esımle cok fena tartıstık bosanma noktasındayız desem abartmıs olmam o yuzden moralım 0 durumlar fena
düşündüm de bıcı bıcı yaparken küçük kurbağam,
oyun halısında oynarlarken kedicik falan dediğim oluyor..Ama tamamen sevimli olduklarını,hoşuma giden görüntüler olduğunda söylüyorum bunları..Sonuçta kendi yavrularımı aşağılamak gibi bir niyetle söylemem mümkün değil..Kelimeleri söylerken niyet önemli bence..insan seni seviyorum aşkım der ağzıyla ama canın çıksın der gibi bakar..Önemli olan kesinlikle niyet..
canım akşam üstü bunla ilgili mesaj yazdım ama silindi..yanlış anlaşılma oldu sanırım tabiki her anne yavrusuna istediği gibi şefkat duygusuyla istediğini diyebilir.bende kuzum, minik kuşum diye severim yavrularımı ama bunlar hep şefkat dolu imalar. benim kızdığım alakasız başka kişilerin dalga geçer gibi benzetme yapmaları... ve bunda ısrar etmeleri...yani mesala sen sıpam dersin bu çok normal ama biri kalkar benim çocuğuma eşşek sıpası dese hoşlanmam...yani umarım ne demek istediğimi tam ifade edebildim bu sefer..mesela bende kızlarıma bazen cadılar diyorum
estafurullah canım..cadılar tabi ya..hepimizkiler hem de ne cadılar :)
canım birde benimkiler 6 ayda hem mamayı hemde biberonu bıraktılar ama benimkiler anne sütü aldığı için çok zorlamadım...ancak anne sütü almayan bebekler için bu durum sorun olur. bende inek sütüne geçtiğimizde nasıl biberona tekrardan dönücez onu düşünüyorrum...ben yinede sabah kahvaltılarına ve akşam muhallebilerine aptamil 3 ekliyorum...
canım birde benimkiler 6 ayda hem mamayı hemde biberonu bıraktılar ama benimkiler anne sütü aldığı için çok zorlamadım...ancak anne sütü almayan bebekler için bu durum sorun olur. bende inek sütüne geçtiğimizde nasıl biberona tekrardan dönücez onu düşünüyorrum...ben yinede sabah kahvaltılarına ve akşam muhallebilerine aptamil 3 ekliyorum...
iyi geceler arkadaşalr.
Of nasıl sıkıcı bunalım bir gündü bugün ya.Hiç eve sığamadım,azcık evi temizleyeyim dedim onuda yarım yamalak isteksiz yaptım.
Dışarı çıktık 10 günden sonra nasıl iyi geldi anlatamam.Evde oturmayı hiç sevmeyen ben 10 gündür evdeydim şaka gibi.
Yağıza ballı irmikli kahvaltı aldım şimdi versem erkenmi deneyimli annişler,yoksa bu haftayıda aynı düzen devammı ettirsem.
Bebişleri sevme ve sevdirme konusundan bahsedilmiş.
Ben bazı yorumları çok katı buldum kızmayın bana olurmu.Bunlar benim düşüncelerim sadece.. tabiki katılmayabilirsiniz.
mesela bugün avm gittik,yağızı oyuncak mağazasındaki bir abisi sevdi arabasında yanağından hafif makas aldı.Yemek yediğimiz yerdeki kızcağızda kucağına aldı sevdi.Ama ne eşim nede ben hiç rahatsız olmadık.Bunlar gerektiği gibi yani ileri gidilmeden yapılırsa bizim için hiç sorun yok.
Yani bebek bu cam fanusta dolaştıramayızki kimse ellemesin diye.
Ama benimde çok kızdığım bazı davranışlar var.Hatta çıldırdığım ve artık onlarla sık görüşmek istemediğim kişiler.
Sevmek okşamak çok masum geliyor bana
artvinli , canım bal 1 yaşına dek sakıncalı değil mi ???
famelaxx yağızda ekgıdaya geçtiğinden beri biberonu pek sevmez oldu.Bırakmasından çok korkuyorum.
Çünkü biz anne sütünüde biberonla alıyoruz.Bırakırsa ne yaparım bilmiyorum.
ben mikostatinin yanında bide andorex sprey kullanmıştımya kızlar ben bu elifin pamukcuğunu geçiremiyorum, mikostatin aldık, tadı çok kötü galiba, atıyo ağzından, karbonatla da ben beceremedim bi türlü, başka bildiğiniz bir yöntem var mı?
alemsin yaa bayılıyom kız sanaİştahsız bebelerin annelerine sabır diliyorum, çok zor yaaa sinir bozucu bir durum. berennaz sen ihmal etme canım, inşallah geçer kısa zamanda iştahsızlığı. artvinlim ben de dün gece salla salla bi hoş oldum yaa, cin gibi bakıyo beni nasıl uyku basıyo o sırada offf. yastık bana bakar ben yastığa, vuslata eremedik bi türlü.
dırımcım neblim hep aynı, herşey aynı geliyor. biraz enerji toplasam da dışarı çıkıp yürüsem bari hergün accık. off kaşımı bile almıyom.
ha bir de bir soru daha, benim kanama daha kesilmedi, 55 gün fln oldu bitince mi gitsem doktora. offf hiç vainal ultrasona giresim de yok şimdi, aylardır rahattık giriş çıkş yok.
