun?

Berencim şimdi gördüm yazını.ben dönüşümlü vermiyorum yumurta ve peyniri..aynı anda veriyorum.zaten öyle çok da koymuyorum.dönüşümlü verildiğini senden duydum..bilmiyorum ki..tarhana için erken bence,Dırım bal kabağı kat demişti bana..güzel oluyor sende dene severler belki.ceviz duydum ama vermedim..kuru incir,kayısı,üzüm de varmış ama ben vermedim henüz..

Winston kilo işini takma canımcım,hareketleri iyise kilo alır nasılsa..bizde prematüre doğduk,20 günlükken o iki test yapıldı.daha da istemediler bizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…