Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

evet hayatım ya ama bizimded r daha var dedi henüz beyazlama falan yok ama inci çok keyifsiz hiç birşey yemek istemiyor,kilitliyor ağzını açana aşk olsun ağlıyo o zaman bile ağız kapalı...
bende zorla uyttum ama ipek mıkırdıyor gideyimde doyurayım diğerini uyandırmada....

tatlım1400 1600 gr doğmuşlar

ah kuzularım küçücükler rabbim yardımcıları osun tez zamanda şifa bulsunlar inşallah.....

kıçını benim için ısır bir kere ördekin:)))

Allah yardımcıları olsun. rabbim kimseyi hastane köşelerinde bekletmesin...

amin cnmmm valla allah düşmanıma bile vermesin diyorum....ama kaçınılmaz son 7.ayına gireli 10 gün felan olmuştu...
kaynanasınada sinir oldum yani bu aksaam kızın....bu doğum yapan eşimin amcasının kızının kızı...kuzeninin torunları oluyor doğanlar...
ama kuzeni eşimden yaşca büyük abla der eşim...ve eşimi o büyütmüş...ve kadın çok hatırnaz bi kadın ben çok severim...eşime illa gidelim dedim
eşimin ailesinin ailesine karşı bağları kopuk...ama kopmasınlar insana insan lazım bugünlerde...neyse...gittik...ablamız terkosda oturuyor....doğum yapan kızda
kaynanası ile beşyüzevler de...ben hastaneye 10.dk.mesafedeyim...bende bizim ablaya bak bizim evimiz çok yakn bişey olursa gelin çekinmeyin dedim..eşimde abla bişey ihtyacın olursa ben gelirim dedi.....kaynana bi atlad bizde istanbuldayız...ne gerek var size diye...neyseki ablamız çok iyi....taa asansöre yolcu etti......

kız hamişken ben demiştim...altalta pozisyon kolay değil...bir bebek diğerine göre daha az gelişir diğer bebek ezer ..rahim ağzını zorlar demiştim...ve rahim ağzı açıldı serkalaj yapıldı 15 gün sonra doğum oldu işte....
o zaman bana dediği sen kilolu hamile kalmışsın ondan riskli geçmiş gebeliğim bizim gelinin bünyesi iyi zayıfya çok vücudu hantalşamaz demiştiii...
büyük konuşmayacaksnnn iştee...rabbim sağlık versin tez zamanda kavuşsun yavrularına...

kirpoşşş kaynana dedikodusunu bekliyorummmmmmmmmmmmm...bugece sende değilmiii elifimi bakmaya gelmedimi yoksaaaaa

yaa benim adetim biteli 3-4 gün oluyorrrr göğüslerim sızlıyor acep yumurtluyorum ondanmıı yaaaaaaa

bugün ağırlıklı konu ek gıdalar olmuş.ben 5.ay bitiminde başladım yavaştan...ek gıda herkese göre biraz değişiyor. ben öyle 3-5 gün hesabı yapmadım(örnek almayın amann)direk şeftali verdim 1 fincan yediler yalana yalana...şimdide onlara özel pişiriyorum ama çeşit çok bende...sadece çilek,bal, domates,patlıcan gibi şeyler vermiyorum. hergün yarım muz ve bir kivi veriyorum ve diğer meyvelerdene veriyorum.mutlaka hergün kendi mayaladığım keçisütünden yoğurt.....sebze çorbalarına mutlaka irmik katıyorum...bide yedirmekte zorlanan arkadaşlar çorbalarına ilk başta devam sütü ekleyin kremamsı bir tad veriyor benimkiler başta öyle yediler hep...tavuk suyuna çorbayı ve yayla çorbasına hiç hayır demediler mutlaka deneyin. bunları 6. aydan sonra rahatlıkla verebilirsiniz...tarif isteyen olursa ayrıntılı yazarım...

Dengesiz ve patavatsız insan bolluğu var canım...aman büyük sözüme tövbe asla büyük konuşamamak lazım..yazık kaynana büyük konuşmuş olan geline oluyor...

arakadaşlar bu arada nacizane bir tavsiyem olacak daha önce diğer topikte önermiştimde aman ne pahalılığı kaldı nede asgari ücretle kıyası...bidaha yazmayacaktım ama yazayım..ben kraftın otomatik sallanan beşiğini aldım...şimdiye kadar aldığım en mantıklı şeydi...hala huzursuz oldukları zaman yatırıyorum kendi sallıyor. şiddetle tavsiye ederim...benimkilerde çok işe yaradı...

