Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

günaydınnnnnnnn..........aman ne soğumuş hava be birden ay benim bu kızlarda gece hep üstleri açık nasıl beceriyolar battaniylerini komple yatağın kenarına sıkıştırıyorum gece bir bakıyorum ikiside açık.........benimde inmim hiç birşey yemek istemiyor ya bağrış çağrış tıkmaya çalışıyorum ağzına.........

ay aslıcığım benimkiler banyodan sonra maksimum 15 dk uyuyorlar ters tepiyor bunlara banyo.....ay bide yüzlerine su değince kıyamet kopuyor banyoda ......

nero cum gule gule kazasız belasız kullan ınss cnm.
teşekkürler cnm....

çokkk geçmiş olsun eylülcüğm allah başka dertler kazalar vermesin.....

sağol cnm...inşallah bekleriz istanbula kuzum.....

firdoscuğum ... canom sağolun kızlar......

bi akrabamız ikizlere hamileydi 7 ayına yeni girmişti dün gece doğurmuş kız..1600-1400 gr doğmuşlar yoğunbakımdamış üzüldüm.....eve çok yakın ama gidemem çocuklarla

Firdos canım benimkilerde herobaby yediler ama gündüz pek mama almıyolar bebelacı hiç demedim biraz değişiklik yapmak için herobaby aldım sma kullandım ben hep baska mama hiç denemedim...

Eylül üzme kendine canım seni cok iyi anlıyorum bak bende öyle yaptım sütüm gitti onlar zaten acıkacaktır he olmadı doktora götürürsün canım

Fatoş canım hamd olsun ki ben hiç bir caba sarfetmeden dogal yoldan oldu bu yüzden cok şanslıyız iyki varlar sadece bir gülüşleri dunyaya bedel..

Eylül canım hos geldin ..Rabbim sabır versin cok zor günler gelmiş geçmiş şükür olsun. ALLAH yardımcınız olsun ...

Canan canım ALLAH yardımcın olsun iki gündür 12:30 zor uyutuyorum gece boyuncada kalkıyo kızım özellikle cok yoruluyorum bana genede annem yardımcı oluyo cok zor durumda kalınca birini alıyo ben o gece rahatlıyorum seni cok cok iyi anlıyorum arada kayınvalidene versen almaz mı

cnm diş çıkarcak olabilir. cemrede doymadım diye ağlardı. bugün mesela sadece 60 cc yedi (((((((( huzursuzluğuda arttımı ? cemre kuduruyo resmen çok huzursuz napacağımı şaşırıyorum

gunaydın kızlar gecmısı okuyamadım umarım herkes ıyıdır
oglum dun gece sac bas yoldurdu bana sınırımden cıldırma noktasına geldım 10 dakıkada bır uyanıp durdu
bugunde 6 da kalktık hıc o saatte kalkmazdık uyumadı sıpa kalktık babamızda kalktı kahvaltı falan ettık sabahın korunde karga seyını yemeden sonra babamız pet shopa gıttı balıklarıma malzeme aldı bızde oglumla oynastık ve bu saat oldu kocıs ıse gıttı gece 11 bucukta gelecek bende oglusumla alısverıs merkezıne gıdıcem kanguru aldı babamız kolay olsun dıye kuzularıma kıslık mont ve astronot alıcam ordanda eltıme gecerım belkı bakalım

artvınlım verdınmı kuzum meyve suyu gecmısı okuyamadıgım ıcı soruyorum
zuhalım bebo uyudumu dun gece
fatosum nasılsın kızceler nasıl
opuyorum herkesı

bırde bnm oglan mamayı zor yemeye basladı bıberon azına gırınce ılk once ısırıo kafasını sallıo kafasını gomuo ısırıo damaklarını kasıo dısmı cıkarıcakkı cokta huysuz pöff

inş. diştendir kıslar dediğiniz gibi... yoksa nasıl başa çıkıcam bunlarla.. bugün daha ikiside 100 cc süt içti oda kıyametler koparak..

