Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Teşekkür ederim cnm,salgın herhalde bende bilmiyorum ama güçlü bir virüsmüş bebeciklerimi yıktı geçirdi,açıkçası dr tahlil falan yaptırmadı önce biri hastalandı kusma ve halsizlik,ateş vardı götürdük dra halini görünce bebeğin direk iğneye başlattı sonra diğerine bulaştı işte onda sadece yüksek ateş var iğneye başlattı ondada bakalım inşallah iyi olacaklar....ya birde doğumdan sonra çok düzenli adet oluyordum hiç günüm geçmezdi bu ay 6 gün geçti adetimi korkuyorum çok ya hamileysem diye kabus gibi,idrar testi yaptım bugün negatif çıktı ama inşallah doğrudur,yanılma payı varmıdır acaba:26:

Kızlar 3,4 saatte bir dedim ama genellikle 3 saatte bir besleniyorlar,90 cc veriyoruz,kiloları iyi ..İlk ayımızda 1200 gr almışlar..aSütüm çok az ona üzülüyorum,emziriyorum hemen arkasında n mama veriyorum malesef

oğlum 8 gün küvezde kaldı,bu yüzden biz de işitme testi yaptırıcaz ona.Bakırköye gittik,taaa ocak ayına gün verdiler

Sağol fatoşcum inş....Bu arada bizde bir tane park yatak almıştık ikinciye gerek duymadık açıkçası onlarda yatmadılar zaten sonra oda takımı aldık orada yatıyorlar şimdi....

merhaba kızlar,annemdeydik yeni geldik..hava güzeldi,değerlendirelim dedik..yarına misafirim varmış,anemin arkadaşları gelecekmiş..

psikiyatrist olayı konuşulmuş..ben psikiyatrist konusuna sıcak bakmıyorum,sorunları ilaçla halletmek doğru gelmiyor..ilacı alınca rahat oluyorsuuz ama geçici bir düzelme bu..üstelk ilaçların yan etkileri var..uyku hali,uyuşukluk,baş ağrısı ve mide soruları gibi..size tavsiyem psikoloğa gitmeniz,ilaçsız tedavi daha rahatlatıcı..bende bebeklerle ve bakımlarıyla ilgili bir bunalım yok ama hamile birini görünce başlıyorum erken doğum senaryoları yazmaya..kadına bir sürü şey anlatıyorum..ve hayattaki en büyük korkum yeniden hamile kalmak,sanki hep çok zor geçecekmiş gibi düşünüyorum.hamile görünce bile kalbim sıkışıyor,nefes alamıyorum...

yazdıklarımın bir kısmı çıkmamış ya..

Nevra geçmiş olsun tatlım..

bizde ikiz bebek beşiği aldık,ranza mantığıyla oluşturulmuş bir düzenek ama ayrıda kullanılabiliyor..Deniz hala onda yatıyor ama Kağan ona sığmıyor artık kilosu ağır geliyor.bu beşiklerin yanında oda takımıda almıştık.gündüz odalarında yatıyorlar gece Deniz beşiğinde Kağan bizimle yatıyor..aslında alışmasın istiyorum ma daha odalarında yatıramam,korkuyorum.Deniz çok deli yatıyor çünkü,artık yan dönüp uyuyor:53

Selam arkadaşalr.......

Ben halen çok hastayım,başımı kaldıramıyorum.Ama bugün misafirim vardı sabah kahvaltıya geldiler,anacım saolsun geldide altından kalktım yoksa çok zorlanırdım.

NEVRAT canım çok geçmiş olsun.Grip salgını var heralde herkes hasta.

CANAN oh gez bakalım düğünden düğüne sefan olsun tatlım.

Kızlar bizim beslenme durumumuz yanlış anlaşıldı galiba. dr.Yağızın gece beslenmesini kaldıralım derken,tamamen aç bırakalım demedi.
Gece 9,30 da muhallebi yediriyorum.12 gibi 100 cc anne sütü içiyor.Sabaha karşı 5 te uyanıyor 150 cc mama yiyor.
Öyle 9,30 da yiyip ertesi gün 10 a kadar uyumuyor,sadece 12 de yedikten sonra 3,5 gibi mamaya kalkmıyor yani.Yanlış anlaşılma olmuş düzelteyim dedim.

