Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

drımcığım benimkiler kilolu değiller canım zaten 1250 gr civarı dünyaya gelmişlerdi şu an 8 kilo civarındalar kiloları normalmiş hareketleri aslında iyi sayılır ama henüz emekleme yok kemik gelişimimiz bizim zayıfmış
acaba bende 180 ccyemi düşsem belki fazla geliyordur gayet iyi iciyorlar ama hazımsızlık çekiyor olabilirler
teşekürler arkadaşım

ek besın bizi mahvetti sürekli gaz kabızlık ve taş gibi sert siyahımsı dışkısı nezamn kurtulurum neyapabılırım umay çok kabızlık yasıyor
umutta da kaşık mamasını diliyle itiyor malesef

cnm benim neden kakası siyah demir ilacına başladıysanız muhtemelen o sizi kabız yapıyor.....ferrosanol alıyorsanız o çok yapar onun yerine santefer kullan cnm

kakasını yapamadıkları için bebeklerinin karnı taş gibi gaz var....kaz içinde gaz ilacına devam et cnm ...rezene çayı ver ...ve rahat kaka için ıhlamur çok iyi cnm ....

sonra 4 ayında bebeklerin reflexleri kaşıkla verilen yiyeceği geri itmeleri bu yemek istemiyor anlamına gelmiyoırmuş o ayki reflex bu dedi doktorum
bizdede aynı durum vardı zamanla alıştılar silikon kaşıkla dudağına yapıştırıp emer gibi yiyolardı .....tabi içeri aldıklarıda dışarı atıyolardı ...ama ben hep içeri ittimeyvahedigeldismile

slm canım.geçmiş olsun. sorun çıkmadığına çokk sevindim. sünnetide atlatsın yavrun hayırlısıyla inşallah.
ben meyve vermeyi kestim bir süre deneme yapıyorum. yoğurtmu yapıyor meyvemi anlayamadım akşam olunca ıkınıp duruyorlar gaz yüzünden yavrular.
sende kendine iyi bak canımma.s.

slm comebaby nasıl oldu yoğurtun.
ben hergün iki küçük meyve püresi kavanozuna mayalıyorum.ilk zamanlar ekşi oluyordu git gide tutturmayı başardım.

bebişimmm cnm yoksunnn yineee

burdayım kuzummm offff doruk ege 2 gündür çok hasta viral enfeksiyon ve otit olmuş çocuk ağrıdan durmuyooo bende onun la bir mahfoldum hem öksürüyo hem burnu akıyo hemde kulakları çok kaşınıyo napıcamı bilemedim baba tecrübeli ya o çok panik değil ama ilkkez hasta oluyo elimiz ayağımıza karıştı şimdi kıza geçecek diye bekliyoruz allahım yaa sağlık vermafoldumben kuzulara

açelyacığım yoğurdum güzel oldu canım ben kücük tek kavanoz yapıyorum şimdilik biraz alışsınlar sonra ikiye çıkaracağım ben beslenme düzenini yeniden ayarlıyorum muhallebi yok şu anda sek yoğurdu bensu yiyemedi iccine biraz meyva püresi koydum
dün nilsu da gaz olmadı yattığı gibi kalktı kuzum ama bensuda yine oldu iki kez
ben akşam yatarkende dün bebelac iki gece verdim bu şekil devam edeceğim bir müddet daha

bebişko geçmiş olsun benım umuttada otit olmuştu ve enfeksyon kapmıştı iki lkez mahvolduk iğne veya antıbıyotık kullanıyosunuz ama telaş yapma kıza geçmemişti bizde tekrar geçmiş olsun.
dırımcğm teşekkür ederim tavsiyelerin için demir ilacına baslamadık sap smlex devit ve zytec kullanıyorum sadece
ıhlamur bizlerin içtiği ıhlamur dımı bebekler için yok sanrım ne kadar vermem lazım
çorbaya geçmedım 2-3 gün snra geçicem nasıl yapıyım ilk çorbamı?

