Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

ooo biz de başka mamalar denedik, sağolsun kocam bir heves ne kadar mama markası varsa birer kutu almıştı.
iki oğlumun birden yediği sadece aptamil ve bebelac var işte
hero baby i hiç yemedi ikisi de
bu arada benimkiler de seyrek kaka yapıyor ama sıvı ve altın sarısı diye ek birşey vermiyorum, versem mi acaba? (zeytinyağı vs)

verme cnm kabız değiller çünki ...

nilkan canım valla benimkileri anlamadım gitti bende senin gibi burdakilere danışacağım

tecrübeli arkadaşlar 3,5 aylık bebişlerimi sütle besliyorum günde 1 kere oda yatarken mama veriyorum conformili duydum ve 2 paket kullandım ama benim sıpalarım 7-8 günde 1 kaka yapıyorlar oda sarı ve sıvı kabız desem değil ama neden o kadar geç yapıyorlar kakalarını ??? birde hala gaz olayını atlatamadık kızımdada oğlumdada kolik var afedersiniz gaz çıkarırken ve kaka yaparken ağlıyorlar sıvı yapmalarına rağmen ağlamalarının nedeni gazdanmı yoksa sıvıda olsa geç yaptıkları için kabızmı sayılıyorlar???

kayısıyı geceden suya koyup içiriyorum fitil veriyorum ağızdan ve makattan yağ veriyorum yani denemediğim şey kalmıyor ama kakalarını yapmadıkları oluyor sonra kendiliğinden yapıyorlar dediğim gibi ben anlam veremedim sizce kabızlarmı değillermi kabız değillerse ağlamaları gazdan olabilirmiki???

cnm bence doktorunla konuş hayatım

turser geçmiş olsun öncelikle...bebekler gaz çıkarırken yada kaka yaparken çok ağlıyorsa popoda çatlak olabiliyormuş.gaz sorunu gibi yeni doğanlarda ilk aylarda görülen bişey.ilacı var ama ismini hatırlamıyorum.drun sana yardımcı olacaktır.tekrar geçmiş olsun...

dırım tabikide sorunlarımı doktorumla paylaşacağım o zamana kadar aynı durumda olan tecrübelerinden yararlanabileceğim arkadaşların fikrini almak için buraya yazma gereksinimi duydum

hituci fikir verdiğin için sağol arkadaşım kontrolümde bunuda dile getireceğim

ooooooooooowwwwwwwwwwwww konuşmamdan yanlış anlaşılma hissedilmişşsempatiksalakcinni
cnm benim cvp vermediğim için doktoruna danış dedim
yoksa uklalık etmek için değilakannehir
öyle biri olsam buradaki kimseye cvp vermem
belki beni ukalada buluyor olabilirsiniz ama :kedi:
inan bana tüm içtenliğimle cvp verdim
amacım seni kırmak değill

ben hamişken bu bölüm çok aktif değildi birisinden bişey duymak için nekadar çok beklerdim o arkadaşlar yoğundu ...eee bebeklerim büyüdü yine yok
bebekleri siiznkierden biraz büyük biri olarak yaşadıklarımdan aktarım yapıyorum ve herkese cvp veriorum bu çok bilmişliğimden değil olumunekankayizsmile
ben sizinle aynı duyguları yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum

yoksa biz doktormuyuz bize ne soruyosun gibi bi anlamda yazmadım o yazımı cnmyerimsenibenŞeniz

ark.aranızda kaşık biberon kullanan varmı tavsiye edermisiniz ben kızlardan birine sabah kahvaltısını yedirirken zorlanıyorum hep dışarı çıkartıyor brde bıldırcın yumurtası yediren varmı aranızda

Merhaba arkadaşlar benim ikizlerim 23 aylık oldular, çok şükür bazı sorunlarımız biitti bazıları ise devam ediyor.Gaz problemi sanırım 6 aydan sonra yavaş yavaş bitiyor.Bağırsakları ancak düzene giriyormuş heleki mamaların çoğu ağır geliyor sonuçta.Ben aptamil ( prematil- conformil- milumil) ve sma kullsndım.Özellikle oğlumda sma kabızlık yaptı.Doktorumuzun verdiği gaz damlası( colonex) sanırım, Nurse Harvey's bitkisel bir şurup, Rezene ne varsa denedim yani. ılk aylar zordur, ama inanın bir yaşından sonra düzelecek bazı şeyler.Bir de mamaların içine zeytinyağı koyardık bir çay kaşığı, gerçekten faydalı olurdu.Bunlar da benim tecribelerim, paylaşmak istedim sizlerle.