bende geldim...
saat 4 de çıkdık. reale gittik mama alışverişine yine çeşit çeşit mama aldım kavanoz püreleri filan... neyse bayıldım bi 90 lira çıkdık. ordan bizim burda toys city var oraya gittik. hoppala ve örümcek bakdık. amanın en uyduruğu 45 liraydı... çokda uydurukdu beğenmedim e bebek bile daha uygun yani...
ordan çıkdık mc e gittik karnımızı doyurduk. kociş maç izleycekmiş dedim beni at reve git ne izliosan izle. eve geldim kızları doyurdum altlarını aldım oynadık şimdi uyutuyorum bakalım kaç dk uyuyacaklar:)
valla bende psikiatr işine pek sıcak bakmayanlardanım.benim psikilojimi siizlerdaha iyi düzeltiyosunuz:) orayada gidion anlatıon burdada anlatıoz tek farkı geçici ilaçlar ....
ben 2 tane park yatak aldım çok memnunum kullanıyorum. biri yatak odamızda biri salonda gündüz salonda yatıyolar gece yatak odasında ama ikisinide yatak odama alıam artıık sığmıyolar birbirlerini uyandırıyolar...
BİRSOOO bu ballı irmikli kahvaltının üstünde 5 aydan sonra yazıo aldım ama erken dimi bize....????

Son düzenleme:
Doruk canım aramışsın beni.Misafirlerim vardı malum tlf seside kısık duymamışım.Canım 5.aydan sonra yazıyorsa verme ağır gelebilir.

Bende yağıza elma rendeledim yarım elmayı götürdü sıpam,bir yoğurdu severek yemiyor onuda babamız elma püreli yoğurt almış belki sever.

Bende bir iyileşsem çıkıcam marketten bakıcam neler var.Babamız pek anlamıyor bu mama işinden.Benim bakmam lazım.

ben sanki doktor mama yerine gece su ver dedi diye okudumda o yüzden takılmıştı kafama

bizede dr yavaş yavaş ek gıdalara geçin dedi.

sabah meyve suyu veya püresi

öğlen sebze çorbaları

akşamda sütlü muhallebi ya da yoğurt ver dedi.....

ama 10 gün daha bekle tam 5 aylık olsunlar dedi.

bide 2 nolu mamaya geçimmi dedim, 1 ay sonra geç dedi...

WİNSTON

Evet canım doğru okumuşsun öyle yazmıştım.

Ama benim anlatmak istediğim gece 3 gibi mamaya uyanıyordu o saatte mama yerine su içir demesiydi.

Son düzenleme:
kızlar ben de yatmadan önce bi kere mama veriyodum gece de uyanırlarsa emziriyorum ama Almina 1 haftadır uykuda mama yemek istemiyor sadece meme istiyor yeni huy çıkardı

kuzum benimmm doktor işini konuşuruz....geldiğinde...
saçını başını yaptırmışsın ohhh ne güzellll
eylendinmi bari ddüğünlerde kuzu
süt işine gelince telaş yapma alişte içmediii ama şimdi götürüyorrr
o zaman orda burda yatacaklar napim.. inş 3 yaşında kendi yataklarında yatarlar..

misarfirlerim gelemicekmiş onc yemek kaldı...
evet cnm orada burada yatacaklar aman boşver yatsınlarda yatağı sonra alrız

valla cnm kuzularda mikropta olabilri keşke yapsaymış bi kan testi..
diğer teste gelince kuzummm o testlere çokda güven olmuyor yaww

aslıcığım 5 ay da ver ballı irmikliyi ben hep aylaragöre verdim zaten 5 ayda geçtim kahvaltıyaa

iyi geceler...ben geldim saat 3 geçerken geldiler.....bende onlar gelmeden bezelyemi çorbamı pişirmiştim...sonra halam gelince böğrek yaptım
ama bu sefer yufka böğreği yaptım....daha doğruu bilmiyordum ben halam gösterdii...ben yaptım...
sonra pilav,salata vs. hazırldım..pratik pudingten pasta yaptım oda çok güzel olmuş ilkkez denedim...beğendim.....yyaniii

sonra çay meyve faslı saat 10 da kalktılar....çocuklar halamla eniştemi çok seviyorlar....deli gibi oynadılar....en son kolbastı oynattık süperlerdi....aliişim nasıl şımardı nasılll anlatamam yaaa....

