dirim mamayı değiştirdim. bebelac aldım ceren maşalalh hiç yadırgamadı. yaren daha çok diliyle itti şimdi yine pre alıyorum. ve resmen itekliyor bib eronu ağzında sakız gibi çiğniyor. azına sıkıyorum içiyor ama kendi çekmiyor. biberonu çıkarıyorum elimi veriyorum resmen yiyor ya( mememde de süt var azına akıtıyorunm hani anlasın diye yok resmen ciyaklıyor ama özellikle akşam red ediyor mememi. ama biberonu gün boyu red ediyor. sadece uyurken verirsem 30 cc içiyor..
canım drumu değiştirmeyi düşünüyorum dra götürdüm idrara kana baktı bişey çıkmadı. demekki sütün yetiyor dedi..eğer tamamen red ederse3 kaşıkla besle dedi. bumudur yani çözüm dedim evet ş,imdilik bu dedi. o yüzden gıcık kaptım değiştireceğim ama kime nereye gitcem bilemiyuorum. resmen yavrum süzüldü ya. fotolarda yanakları dombili çıkıyor ama nıormalde o kadar değil . üzülüyorum. yani büyük çocuk değilki sabah öğle akişam beslensin. sürekli uytuyup beslenmesi lazım. sütümünde ona öyle dolu dolu yettiğini sanmıyorum. bak mesela ceren yine mama için çığırdı şimdi yarenin umrunda değil.. cerenime maşallah başta o üzdü beni şimdi yaren:..
cnm çocukların 4 kiloyu geçtiği için o kadar yemek isteyebilirler...
ondan fazla verme benimkilerde 3 aya yeni geçtiğimizde yiyolardı
doktorum gereekirse yalancı meme ver 120 cc mamayı 3 saate bir ver
ve arkasından ağlarsa kendi memeni ver....olmadı yalancı meme ver
3 ay bitimine kadarda 120 cc geçme
bebelacda çok iyi bir mama devam edebilirsin cnm...
oğlunun kilosuda çok iyi benimkiler biri 2310 gr-2440 gr doğdular bir ay sonra 3280 gr olmuştu 2 ayındada 4400 olmuştu normal yani....
verdiğin mamadan korkma büyüdükce bu durum normale döner çocukların emme reflexsinin yoğun olduğu bir dönem hep emmek ister....doktorum böyle dedi
bu yüzden devamlı mama verme dedi ben bir gecede sadece 300 cc içtiğini biliyorum
bilmiyorduk habire veriyorduk ...doktor kızdı bize yalancı meme almadılar ama
boş biberonu emzirdim.
zaten 4 ayında ek gıdada mama işiniz azalacak...zamanla
cnm anakucağınız varsa alıştır derim ve ben 2 ayında yüzükoyun yatırıyordum doktorum
olmaz dedi ama benimkiler başka türlü uyumadılar yaz olduğu için üzerine sadece penye
battaniye attım etrafında hiçbişey koymadın...o yüzden kafalarını sağa sola çevirdikce rahat ettim...ve 10 aylık oldular hala öle uyuyolar cnm ben yüzükoyun uyurken çocuklarım 4 ayında odalarından kendi odama geçtim...ama senin kuzuların kafasını kaldıramıyor çeviremiyorsa yatırma...ve gün içinde anakucağına yatır orada salla cnm ben ikisini karşıma koyuyordum hep sallıyordum uyuyolardı rahattım yani...
ve gazı olabilir o yüzden kucağında rahattır cnm gaz içinde biz babuline kullandık dünya varmış dedimmm
valla benimkilerinden biri mememi hiç almadı ..öğürdü çocuk diğeri emdi
ama ben daha çok mama ile besledim biberon kullandığı halde mememi emdi oğlun 2 ayımda sütüm kesildi ...emziremedim daha ....
bence bırakmaz cnm benimki bırakmadıda
ve sen sütün ne kadar bilmiyorsun doktorun dediğini yapabilmen ,için
bebeğinin besledikden sonra ...diğer beslenme saatinde onu emzirmeden
sütünü sağ bakalım ne kadar çıkacak...ona göre mama verirsin
mamaları yapıp çöpemi atacaksın...atıyorum 60 cc anne sütün varsa 60 cc mama yaparsın içtiğini alır...
arkadaşlar ilk çorbamı yaptım yoğurt çorbası vericem siz neler koydunuz yoğurt çorbasına?bakalım sevicekler mi?
nobron zinco çok dandik bir gaz ilacı kesinlikle tavsiye ederim babuline al bitkisel günde 4 kere bir tatlı kaşığı verebilirsin cnm ve gazı olduğu için emin ol kucağındalar sen kucağına alınca karnı senin gövdene değiyor sıcak sıcak onlarda rahatlıyor....
benim oğlumda hem ağızdan hemden popodan gaz çıkarıyordu ama yinede gazı vardı bir süre conformil kullandık aptamilin...sonra bebelaca geçtim ben ....
gazı olmazsa çok rahat anakucağında yatarlar....
sütün az cnm 50 cc üzerine sen en az 60 cc mama yap aslında 40 cc yeter ama mamasını ayarlayamazsın cnm 60 cc yap 50 cc yetmez onlara cnm
sanırım öyle oluyor özellikle bir oğlum yüzükoyun bizim göğsümüze yatarak uyuyor sadece aynı kurbağa gibi oluyor arkadan bakınca :)
şu an aptamil içiyoruz, dr sevdilerse mama değiştirilmez alerji falan yapar kafanıza göre değiştirmeyin dedi ama...
burada da okudum herkes bebelac dan çok memnun hem sanırım daha ucuc
aynen ben de dediğin gibi emzirme artı 60 veriyorum, emziremediysem mesela gece falan 90 veriyorum
bir de bir göğsümü oğlan kanatırmış meğer ben anlamazmışım, geçen akşam kahverengi bir kustu ödümüz koptu, dr içimi rahatlattı , mide kanı asla sindiremez geri çıkartırmış o meme de dinlenmede şu an :)
bebeklerım ıkı erkek,2,5 aylık oldular.ama kabızlık sorunu yasıoruz su sıra....turser merhaba cnm ıyı geceler.sımdı gecmısı okuyordumda senıne bebıslerde kabızlık sorunu varmıs,duzeldımı???ne yaptın.benım oğularımdada var ozellıkle bırınde.3 4 gunde bır fıtıl verıyorum.onun dısında bır cozum bulamadım.önerısı olan arkadaslaredanda yardım beklıorum lutfen.
bebeklerım ıkı erkek,2,5 aylık oldular.ama kabızlık sorunu yasıoruz su sıra....turser merhaba cnm ıyı geceler.sımdı gecmısı okuyordumda senıne bebıslerde kabızlık sorunu varmıs,duzeldımı???ne yaptın.benım oğularımdada var ozellıkle bırınde.3 4 gunde bır fıtıl verıyorum.onun dısında bır cozum bulamadım.önerısı olan arkadaslaredanda yardım beklıorum lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?