Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

canım bende çok sinirli biriyim ama bu kadın beni uyuşturuyordu resmen kasılıp kalıyordum

annemler 15 gün dayanır bizim kız buna demişler hatta onlarda şok oldular bide ben otoriteyi

koruyamadım eşimim arkadaşının ablasıydı hadi kırgılık olmasın sorun olmasın derken ipleri alıverdi son zaman elimden

ama bir daha yatılımı allah korusun

bende sana katılıyorum muhakkak dınlemelıyız dr ları daha sonra basımızı taslara vumamak ıcın onceden yoktu bole ınanclar ama oncede dr vs de cok azdı ınsanlar daha saglamdı sımdı yedıkleırmızdenmıdır ıctıklerımızdenmıdır nedense hastalıkta cogaldı drlarda bebekelrde daha hassas olmaya basladı

günaydın...
dün öğeleden sonra 4 gibi geldimisafirlerim..amazor bi geceydi:)kuzenimde 2 yaşındaikizleri var anne bebek diyim üstüne atlıolar benimkilerin kızı emziklere sardıoğlu patiklerine sardı öpcem sıkcam mıncıklıycam die başlarını bekletti sıpalar.. neyse allahdan onlar gelmeden yemeklerimi yapmışdım. bi pilavım kalmışdı onuda halam yapdı sağolsun. yedik içdik. akşamda benimkileri uyuttuk bi rahat .çay içdik...
BİRSO senden bahsettim kuzne dedim sen oğlundan yanıyon bizim bi arkaaşın 2 oğlu var görme dedim sahilde biri bi yana koşuyo biri bi yana:) tanışdırsana beni dedi. inşallah dedim.yok yok ciddi tanışaım dio eğer müsait olursan bi ara gelmek istiyoruz sana...
neyse geç saat gittiler. bende sızmış kalmışım.gece kızların sesine uyandım yedir içir.. şimdide alt üst karın doyurduk kızlar yine uyudu. kocişde işe gitti... bende kahvaltı etcemmm...

günaydın kızlar,göl kenerından merhaba hepinize:)..net var burda ya süper..

çorap konusu benide düşündüren bir konu oldu hep..biliyosunuz bizimkiler pek bi minik doğdular ve 4kg.olana kadar giydirdim ama sonrasını doktorumuz yasakladı.bende onu dinliyorum..Nefescim sen bizden daha deneyimlisin tabii ve kötü bir doktor deneyimi yaşamışsın.

Famelex tarifler süper,devamını bekliyoruz..

Artvinli ben hazır muhallebiler kullanıyorum,kendim bir kez yaptım ama çok kötü oldu..

herkesi öptümmm..

buyrun cnm başımlaaaa beklerim herdaimm

Günaydın arkadaşlar.....

Berbat bir gece geçirdim...O kadar hastayımki tarifi bile yok.....

Eşim saolsun yağıza bakmış ben hiç uyanmadım gece.Sabahta kahvaltı hazırlamış uyandırdı beni ilaçlarımı aldım.iyi olurum inşallah.

NEFESCİM Bende yanlış anlaşıldm galiba.Ben yanlış anlamadım canım benim,sadece fikrimi belirttiğimi söyledim.Canım senin oğluşlarla yağızın arası bir kaç gün.Senin oğluşlar dönüyorlarmı,birde emeklemeye başladılarmı canım?

FİRDOS ah nasıl özendim şimdi sana.Göl kenarında oturmuşsun sefan olsun arkadaşım.Aman ne iyi gelmiştir şimdi o kısa gezinti sana.Güzel saatleriniz olsun emiii.

DIRIM anacım bir sıkıntımada cevap verme yav.Ne sorum olsa ne derdim olsa ilk sen aydınlatıyorsun beni ve diğer arkadaşları da.Seni sitenin güzin ablası ilan ediyorum

FAMELAX canım tarif için çok saolasın.Bir sorum olacak ama yağız 5,5 aylık ya bu tarif ona uyarmı,nedirebilirmiyim?

DORUK tatlım aradım açmadın,çaldı çaldı sonra şu senin hatun başladı konuşmaya.

yoruldum... ama bitti bütün işler... misafir sonrası temizlik:) kızlarda uyudu şimdi. kocişde gelmedi. canım sıkıldı değişik bişiler yapmaya ihtiyacım var...firdoss özendim sana ya((

canım ne zman aradın.akşam aradıysan misfirlerim vardı duymamış olabilirim...eşim gelsin arıycamseni...

Doruk,Artvinli özenmeyin kızlar siz daha şanslısınız. istanbuLda yaşıyorsunuz var mı bundan güzeli...

biz döndük,gece kalacak kadar sıcak değildi.soba ile ısınıyordu korktum bebekler üşütecek diye.ama güzeldi,değişiklik oldu..

Kızlar selam ,fazla uğrayamıyorum ama bişey sormam lazım; sütüm yeterli deil,mama ağırlıklı besleniyorlar bebklerim,3,4 satte bir..90 cc içiyorlar,siz ne kadar verdiniz?1 aylık olduk..Kızım doymuyor

Ah canım insan istanbulda yaşayınca inan kıymetini bilemiyor.
Biz doğudayken,istanbula geldiğimizde tatimiz boyunca gezmedik yer bırakmıyorduk.Şimdi gezemiyoruz valla.
Keşke dönmeseydiniz,gitmişken keyfini çıkarsaydınız.Soba daha iyi ısıtır neden tedirgin oldunki.