şimdi kıyaslama yanlış cnm sen önermişsin...aaa çok ucuz herkes alsın demiyorsun...işe yaradığnı almayı düşünen varsada kullanan kişi olarak rahatlığını söylüyorsun..alan alır almayann almaz...ben alamazdım şahsen...param olsa düşünmezdim bile...ayaklarımın güneah ne dimi ama ????

direk veriyorum sulandırmıyorum 120 cc veriyorum hem sindirimi de iyi kakalarını rahat yapıyorlar bir de yoğurdu da keçi sütüyle mayalıyorum canım

saol cnm bende 30 cc gibi deneyim bakalım içerlerse artırayım

ok cnm dediğin gibi yapayım.. babymix yemediler meyveli diye danone aldım onu biraz yediler ama arkadaşım prof. a gidiyor danone yerine büyümix ver demiş acep sütaşla anlaşması mı var kafam karıştı benimde, ablam hep danone ile büyüttü bu arada

tatlım1400 1600 gr doğmuşlar

kuzular biran önce toplansın inş. iyi yapmışsın gitmekle melek dirimim

nefescim bende tahıllı aldırıdım dün eşime ve davam sütüyle yaptım 1 er kaşıktan sabaha kadar uyumadılar sindirememiş olabilirler mi, 6. aydan sonra diyorya düzeltilmiş yaşa göremi hareket etmek lazım acaba?

cnm bizede var daha dedi dr ama ağız kilitleme modası var şuan heralde, bol iştahlı ve uykulu günler diliyorum hepimize.. bu arada unutmuşum arabanız hayırlı olsun rabbim kazasız kullanmak nasip etsin..

cnm devam sütlü bir tarif isterim valla.. tarhhana kaç aylıkken veriliyor biliyor musun?

bu mama sandalyesi olan mı cnm,, eşim alıyordu oturmazlar diye aldırmadım,, şimdi alsam otururlarmı yoksa sen küçükten mi alıştırdın?

kızlar berenin kolunun dirseğinin iç kısmı hep pişiyor iyice egzama gibi oldu dr kortizonlu bir krem veriyor geçiyor sonra yine.. terletmemeye çalışıyorum bir kat ince badi giyiyorlar evde yinede boğum yerleri terliyor bir önerisi olan var mı? doktorum sen bilirsin belkim napayım sebamed pişik kremi ve bephantene fayda etmiyor kabuklandı

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr,
ya bu ek gıda muhabbetlerini bi kenara kaydetsemmi diye düşünüyorum, biz o noktaya gelince de anlatırmısınız yoksa
neyse gelelim kaynoşa, bizimki çok midahil herşeyin en iyisini o bilir, onun lafının üstüne laf olmaz, zaten doğum yaptığım günden beri deli etti beni, hala da devam. önceki gece oturmaya geldiler, yok çocuğun altına pudra sürsem pişmezmiş, niye su vermiyormuşum çocuğun içi yanıyormuş, yatakta yatınca kemikleri batarmış yastığın üzeirnde yumuşak yumuşak yatırsam daha iyi olmazmıymış. yahu şu devirde bir tane bebeğinin poposuna pudra süren bulayım dişimi kırıcam, diyorumki anne sütünün zaten %70'i su demekten öldüm, elyaf yastığın üzerinde yatan çocuk hem terler hem de kemik gelişimi bozulmazmı? bir de üzerini çok kalın giydiriyormuşum, ayağında iki penye alt bir de minik çorap vardı, çıkardı tek penye altla bıraktı çocuğu, dedim gece gz sancısı başlayınca çağırırım artık. hatta üstünü değişiyorum, badinin üzerine zıbın giydirdim bu kadar yeter diyor, üst giydirmene gerek yok diyor, yahu o senin gibi menopozlumu nasıl yetsin diyecektim neredeyse kii, çocuk hapşırdı da üşüdü galiba dedi o da nihayet. ha bir de badiye ne gerek varmış, onun zamanında badi yokmuş giydirmeyecekmişim oooofffff dedim. dün de eşimi aramış cepten yok bu çocuğun eli ayağı çok soğuk dolaşım bozukuğumu var, siz buna bakamıyormusunuz?, eşimde gelip bana bunu söyledi iyice sinir oldum. ayy bu kadın beni öldürecek yaa.

ya bir de kızlar ben bu bakıcı işine alışamadım bir türlü, birincisi kadına 9-5 mesai verdim şimdi pişmanım 8-6 deseydim diye. bir de çocuk uyuduğunda ev işlerini de yaparsın demiştik, illaki söylememi bekliyor şunu yap bunu yap diye, dün banyoyu viledalamış çamaşır sepetini bile yerinden oynatmadan, her yerde pislikler duruyor, bir ütü yaptı en az 4 saat, iş yapıyor görünmek için uzatıyor mu nedir? çocuğu kucağında uyutuyor, yapma dememe rağmen, çocuk gece de aynı şeyi benden bekliyor. bir de çocuğunu emanet etmek çok zor yaa, arka odaya giderken bile tedirgin oluyorum, e yanlarında da verimli çalışamıyorum tabii, 800 litra vermek de koyuyor tabii. ben mi psikopatım aceba diyorum bazen, kızlar 3 ayda düzeliyor deniyor ya, 3 aydan sonra bana kalan vakit biraz daha artar mı? yani güde 3-4 saat de olsa çalışabilir miyim acaba? ne açıdan 3 aydan sonrası daha rahat?
off bana fikir verin biraz, evde kala kala psikopatmı oldum diye4 de şüphelenmiyor değilim, herkes ve herşey batıyor sanki.

günaydın kızlar,nasılsınz?