Merhaba arkdaşım benim 9aylık kız ikizlerim var.Kaşık ve biberon karışık kulanıyorum ve böylesi en güzel.Bıldırcın yumurtası ağır gelebilir normal yumurtadan çok daha fazla protein içeriyormuş.

bıldırcın yumurtası için gerçekten erken,
tavuk yumurtasıının beyazı bile 1 yaşından sonra veriliyor ki o da pişmişi,
pişmemiş bir bıldırcın yumurtası sanırım çok ağır olabilir bence de canım..

biz de artık ek gıdaya başladık:lepi:

biz de artık ek gıdaya başladık:lepi:

oohhhhh afiyet olsun, şifa olsun, yarasın inşallaaaahhhh..

cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook

estağfurullah ukalalık olarak değerlendirmedim ama biraz kestirip atmışsın diye trip yaptım :jeyyar: neyse niyetini anladım canım yerimseniben

hymarryyy gözün aydın canım ah bide biz geçsek valla yarene dayayacağım herşeyi yesin yavrucak biberonla değil kaşıkla içiyor sütünü(

hymarryyy gözün aydın canım ah bide biz geçsek valla yarene dayayacağım herşeyi yesin yavrucak biberonla değil kaşıkla içiyor sütünü(

kıyamam yarenime biberon yapay geliyor herhalde benim mehmetimde biberondan tiksiniyor. yaren emmiyormuydu wavy cim ?

ben ek gıdaya 6 . ay sonuna kadar geçmek istemiyorum nasıl olsa yiycekler sonrasında ondan bundan şundan 6. aya kadar allah izin verirse sütüm yeterse anne sütüyle beslesem iyice kansalar diyorum. zaten verdiğimi yerler herhalde şimdilerde minik minik tattırıyorum bazı şeyleri. yani açıkçası karar vermeye çalışıyorum kafamçokkarıştı

birde milelt tosun yapmışsın çok yedirme filan diyor onlaramı öyle görünüyor kzuularım anlamıyorum yedikleri bişeyde yok kuzularımın. babalarıda sık emzirme diyip durdu obez etcekmişim emzirerek kim kimi obez etmiş anlamıyom valla 2 si paylaşıyo annelerinin sütünü yavrularım zaten. millet bi tanesini emzirirken mama veriyo ayrıca. sadece benim yaptığım her fırsatını bulunca emzirmek bi yerde yanlışmı yapıyorumki :1no2:

pamuğum yaren canım memeci aslında ama nedense uzun süredir çok iştahsız ne meme ne biberon bazen açlıktan çığırıyor yavrum tahliller tenmiz çıktı. dr kaşıkla besleyşin dedi eğer biberon ve meme almıyorsa dedi bizde kaşıkla veriyoruz.
bence maşallah sütün besleyici ondan yavrular öyle olmuştur he mama değilki saatli veresin a nne sütü bebek ne zaman istese verilir anne süt ile ancak genlerde varsa obez olr genklerde yoksa tombul olur:))

wavy m tahliller temiz çıkmışya şükür demekki iştahı yok açılır inşallah.

he ya ben ne bulursam yiyorumya belki ondan sütüm besleyici geliyordur. işte derlerya emziren anne şunu yesin bunu yemesin diye asla öyle bişeye dikkat etmiyorum özellikle bakliyatları çok tüketiyorum ki emzirenler yemez gaz yapar diye belki ondandır. eşim diyor mamalr tahıl tozlarından yapılıyor diye bende demekki besleyicidir diye yiyorum ha bire.

pambuğum peki yavruların gaz durumu nasıl? ben yemediğim halde pimi çekilmiş patlamaya hazır bomba gibiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…