DİLEMMA canım senin bebişlerin çok küçükler daha.3,4 saat aç kalamazlar.Bence 2 saatte bir besle.
Biz yağızı 2 saatte bir besliyorduk 90 cc yiyordu.Bak biz 6 aylık olduk neredeyse daha yeni yeni 4 saatte bir besleniyoruz.

beslenme aralıkları bebeğe göre değişir.her bebek bir değil ki.benimkilerde henüz bir ayllıkken 4 saate bir beslenirlerdi.aklıma çok mu uzun acaba diye takılırdı hep. Ama hallerinden memnunlarsa gelişimleri iyiyse beslenme programı doğrudur diye düşünüyorum . değilse eğer beslenme aralıkları uzundur o bebek için .daha sık beslemek gerekebilir.2 saatte bir beslenme ilk doğduğu zamanlar için geçerlidir bence..onun dışında gün geçtikçe beslenme düzeni oturmaya başlıyor.

Son düzenleme:
merhaba kızlar
mama benimde büyük derdim biliyorsunuz benim bebeklerim prematüre düzeltilmiş 1,5 aylıklar ve çok az yiyorlar hastaneden yeni çıkan oğlum 3 saatte bir 75cc anca yiyor evdeki oğlum 1 aydır elinde olsa hiç yemeyecek 50-60cc yiyip başlıyor ağlamaya evde 5 çeşit mama var özel prematüre mamaları ve sma gold1 aldım hippy aldım hepsinden ayrı ayrı tattırıyorum beğendiğini yesin diye ama çok zorluor beni en az 120cc yemesi lazım yarısını yiyor uykudada versem aynı uyanıkkende dr test yaptı kan idrar temiz çıktı tek derdi iştah yok acaba farklı marka mamaları karıştırıp versem olurmu?birbirinin besin değerini etkilermiki?deneyeniniz varmı?
bu arada kayınvalidem ve sürüsü gittiler bu sabah evde yanlız olmak ne güzelmiş
firdos gezmen iyi olmuş sefan olsun
artvinili geçmiş olsun canım Allah şifanı versin
erenzeyno dikkat et aman inşallah hastalığın nüksetmez üzme kendini kızını aldınızmı?
diğer arkadaşlar hepinizi ve bebekleri öpüyorum

Dilemma canım hnüz 1 aylıklar,4 saat uzın gibi geldi bana.bizimkiler o dönemde 2 saatte bir 60-70 cc içiyordu.

Artvinli haklısın canım içinde yaşanınca gezilemiyor pek,keşke her yerini dolaşsaydım üç yılda diyorum.benim istanbul tutkum çok fazla,anlatamam..

Burcu gözün aydın canım..kuzum kargo gelmedi mi daha..erzurumuda seninkiyle aynı zamanda yollamıştım dün gitmiş..

bende bugün sma aldım,devam sütü..İnşallah severler..Birsenin dediği gibi yaptım,kaşık mamalarını devam sütü ile yapıyorum artık,çorbalarada ekliyorum..

evt bende aldım bayramda bu beşikten tek kelimeyle harika benimkiler sallanma durduğu anda uyanan cinsten olduğu için artık hiç olmazsa biraz iş yapabiliyorum
ben aptamilin gece serisinden tahıllıyı yediriyorum kabızlıklarınada ii geldi severekde yiyolar sadece suyla yapıyosun zaten içinde devam sütü var onların
benimkilerde arada yemediklerinde altlarını açıyorum hoşlarına gidiyo o zman güzel yiyolar çıngırak sallıyorum değişik maymunluklar yapıyorum valla allah kolaylık versin

ii akşamlar herkese demiştim ya işitme testi görme testi yapılacak diye aman allahım ne zor bişeymiş o öyle nöroloji polikliniğinde yapıldı kafalarına işaret koydular ilk önce sonra kablolar bağlandı o işaretli yerlere sonra uyut uyutabilirsen sesten uyumuyolarki dedim bu çocuklar duymasa uyumazmı sesten neyse güç bela oğlumu uyuttum oda ne illet bi testse çocuk kığırdayınca test olmuyo hadii tekrardan başa sar tam 1 buçuk saat oğlumla uğraştım annem dışarda kızı uyutmamak için uğraşmış bi sürü yazık nasıl sinirlenmiş oda ki sakin bi çocuktur güç bela annem uyuttu onuda 1 saatte onunki sürdü ondan sonra 4 ay aşılarını olduk rotarixide yapıldı ama o testin sonucuda 2 günden önce çıkmazmış araya hafta sonu girince çarşambaya kaldı çarşamba tekrar gidicemüff bu hasta işleri geriyo beni yaaa allahtan çarşamba çocukların gitmesine gerek yokmuş yoksa rezil oluyorum 100 km git gel zor oluyo.bugünde özel doktorumuza götürdük ii dedi herşeyleri bizden bu kadar...
erenzeynı çok geçmiş olsun teyzeminoğlundan biliyorum sara hastalığı hiç kolay değil ne zaman olacağı bilinmiyo sen ilaçlarını ihmal etme ne olursa olsun krizlerden daha iidir ilaç kullanmak

bende şimdi milupanın kavanoz mamasını verdim,gece tahılları yazıyor,meyveli olan..anam Cananla konuşurken bizim veletler birbirine girmiş..Kağan oyun halısından atmış Deniz, o da ayağıyla Kağana vurmuş

Burcum mesajını aldım ama ben özel mesaj atamıyorum kimseye

kızlar dün eczaneden demişler eşime hipp mama yasaklanmış duydunuz mu...

Winston eğer duymalarında sorun yoksa niye bu testler yapılıyor..bize yapılmadı sadece birkez yapıldı acaba bizde mi yaptırsak..

Son düzenleme:

canım ben onlardan yediriyorum günde bi kez o kadar seviyolarki ağlıyolar yerken yetiştiremiyom :) bazen kendimde bir iki kaşık yiyom :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…