Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

canım bıze drumuz sey solemıstı bebeklerın yıceklerını erıklı su ıle hazırla demıstı kaynatmana gerek yok ısıtıp yaparsın demıstı erıklı su turkıyede en temız ve berrak suymus bebekelre tavsıye edıo dr lar bende oncelerı kaynatıodum drun soledıklerınden sonra erıklı su ıle hazırlıorum herseylerını

erikli değil ama bende dmacana suyu kaynatıp yapıyorum. 10 dk kaynatıyorum. 1 yaşından sonra kaynatmaya gerek yokmuş. erikli güzel su ama nolur nolmaz ben onuda kaynatırım şu rota virüsünden korkuyorum...

benimkilerde suyun tadını beğenmiyorlardı kaynadığı için banada erikli ver demişti ezcacı abim var o.bende erikli veriyroum sularını kaynatmıyorum artık

ayyyyy selam 3 gün sonra nihayet gelebildim.......nasılsınız bakalımmm.....
ben uykusuz yorgun ay gece 1 oluyor uyuyana kadar kızlar bayılıcam sabah 6-7 hortluyor uyuzlar.....

bende arzumun sterilizasyon aleti var onun özelliklerinden biride bieron ısıtıyo da bu mamalar tek hazırlamalık değil mi ben suyu kaynatıp ılıklaşınca termosa koyuyorum öle yapıyorum mamalarını biberon ısıtıcısında mama hazırlanmazki diye düşündüm peki ne ısınır?amaaan çok saçma bi yazı oldu

Selam hanımlar.

ERENZEYNO okuduklarıma inanamadım.Nasıl yani diyip durdum okurken.Şaka gibi ya.Ama böyle olacağı belliydi canım ya.
Babaneler ananeler bizim yetiştirdiğimiz gibi çocuk yetiştirmemişlerki,emzirmişler atmışlar beşiğe,öyle biberonmu varmış,yıkamak için ayrı küvetmi varmış,helede köy yerinde kadıncağız nasıl kaynatsın biberonu yada nasıl yakmasın sobasını,bebeği sarmış diyorsun köy evleri şehirdeki evler gibi kaloriferlimiki sıcak olsunda tek katla yatırsın kendi nasıl büyütmüşse torununuda öyle büyütür tabi.Buda sana iyi bir ders olmuştur canım.Bir daha bırak bakalım hadi kızını.

WİNSTON canım bende var biberon ısıtıcısı arkadaşım vermişti ama hiç kullanmadım.

Sütünü eğer sağıyorsan dolaptan çıkartıp onda ısıtabilirsin.Birde onun ısı ayarları var,mamayı yapıp sıcaklaığını koruyabilirsin.

evt tek hazırlamalık diye biliyom bende.

ama ne hikmetse küvözdeki hemşireler sabahları bi sürü mama yapıp buzdolabına koyuyorlardı. sonra ısıtıp veriyorlardı. bebeklerin artan mamasınıda küvözün iiçine koyup sonra yediriyorlardı... ben dedim bu mama böyle bozulmazmı? siz evde kendiniz taze yapın böyle vermeyin demişti........ ama çok zorda kalırsanız yani bi yere gidecekseniz yanınıza mama almanız gerekiyosa soğuk suya hazırlayın sonra ısıtın demişti. hiç yapmadın gerçi bunu ben termos taşıyom yanımda

herkese slm,,
cnm çok sıkkın,,
kızlar ne süt nede mama içmiyor naz tamamen aç günde 100-200 oda kırk takla ile,, 5 günde 300 gr vermiş idrar tahlilleri temiz dr zorlama aç bırak diyor ama 24 saat aç nasıl kalacak yavrum kaşık yada biberon görünce basıyor çığlığı napıcam kıslar aç mı bırakmalıyım gerçekten ?????????
zorlarsan daha iştahsız olur diyor dr.. ama zayıflıyor .. iştah açan şurup v.s. kullanan var mı? 3 gündür hastanedeyiz moralim çok bozuk.. neden böyle oldu..

bence biberon ısıtıcısında mama bakteri üretir. hemen yapıp içirmek gerekir.