cnm ıhlamur bizim içtiğimiz ıhlamur az demle ver cnm 60 cc kadar içebilirler

ilk çorban patates ,havuç ve pirinçten olacak onları kaynayan suya at haşlansın
sonra içine biraz zeytinyağ koy

kızlar özellikle dırımım iyiki varsınız.. hızır ibi yetişiyorsunuz Allah eksikliğinizi göstermesin, çok seviyorum hepinizi... kızlarım bugün 44 günlük oldular epey azaldı gazımız maşallah, benimkilerde hep kucakta uyumak istiyor, bıraktığım an basıyorlar çığlığı ama yüzükoyun yatırınca çok güzel uyuyorlar deneyin derim, sanırım bağırsakları ısınıyor tahmin işte.. kucağa alıştılar dye üzülmüştüm ben de ama geçecek inş. anneannelerinin evini sevdiler uyudular maşallah...
dırımım ek gıda listeni kaydettim hafızama acaip rahatladım siz varsınız heran... dırımım aramışsın beni kuzum ama inan arayamadım bi türlü arıycam akşama şimdi kuzular sızmışken uyucam biraz,

cnm 2 aylıkken basladım yüzükoyun yatırmaya hep öyle uyuyolar doktor tehlikeli dedi 6 aydan önce ama baska uyumadılar ve 2 aylıkken basını cevirebiliyorlardı rahattım

evet valla geçende yazdım aradım diye cvp vermedin bozuldumm ne yalan diyeyim
ama kızlarında gazlı olduğunu düşündüğümden sonra birdaha ararım dedim ama dk. bitti benimde

Merhaba kızlar,

Ben de yeni ikiz annesi olarak buraya katılıyorum.
Kızım ve oğlum 2 aylık oldular ve benim de beslenme ile sorunum var. Sütüm çok azaldı ve doymak için beni emmiyorlar, öylece sadece yemek aralarında oylanmak için emziriyorum veya uyutmak için. Mama olarak da son 2 hafta Bebelac 1 kullanıyoruz. Ama özellikle oğlumun yediği miktarlari beni korkutuyor. Tek porsiyon olarak her 2,5 - 3 saatte bir 110 cc içiyor ve bazen bu miktari da 125 cc'ye cikiyor, doymuyor. Kilosu da buna rağmen zayif bana göre yani şu anda 4 kilonun biraz üzeri (2200 dogdu). Kızım de en fazla 100 cc ıçer, onun da kilo 4,5 yakın. Oğlum genelde çok hareketli ve günde kakasını çok yapıyor. Bu içtiği miktardan korkmam lazim mi? Hiç yükseltmeyi istemiyorum cünkü böyle giderse nasıl doyrurum diye düsünüyorum. Oğlan için diğer mamalari da denedik: SMA Gold, Hero Baby, Hipp ve hiç biri bir değişiklik yaratmadı.

benim ikizler de 50 günlük, ama yüzükoyun yatırmaya korkuyorum ben, aslında çok rahat ediyorlar biliyorum ama?
ikisini aynı anda uyutamıyorum ki ben :)
ve aynen senin gibi kucakta hor hor, yere bırakınca feryat :) bunun bir çözümü varmıdır ki?

hemen hemen aynı benim ikizler de
benim de sütüm çok azaldı farkındayım
ve aynen senin dediğin gibi yemek üzerine tatlı keyfi gibi oluyor bizim emzirmelerimiz
ama mama miktarı 2-3 saatte bir en fazla 90 cc
acaba az mı besleniyor bizim bıdıklar? keşke ne kadar anne sütü emebildiklerini bilebilsek?

kızlar bir de aranızda kadehle mama verenler var mı?
bebekler büyüdükçe çok zor oluyor bu şekilde mama vermek, emmeyi bırakmasınlar diye doktorum böyle besle diyor ama, hem döke saça yiyorlar hem de çok hava yutuyorlar
en azından geceleri biberonla veriyorum 2 gündür
emmeyi bırakırlar mı sizce?
bir de ikizler için dr um önce emzir, ardından mama ver dedi. doymadığı miktarı mamadan alsın diye

cnm çocukların 4 kiloyu geçtiği için o kadar yemek isteyebilirler...
ondan fazla verme benimkilerde 3 aya yeni geçtiğimizde yiyolardı
doktorum gereekirse yalancı meme ver 120 cc mamayı 3 saate bir ver
ve arkasından ağlarsa kendi memeni ver....olmadı yalancı meme ver
3 ay bitimine kadarda 120 cc geçme
bebelacda çok iyi bir mama devam edebilirsin cnm...
oğlunun kilosuda çok iyi benimkiler biri 2310 gr-2440 gr doğdular bir ay sonra 3280 gr olmuştu 2 ayındada 4400 olmuştu normal yani....
verdiğin mamadan korkma büyüdükce bu durum normale döner çocukların emme reflexsinin yoğun olduğu bir dönem hep emmek ister....doktorum böyle dedi
bu yüzden devamlı mama verme dedi ben bir gecede sadece 300 cc içtiğini biliyorum
bilmiyorduk habire veriyorduk ...doktor kızdı bize yalancı meme almadılar ama
boş biberonu emzirdim.
zaten 4 ayında ek gıdada mama işiniz azalacak...zamanla

