Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

hadiyaa dimek diş çıkabiliyormuş acep o gördüğüm diş mi ola yawww. ay bak şimdi korktum diş bu ayda çıkarsa bunlar 6. ayda yürürler yawsempatiksalakcinni
kıss atarmıyım çöpe kocişe veriyim bari arabada kyullanır.gerçi bizde henüz pişik yok..olumunekankayizsmile
canım sürekli yıkamak zor oluyor. ben çiş yaptıklarında ılık su ile pamukla siliyorum. kaka yaptıklarında önce siliyorum sonra yıkıyorum.. ve yine sil yıka zamanı ceren e yapmışsempatiksalakcinni

evet kızlar benim kuzular ilk dişlerini 3,5 aylıkken çıkardılar şimdi 9 aylık olduk ve 6 tane dişimiz var yani olabiliyo bazı bebekler erken tamamlıyolamış dişlerini ve çok dayanıklı dişler oluyolarmış kemik yapısı kuvvetli olan bebeklerr her aktiviteyi ve vücutsal gelişimleri erken olurmuş

canım bugün dr.a gittik diş etlerimiz kabarmış hadi gözünüz aydın dedi dr. yalnız o an aklıma gelmedi bu dişler ne kadar sürede pırtlar. seninkiler ne kadar sürmüştü?

hay maşallahh,
benim Sarem altta iki sütt dişiyle doğmuştu biliyorsunuz..

bizde henüz diş yok bakalım beklemedeyiz
birde benimkiler pütürlü yiyemiyorlar nasıl ve ne şekilde başlamalıyım pütüre
köfteyi neşekilde yapıyorsunuz bebekler için bugün bir tarif denedim ikiside yemedi kusuyorlardı

comebaby cnm et olarak sebze yemeklerinin içine koy derim

ben parça kuzu etini haşlıyorum...sonra rondodan geçiriyorum
meyve kavonozlarına koyuyorum buzluğun kapak kısmına koyuyorum her kavonoz dan bir tane atıyorum
yemeklerine

ama köfteye gelince kıyma içine ekmek yerine bulgur yada pirinç koy
içinede sarımsak ve soğan koy...yoğur misket köfte yap
teflon tavayı ısıt içine azcık su koy köfteleri pişir üzerine yazdan kalma domates sosun varsa dökk
benim bile canım çekti bee

drımcığım bende kıyma çektirdim kavurdum buzluklara koydum sonra her çorbalarına iki tablet atıyorum sonrada hepsini piştikten sonra rondodan geciriyorum onu güzelce yiyorlar doktor artık köfteye başlayın dedi ama benimkiler pütürlü yutamıyorlar zorlanıyorlar ben yinede bugün iki adet yaptım ama şöyle yaptım kıyma yumurta ve irmik karıştırdım teflon tavada pişirdim kuru birşey oldu zaten tatsız tuzsuz yiyeceklerini düşünmüyordum ve düşündüğüm gibi de oldu ikiside dışarı çıkardı
senin usulünde yapayım birde köfteyi ama sanırım henüz benimkilere erken
kavanozlara eti koymanda güzel fikir ayrıca

birde sen yazmıştın sanırım meyvaları haşlayıpda yedirmeyi benimkiler güzel güzel yiyorlardı fkaat iki gündür elmayı yemekte isteksizler acaba haşlasam nasıl olur vede ne şekilde yapayım

ayrıca benimkiler artık çok az mama içiyorlar acaba toklarmı diyorum çünkü ağızlarını kitliyorlar su verincede artık bayıla bayıla içiyorlar hatta bazı geceler hiç mama içmiyorlar mamalar çöpe gidiyor
500 cc artık hayal nerdeyse 250-300 anca icer oldular acaba ne yapsam

comebaby cnm bak 9 aylık olmuşsunuz...yemeleri gerek
ama köfteye yumurta koyman doğru değil bence
bir köftede yumruta tam pişmeye bilir
bildiğimiz kızartma şekli olmuyor çünki
birde yumrutanın tamamıını kırıyorsun sanırım
onun akıda giriyo işin içine yumurta akı 1 yaşından önce yok
ve pütürlü yemeleri gerek cnm
bence soğan sarımsak ekle cnm ...benimkiler 9 aylıkken çok şükür herşeyi yediler
şimdi lahmacun bile yiyolar.....