uykuda beslemek iyi değilmiş Firdos zaten benimkiler imkanı yok almıyor alsalar o kadar çaresizimki bile bile verirdim heralde bu dönemde.. kk da bir bayan yazmış çocuğu 2 yaşında mı neymiş hala sadece uykuda besleyebiliyormuş evden çıkamıyorum diyor gündüz iki kez uykusu var onu kaçırırsam asla içiremiyorum diyor oda zor bir durum ama her çocuk öylemi olur bilinmez bende dr a sormuştum uykuda beslenen çocuk aklı erince gündüzleri ve uyanıkken beslenmez demişti ama bilmiyorum etkisini dediğim gibi benimkiler uykusu varsa bile içmiyor süper uyuzuz yani.. püfff..

ben heronun sütlü muzlu kaşık mamasını aldım bir kez tabi benimkiler 1 yemek kaşığını ancak yerlerse o işte, devam sütü kullanmadım hiç.. organik meyve pürelerini aldım..
bebelac sadece devam sütüyle yapılan kaşık mamasını aldım hanii yerlerse iki öğün bir arada çıksın diye:) yemediler tabiki... başka hiçbir ürününü kullanmadım..
devam sütü sma alıyorum aptamil kusturuyordu sma iyi geldi.. ama kilo boyda artış yok hipp almak istiyorum ama kusturuyor diyorlar nero cnm sen mi kullanıyordun memnun musun? birde bizim boy uzamıyor ya balık yağı içeren vitamin kullanan var mı yada almina mı yazmıştı hatırlayamadım keçi sütü mü içirince boylarında artış oldu diye benimkiler cücüş kaldı

bi akrabamız ikizlere hamileydi 7 ayına yeni girmişti dün gece doğurmuş kız..1600-1400 gr doğmuşlar yoğunbakımdamış üzüldüm.....eve çok yakın ama gidemem çocuklarla

allah şifasını veriri birsom inşallah kuzularına kavuşur(

yok kuzum ben kullanmadım devam sütü......uykuda vermek konusuna gelince ben veriyorum gece acıkınca uyanıyorlar mamayı dayayınca uykuya devam.....

ayyyy 2 saat ütü yaptım sırtım ağrıdı.......bende kocama akşam gelirken hipp m.suyunu aldırayım diyorum hiç vermedim bakalım içeceklermi......

Fatoşcum evet diş çıkarıyormuş,dr.gittiğimizde dr..muyaene erderken söylemişti.
Birde gripten burnu tıkalı ondanda yemiyor olabilirmiş.

Erenzeyno vermedim canım daha.Eşim almış hipin ama dr.verme daha diyor.

Beren üzülme canım ya,boyları kaç cm ki?uzarlar İnşallah..bende bir ara denizin kilosunu çok kafama takıyordum ama takmıyorum artık..napalım o da zayıf büyüsün,elimden geleni yapıyorum ben..Kağanın kilosu mutlu ediyor beni,Denizin hareketleri:)..iki çocuk olmasının en güzel yanı bu herhalde..

kızlar Fatoş bi eczane adresi vermişti netten ucuza mama almak için.şimdi üye oldum..sma da indirim varmış,kampanya..biz aptamilin devam sütünü kullanıyoduk ama bıktılar sanki.birde aptamil pahalı biraz,bazen içmiyorlar döküyorum boşa gidiyor.sma daha uygun gibi,hem sizde çok memnunsunuz..bu akşam ordan istemeyi düşünüyorum bakalım..ben bebelec ya da hero baybnin meyve pürelerini alıyorum,bizimkiler aptamili sevmedi..kaşık mamalarıda karışık alıyorum..bu arada BEBEK EKMEĞİ BULDUM..oyun halısı kiralamıştık Alminanın dediği siteden.dün geldi,bizimkiler coştu valla:)

kızlar uykuda mama vermek zarralı olsada mecbur kalıyoruz ya,keşke başka bir yolu olsa..
:

kızlar güzel temennileriniz için teşekkurler

ARTVINLI canım benim melisim de iştahsız ama zorla yediriyorum sanırım kaşık mamasına geçmişsinizdir kaşık mamasını yedirmek kolay oluyor biberonu zorla veremiyodum ama kaşıkla yedirebiliyorum napıyım yoksa çocuk yemiyo

kızlar bizimkiler 6 aylık oldu sizin günlük yemek programınız nasıl oluyo

eylül aramızda iki gün var seninle..benimkini yazayım..

