Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

sağol Medinecim,İnşallah iyi geçer gezimiz..

Semenya İnşallah sende göreceksin sağlıkla doğup büyüdüklerini..

Haklısın dırımcım çocukları çorap konusunda idare etmek zor.
Ama ilerde allah korusun başka sıkıntılarla baş etmek daha zor,insan yaşayınca daha çok korkuyor.

kilotlu çorap ve badiden oluşan bir rahatsızlık duymadm..
ömer 3 ayda bir çocuk cerrahisinde kilotlu çorabıda badiyide görüyor giydirme demedi..
sonuçta yumurtalıklarına zazarı olduğu için istenmediğini biliyorum...
ona bakarsabız erkek çocuklarıniçin yürüteç,kanguru,hoppalada iiyi değil diyorlar..

o yüzden her doktorun yada herkesin dediğini değil genel araştırmalar ve annelerimizin bakımını göz önünde tutuyorum..
kçını başını üşütüp sürekli hastalıkla uğraşmak daha zor

iyi geceler herkeze

anam ben artık bugünde çok güzel geçti harikaydı diye yazamıyacakmıyım .bugün sabahtan başladık
,
huysuzluga yine pöfff ege özellikle hiçbirşeyden memnun olmuyor dişse bu yandık valla

başında böyleyse daha sonrası amanınnnn .valla ben berkte hiç görmedim böyle şeyler garip oluyorum

yavrumun dişi çıkardı biz öyle görürdük ateşlenmedi bile üç yaşına kadar sesini duymadı kimse

tabi bunlarda öyle olacak sandım .neyse bugünlerde geçecek ama ilerisi daha vahim berkten biliyorum

bide bugün ne iş nede yemek yapabildim kınıyyorum kendimi ikigünde çöktüm esas yardımcıyı şimdi almak lazımmış

yanlış yapmışım .

hepiniz iyisinizdir inşallah yine geçmişe bakamadım bir dolanayım geçmişte.

canım sıkılıyorrrrrrrrr.........adetimin 12 .günündeyim ama sanki adet olacakmşım gibiyim.....
göğüslerim sızlıyor hasas,bel ve kasık ağrım var..sivilce çıkarıyorum...acaba üşüttümmüde böyle oldu yoksa tsh mı yükseldi yine
ayy bir ayyda doktora gitmeyim yaaaaaaa

canım bende berkke hiç kilotlu çorap giydirmedim çıtçıtlı badilerinide hep bol giydirdim yürütece koymadım bir kere bile

kıl bir dr. vardı ne dese yapardım ondan çocugu uyuz büyüttüm .valla ben bunlarda hiç takılmıyorum öyle şeylere

kardeşlerimiz eşlerimiz arkadaşlarımın bir çogunun çocukları bunlara dikkatedilmeden büyüdü turp gibiler valla

hatta canavar gibiler ben korudukça aksine gitti tabi bu benim şahsi fikrim kiseye sizde yapın demiyorum

ama oğlumu yürütece koymadıgım için çok pişmanım içimde kaldı bunlara bu hafta alacagım binsinler anam .

herkese iyi akşamlar...kızımın biri çok öksürüyor..gece hiç uyumadı.dr götürdüm bugün nebulizatör aldım havayla ilaç veriyorum..şimdi uyumaya çalışıyor.miniğim inşallah biran önce iyileşir, çok zor onun için...bugün hasta olan kızımı aldım tek başıma arabamla doktoruna götürdüm.ilk defa bebekle tek başıma araba kullandım.maşallah kuzum hasta olmasına rağmen çok usluydu..çocuklarla çıktığımda eşim yoksa genelde yardımcı ablamız veya annem olur arabada... çok ilginç geldi ilk defa yanlız çıktım tabi biri evde.yaa tek çocuk çok kolay geldi bana ama hep bir yanım eksik kaldı...ikiz annesi olmak böyle birşey herhalde..

Yağız muhallebiyi sevmedi kızlar ya.(Tadı çok kötüymüş gerçi tatsız birşey)

Acaba hani şu hazır muhallebiler varmış ya,milupanın vs.onları severmi.Birde o muhallebilerden yediren arkadaşlar içine aptamil devam sütü katılırmı içine.

geçmiş olsun canım.yumurtlama dönemindesindir canım.o zamanda bu belirtiler olur..

Ben sadece dr.bana söylediklerini paylaştım arkadaşlar......

Ben dr.söylediklerini önemsedim dediğinide dinleyeceğim.Siiznle paylaşmamın sebebi belki bilginiz yoktur bilginiz olsun dedim.

Uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Son düzenleme:

Allah yardımcın olsun canım..ya merakımı bağışla ben anlayamadım senin sanırım yardımcın vardı...galiba artık sizinle değil..anlaşamadığın için mi bıraktın?aslında çocuklar büüyüdükçe daha çok lazım oluyor.

ne yedirdin????hazır muhallebileride öle yapabilirsin.....dün konuştuk bu konuyu istersen bi geçmişe bak daha detaylı yazıyor

geçmiş olsun canım.yumurtlama dönemindesindir canım.o zamanda bu belirtiler olur..

teşekkür ederim cnm ...önümüzdeki h.içi annem gelecek yanımıza kalmaya o zaman sağlık ocağına gidip tahlil yaptıracağım...tsh yüksekti bi ara ilaç kullandım doktora sormadan kestim..

sizede çok geçmiş olsun....evet bi bebek evde olunca insan yarım kalıyor...rabbim hiç yaşatmasın o duyguyu

canım ben her akşam 150 yada 200 cc suya 5 ölçü devam sütü hazılıyorum.(aptamille) içine 3-4 bebe bisküvisi koyuyorum..hero baby nin tahıllı, meyveli mamaları var onalrdan hafif sulu olacak şekilde karıştırarak hazırlıyorum. biraz pekmez damlatıyorum yada 1 armut veya yarım muz katıyorum. çok severek yiyorlar. devam sütüyle hazırlayınıyor ve pişirmiyorsun.