meyve işine gelince muz yedir cnm portakalı kabuklu ver bakalım elmadan vazgeç

hee artık devam sütü z alabilirler cnm normal çokda zorlama
mamada ağız kitleniyor suya açılıyorsa
anla cnm mama istemiyoruz diyolar cnm

drımkızı teşekürler canım pütürlüye nasıl alıştıracağım bilmiyorum şu an bugün tavuk çorbası yaptım tavuğu iyice didikledim yok boğazlarından geri getiriyorlar sonra tarhana pişirip içine attım blendırdan gecirdim şapur şupur yediler eşimde daha erken zorlama deyip duruyor off ya canım sıkılıyor bu duruma
bizim doktor yumurtanın artık beyazınıda verebilirsin demişti ama ben doktoru dinlemiyorum acıkcası mesela kahvaltıyı bulamac verme tek tek ver dedi ama istemiyor çocuklar sonra hazır yoğurt verme dedi ama ben artık ara ara yoğurt yapamadığım günlerde babymiks veriyorum ne yapayım
köfte bizim için çok erken sanırım çünkü pütürü bile yutamıyorlar

kilo vereceklerdiye korkuyorum bu ay mamada azaldı hareket çoğaldı canım sıkıloyor inan

comebaby cnm erken değil pütürlü için yaşa ne kaldı cnm
bence yavaş yavaş ufak parçalar halinde ver...ağızlarının içine yani çorbayla felan değill

anladım drımcığım birde öyle deniyeyim bakayım bugün akşam yemeğinde ellerine ekmek kabuğu verdim ağızlarına götürdüler emdiler falan kendi yediklerimizden tattırmaya çalışayım en iyisi
birde sana birşey danışayım benim kızlar sabah 10 kahvaltı devammamalı değil ama ıhlamurlu 12 meyva sonra uyku sonra 2 gibi çorba sonra 4 gibi uyku 5gibi yoğurt yiyorlar ve 7 de yatış oluyor fakat yatarken suyu içiyorlar mama verince ağlıyorlar bugün su verdim içtiler uyudular onlar uyurken gidip içmedikleri mamaları içirdim yarım saat sonra içtiler bitirdiler anlamadım gitti acaba diyorum yatmadan muhallebi yedirip yatırsammı tabi devam maması hepten azalacak ozaman ama böylede zor oluyor bazen hiç icmiyorlar olan mamalar çöpe gidiyor üzülüyorum valla neyapsam işin içinden çıkamadım sonra gece 2 gibi kalkıyorlar 200 cc gibi mama içiyorlar ama bazen biri hiç birşey yemeden sabah kalkıyor ne yapayım sence

cnm devam sütü sence az alıyorsa ıhlamurlu kahvaltı yerine
devam sütlü kahvaltı ver
mesela ben yarım çaybardağı inek sütünü ısıtıyorum
sonrada içine bebe bizküvisi iki yumurta sarısı
ve tepeleme çorba kaşığı labne koyuyorum
koyu kıvamlı oluyor ve çok güzel yiyolar

not:burada inek sütü vermemdeki amaç süte alışmaları için
ve labne peynirinde kalsiyum çok çok yüksek bizim
yediğimiz peynirden bile ve tuzsuz rahat yani

kahvaltı sonrası 10 dk.sonra su ver onlara eminim içecekler
çünki bebe biskivili olsada olmasada peynir ve yumurta onları susatır cnm
azda olsa su alırlar...