sabah kahvaltı veriyorum..labne,yumurta sarısı,bebebisküvisi,tereyağı ve keçi sütü..hepsini bulamaç yapıyorum..keçi sütü yerine bazen papatya çayı,ıhlamur veya devam sütü koyuyorum.sütle sulandırmadığım gün pekmezde koyuyorum..arada birde hazır kaşık maması ürünleriyle kahvaltı veriyorum.

kahvaltıdan iki saat sonra meyve püresi.hazır pürelerden bir kavanoz açıp ikisine yediriyorum.ayrı ayrı bitiremiyorlar.

iki saat soonra yaklaşık birer kase çorba veriyorum,içine bebek ekmeği doğruyorum.

2,5 saat sonra devam sütü,120 cc falan..

ondan 1,5 saat sonra yoğurt..hazır alıyorum danonenin falan var bebekler için.bazen bir taneyi ikisine paylaştırıyorum bazen ayrı ayrı yediriyorum.

2 saat sonra yine devam sütü.

gecede muhallebi ya da gece mamaları veriyorum..

ama her zaman hepsini yemiyorlar tabii..öğün atladıkları oluyor..

iyiyim canım kızçelerde kudurmakla meşgull

biz hipp kullanıyoruz. cemre kusan bi bebek olduğu için marka farketmiyo.. ama çok doyurucu bi mama.. realde kampanya var 900 gr hipp2 34 küsürdü hipp bebe büskivisi hediyeli...

herkese merhaba rsv aşımızı olduk tabii çığlık çığlığa(
birde dün gece kızımı yere koyduğumuzda bişilerden korkuyo gibi sarsılıyo nefessiz kalıyoz ondan sonra başlıyo ağlamaya uğunana kadar dün armut yedirmiştim ondan olabilir mi???
bu arada oğlum 6 kilo 60.5 cm
kızım 61 cm 5.8 kilo nasıl sizce??

bende geldim biraz geç geldim ama geldim...
sabahdan aşıya gittik geldik irem 6.5 beren 7.350 olmuş. çok çok iyi dedi maşallah ebemiz.. neyse kahvaltı ettim cadılar uyudu 15 er dakaika. sonra birkudurdular anlatamam size surdurnaın mümkünatı yok aşıdan heralde ama bende çıldırdım.bi bağırdım yeter die benim sesimden korkup dahaçok ağladılar ama inanın dayanamadım ya sabrım tükendi dalla yok mama meme su neyse herşeyi veriom ama yok anacım çıldırdılar. zor güç belaşimdi uyuttum bakalım kaç dakika... her işim duruyo. yarına kaldı artık. eşim erken gelecek bugün akşamada yapabilirim..geçmişi okumadım biokiyim acele acele cadılar uyanmadan. sabah okuyayımd edim huzur vermediler...

çok geçmişolsun fatoşcummm...

neyse 70 cc yedeşükür. bi ara benim kızlarda öleolmuşdu fatoş birazda mamalrdan sıkılıyolar biliyomusun... farklı tatlar arıyolar bacak kadar boylarıyal onla bile bilio tadı:)

ayyy allahım yardımcısı olsun. tezvakit kucağına alsın inşallah üzüldüm şimdi...

Çekiyoruz otri bebeyle bağrış çağrış.

Kız canan valla korktum senden.....Ne kalbi temiz hatunsun.İçinemi doğdu nedir
bizde kıyamet kopuyo daha aleti görüo gözler pört die büyüyo:)

berennaz biz cep telefonunda müzik açıp kandırarak yediriyoruz bazı şeyleri mesela çorba pek sevmediler kandırıyorum 1 2 kaşık tıkıyorum ağzına... kanıyolar bide müzikli oyuncaklarda işimize yarıyo değişik değişik kanıyolar:)

(((

toplantı bitti:)..dün gece okulla yemeğe gittik..bebişleri bakıcımıza bıraktık.çok güzeldi,6 ay sonra böyle arkadaşlarla oturmak,sohbet etmek,müzik dinlemek harikaydı..özlemişimm yaaa..
ohhh sefan olsun..

maşallah canım iyikiloları bana bugün 4. ayda 6kilo çok normal dediler...

maşallah ...maşallah.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…