Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

wavym geçmişti gazları geçen hafta tekrar başladı ama öyle rahatsız edici boyutta diğil şimdilerde şükür sadecve emerken huzursuzlanıyorlar ebnde kaldırıp çıkarıyorum gazlarını sonra geçiyor çok şükür. canım bide ben gaz giderici için hiç bi ilaç kullanmadım bitkisel mahiyette olanlarda dahil. sadece bi ara rezene içtim ve içirdim okadar. bağırsakları tembelleşmesin alışsın diye belki o yüzxden çabuk aşmışızdır diyorum. çünkü yediğim şeyler tamamen gaz yapıcı şeyler. kendilerinede portakal filanda veriyorum ama şükür sorun yaşamıyoruz.

pamuğum sanırım biz hatayı ilaçlarla yaptık. çünkü dikkat ettim her ilacı sadece bi kutu bitene kadar verimli kullanabildim. sonra ikinci şişede fayda etmiyorr hoop başka ilaç genelde hep bitkisel içerikli ama haklısın önceden iki günde bi kaka yapan yavrular 5güne çıkıyor bazen . ve en sonunda ilaç kalmayacak ne vrcez bu yavrulara merak ediyrorum. ama bizmkilerin gazları çok abartılıydı pamuğum yani dayanacak gibi değildi.. mamayı hazmedemiyorlar diye düşünüyorum..

bu arada portakalmı veriyordun kıs ben bile yemiyom sütümden geçecek diye... bu arada neler veriyon yavrulara ben şekerli su ve pekmez yalatmak dışında henüz hiç bişey vermedim..

canım çok şiddetliyse gaz sorunu yapacak bişeyin yoktu başka ama inşallah bundan sonra düzelir. bizde ilk dönemde epey zorluk çektik eczacı bi arkadaşım sabret kullanma bebeğin için iyi edersin dedi ben onu dinledim ama o kendi bebeğinde dayanamamış zynco kullanmış . sabaha kadar gazdan 50 kez sıçrıyorlardı bizimkilerde hiç geçmeyecek sanmıştım o dönemler şükür atlattık . sizde atlatırsınız inşallah 4. ayda biter diyorlar hadi az kaldı tatlım inşalalh sizede.

hımm evet ya portakalı veriyoruz mandalinada verdik bi dönem sabah kahvaltılarına iyice kafayı takmışlardı illa sofrada bulunacaklardı saatinde uyanıyorlardı :) reçel yumurta peynir yoğurt domates verdik her gün ama tadımlık tabikide birde alışsınlar babından. hele aşurenin suyuna bayılıyorlar resmen krize giriyorlar verdikçe eller kollar uçuşuyo yüzümüzde güller açılıyor :) bende arada aşure yapıp suyunu yediriyorum azar azar aslında kendim için yapıyorum sütümü artırıyor gibi geliyor bakliyat ve türevleri nede olsa. tekrar söyleyim öyle çok çok evrmiyorum azıcık azıcık veriyorum. ekmeği yalatıyorum poğaça yalatıyorum azcık kek eziyorum turşu yalatıyorum . sanki biz yerken bakıyorlar canları çekiyor gibi geliyor mafoldumben birşey vermeyin anne sütünden başka diyorlar ama benim vermediğim bişey kalmamış nerdeyse CADIARZU

yaw pamuğum sen hamileyken de yaladın yaladın da bu oğullar bundan böyle çıktılar deseneeeee muhhahahahkaydirigubbakcemile3

pamuğummm kıs kalkıpta ben yavruları sadece anne sütüyle besliyom d3eme sen yavaştan ek gıdaya geçmişsin yavrucummkaydirigubbakcemile3 oyyşş yarasın yavrucaklara..
pamuğum şaka bi yana sen daha iyi bişlirsin ama bşr araştır istrersen 1 yaşa kadar tatlı ve tuzlu tavsiye edilmiyor çünkü şeker hastalıklarının tansiyınun böbrek fonksiyonları ile tüm rahatsızlıkların temeli ilk 1 yılda atılırmış. o yüzdende dikkat et fazla abartma kıs daha minicikler onlar... ama şu can çekiypor olayı bendede oluyor. yaren tüm yemek saatlerinde çığırıyor mecbur masaya alıyorum bu arada aklınızda olsun büyükler derki bebekler sofra kokusu alırsa her yemek saatinde uyanır ağlarmış. yarende ben lahusalıyken hep kucaüımdaydı kahvaltı yaparken sanırım alıştı( neyse uzattım bende her yediğimden vermek istiyom ama annem cıss yapıyorsempatiksalakcinni

