Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

valla cnm benim benimkiler 4 ayda geçti ek gıdaya 5 ayda çorba ve yoğurt başlandı ama 5 aydaki onlar için çorbayı içmediler...6 ayda ben direk soğanlı brokolili,pirinçli vs.çorbaları düdüklüde pişirdim rondodan geçirdim...

halada etli sebze yapıyorum yiyolar bana göre hiç gerek yokkk sen bilirisn yinede

canım zaten benim kafamda karışık ek gıdaya 6. aya kadar geçmeyim diyorum kararsız kaldım açıkçası. ama bu aleti inceledim uzun süre kullanılır gibi geldi buharda vitaminin kaybetmeden pişirebiliyormuşsun sebzeleri . hatta dedim kendime bile diyet yemekleri yapabilirim :)

biraz daha düşünelim bakalım vaktimiz var nasıl olsa önümüzde.

tavsiyem 4 ayda geçmen cnm
hee o dediğini bilemem ama ben sebzeleri yıkıyorum direk düdüklüye atıyorum suyu muyu içinde hemde lezettli oliii

dırıımımmm seni çok özledim ya inan hiç bir şey yapamıyorum nete bile giremiyorum kızım felaket bir şekilde huysuz üst dişleri zor patlatıyo gece uyumuyo sürekli ağlama nöbetleri valla ne olduğumu şaşırdım kuzuummm çok öptüm

oyyyy oyyyy tatlım gönüller bir olsunn bende özlüyorum seni ama olsun
inan aksamları aramak istiyorum ama durumunu tahmin ettiğimden aramıyorum....
benim ömerinde çok zor çıktı resmen kanaya kanaya çıktııı şimdi yan kesici dişleri çıkacak eti şişmiş ve morarmışşş azcık iştahı yok ön diş kadar zorlamadı kuzumu
alişde bi numara yokkk çocuk varlığı ile numara zaten o kolay çıkarıyoo

sanada kolaylık versin rabbim annen dönmedimi kuzummm

Allah yardımcın olmuş gerçekten, keşke demek istemiyorum ama benim bebişlerimde kurtula bilseydi. Bunda da vardır bir hayır.Ve gerçekten çok tedbir almışsınız. İnşallah ikiz olursa tekrar bende edlimden gelen tedbiri aldıracağım. Geçn sefer doktorum ne sancımı ne de kanamamı önemsemedi. İnşallah sağlıklı hayırlı çocuklarım olur.

mrb.arkadaşlar biz 5 aylık olduk muaynemızde sorun olmadı fakat idrar kültürümüz bakalım nasıl çıkcak sanırım üreme var umutttada umaydada umut zaten öncedende iye olmuştu iğne vurulmuştu sünnet olmuştu canım sıkıldı şimdi..

dırımımmm canım ya annem dun geldi ama yinede kızım hep beni istiyo kimse başedemiyo onunla bugüb dra gittik sanırım hiperaktivite olayıyla karşılaştık allahım yardımcımız olsun

dırımımmm canım ya annem dun geldi ama yinede kızım hep beni istiyo kimse başedemiyo onunla bugüb dra gittik sanırım hiperaktivite olayıyla karşılaştık allahım yardımcımız olsun

aaaaaaaaaaaaaa nasıl anladı doktorunuz cnm belirtisi varmıydı

aaaaaaaaaaaaaa nasıl anladı doktorunuz cnm belirtisi varmıydı

ah tatlım sorma ya hiç yerinde durmuyo,eline sürekli bişey almak istiyo kucağıma aldığım zaman etraftaki her5şeyie ulaşmak istiyo elinde bir oyuncak varken ötekileride eline alıp sığdırmak istiyo sürekli emekliyo hiç durmadan haeket ediyo yorulmuyo altını açarken bile çevresinde yakında ne varsa alıp oynamak istiyo kalkmaya çalışıyo yani sürekliyüksek enerjili dün dr götürdük dr muayne ederken bile onun elindeki herşeyi almaya çalışıyo yatırdı sırtını dinlemek için o arada tüm muayne örtüleri streteskop baş ölçmek için mezure hepsini eline aldı ve en sonunda dr müjdeyi verdi takip etcez dedi okadar hareketli ki anlatamam dırımım biz yetişemiyoruz bboshayallersmileakalım ne olacak