çok geçmiş olsunn acil şifalarrrHerkese kolay gelsin....benim kızlar hasta ki biri çok daha hasta..dün gece 39 derece oldu ateşimiz artık mecbur antibiotik başladım. eve nebulizatör aldım onla ilaç veriyorum yoksa dün akşam tam acilliktik. çocuğun nefesip daraldı,hırıltısı çoktu. bugün daha iyi antibiotik işe yaradı galiba.diğeride öksürüp duruyor. offf perişanım gece uyumayan bebek çok zormuş...annem yardıma geldi...tüm hasta kuzulara acil şifalar dilerim...mamayı bırakan bebekler olmuş arkadaşlar benim kızlar 6. ayın sonundaek gıdaya iyice geçince mamayı ve biberonu bir bıraktı o bırakış. artık ne mama ne biberon almıyorlar...ama benimkiler anne sütü aldığından zorlamadım..yinede sabah kahvaltılarına ve gece muhallebilerine devam maması katıyorum ama biberon olayı bitti. ısırıp atıyorlar...ama benimkiler ek gıdayı güzel alıyor...ek gıdaya geçiş döneminde böyle olabiliyor maalesef.. bu arada bizim doktorumuz havuç suyu iştah açar demişti ben denemedim ama denenebilir...
birde bebeklere verilen suyu ben 1 yaşına kadar mutlaka kaynatarak veriyorum ve damacana kesinlikle kullanmıyorum. tek kullanımlık 5 lt lik pet şişe alıyorum. damacanaların nerelerde kullanıldığı ve tekrar doldururlurken ne kadar temizlendiği konusu muallak. o yüzden damacanayı çok sağlıklı bulmuyorum...
sendeki tariflerde süper haaabu arada ben kızlarıma kuru meyvelerden muhallabi yapıyorum şöyle: 2 incir doğruyorum 20 tane kadar kuru üzüm ve 2 kayısı, bazen siyah erik kurusuda koyuyorum bunları 1-2 bardak kadar suda haşlıyorum sonra içine 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığıda pirinç unu koyup 10 dk pişiriyorum ve sonra blendırdan geçiriyorum severek yiyorlar. ama çekirdekli olmamalarına dikkat edin...
kızlar damacana kullanmayın gerçekten ya geçen sene asansörde damacanaya tecavüz eden biri çıkmıştı hatırlarsanız
yuh ya iğrenç bunlar daha neler duyacağız kim bilirrr vallaha midem bulandıııiyi dileklerin için saol canım...
bende onlardan duymuştum canım...birahanelerde falan kullanılıp içine iş....ler olabiliyormuş. ve çok temiz yıkanmıyormuş. sadece tazzikli sudan geçiriliyormuş diye duydum.. ne kadar doğru bilemem ama ben kullanmamayı tercih ediyorum..
ohhh attalarada gidilmişş sefan olsunnniyi geceler arkadaşalr.
Of nasıl sıkıcı bunalım bir gündü bugün ya.Hiç eve sığamadım,azcık evi temizleyeyim dedim onuda yarım yamalak isteksiz yaptım.
Dışarı çıktık 10 günden sonra nasıl iyi geldi anlatamam.Evde oturmayı hiç sevmeyen ben 10 gündür evdeydim şaka gibi.
Yağıza ballı irmikli kahvaltı aldım şimdi versem erkenmi deneyimli annişler,yoksa bu haftayıda aynı düzen devammı ettirsem.
Ben bazı yorumları çok katı buldum kızmayın bana olurmu.Bunlar benim düşüncelerim sadece.. tabiki katılmayabilirsiniz.
mesela bugün avm gittik,yağızı oyuncak mağazasındaki bir abisi sevdi arabasında yanağından hafif makas aldı.Yemek yediğimiz yerdeki kızcağızda kucağına aldı sevdi.Ama ne eşim nede ben hiç rahatsız olmadık.Bunlar gerektiği gibi yani ileri gidilmeden yapılırsa bizim için hiç sorun yok.
Ama benimde çok kızdığım bazı davranışlar var.Hatta çıldırdığım ve artık onlarla sık görüşmek istemediğim kişiler.
artvinli , canım bal 1 yaşına dek sakıncalı değil mi ???
iyi geceler arkadaşalr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?