Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

esımle cok fena tartıstık bosanma noktasındayız desem abartmıs olmam o yuzden moralım 0 durumlar fena

aman canım ALLAH korusun hayır ola bu noktaya geldiniz bizde cocuklardan dolayı cok tartısıyoduk artık biraktık canım onlar hayaatın süsü bize zehir etmesin hiç bişeyi...

İyi geceler canım

Haklısın onlarda büyücek sonra hayat kurucaklar herseye sabır.... :93:

İyi geceler kızlar bugün kızlar beni o kadar yordu ki kızları yıkıyım temizlik yapıyım sonra da ben yıkanıyım diye düşündüm ama sadece kızları yıkayabildim alminam o kadar iştahlıyken ne oldu bu kıza ne uyuyor ne yemek yiyor çok şaşırdım

erenzeyno Allah korusun canım gecici seylerdir sinirlenince öyle düşünmüşsünür ben bazen espiri yayorum eşime küsersek iki çocukla hazırlanıp evden çıkmak zor olur en iyi sen git diyorum bak ona göre iki çocuğun mamasıydı beziydi eşyasıydı bir sürü iş öyle ayrılmak falan yok

canım akşam üstü bunla ilgili mesaj yazdım ama silindi..yanlış anlaşılma oldu sanırım tabiki her anne yavrusuna istediği gibi şefkat duygusuyla istediğini diyebilir.bende kuzum, minik kuşum diye severim yavrularımı ama bunlar hep şefkat dolu imalar. benim kızdığım alakasız başka kişilerin dalga geçer gibi benzetme yapmaları... ve bunda ısrar etmeleri...yani mesala sen sıpam dersin bu çok normal ama biri kalkar benim çocuğuma eşşek sıpası dese hoşlanmam...yani umarım ne demek istediğimi tam ifade edebildim bu sefer.. mesela bende kızlarıma bazen cadılar diyorum

estafurullah canım..cadılar tabi ya..hepimizkiler hem de ne cadılar :)

Son düzenleme:
canım birde benimkiler 6 ayda hem mamayı hemde biberonu bıraktılar ama benimkiler anne sütü aldığı için çok zorlamadım...ancak anne sütü almayan bebekler için bu durum sorun olur. bende inek sütüne geçtiğimizde nasıl biberona tekrardan dönücez onu düşünüyorrum...ben yinede sabah kahvaltılarına ve akşam muhallebilerine aptamil 3 ekliyorum...

sulukla verilemez mi inek sütü de ??

iyi geceler arkadaşalr.

Of nasıl sıkıcı bunalım bir gündü bugün ya.Hiç eve sığamadım,azcık evi temizleyeyim dedim onuda yarım yamalak isteksiz yaptım.

Dışarı çıktık 10 günden sonra nasıl iyi geldi anlatamam.Evde oturmayı hiç sevmeyen ben 10 gündür evdeydim şaka gibi.

Yağıza ballı irmikli kahvaltı aldım şimdi versem erkenmi deneyimli annişler,yoksa bu haftayıda aynı düzen devammı ettirsem.

Bebişleri sevme ve sevdirme konusundan bahsedilmiş.

Ben bazı yorumları çok katı buldum kızmayın bana olurmu.Bunlar benim düşüncelerim sadece.. tabiki katılmayabilirsiniz.
mesela bugün avm gittik,yağızı oyuncak mağazasındaki bir abisi sevdi arabasında yanağından hafif makas aldı.Yemek yediğimiz yerdeki kızcağızda kucağına aldı sevdi.Ama ne eşim nede ben hiç rahatsız olmadık.Bunlar gerektiği gibi yani ileri gidilmeden yapılırsa bizim için hiç sorun yok.
Yani bebek bu cam fanusta dolaştıramayızki kimse ellemesin diye.

Ama benimde çok kızdığım bazı davranışlar var.Hatta çıldırdığım ve artık onlarla sık görüşmek istemediğim kişiler.
Sevmek okşamak çok masum geliyor bana

famelaxx yağızda ekgıdaya geçtiğinden beri biberonu pek sevmez oldu.Bırakmasından çok korkuyorum.
Çünkü biz anne sütünüde biberonla alıyoruz.Bırakırsa ne yaparım bilmiyorum.

canım tabi can fanus içinde dolaştıramayız ama daha çok küçükler,bağışıklık sistemleri yeterince güçlü değil,daha aşıları bile tam değil..üstelik prematüre doğumlu çoğumuzunkiler..ortalıkta grip kol geziyor..hastalanırlarsa zaten tek başımayım nasıl başa çıkarım..biraz büyüsünler toza toprağa karışsınlar mühim değil..ama bu aylarda tanımadığım kişilerin kucaklarına alıp şap diye öpmeleri huzursuz ediyor beni..değilse aşırı titiz değilim evimde de...