bu arada yarın kocişim seyhate çıkıyor...bugün valizini düzeltiyordu yeniyıl donları yapmışlar(bu arada bilmeyenler için eşim iççamşırcı)o kadar harikaki bayıldım...önü sırf kırmızı güller yapılmış bi doncuk vardı valla olsa alacaktım düşük bel ve stringti tarzım değil yan lastiklerine baktım çokda genişlemiyordu....ama harika takımlar taytlı tunikler yapmışlar....valla zayıf olsam kocam kesin batardıııııııı.........yarın annem gelecek kısmetse....bi yerden iyi bi yerden kötü böyle düzenin iiyiyidi....dk.başı çocukları beslememden tutunda ev işine kadar karışacak şimdi....neyse idare edeceğizzzzzzzz.....anam nede olsa

kızlar hazır kahvaltı olanların milupa olanı var mı yoksa başka markanın mı var birini görmüştüm ama hangisi hatırlamıyorum

kızlar hazır kahvaltı olanların milupa olanı var mı yoksa başka markanın mı var birini görmüştüm ama hangisi hatırlamıyorum

hazır kahvaltı derken???miluba herobaby bebelacın var bebelac çok kullandım ballıirmikli,pekmezli,meyvelisi vs. var

iyi geceler.

karyolayı kurduk. sallanıyo. tam cansunun aradığı şey :) yatırdık uyudu. cemrede emerken uyudu.

sonrada çamaşır serdim. bulaşık mak. boşattım. evi topladım.

çay yaptım içiyorum bide size bakim dedim.,

yarın zor bi gün olmaz inşallah

herkese iyi geceler...

slm slm slmmmm vee sonunda mutlu son kızım ewde bu saatte seytanmı durttu dıceksınız kocısı ıse gonderdım cocukları doyurdum uyuttum kkma ve faceme bakım dedım cumartesı koyde kaldım cunku sımdıde temızlıgımı yapıcam 8 e kadar sonra cocukları doyurucam yıkayacam yemeklık bıseyler bakıcam da alısverıs vaktı gelmıs dolap tam takır kuru bakır olmus kocıs gelıncede alısverıse gıdıcem ysada kocıs gıder koyde olanları ne sız sorun ne ben solım sınırlerım cok bozuk o konuda bırdahamı asla asla aslaaa bakın sıze fıyaskoları sayayım kı bunlar gordugum kısmı
1 babanne kendı kullandıgı lıfle yıkamıs kızımı
2 ıkı gul gubur dolu ve gayet pıs bır cezvede mama suyu ısıtılmıs
3 soba yakılmıs ew nefes alamıcak kadar sıcak ve 3 kat gıydırılıp battanıyeye sarılıp uzerınede pelus battanıye otyulmus cocuk ıcınde su gıbı terlı ve ısılık olmus
4 ve yuz kere demem ragmen dısarıda ıneklere aıt olan kova ıle popo yıkanmıs
5 zaten akcıgerlerı cok problemlı bebekler bu yuzden 63 gun kuvezde kaldılar ve o soba nasıl tutuodu ew duman ıcındeydı barı cocugu cıkarın havalandırın demı cocuk tıkanan kadar oksurdu bogazı balgam baglamıs
6 7 8 9....
saymakla bıtmıcek seyler suan usendım yazamıcam anlıcanız sınırlerım le bozuldukı o bıberonlar yıkanmamıs les gıbı tortu baglamıs ıgrenc kokmus aman yarabbı bırde bzıım cocuk bakmamaıza laf ederler karganalar kalsın kalsın 1 ay daha kalsın dıo o sartlarda deıl bı ay 1 saat bırakmam artık
ay ne cok konstum gıdeyım temızlıımı yapayım karga seyını yemedı gun dogmadı ama bır hamaratlık bır hamaratlık kı sormayın oglene dogru kudururlar hıc bısı yapamam dedımdıde
bugun cok mutlu ve keyıflıyım bugunu dunya keyıf gunu ılan edıorum karular bgun dunya keyıf gunu gunun keyfını cıkarın bugun eglence gunu bugun kopcez kopcezzz :)
sohbetın dıbıne vurce
ARTVINLIM FATOSUM DORUKUM FIRDOSUM MEDINEM KIRPIM ALMINAM NEROM UCRUBANAM VE ADINI SUAN AKLIMA GETIREMEDIGIM DIGER CAN DOSTLARIM MUTLU KEYIFLI BIR GUN OLSUN INSSS BEBEISLERINIZI YERME OPUN VE MINCIKLAYINNNNNNN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…