azıcık minancık veriyorum wavym :) dillerini değiyolar yetiyo. aslında artık bıraktım aşure ve portakalın dışında vermiyorum .ya böyle veriyorum deyince sanki çok yiyolarmış gibi geliyo olabilir ama mesela aşure veriyorum dediysem yarım çay kaşığını geçmiyodur verdiğim. hani derlerya 40 ında yedirirsen sonra yemek seçmez yermiş filan diye onu uyguladım ben. oy oyy yaa benim önümde büyük yok kendi kafamdan büyütüyorum açıkçası. öyle yakınlarda gelip karışan bilgilendiren büyükte yok her şey bana kaldı yaani. kendi yöntemlerimle büyütüyom işte napıyım bayanssulusmile

marryim aslında 5. ayın sonuna kadar ben bişey yemedim aş erdim sonrasındada yemek yapanım yoktu kendimde soğan kokusunda duramıyordum hep peynir ton balığı muzla geçiştirdim belkide yaramıştır kuzulara :) ays bonibonlarım benim onlar minnacık geliyorlar gözüme :kedi:

pamuğum aslında yanlız olman iyi bence

wavy bizde verdik cnm bişey olmaz yaa
ve biz 10 aylığız şimdiden benim yediklerimi yiyolar ama ekstradan yoksa onların çorbasını herşeyini gerektiği şekilde veriorum cnm

slm kızlar nasılsınız ya sizden ilk çorbanızı nasıl yaptınız tarıfını alckatm artık geçiyim dimi 140 günlük olduk ) ayrıca yoğurda nezaman basladınız nasıl yaptınız

kıslar selammm. nerdesiniz yaw herkes yavrularla çok mu meşkulsünüz..
bişey sorcam sizlere yavruları kaçıncı aydan sonra oturtmaya başlıyoruz. sürekli yatay vaziyette tutmaktan sıkıldım. azcuk otursunlar dimi ama kardeş kardeş:))

tülay cnm yaa ben sana yazdım ya kuzumm

bir patatesi küçük havuç pirinç

2 bardak kaynayan suyun içine atıyorsun haşlanıyor sonra pirinçi at
pirinç pişince al ocaktan...blendrdan geçir 1 kaşık zeytinyağa at

wavy cnm oturtarak tut bişey olmazzzzzzzzzzz

teşekkür ederim dirimcğim...

kızlar mrb nasılsın sizi bişey sorcam hoppala kullanan varmı? kapılara asılandan tavsiye edermisiniz dönence almıştım oyun parkına monte edılemıyo değiştirip kızıma uyku arkadası ve hoppala aldm fakat biraz içime sinmedi aslında oynuyo ınmek ıstemıyo ama kapıdan kurtulursa dıye korkuyorum !! kullananız varmı?

kızlar bişi sorcam benim adetlerim cok düzensizdi bu yuzden doğum kontrol hapı kullanıyodum bu ay adetim 7-8 gün geçikti bide çok uyuyorum yataktan kalkamyrm aksam 11 de yatyrm öglen 12 ye kadar uyuyrm braksalar dahada uyurum bide kasığımda şişlik var ve çok agrıyor gögüslerim şişti ağrıyor çok acaba hamile olabilirmiyim yoksa sradan bi gecikmemi ltfn cvp vern

merhaba kızlar
benimkiler 5 ay 3 haftalık oldular yoğurt sebze ve şehriye çorbasını çok güzel yiyorlar çorbayı günde 1 kez öğlen veriyorum ikindileri meyve suyu veriyorum pürede versem olur değilmi?kavanozdakilerden hiç vermedim daha arada baymixveriyorum onu da çok sevdiler dırımcım senin sebze çorban favorimiz çok sevdiler sizler nasıl besliyosunuz?
dün milupanın sütlü armutlu portakallı muhallebisini aldım kullanan var mı içinizde sizce ne zamn vereyim?