ayyy cnm bu dediklerin aliştede var
sürekli hızlı hızlı emekliyor...
bir çekyattan diğerine geçerken hızlı hızlı adım atıyo...heryere tırmanıyor
düşün 9 aylıkken parkyataktan asılıp sallanıyorduki görmüştürsün facede bulaşık makinasına tırmanıyo...bizimkidemi öleee abooo bende kurtlu diyodumm

gözümüz aydın şekerim ozaman bizimkide beşiğe tırmanıp aşağıya atlamaya kalkıyo yürütecin üstüne tırmanıp ittiriyo yani bir felaket allah yardımcımız olsun kurttan falan değil yani

gözümüz aydın şekerim ozaman bizimkide beşiğe tırmanıp aşağıya atlamaya kalkıyo yürütecin üstüne tırmanıp ittiriyo yani bir felaket allah yardımcımız olsun kurttan falan değil yani

cnm benim senin kızın zaten belliydi yüzünden hatta sana yazmıştım resimlerinde çok afacan bişey bu diye,artık valla kız çocukları erkek çocuklarını geçti yaramazlıkta allah yardımcın olsun

kusura bakmayın ama ne kadar yanlışşşşşş,
hadi millet aşırı hareketli her çocuğa "ehheheehh bu hiperaktif" diyebiliyor da bir doktor bu kadar küçük bir bebek için nasıl bu şekilde yaklaşabiliyor anlamıyorum,
hiperaktivite aşırı hareketlilik değildir sadece,
bir eğitimci olarak bu tarz çocuklarla çalıştım ve hiperaktivite bizim yaklaşımımızdan çok farklı bir durum,
canım benim lütfen şimdiden bu şekilde yaklaşma bebeğine,inanıyorum ki kesinlikle öyle bir durum yok,gelişimi gereği bu şekilde meraklı ve atılgan..

Kızlar bende hymarry katılıyorum.eşimin rehper öğretmen olmasından dolayı,benimde biraz bilgim var bu hiperaktivite konusunda.
O tarz çocuklarda sadece hareketliler diye tanı koyulmaz,dikkat dağınıklığı,yaptığı bir iş üstünde fazla kalamaması vs.sadece hareketle sınırlı değil yani.

canım benim sanırım çok haklısın beni çok tedirgin etti dr..sonradan kendi kendime dedim yani çocuk meraklı her şeyi tanımak istiyo dedim daha bu ayda ne hiperaktivitesi...sadece fazla cim cim okadar vede çok dikkatli herşeye odaklanıp oynayabiliyo yada keşfede biliyo...sende içimi rahatlattın canım sağol çok öptümopuyorumnanaktan

benim kızım 6 yaşında hacettepe üniveristesi hiperaktivite tanısı koydu.... ama okula gitmeden kesin tanı konulamıyor... okula başlayınca tedavi gerkebilirmiş.... biz bile bekliyoruz....ama bir anne 3 yaşından sonra ancak dikkatli izlerse anlayabiliyor...ama aşırı hareketlilik değil sadece tabiii dikkat dağınıklığı uykusuzluk tırnak yeme çabuk sıkılma ve hiç oturmama yemekte dahil 2 dakika bile bu kriterlere falan bakılıyor...

arkadaşlar cevizi ve pekmezi ne şekilde yediriyorsunuz benimkiler kahvaltıda pekmez istemiyorlar tatlı ve tuzlu karışımını sevmedi ler özellile biri epeyydir yemiyordu kahvaltıyı ıhlamur içine hazırladım bugün ve yediler çok sevindim ama bu pekmezle cevizi ne şekilde yedireyim

benim kızlar ağırdan takılıyor henüz emeleme yok desteksiz oturma yok dişyok sağlık olsun biraz arkadan geliceğiz sanırım doktorumuz kemik gelişimlerinin dönemlerine göre geriden geldiğini söylüyor ama normal diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…