Son düzenleme:

evde yardımcı olayı çok zor canım o seni idareedicegine sen onu idareediyorsun valla ben gönderdim kurtuldum

bide benim gece gündüzdü düşün kadın artık kahvaltıda sen şu işi yap bunu yap bende bunu yapabilirim demeye başlamıştı ukala

şuan zorlanıyorum ama en azından sinirlerim çok bozulmuyor ki bende 3 çocuk var .biri yazmıştı hatırlamıyorum çocuklarınla mümkün oldugunca sen ilgilen

hayatım senin kokunu alsınlar sen bir düzen kur bak ben yapamadım şimdi bende çocuklarda bocalıyoruz berkte dahil benim yetişdigim çocukla alakası yok

kadın çocuga kendini savun karşılık ver moduna aldı resmen .

bide canım benimleyken aglıyorlar durmuyorlar demişsin bide sitresli olmamaya çalış çanım bizim sitresimiz onları çoketkiliyor .

anlaşamadım canım herkezi çıldırttı resmen herşeyi ben bilirim diyen biri ve sürekli bir aradayım nasıl dayanmışım ben buna bilmem

bir kaç ay deniyecegim olmadı gündüze sadece iş yapacak arkamı topluyacak birini bulacagım.

cnm devam sütlü bir tarif isterim valla.. tarhhana kaç aylıkken veriliyor biliyor musun?

bu mama sandalyesi olan mı cnm,, eşim alıyordu oturmazlar diye aldırmadım,, şimdi alsam otururlarmı yoksa sen küçükten mi alıştırdın?

kızlar berenin kolunun dirseğinin iç kısmı hep pişiyor iyice egzama gibi oldu dr kortizonlu bir krem veriyor geçiyor sonra yine.. terletmemeye çalışıyorum bir kat ince badi giyiyorlar evde yinede boğum yerleri terliyor bir önerisi olan var mı? doktorum sen bilirsin belkim napayım sebamed pişik kremi ve bephantene fayda etmiyor kabuklandı [/QUOTE]

canım senin bebekler sallanan mama sandalyesi için biraz geç kalmışlar..ilk başlarda alıştırmak lazım..bide bebeğin kilosu arttıkça daha yavaş sallanıyor.ama ben hala kullanıyorum. bu arada bende bunlardan bir tane vae iki bebeğe ayrı ayrı almadım...

ek gıda ile ilgili tariflerimi en kısa zamanda uzun bir liste şeklinde yazmaya çalışacağım ama en basitini yazayım.
1 kabak, 1 havuç, 1 patates...öncesinde 8-10 adet kadar kuşbaşı dana etini suda haşlıyorum..sonra sebzeleri ekliyorum. sebzeler yumşamaya başlayınaca bol maydoz ve 1-2 yemek kaşığı kadar pirinç ekliyorum.pirinç pişmeye yakında 2 yemek kaşığı irmik ekliyorum 5 dk daha pişiryorum. ben 2 gün yediriyorum o yüzden suyun kararını ona göre ayarlıyorum..sonra blendırdan geçirip kaseye alıyorum. içine 2-3 ölçek deva maması ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekliyorum..afiyet olsun...
bizim doktorumuz tarhanayı 7.aydan itibaren önerdi ama tek başına tarhanayı fazla verme çünkü bebeklerin en çok sebzeye ihtiyacı var dedi..
kızının kolundaki lezyonları görmeden bir öneride bulunmam doğru olmaz..maalesef ben mesleğim nedeniyle burda kesinlikle ilaç öneremem..Allah korusun yan etki yapar sorumlu olurum..ama sana önerim kortizonlu kremler fazla yada yanlış kullanıldığında yarayı arttırabilir..sen bence başka bir doktora daha göster....

artvinli canım benim sakın yanlış anlama yazdıklarımı ordada belirttim zaten kimseye karışmak adına söylemedim .

berkin dr. izmirin en iyi prof. ve berki onun yüzünden bir çok şeyden mahrum büyüttüm mantıgımı hiç kollanamadım

şuan düşünüyorum en kötü dr.oymuş bizide çocuguda kasmış ona kızgınlıgımdan egeyle emreyi biraz kuralsız büyütmeye çalışıyorum

çok haklısın evde bir yabancı çok zor. benim yardımcım benle yaşıt nerdeyse 1 yıl olacak beraberiz. Maşallah şimdilik iyiyiz ama evde otorite bende yani ben ne dersem onu yapar..ben biraz ters ve sinirliyim. yani beğenmediğim şeyi direk kırmadan söyler uyarırım. bizde iş bölümü yok ne iş varsa kim uygunsa o yapar. kızlarla ilgili işleride beraber yapıyoruz çünkü ben bir süre sonra işe başlayınca kızlara o bakacak inşallah...ama yinede zor evde bir yabancı. benimki eşim gelince akşam gidiyor. yatılı asla yapamam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…