cnm benim bebişlerin 6 ayın içindeler....babymix verebilirsin......çorbada öğlen ok.doğru
6 ayı bitirince soğanlı mercimekli çorbada verebilirsin....kavonoz meyvesi vermediyesen cnm ....aynı devam et derim6 ay bitimde cnm pütürlüde ver hatta şimdi bile ver cnm...muhallebide verebilirsin sanırım o 4 ay bitiminden sonra kullanılan bişi..

bize gelince biz artık herşey yiyoruz cnm ama
sabah yumurta peynir ballı irmikli muhallebi ile veriyorum
sonra muz yada portakal,elma olmadı kavonoz meyvesi veriyorum..
öğlen yemeğimiz etli ve sebze oluyor
arada danino veriyorum...aksam muhallebi veriyorum
ama gün içinde ben ne yersem yediriyorum
aksamları makarna yada pilav yanında bezelye yemeği varsa bezelye
köfte yada nohut yemeği veriyorum artık cnm

slm arkadaşlar kızlarımın tekinin popişkosu fena oldu pişik oldu ama sanırım verdiğim bir yiyecek alerji etti yeni başladığım kivi ve ceviz var ikisinide şu an kestim yavrumun resmen silerken kanıyorya doktor beşgünlük bir krem tedavisi verdi bakalım sürüyorum off içim eriyor resmen
bizdede durumlar artık iyi benim doktor kahvaltıyı bulamaç verme diyor yoksa normal kahvaltıyı reddedermiş ama ben bulamaça zor alıştırdım özellikle biri hala zor yiyor doktorun dediğini henüz uyguluyamadım tabi hertürlü et ve balık ver dedi yarın ilk balığımızı yiyeceğiz sizce balık çorbasını nasıl yapabilirim ben kıymayıda çorbalara koyuyorum ama blendırdan geciriyorum şimdilik köfte yap ver dedi onuda deniyeceğim artık

dırımcım sağol canım verdiğin bilgiler için dün muhallebi verdim beğenmediler bakalım bi daha verince napıcaklar halbuki büyük bir hevesle vermiştim
kavanozdaki sebze ve meyve pürelerini evde yapamazmıyız acaba gerçi bebelacın 1.25 tl yazıyordu pahalı değil ama evde daha mı sağlıklı olur acaba yapan varmı bide severlermi dersiniz?

Arkadaşlar ben 25 haftalıkken erken doğum ile kizlerimi kaybettim. Aranızda bilgisi olan varmı erken doğumla ikizlerini kaybedip, sağlıklı zamanında tekrar ikiz bebek dünya getirebilen annler varmı? Acaba hamileliklerinde kendileri nelere dikkat etti. Bir de doktorları nasıl bir tedavi uygulandı.

Ben tüp bebek yöntemiyle ikizlerim olmuştu, tabi bebek düşüneceğimiz zaman tekrar tüp bebek yaptıracağız yine ikiz olursa neler yapmamızlazım, sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilirmiyim çok merak ediyorum. Bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

cnm prinç muhallebisi denee

birde kavonoz meyvesini evde yapabilirsin
şöyle...
mesela elma ile armutu rendele bir bardak kaynayan suyun içine at biraz 5 dk.pişir
çok az sulu olacak .....tencerede ılık olana kadar bekle
sonra aynı tencereyi koy kısık ateşe içine yavaş yavaş pirinç unu koy
püre kıvamına gelinceye kadaar pişir akışkan hale gelince
soğsun içine limon ,portakal,damlat biraz ve pekmez ilava et ...kavozolara koy 3 gün dolapta saklanır....sepze hiç yapmadım cnm
taze olarak hergün yapman daha iyi cnm

cnm benim çok geçmiş olsun rabbim sabır versin

şimdi bebeklerini kaybetme sebebin nedir...bunu biliyormusun

benim bildiğim bu dönemdeki kaybedilişler rahim ağzı yetersizliğinden kaynaklanıyor...
bu nedenden ise...3 ayında rahim ağzı dikilir serkelaj yani yapılır
ve gebe hep yatar ve 16 haftalarında magnezyum desteği almaya başlar doğuma kadar cnm...

bende 28 haftalıkken sancılandım....ama açılmam vs.olmadığı için hastaneye yattım ve serumla magnezyum aldım...33+2 de doğum oldu tabi sancılarım fazlalaştı o zamanlar fitil aldım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…