3 saat sonra meyve ver illa 2 saati bekleme
meyveden sonrada ver su içerse alır zaten

sonra çorba çorba arkası muhakak su içerler

yani heröğünden sonra su biberonunu ver
bir su biberonu yap onlara 250 cc su koy bakalım be içecekler
aksamda muhallebi yerine
devam sütü ver
ben öyle yapıyorum gün içinde hiç devam sütü almıyolar
gecede aliş kalkıyor o içiyor
ömer ise kalkmıyor sabah 9 da kalkıyolarsa hemen devam sütü veriyorum ben
11 gibi kahvaltı .....

birde kendi yedirdiklerinden ver cnm artık tek tek taddır derim
zaten uzmanlarda artık yediklerinizden taddırın diyor
ben patates kızartması bile veriyorum cnm bir iki dilim
yumurta kırıyorsak sabah ondan veriyorum
karnıbahardan tut pırasaya kadar...nohut bezelyeyi ezmeden veriyorum
ve sende artık pilav verebilirsin
öğlen bazen çorba yerine yoğurt pilav
makarna yoğurt ver
doktorunuz demedimi cnm geçebilirsiniz artık
iki kaşık pilav bile yese kardır...ben eğer aksam pilav makarna varsa hemen veriyorum bir servis kaşığı kadar...zaten biz sofradayken sürekli masaya geliyorlar ağızlarına veriyoruz gidip oynayıp bitince gelip istiyolar...
karınları tokda olsa genelde onları beslerim sonra sofraya geçerim

drımcığım teşekürler
şimdi benimkiler devam sütlü kahvaltıyı reddettikleri için ıhlamura gectim ben mecburiyetten bu şekilde yiyorlar çünkübende yumurta sarısı tereyağı labne veya lor peyniri ceviz ve yulaflı kahvaltılıktan koyup hazırlıyorum onu yiyorlar çok şükür
bizim doktor sadece köfte ver dana ciğeri falan ver dedi ama ikiside sek yapınca başarısız anca corba içinde olunca yiyorlar muhallebi zaten vermiyorum ben ancak dışarıya falan çıkmışsak arada veriyorum bir kavanoz o kadar önceden benimkiler 6 gibi yatıyorlardı tabi sofraya gelme şansları olmuyordu çünkü onlar yattıktan sonra biz yemeğe oturuyorduk ama artık 7 gibi yattıkları için yemeği erken saate alacağız ki masaya oturtalım onları pilav makarnayı deniyeceğim inş. yerler çok üzülüyorum bu pütür olayına cidden

bence kahvaltıda değişiklik dene cnm
ben bazen ıhlamur bazen süt bazen kahvaltılık muhallebi ile veriyorum artı tereyağ vermiyorum cevşzde alerji yaptı kestim...

çok erken uyuyolar maşallah sabaha kadar kalkmıyolarsa bizimkiler 12 den aşağa yatmıyorlar gece ömer hiç kalkmazken ali illa kalkıyor. sabah 9 da kalkıp 11 -12 arası uyuyolar sonrada 4*5 arası 1,5 saat uyuyolar gündüz toplamda 3-4 saat uyku var

valla seninkilerede ben imreniyorum canım maşallah onlara

yarın tekrar mama ile deniyeyim bakalım belki yerler

valla seninkilerede ben imreniyorum canım maşallah onlara

yarın tekrar mama ile deniyeyim bakalım belki yerler

evet devam sütü bebe bisküvili dene bide bakalım
sağol cnm benim çocuklar bizim yemekleri daha çok seviyolar birtek devam sütünü seviyolar
bende yaşlarından sonra süte geçeceğim şimdiden vermeye çalışıyorum ama içmiyolar bende onu nasıl vereceğim bilmiyorum ....devam sütü istemiyorum çünki artık yaşından sonra bizim hayata iyice adapte olmaları lazım

drım birşey daha öğrenmek istiyorum çorbaları hep günlükmü yapacağız bazen artıyor çöpe gidiyor acaba 2 gün üst üste nezaman yiyecekler
muhallebi de öyle yapıp koysam kavanozlara 2-3 günlük olmazmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…