al bendende okadar berennazcığım oğlum delik deşik sonra gelen kardeşi ona yetişti kan tahlili idrar tahlili ama hepsi temiz benim oğlum 1 aydır yemiyor 5 çeşit mama aldım denetiyorum hepsini 50cc yiyip ağlıyoor işimiz zor ne yapsam yediremedim uykuda vermeyi denedim uyanıyor yemiyorrrrrrrrrrrrrr

merhaba kızlar geçmişi biraz okudum herkesi sevgiyle öpüyorum
ben nemi yapıyorum yakında huni takıp dolaşmayı planlıyorum

bende 5,5 aylıkken falan geçmeyi düşünüyorum canım.

bizimkilerinde kg alımları şuanda iyi.. ben aslında 5. ay bitiminde geçeriz diyodum 2 ye ama dr öyle diyince biraz daha beklim dedim..
benim 6. ay başında geçmem lazım ama elimdeki son 1 numarayı bitiriyim dedim 1 hafta geçtik yani 2 numara inşallah bizimkilerin de iştahını açar benim melis iştahsız
fatoşcum aslında yoğurt makinası almayı düşünmüştüm bi kere kendim yoğurt yapmayı deneyim dedim baktım tutuyo hiç gerek yokmuş hem doktorlar ev yoğurdu sulu da olsa ekşi de olsa sizin yaptığınız daha iyi diyor
cidden b u insanların bilmişliği insanı çıldırtıyo ama ne yapıcaksın idare etmek lazım. mandalinayı ben de merak ediyorum ben mamasına portakal sıktım sevdi ama çocuklar çok gazlı oldu pişman oldum
erikli suyu ben de duydum çok iyi diyolar

canım 6. aya geçmişler ben de melise zorla yediriyorum kaşık mamasını yedirmek daha kolay oluyor bi kere bekledim 6 saat istemedi o kadar da aç bırakamam ki. bi de sağlıkları yerindeyse sorun olmaz çünkü bizim doktor dedi ki onlar da robot değil bizim nasıl değişiyor onların da değişir dedi inşallah seninkiler de düzelir

canım :))
bıberon kaynatmak ıcın sehırde yasamak sart deılkı doldurursun bı tencereye suyu atarsın ıcıne kaynatırsın sobalı ew sobayı harıl harıl yakıolar ew okadar ısınıokı nefes alamıosun sıcaktan ve o sıcakta gırdım ewe kızım 3 kat kıyafet ve 2 battanıye bırısı pelus
yanı bazı seylerı yapmak ıcın sehır hayatı yasamak sart deıl tamam onlara gelınce 3 tane buyuttum dıorlar ama hakkı varkı eskıden ne hastalık varmıs nede baska bısıy sımdı cocuklar hastalıktan kırılıo haksısmıyım nazlı deılmı sımdıkı bebeler bırde ben lıf koydum kızımın kendı lıfı ben bırbırlerını yıkadıgım lıfle dahı yıkamıorum kı kaldı kendı lıfını kullanmıs olacak ısmı demı
bu bana ıyı bır ders oldu bıdahamı tovbeee

haklısın eylulcum delı edıo bılmıslıklerı ınsanı 3 tane buyuttum 5 tane buyuttum bılmem ne yaptım sıgara kulu suruodu makatlarına soledım lafımı artık surmuo ole seyler sus sus tkan yok en ıyısı pat pat solıceksın yoksa kendını yer durursun su hayatta

erıklı suyu kaynatmaya gerek yokmus cok temız ve saglıklı bı suymus drlar bebekelre erıklı onerıor damacana su yerıne
bırde bebekelr kaynatılmıs suyu pek sevmezlermıs bazı mıneraller oldugu ıcın tadı degısırmıs

erikli su bana hiç yaramamıştı,çok kötü gaz yapmıştı..Günlerce karnımın ağrısından mahvoldum..Suyu değiştirince geçti..Erikli suyun sadece reklamı var bana göre..bu yüzden sıpalara da kullandırmayı düşünmüyorum..

almınacım sana dokunmustur hassas bı sındırım sıstemın olabılır
bıze dr umuz erıklı tavsıye ettı cunku onlar yogun bakımdakı bebeklerın mamalarını erıklı ıle hazırlıorlar

bilemiyorum ki canım..Hiç mide bağırsak sorunlarım yok normalde..ama erikli su bana yaramadı malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…