famelaxx yağızda ekgıdaya geçtiğinden beri biberonu pek sevmez oldu.Bırakmasından çok korkuyorum.
Çünkü biz anne sütünüde biberonla alıyoruz.Bırakırsa ne yaparım bilmiyorum.

umarım bırakmaz canım benimkiler mamayı sevmediğinden almıyo desem suyuda biberonla almıyorlar. ben zaten mamadan hoşlanmıyordum ama dışarıda falan pratik oluyordu...şimdi sadece mamayı kahvaltı ve muhallebiye ekliyorum kaşıkla yiyorlar...biberon bir yerde kolaylık..ben uykudayken denedim yine almadılar...

canım çocuklarımızın sevilmesine bende kızmam ama sürekli para alıp veren ve parayla ve diğer insanlarla el temasında olan kişilerin bebeklerime dokunması beni rahatsız ediyor çünkü o ellerde inanılmaz bakteri ürer...bide ikiz olunca zaten herkes bir yaklaşıyor ama bazıları gerçekten sinir edici davranışlarda bulunuyor. benim kastettiğim buydu tabiki bebekler çok tatlı ve seviliyorlar. ama ben yakınım, arkadaşım dahi olsa hiç kimsenin bebeğini öpmedim şimdiye kadar...yani benim hassasiyetim var bu konuda.

kahvaltı maması bence artık verebilirsin. ben 5. aydan beri veriyorum onu çokta seviyorlar...ama ben kahvaltı karışımına 1-2 kaşık ekliyorum.

ya kızlar ben bu elifin pamukcuğunu geçiremiyorum, mikostatin aldık, tadı çok kötü galiba, atıyo ağzından, karbonatla da ben beceremedim bi türlü, başka bildiğiniz bir yöntem var mı?
ben mikostatinin yanında bide andorex sprey kullanmıştım
alemsin yaa bayılıyom kız sana
aylardır giriş çıkış yok demek 40 ın çıktı kocişin saldırmadımı heheh
çok geçmiş olsunn acil şifalarrr
bende hep 10 litrelik pet şişe alıyorum eşim damacananın tadını beğenmiyor ama sürekli çöp çıkmasından bıktım yawwww
sendeki tariflerde süper haaa
ama bencede bu tarif ishal edebilir bunu kabız olduğu günlerde kullanmak üzere not ediyorumm
kızlar damacana kullanmayın gerçekten ya geçen sene asansörde damacanaya tecavüz eden biri çıkmıştı hatırlarsanız

yuh ya iğrenç bunlar daha neler duyacağız kim bilirrr vallaha midem bulandııı
ohhh attalarada gidilmişş sefan olsunnn
sen yarın 2 yemek kaşığı yap ver bakalım tepkisi nasıl olacakkk
artvinli , canım bal 1 yaşına dek sakıncalı değil mi ???

bal yasak ama hani direk vermek yasak bu tarz mamaların içindekler konsantre olduğu için bi zararı olmadığını düşünüyorum

iyigeceler herkeze

bir kaç gündür yine giremiyorum .bu aralar herşey aksi gidiyor .

emreyle ege doğru düzgün uyumuyorlar 15 dakkada bir bir bagırık

eşim deseniz gece 2lere kadar çalışıyor oğlum deseniz ders yapmamakta diretiyor

yani kabus gibi .çok yorgun hissediyorum kendimi sinirler yıpranık .

annemle kardeşim uzun bir süre ugramıyacaklar kardeşimle ciddi kapıştık

çok agır konuştu ben ablasıyken konuşamam bide onun şokundayım

kardeş insana bunu yaparsa bırakın geri kalanı.napalım herkeze birşeyler zor

geliyor neyse benim çocuklarımda hep böyle kalmayacak büyüyecekler

bu sıkıntılar geçecek ama ben kimswnin yanında olmayacagım.

anam benim derdim bitmez bir geçmişe bakıp geleyim.

valla canım biz onları ne emeklerle dünyaya getirdik.

ben tek böbrekliyim böbreğimin birisi alındı, ülseratif kolit var bende kalın barsağımın %40 ı hasta, dönem dönem kanamalarım oluyo kortizonlu ilaç kullanıyorum, panik atak hastasıyım... 6 senenin sonunda tüp bebekle 2 prematüre bebeğim olmuş. eşimin ailesi geçmiş olsun dışında benimle hiç ilgilenmedi.

şimdi ben zor günümde yanımda olmayan insanların gripli burunlarıyla, sigara kokan elleriyle çocuklarıma dokunmalarını istemiyorum. allah korusun hasta olsalar ki 2 kez grip oldular bir kişi bile ne yapıyon demedi.....sevmesinler eksik kalsın... ben yeterince seviyorum zaten kızlarımı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…