Kirpicim bakıcı işi zor ama mecburuz işte..bizimkide çok dağınıktı,misafir gibi davranıyordu..neredeyse bebeklere bile bakmıyordu,annem ve dersi olmadığı zamanlarda eşim bakıyorlardı hep.kadın tv ye gözünü dikiyordu sabahtan akşama kadar kafasını kaldırmıyordu..birde abdestini alırken ne göreyim ayaklarını lavaboda yıkıyor!işte o an koptum..ben çok sert biri değilim,insanları kırmaktan çok korkarım ama eşim daha açıktır bu konuda,,birde bakıcımızla eşim anne-oğul gibiler.çünkü komşumuz zatın kadın.hemen ona anlattım olanları.o da bakıcıyla konuşmuş,kadın o gün bugündür çok değişti.tv açılmıyor artık,yasak.bebeklerın sorumluluğu ona ait tamamıyla.şimdi çook menunum.

Dırımım benim oğluşun biride 1660 gr.doğmuştu,aynı akrabanınki gibi minikti..Allah şifa versin İnşallah.

Canoooo nerdesinnnnn:84:

Nerom Maaşallah kızçelerin boyları çok iyi..biz 5 ay 1 haftalıkken gitmiştik en son doktora o zaman ikiside 64 cm di..Deniz 5600,Kağan 7150 grdı o zaman.bir ayı geçti gitmedik kontrole,doktor 7 aylıkken gelin demişti.

Famelex ek gıdada da senden öğreneceğim çok şey var,özellikle çorbalar konusunda başını ağrıtıcam galiba

Doruk nerde kızlarrrr

canım ben de bunun daha oturur pozisyonda olanı var ondan var ben memnunum tam dik oturmuyor o yuzden içini dolduruyorum tam oturmuyordu küçükken . biraz vakit kazanıyorsun bazen bakıyorum uyumuşlar. tavsiye ederim

çok biliyolar zaten onun zamanında badi yokmuş ama onlar bu zamanda yaşasaydı havalarından geçilmezdi eminim herşeyden de yararlanırlardı .
canım ben kendim bakıyorum ama dediğin gibi insan güvenemiyor ama karşındaki insana güven duyarsan alışırsın diye düşünüyorum ben de dün ilk defa karşı komşuya geçtim akşam çocuklar uyumuştu telsiz de yanlarındaydı ama yine de o kadar huzursuz oldum ki zor oturdum

canım şimdi kiloları nasıl oldu doktor öyle ayda bi kilo alamaz diyor artık doğru mu bizimkiler 6 aylık 6500-6700 dün sağlık ocağına gitmiştik doktora da gitmemiz lazım en kısa zamanda bakalım doktor ne diyecek

siz daha yeni gitmişsiniz doktora dimi canım?valla bir aydır baktırmadık biz.sağlık ocağının ölçümlerine güvenmediğim için götürmedim ama 6 aralıkta aşımız var o zaman baktırıcam.Eylülcüm sanırım aktık ayda 600 gr.falan almaları gerekiyor.

ayy eşim aradı şimdi,Kağan da yüz üstü dönmeye başlamış çok mutlu oldummm

günaydın kızlar
geçmişi okudum herkesleri çok öpüyorum
kirpiciğim sevmediysen ve vermeye kıyamıyorsan elifi kendin bak tek bebek çokda zor olmaz elin nazıyla uğraşmazsın hemde
dırımcığım benim oğlanlar 1050gr ve 1150gr doğdular Allah ömür verirse yaşarlar akrabalarının bebişlerine hiç birşey olmayacak dualarımdalar
benim kayınvalidem,kaynım ve kayınpederim hala bendelir bayram tatili diye geldiler bitmedi tatil ben bittim
nihayet hafsonu gidecekler bir aksilik olmazsa

Karanı aşıya götürdüm bugün verem hariç diğerlerini yaptılar verem için önce bir test yapmaları lazımmış prematüre diye 2 hafta sonra tekrar gideceğiz

günaydın kızlar...
firdoscum burdayım... ama bugün uğrayamayabilirim halalarım ve kuzenim geliyo bana akşamada bende kalırlar muhtemelen. merak etmeyin:) seviyorum hepinizi....

günaydınlar

saat 7,30 da uyandılar halen uyumadılar. dursalar ellemicem ama mız mızda mız mızzzzzzzzzzzzzzz. sallıyom şimdi.....

firdoscum maşallah oğluşa.

burcucum 2 çocuklu insanın evinde bu kadar kalınırmıymış yaa. pes

dorukcum kolay gelsin. beni,m kızlar aşırı kuduruk olduğu için misafir gelmesini istemiyorum valla. daha bi kuduruyorlar... :84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…