cnm anakucağınız varsa alıştır derim ve ben 2 ayında yüzükoyun yatırıyordum doktorum
olmaz dedi ama benimkiler başka türlü uyumadılar yaz olduğu için üzerine sadece penye
battaniye attım etrafında hiçbişey koymadın...o yüzden kafalarını sağa sola çevirdikce rahat ettim...ve 10 aylık oldular hala öle uyuyolar cnm ben yüzükoyun uyurken çocuklarım 4 ayında odalarından kendi odama geçtim...ama senin kuzuların kafasını kaldıramıyor çeviremiyorsa yatırma...ve gün içinde anakucağına yatır orada salla cnm ben ikisini karşıma koyuyordum hep sallıyordum uyuyolardı rahattım yani...
ve gazı olabilir o yüzden kucağında rahattır cnm gaz içinde biz babuline kullandık dünya varmış dedimmm

valla benimkilerinden biri mememi hiç almadı ..öğürdü çocuk diğeri emdi
ama ben daha çok mama ile besledim biberon kullandığı halde mememi emdi oğlun 2 ayımda sütüm kesildi ...emziremedim daha ....
bence bırakmaz cnm benimki bırakmadıda
ve sen sütün ne kadar bilmiyorsun doktorun dediğini yapabilmen ,için
bebeğinin besledikden sonra ...diğer beslenme saatinde onu emzirmeden
sütünü sağ bakalım ne kadar çıkacak...ona göre mama verirsin
mamaları yapıp çöpemi atacaksın...atıyorum 60 cc anne sütün varsa 60 cc mama yaparsın içtiğini alır...

helike canım 120 cc mi. ya bunları okuyunca benimkiler çok iştahsız diyorum ya.. şimdi bunun normali ne kıslar deneyimleirnizi paylaşın bizmle. benim cerenim 2-2.5 saatte bazen 75 bazen 90 cc içiyor. yarenim ise bu sıralar biberonu red ediyor beni de bazen red ediyor uyku arası 30 cc içiyor. uyanıkken keyfi yerinde olursa yada çoook açsa beni emiyor. 2 aylıkken kontrollerinde ceren 4 kilo yaren ise 4.300 dü.. acaba benimkiler az mı yiyor ya( bide biberonu niye boırakmış olabilir kızla.r yalancı memeyi şapır şupur emiyor. ama binberonda ciyaklıyo direniyor. memede de akşamları aynısını yapıyor. ve gece açlıktan bağırıp duruyor uyuyamıyor. kaiıkla besliyorum. noluyor böyle fikri olan var mı?

cnm her bebek bir değilki ama şuan içmesi gereken 60-90 cc arası 2 aylıkken
3 aylıkken 120 cc içebiliyolar da içmeyebilirde bu bebekten bebeğe değişiyor kuzum ama her beslenme 3 saatte bir oluyor
birde biberonu bırakmaz cnm o anda gazı vs. vardırn yada biberon ağzını kontrol et bazen mama tıkıyor bebek çekiyor gelmiyor ve sinirlenior birdaha biberonu almıyor
yoksa bebeklerin şuan emme reflekslerin en gelişmiş zamanı yawww
meme içinde aynı şey geçerli benim sütüm azaldığında ali mememi itiyor ağlıyordu
ama sende süt var kesin başka sıkıntısı vardır kızların
mamasını değiştir..vs.

her bebeğin mide kapasitesi iştahı farklıdır.
kimisi sık ve az beslenir 2-3 saatte
kimi daha uzun aralıklarla daha fazla yer.
2 aylıkken 120cc içiyorlardı 4 saatte bir.
kilo alımı normaldi.2300 doğdu 2 aylıkken 4200 dü.

dirim mamayı değiştirdim. bebelac aldım ceren maşalalh hiç yadırgamadı. yaren daha çok diliyle itti şimdi yine pre alıyorum. ve resmen itekliyor bib eronu ağzında sakız gibi çiğniyor. azına sıkıyorum içiyor ama kendi çekmiyor. biberonu çıkarıyorum elimi veriyorum resmen yiyor ya( mememde de süt var azına akıtıyorunm hani anlasın diye yok resmen ciyaklıyor ama özellikle akşam red ediyor mememi. ama biberonu gün boyu red ediyor. sadece uyurken verirsem 30 cc içiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…